- 16 Aralık 2014
- 180
- 72
- 38
- Konu Sahibi yorgunmavi
-
Bence doğuma kadar söyleme canım Saklayabildiğin kadar sakla..ben öyle yapıcam hiçbiri haketmiyo benim etrafımdakilerin nazarı da değiyo sanki ben korkuyorum artık söylemeye hem Allah korusun bişey olsa kimse bilmezken daha kolay atlatılır beni üzmekten başka bişeye yaramadılar da zaten şimdiden doktor 1 yıl korunun dedi diyorum ona rağmen beklenti içindeler düşün artık kafa yapılarını..doktor da zaten en az 6 ay folbiol içmen lazım dedi ama ben artık daha fazla dayanamıcam 3-4 ay olacak neredeyse..benim teyzem 7 aylık ölen bebeğini normal doğurmuş hiç adet olmadan bi bakmış ki hamile ve o zamanın şartlarında evde doğum yaptırıyorlar ve ilaç falan kullanmadan yeni bebeğini ve devamında olan 2 kuzenimi de sağlıkla dünyaya getiriyo..bunu da bilince amaaan Allah verecekse niye bekliyorum diyorum bi cesaret geliyo..Biliyolar canım ama anlamıyolar, sadece bebeğini evladını kaybedenler anlıyo ve ben onlarla konuşurken gözlerimizin içi aynı konuşuyo ama başkalarıyla saniyeler sürüyo konuşmam nasıl olsa anlamıyolar diye kestirip atıyorum .. Benim çok yeni 19 gün oldu daha .. Ama bende bu tip konuşmaları duyarım eminim e hadi düşünmüyomusunuz diye, o yüzden ben ilk adetten sonra yumurta takibine giricem hemen denicem ama kimseye söylemicem düşünmüyorum 3 4 ay dicem, Allahım nasip ederse kalırsam da 3 aya 4 aya kadar kimseye söylemicem ..
18 haftalık ikizlerimi kaybettim 19 kasımda kalpleri durdu. Kan transfüzyonu vardı bebeklerimde ve dahası bi önceki gebeliğimde düşükle sonuçlandı benim tekrar hamile kalmaya cesaret edemem gibi geliyordu ama fikirlerim gitgide değişiyor. Sana tavsiyem işe başla kafan dağilsın. Zaman acını dindirmiyor ama hafifletiyor. 3 tane meleğimi koklayamadan toprağa verdimben 2o haftalık bebeğimi kalp anomalisi nedeniyle 19 kasımda kaybettim onu ölü olarak doğurdum.1 hafta oldu ama ben hergün ölüyorum duygu durumum karmakarışık bir gülüyorum sonra saatlerce ağlıyorum.çalışıyorum şuan raporluyum dışarı çıkmıyorum kimseyle görüşmüyorum.arkadaşlarımı görmek istemiyorum çünkü hepsi hamile üstelik benden 1-2 ay sonra hamile kaldılar hepside.onlara özeniyorum hamilelikleri sorunsuz diye hatta daha da ötesi feci kıskanıyorum onları görünce nasıl tepki veririm bilmiyorum bu yüzden.dışarı çıksam bebek hamile görünce kötü oluyorum.bebek arabalarına takılıyo gözlerim.hamile arkadaşlarımı elbet göreceğim ama o zaman normal davranmak kıskanmamak istiyorum.sizler çevrenizdeki en yakınınızdaki hamile arkadaşlarınıza nasıl davrandınız bu travmayı nasıl yendiniz merak ediyorum lütfen bana yardım edin.kimseyle paylaşamıyorum üzüntümü kendimi yiyip duruyorum nefret ediyorum kendimdn.eşimi çok seviyorum o bana göre çok çok dayanıklı. geçti gitti üzülme artık diyor üzülmek geri getirmeyecek önümüze bakalım diyor.beni üzgün görünce bellli etmiyor ama üzülüyor.ben üzülmesin diye onunla pek paylaşamıyorum içimde biriktikçe beni yiyor o yüzden benimle aynı duyguları yaşayan birilerine ihtiyaç duyup buraya yazıyorum.anne olmak istiyorum eşimin baba olmasını istiyorum.allaha hergün dua ediyorum banada sağlıklı bir bebek nasip et diye.yavrumu çok özlüyorum boşlukta gibiyim.nasıl geçecek bilmiyorum.sizler bunu nasıl atlattınız arkadaşlar yardım edin.
