bebeğini kaybeden anneler

Bence doğuma kadar söyleme canım Saklayabildiğin kadar sakla..ben öyle yapıcam hiçbiri haketmiyo benim etrafımdakilerin nazarı da değiyo sanki ben korkuyorum artık söylemeye hem Allah korusun bişey olsa kimse bilmezken daha kolay atlatılır beni üzmekten başka bişeye yaramadılar da zaten şimdiden doktor 1 yıl korunun dedi diyorum ona rağmen beklenti içindeler düşün artık kafa yapılarını..doktor da zaten en az 6 ay folbiol içmen lazım dedi ama ben artık daha fazla dayanamıcam 3-4 ay olacak neredeyse..benim teyzem 7 aylık ölen bebeğini normal doğurmuş hiç adet olmadan bi bakmış ki hamile ve o zamanın şartlarında evde doğum yaptırıyorlar ve ilaç falan kullanmadan yeni bebeğini ve devamında olan 2 kuzenimi de sağlıkla dünyaya getiriyo..bunu da bilince amaaan Allah verecekse niye bekliyorum diyorum bi cesaret geliyo..

18 haftalık ikizlerimi kaybettim 19 kasımda kalpleri durdu. Kan transfüzyonu vardı bebeklerimde ve dahası bi önceki gebeliğimde düşükle sonuçlandı benim tekrar hamile kalmaya cesaret edemem gibi geliyordu ama fikirlerim gitgide değişiyor. Sana tavsiyem işe başla kafan dağilsın. Zaman acını dindirmiyor ama hafifletiyor. 3 tane meleğimi koklayamadan toprağa verdim

30 gün mü, benim 10.günde bitti şimdide inşallah hemen olurum adet, kontrole gittiğimde doktorda bana dedi aslında kanama alanın falan yok rahim iyi durumda toparlanıyo diye .. Benim doğumda çok kanamam oldu ama. Belki de o yüzden erken bitti

Aynen valla bende öyle düşünüyorum korunmicam beklemicem doktorumda allah tan benimle aynı fikirde o yüzden hemen folik asite başlamıştım, bakalım nasip kısmet ben akışına bıraktım gelen herşey Allah tan .. Anneminde 2 tane ölü bebek kaybı var biri doğunca ölmüş biride karnında ölmüş ardından biz olmuşuz 5 tane bide ikizler kardeşlerim var düşün :) sakın umudunu kaybetme boşver milleti

bu gün ilk defa dışarı çıktım saçlarımı boyatmak için gören aaa ne güzel hiç kilo almamışsın diyor bebeği kaybettim demesi o kadar zor ki bide tanıyan herkese tek tek anlat haftayada işe başlıcam o dahada zor çocuklar bile anlayacak nasıl anlatacam ne dicem bilmiyorum

evlendim bir süre korunduk hemde nasıl korunmak sanki hemen olacak ya sonra bıraktık korunmayı doğum tarihini bile hesapladım asla olmayacağını düşünmedik sonrasında düştük doktor yollarına 2yılda 20bin lira para harcadık 2 tüp denememiz başarılı nasıl mutluyuz umutluyuz anlatamam hamilelik süreci başladı böylece bir sürü ilaca ve hergün clexan iğneye devam olsun bebeğim iyi olsun yeter ki annesi katlanırdı herşeye çok şükür herşey yolundaydı 29kasımda dr kontrolüm vardı herşey yolunda ocak 2 gibi doğum planlanıyor bu bebek yeni yıl bebeği olacak diye konuşup ayrıldık doktorumuzdan ertesi sabah suyum geldi hiç paniklemedim 35. haftadaydık bişey olmazdı bundan sonra bebeğime doğru hastaneye koştuk ertesi güne kadar bekledim suyum iyice azalınca sezeryana karar verdik epidural istedim meleğimi hemen göreyim diye kuzum doğar doğmaz ağlamaya başladı hemen gösterdiler doktorum beklediğimden iyi solunum sorunu yaşamayacak önlem amaçlı 1 gece küvezde tutacaz sabah yanında dedi nasıl ettim sabahı bilmem saatleri saydım ha geldi ha gelecek diye saat 9 oldu hemşireler ellerinde iğne doktorum odaya girdiler o an anladım nasıl yandı yüreğim bebeği kaybettik dediler ben yavrumu beklerken acı haberi geldi o an dünya durdu hep yalvardım getirin bir bıçak yüreğimi yerinden sökün diye canım kızım benim uçtu gitti cennete annesi onu bir ker kucağına alabildi babasına o bile nasip olmadı oysa çok dua etmiştik onun için ömrü yokmuş rabim onu bizden çok sevmiş o şimdi cennette diye avunmaya çalışıyorum ama deli gibi özlüyorum kokusuna hasret kaldım canım yavrum inşallah ebedi alemde kavuşuruz dünyalar güzeli kızım