30 gün mü, benim 10.günde bitti şimdide inşallah hemen olurum adet, kontrole gittiğimde doktorda bana dedi aslında kanama alanın falan yok rahim iyi durumda toparlanıyo diye .. Benim doğumda çok kanamam oldu ama. Belki de o yüzden erken bittiHala aff
benim 30 gün civarı kanamam oldu Hatta belki 35..20 gün full oldu sonra ara ara oldu ardından 15 gün sonra ilk adetimi gördüm ve yine bu ay çok düzenli geldi inşallah senin de hemen adetin gelir demek ki rahim çabuk toparlanıyo bu güzel bişey demişti bana doktorum
Aynen valla bende öyle düşünüyorum korunmicam beklemicem doktorumda allah tan benimle aynı fikirde o yüzden hemen folik asite başlamıştım, bakalım nasip kısmet ben akışına bıraktım gelen herşey Allah tan .. Anneminde 2 tane ölü bebek kaybı var biri doğunca ölmüş biride karnında ölmüş ardından biz olmuşuz 5 tane bide ikizler kardeşlerim var düşün :) sakın umudunu kaybetme boşver milletiBence doğuma kadar söyleme canım Saklayabildiğin kadar sakla..ben öyle yapıcam hiçbiri haketmiyo benim etrafımdakilerin nazarı da değiyo sanki ben korkuyorum artık söylemeye hem Allah korusun bişey olsa kimse bilmezken daha kolay atlatılır beni üzmekten başka bişeye yaramadılar da zaten şimdiden doktor 1 yıl korunun dedi diyorum ona rağmen beklenti içindeler düşün artık kafa yapılarını..doktor da zaten en az 6 ay folbiol içmen lazım dedi ama ben artık daha fazla dayanamıcam 3-4 ay olacak neredeyse..benim teyzem 7 aylık ölen bebeğini normal doğurmuş hiç adet olmadan bi bakmış ki hamile ve o zamanın şartlarında evde doğum yaptırıyorlar ve ilaç falan kullanmadan yeni bebeğini ve devamında olan 2 kuzenimi de sağlıkla dünyaya getiriyo..bunu da bilince amaaan Allah verecekse niye bekliyorum diyorum bi cesaret geliyo..
Cnm rabbim yardımcın olsun sabır versin hepimize kolay değil..40 çıkacak derken kurban bayramında giyeceğini bile hazırladım esim kisliklari ne yapcan hamile hamile uğraştın dedi yıkadım ütüledim olsun hazır olsun dedim bir tane hastanecikisini giymek nasip oldu zaten küvoze alındı yıkamadım onları sakladım bir patigini yanımda gezdiriyorum yanımdaymış gibi arada öpüp kokluyorum .hepsini çıkartmadım kokusu bi anda gitmesin diye ona kavuşama kadar yetsin bana diye melegimiz onlar can parçamız..rabbim daha kötüsüyle sınamasın inşallah. Annelik öyle birşeymiş ki tarifi yok üzülme yalnız değilsin hiçbirimiz yalnizdegiliz rabbimin takdiri.belki daha güzel gunlergorecez belki ilk gözağrısı gibi olmayacak ama zor sınavdayız ol dedi oldular öl dedi öldüler yine ol der belki çift çift olacak ne biliyosun rabbim sabrımızı sınıyor düşünki seninbebegini senden çok sevmiş.bir yerde okudum vefat edenler perşembe cuma evlerine gelirmiş sen üzülme meleğin senigoruyor avatar daki nı oku bak Cnm rabbim sıkıntılarını gidersin inşallahevlendim bir süre korunduk hemde nasıl korunmak sanki hemen olacak ya sonra bıraktık korunmayı doğum tarihini bile hesapladım asla olmayacağını düşünmedik sonrasında düştük doktor yollarına 2yılda 20bin lira para harcadık 2 tüp denememiz başarılı nasıl mutluyuz umutluyuz anlatamam hamilelik süreci başladı böylece bir sürü ilaca ve hergün clexan iğneye devam olsun bebeğim iyi olsun yeter ki annesi katlanırdı herşeye çok şükür herşey yolundaydı 29kasımda dr kontrolüm vardı herşey yolunda ocak 2 gibi doğum planlanıyor bu bebek yeni yıl bebeği olacak diye konuşup ayrıldık doktorumuzdan ertesi sabah suyum geldi hiç paniklemedim 35. haftadaydık bişey olmazdı bundan sonra bebeğime doğru hastaneye koştuk ertesi güne kadar bekledim suyum iyice azalınca sezeryana karar verdik epidural istedim meleğimi hemen göreyim diye kuzum doğar doğmaz ağlamaya başladı hemen gösterdiler doktorum beklediğimden iyi solunum sorunu yaşamayacak önlem amaçlı 1 gece küvezde tutacaz sabah yanında dedi nasıl ettim sabahı bilmem saatleri saydım ha geldi ha gelecek diye saat 9 oldu hemşireler ellerinde iğne doktorum odaya girdiler o an anladım nasıl yandı yüreğim bebeği kaybettik dediler ben yavrumu beklerken acı haberi geldi o an dünya durdu hep yalvardım getirin bir bıçak yüreğimi yerinden sökün diye canım kızım benim uçtu gitti cennete annesi onu bir ker kucağına alabildi babasına o bile nasip olmadı oysa çok dua etmiştik onun için ömrü yokmuş rabim onu bizden çok sevmiş o şimdi cennette diye avunmaya çalışıyorum ama deli gibi özlüyorum kokusuna hasret kaldım canım yavrum inşallah ebedi alemde kavuşuruz dünyalar güzeli kızım
Cnm rabbim yardımcın olsun sabır versin hepimize kolay değil..40 çıkacak derken kurban bayramında giyeceğini bile hazırladım esim kisliklari ne yapcan hamile hamile uğraştın dedi yıkadım ütüledim olsun hazır olsun dedim bir tane hastanecikisini giymek nasip oldu zaten küvoze alındı yıkamadım onları sakladım bir patigini yanımda gezdiriyorum yanımdaymış gibi arada öpüp kokluyorum .hepsini çıkartmadım kokusu bi anda gitmesin diye ona kavuşama kadar yetsin bana diye melegimiz onlar can parçamız..rabbim daha kötüsüyle sınamasın inşallah. Annelik öyle birşeymiş ki tarifi yok üzülme yalnız değilsin hiçbirimiz yalnizdegiliz rabbimin takdiri.belki daha güzel gunlergorecez belki ilk gözağrısı gibi olmayacak ama zor sınavdayız ol dedi oldular öl dedi öldüler yine ol der belki çift çift olacak ne biliyosun rabbim sabrımızı sınıyor düşünki seninbebegini senden çok sevmiş.bir yerde okudum vefat edenler perşembe cuma evlerine gelirmiş sen üzülme meleğin senigoruyor avatar daki nı oku bak Cnm rabbim sıkıntılarını gidersin inşallah
sanada çok geçmiş olsun canım çok zor ya benide gelecek korkutuyor sağlıklı bir bebeğiim olacak mı diyorum hep sokakta erkek çocukları görünce çok üzülüyorum benim de oğlum doğacakı büyüyecekti bumlar gibi koşuşturacaktı diyorum.amannnnnnnnnnnnnnn öyle işte canım içimde hep bir buhran.beni görsen hep gülüyorum iyiyim diyorum bu kadın yavrusunu kaybetmiş demezsin ama gelde içimi gör bana sor.ne yapıyım insanların bana acıyarak bakmasını istemiyorum bu beni rahatsız ediyor.eşimide üzmek istemiyorum varsın öyle bilsinler diyorum.rabbim inşallah bizede birgün sağlıklı evlatlar nasip eder canımbende 13 haftalık kayıp yaşadım bu 2.kaybım oldu ben her hamileliğimde akrabalardan birisiyle aynı anda hamile idim ilkinde en yakın arkadaşım ve halamın geliniyle aynı ayda hamileliğim oldu onlar doğurdular ben kaybettim şimdi de dayımın ve amcamın geliniyle aynı ay hamile kalmıştım yine ben kaybettim onların ki devam ediyor velhasıl elenen hep ben oldum günler geçmiyor içimde bir yara var tam kabuk bağlıyor sonra tekrar kanamaya başlıyor 1,5 yıldır istiyoruz çok şükür hamile kalabiliyorum rabbim umudumuzu elimizden almasın inşallah bende 10 gün önce kürtaj oldum şu an karamsarım ileriyi göremiyorum bizim bebekte de ense kalınlığı vardı genetiğe gitti sonuçlar 10 güne çıkar belki teselli olur diye yazıyorum.