Cnm rabbim yardımcın olsun sabır versin hepimize kolay değil..40 çıkacak derken kurban bayramında giyeceğini bile hazırladım esim kisliklari ne yapcan hamile hamile uğraştın dedi yıkadım ütüledim olsun hazır olsun dedim bir tane hastanecikisini giymek nasip oldu zaten küvoze alındı yıkamadım onları sakladım bir patigini yanımda gezdiriyorum yanımdaymış gibi arada öpüp kokluyorum .hepsini çıkartmadım kokusu bi anda gitmesin diye ona kavuşama kadar yetsin bana diye melegimiz onlar can parçamız..rabbim daha kötüsüyle sınamasın inşallah. Annelik öyle birşeymiş ki tarifi yok üzülme yalnız değilsin hiçbirimiz yalnizdegiliz rabbimin takdiri.belki daha güzel gunlergorecez belki ilk gözağrısı gibi olmayacak ama zor sınavdayız ol dedi oldular öl dedi öldüler yine ol der belki çift çift olacak ne biliyosun rabbim sabrımızı sınıyor düşünki seninbebegini senden çok sevmiş.bir yerde okudum vefat edenler perşembe cuma evlerine gelirmiş sen üzülme meleğin senigoruyor avatar daki nı oku bak Cnm rabbim sıkıntılarını gidersin inşallah

Eklentiler

• Screenshot_2014-12-09-23-16-42.jpg
    78,9 KB · Görüntüleme: 1.026

gerçekten annelik bambaşka bişeymiş yüreğim yangın yeri gibi arkadaşım nasıl bir acıymış rabbimden geldi bu emir öyle olmasa inancımız olmasa zaten kafayı yeriz ama çok özlüyorum kuzumu rabbim tez vakitte mükafatımızı göndersin inşallah

sanada çok geçmiş olsun canım çok zor ya benide gelecek korkutuyor sağlıklı bir bebeğiim olacak mı diyorum hep sokakta erkek çocukları görünce çok üzülüyorum benim de oğlum doğacakı büyüyecekti bumlar gibi koşuşturacaktı diyorum.amannnnnnnnnnnnnnn öyle işte canım içimde hep bir buhran.beni görsen hep gülüyorum iyiyim diyorum bu kadın yavrusunu kaybetmiş demezsin ama gelde içimi gör bana sor.ne yapıyım insanların bana acıyarak bakmasını istemiyorum bu beni rahatsız ediyor.eşimide üzmek istemiyorum varsın öyle bilsinler diyorum.rabbim inşallah bizede birgün sağlıklı evlatlar nasip eder canım

canım benimde çok yakın bir arkadaşım ki geçen yıl aynı zamanda kapı komşumdu şimdi taşımdılar çok şükür, bebeğimin 3 aylıkken ense kalınlığını öğrenince çok sevindi yüzünde bir gülümseme gözlerinin içi gülüyordu sonra hep merakından aradı durdu beni en son 5 aylıkken kalp rahatsızlığını öğrenince aradı yine aynı şeyler. bende bir süre görüşmek istemiyorum kimseyle dedim yüzünü dahi görmek istemiyorum.2 kaybı vardı şimdi tüp bebekle hamile benden 2 ay sonra hamile kalmıştı.istemediğini çok net hissettirdi bana.bende tavrımı koydum o tarz insanların hayatımda olmasını istemiyorum.öyleleri hep var canım ama bizim gibi saflar sadece başına iş gelince anlıyoruz ne mal olduklarını.

aranızda müsait olan varsa bi topik açsanıza kızlar bebeğini kaybeden anneler olarak hem dertleşir hem de tekrar hamile kalırsak birbirimizi takip edip yakından tanışmış oluruz zor günler geçiriyoruz birbirimize umut oluruz belki kimbilir.

Bende o tarz insanları yeni tanıdım işte hemde en yakınımda düşünüyorum da Rabbim onlara gereken cevabı verecektir sırf bana nispet olsun diye 3-4 tane doğururum dediği çocukları hayırlı evlat olabilecek mi acaba?Ben mecburen yüzlerini görmek zorundayım ama artık gerçek yüzlerini de gördüğüm için kafama takmamaya çalışcam sonuçta ben üzülünce eşim de üzülüyo ne gerek var bu iki yüzlüler için değmez ki..

Ben valla hiiç sallamıyorum artık kimseyi, bi arkadaş yazmış hiç bebeğini kaybetmiş birine benzemiyorum diye aynen bende gülüyorum mutsuz olsamda mecburum insanların acıyarak bakmalarından çok sıkıldım .. Hep ben çok güçlüyüm atlatıcam diyip duruyorum kendimi avutuyorum. Haftaya gitmek istiyorum artık bebeğimin mezarına .. İşte herkese iyiyim demek yerine iyi görünmeye çalışıyorum .. Beni böyle iyi görürlerse onların moralleri bozulur belki :) çok sevinip eğlendi millet yeter, şimdide bizlerde sıra güzel haberler alıp kendimizi iyi hissetmek için ..