Allah kuluna 3 şekilde cevap verirmiş
EVET dermiş kulunun istediğini verirmiş
HAYIR dermiş daha iyisini verirmiş
BEKLE dermiş en iyisini verirmiş
inşallah bizler de en iyisine kavuşuruz da yüreğimizdeki yangın diner aydınlık ve huzurlu günler diliyorum hepimize.
canım benimde çok yakın bir arkadaşım ki geçen yıl aynı zamanda kapı komşumdu şimdi taşımdılar çok şükür, bebeğimin 3 aylıkken ense kalınlığını öğrenince çok sevindi yüzünde bir gülümseme gözlerinin içi gülüyordu sonra hep merakından aradı durdu beni en son 5 aylıkken kalp rahatsızlığını öğrenince aradı yine aynı şeyler. bende bir süre görüşmek istemiyorum kimseyle dedim yüzünü dahi görmek istemiyorum.2 kaybı vardı şimdi tüp bebekle hamile benden 2 ay sonra hamile kalmıştı.istemediğini çok net hissettirdi bana.bende tavrımı koydum o tarz insanların hayatımda olmasını istemiyorum.öyleleri hep var canım ama bizim gibi saflar sadece başına iş gelince anlıyoruz ne mal olduklarını.4-5aylık evli ben bebeğimi kaybedip hastanede ölen bebeğimi sıni sancı ile doğurmaya çalışırken gelip bana dedikodu yapıp asla çocuk istemiyorum şuan diyen insan koşa koşa gidip hamile kalıyo benden saklıyolar sonra öğreneyim de daha çok canım yansın diye çünkü burda iyi niyet düşünemiyorum bu öğrenemeyeceğim sonsuza dek sır olan bişey mi Allah aşkına?ardından gülerek 3-4 tane doğururum demesi beni şoka uğrattı ve çok canım yandı..kayınvalidem diğer görümcem herkes benden saklamış çok içim yandı kendimi karantinaya alayım ben o zaman etrafta herkesin çocuğu var dedim üstelik bu insan bizden 8 yaş küçük ve evlenirken abisi hiç razı değildi ben aralarını düzelttim abisiyle.. daha evliliklerinin ilk ayında boşanmaya çıktılar ben saatlerce acımı unuttum telefonda eşi ile aralarını düzelttim hep onun tarafını tutar aman olsun bak o küçük cahil sen kızma derdim eşime..şimdi kendime çok kızıyorum ne kadar aptalmışım ne kadar acıma seviniyomuş meğer diyorum..çok yazık gerçekten bende artık senin gibi düşünüyorum ama keşke kafama da takmayı bırakabilsem yoksa hamile bile kalamıcam diye korkuyorum bunları düşüne düşüne..
canım benimde çok yakın bir arkadaşım ki geçen yıl aynı zamanda kapı komşumdu şimdi taşımdılar çok şükür, bebeğimin 3 aylıkken ense kalınlığını öğrenince çok sevindi yüzünde bir gülümseme gözlerinin içi gülüyordu sonra hep merakından aradı durdu beni en son 5 aylıkken kalp rahatsızlığını öğrenince aradı yine aynı şeyler. bende bir süre görüşmek istemiyorum kimseyle dedim yüzünü dahi görmek istemiyorum.2 kaybı vardı şimdi tüp bebekle hamile benden 2 ay sonra hamile kalmıştı.istemediğini çok net hissettirdi bana.bende tavrımı koydum o tarz insanların hayatımda olmasını istemiyorum.öyleleri hep var canım ama bizim gibi saflar sadece başına iş gelince anlıyoruz ne mal olduklarını.
Bende o tarz insanları yeni tanıdım işte hemde en yakınımda düşünüyorum da Rabbim onlara gereken cevabı verecektir sırf bana nispet olsun diye 3-4 tane doğururum dediği çocukları hayırlı evlat olabilecek mi acaba?Ben mecburen yüzlerini görmek zorundayım ama artık gerçek yüzlerini de gördüğüm için kafama takmamaya çalışcam sonuçta ben üzülünce eşim de üzülüyo ne gerek var bu iki yüzlüler için değmez ki..canım benimde çok yakın bir arkadaşım ki geçen yıl aynı zamanda kapı komşumdu şimdi taşımdılar çok şükür, bebeğimin 3 aylıkken ense kalınlığını öğrenince çok sevindi yüzünde bir gülümseme gözlerinin içi gülüyordu sonra hep merakından aradı durdu beni en son 5 aylıkken kalp rahatsızlığını öğrenince aradı yine aynı şeyler. bende bir süre görüşmek istemiyorum kimseyle dedim yüzünü dahi görmek istemiyorum.2 kaybı vardı şimdi tüp bebekle hamile benden 2 ay sonra hamile kalmıştı.istemediğini çok net hissettirdi bana.bende tavrımı koydum o tarz insanların hayatımda olmasını istemiyorum.öyleleri hep var canım ama bizim gibi saflar sadece başına iş gelince anlıyoruz ne mal olduklarını.
Ben valla hiiç sallamıyorum artık kimseyi, bi arkadaş yazmış hiç bebeğini kaybetmiş birine benzemiyorum diye aynen bende gülüyorum mutsuz olsamda mecburum insanların acıyarak bakmalarından çok sıkıldım .. Hep ben çok güçlüyüm atlatıcam diyip duruyorum kendimi avutuyorum. Haftaya gitmek istiyorum artık bebeğimin mezarına .. İşte herkese iyiyim demek yerine iyi görünmeye çalışıyorum .. Beni böyle iyi görürlerse onların moralleri bozulur belki :) çok sevinip eğlendi millet yeter, şimdide bizlerde sıra güzel haberler alıp kendimizi iyi hissetmek için ..Bende o tarz insanları yeni tanıdım işte hemde en yakınımda düşünüyorum da Rabbim onlara gereken cevabı verecektir sırf bana nispet olsun diye 3-4 tane doğururum dediği çocukları hayırlı evlat olabilecek mi acaba?Ben mecburen yüzlerini görmek zorundayım ama artık gerçek yüzlerini de gördüğüm için kafama takmamaya çalışcam sonuçta ben üzülünce eşim de üzülüyo ne gerek var bu iki yüzlüler için değmez ki..
çok doğru söylüyosun ama güçlü görünmeye çalışmak da yoruyor insanı da güçsüz görünüp de sana acınıyormuş gibi yapmacık tavırlarla içten içe sevinilmesi daha da çok yoruyor..ben dua ediyorum gerçekten güçlü olmak için ama sevinen insancıkları da sevindirmek istemiyorum daha fazla..ben onların umrunda bile değilim gerçekten de benim acı mı da paylaşmıyolar en iyisi acını içinde yaşamak ama ağlamak istediğim zaman eşime belli etmeden de olsa ağlıyorum içime de atmak istemiyorum belli de edemiyorum öyle tuhaf bi durum işte bizimkisi..inşallah en kısa zamanda senin de hayatında çok güzel şeyler olsun inan çok içten söyledim bunu..beni anlayan biri ile konuşmak çok iyi geliyo şuan çok teşekkür ederimBen valla hiiç sallamıyorum artık kimseyi, bi arkadaş yazmış hiç bebeğini kaybetmiş birine benzemiyorum diye aynen bende gülüyorum mutsuz olsamda mecburum insanların acıyarak bakmalarından çok sıkıldım .. Hep ben çok güçlüyüm atlatıcam diyip duruyorum kendimi avutuyorum. Haftaya gitmek istiyorum artık bebeğimin mezarına .. İşte herkese iyiyim demek yerine iyi görünmeye çalışıyorum .. Beni böyle iyi görürlerse onların moralleri bozulur belki :) çok sevinip eğlendi millet yeter, şimdide bizlerde sıra güzel haberler alıp kendimizi iyi hissetmek için ..
Aynı canım aynı ya kimsenin umrunda değiliz, ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar lafı be kadar doğruymuş .. Bide kocam sağolsun, bende herkesin önünde başım dik duruyorum artık asla kimsenin yanında ağlamıyorum hergün mutlaka ağlıyorum ama kriz şeklinde değil artık daha usul ağlıyorum kimse yokken, içime atınca daha kötü oluyorum zaten. Banada çok iyi geliyo böyle beni anlayan birileriyle konuşunca, bende çok teşekkür ederim canım sana buradaki bazı arkadaşlarıma Allah herkesten razı olsun, bende dua ediyorum hepimiz burada güzel şeyleri paylaşalım bir gün inşallah :) sevinçten ağzımız kulaklarımıza varsın yine buraya yazalım o duygularımızı inşallahhhh ..çok doğru söylüyosun ama güçlü görünmeye çalışmak da yoruyor insanı da güçsüz görünüp de sana acınıyormuş gibi yapmacık tavırlarla içten içe sevinilmesi daha da çok yoruyor..ben dua ediyorum gerçekten güçlü olmak için ama sevinen insancıkları da sevindirmek istemiyorum daha fazla..ben onların umrunda bile değilim gerçekten de benim acı mı da paylaşmıyolar en iyisi acını içinde yaşamak ama ağlamak istediğim zaman eşime belli etmeden de olsa ağlıyorum içime de atmak istemiyorum belli de edemiyorum öyle tuhaf bi durum işte bizimkisi..inşallah en kısa zamanda senin de hayatında çok güzel şeyler olsun inan çok içten söyledim bunu..beni anlayan biri ile konuşmak çok iyi geliyo şuan çok teşekkür ederim
haklısın canım hadi bakalımBen valla hiiç sallamıyorum artık kimseyi, bi arkadaş yazmış hiç bebeğini kaybetmiş birine benzemiyorum diye aynen bende gülüyorum mutsuz olsamda mecburum insanların acıyarak bakmalarından çok sıkıldım .. Hep ben çok güçlüyüm atlatıcam diyip duruyorum kendimi avutuyorum. Haftaya gitmek istiyorum artık bebeğimin mezarına .. İşte herkese iyiyim demek yerine iyi görünmeye çalışıyorum .. Beni böyle iyi görürlerse onların moralleri bozulur belki :) çok sevinip eğlendi millet yeter, şimdide bizlerde sıra güzel haberler alıp kendimizi iyi hissetmek için ..
Amiiiiiinnn..inşallah bizimde evladımızı öpüp kokladığımız sağlıkla büyüttüğümüz günlerimiz hemencecik gelsin..Aynı canım aynı ya kimsenin umrunda değiliz, ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar lafı be kadar doğruymuş .. Bide kocam sağolsun, bende herkesin önünde başım dik duruyorum artık asla kimsenin yanında ağlamıyorum hergün mutlaka ağlıyorum ama kriz şeklinde değil artık daha usul ağlıyorum kimse yokken, içime atınca daha kötü oluyorum zaten. Banada çok iyi geliyo böyle beni anlayan birileriyle konuşunca, bende çok teşekkür ederim canım sana buradaki bazı arkadaşlarıma Allah herkesten razı olsun, bende dua ediyorum hepimiz burada güzel şeyleri paylaşalım bir gün inşallah :) sevinçten ağzımız kulaklarımıza varsın yine buraya yazalım o duygularımızı inşallahhhh ..
Gelicek canım ben inanıyorum :)Amiiiiiinnn..inşallah bizimde evladımızı öpüp kokladığımız sağlıkla büyüttüğümüz günlerimiz hemencecik gelsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?