çok doğru söylüyosun ama güçlü görünmeye çalışmak da yoruyor insanı da güçsüz görünüp de sana acınıyormuş gibi yapmacık tavırlarla içten içe sevinilmesi daha da çok yoruyor..ben dua ediyorum gerçekten güçlü olmak için ama sevinen insancıkları da sevindirmek istemiyorum daha fazla..ben onların umrunda bile değilim gerçekten de benim acı mı da paylaşmıyolar en iyisi acını içinde yaşamak ama ağlamak istediğim zaman eşime belli etmeden de olsa ağlıyorum içime de atmak istemiyorum belli de edemiyorum öyle tuhaf bi durum işte bizimkisi..inşallah en kısa zamanda senin de hayatında çok güzel şeyler olsun inan çok içten söyledim bunu..beni anlayan biri ile konuşmak çok iyi geliyo şuan çok teşekkür ederim

Aynı canım aynı ya kimsenin umrunda değiliz, ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar lafı be kadar doğruymuş .. Bide kocam sağolsun, bende herkesin önünde başım dik duruyorum artık asla kimsenin yanında ağlamıyorum hergün mutlaka ağlıyorum ama kriz şeklinde değil artık daha usul ağlıyorum kimse yokken, içime atınca daha kötü oluyorum zaten. Banada çok iyi geliyo böyle beni anlayan birileriyle konuşunca, bende çok teşekkür ederim canım sana buradaki bazı arkadaşlarıma Allah herkesten razı olsun, bende dua ediyorum hepimiz burada güzel şeyleri paylaşalım bir gün inşallah :) sevinçten ağzımız kulaklarımıza varsın yine buraya yazalım o duygularımızı inşallahhhh ..

haklısın canım hadi bakalım

Amiiiiiinnn..inşallah bizimde evladımızı öpüp kokladığımız sağlıkla büyüttüğümüz günlerimiz hemencecik gelsin..

* Bebeğini kaybeden bir kadına yardımcı olmaya çalışırken en önemli kural davranış tarzınızla ilgilidir: Karşınızdaki kadına onun hayatıyla, seçimleriyle, çocuğuna dair beklentileriyle ilgili kendi kişisel düşüncenizi söylemeyin.

* Sakın “takdir-i ilahi, olacağı varmış, olmuş” gibi laflar etmeyin. Tanrının onun için ne istediğini siz bilemezsiniz.

* Sakın “Hayırlısı buymuş, bu çocuğun dünyaya gelmesi belki de senin için hayırlı olmayacaktı.” gibi bir şey söylemeyin. Bebeğin hayırlı olmaması konusu beni çok üzen bir şey. Zavallı bebeğimin bunu kanıtlayabileceği hiçbir şansı olmadı ki. Lütfen bunu vurgulayarak beni sakinleştirmeye çalışmayın.

* “Eee, bir tane daha yaparsın.” gibi şeyler söylemeyin. Bu bebek hiçbir zaman kullanılıp atılan bir şey olmadı. Eğer bebeğimi kaybetmem ile gözüme bir çatal saplayıp çıkarmam arasında bir seçim yapmam istenseydi, “Çatal nerede?” diye sorardım. Bu bebek için ölebilirdim, tıpkı sizin de kendi çocuğunuz için ölebileceğiniz gibi.

* “Tanrıya şükürler olsun ki bebeği daha sevmeden kaybettin.” demeyin. Oğlumu veya kızımı severdim. İki haftalık hamileyken veya doğumdan sonra bu bebeği kaybetmiş bile olsam onu severdim.

* “Artık toparlanmanın ve yola devam etmenin zamanı gelmedi mi?” gibi şeyler söylemeyin. Kederli olmak ve yas tutmak benim zevk aldığım bir şey değil. Böyle bir şey keşke hiç olmasaydı. Ama oldu ve bu benim her zaman bir parçam olarak kalacak. Bu üzüntü ve keder gün geçtikçe azalacak.

* “Şimdi o bir melek oldu ve seni gökyüzünden izliyor.” demeyin. Ben onu benim meleğim olsun diye doğurmak istemedim.

* “Ne hissettiğini anlayabiliyorum.” demeyin. Çocuğunuzu kaybetmediğiniz sürece ne hissettiğimi anlayamazsınız. Çocuğunuzu kaybetseniz bile herkesin yas deneyimi farklıdır.

* Daha kötüsünü yaşamış olan kuzeninizin veya komşunuzun korkutucu hikayelerini anlatmayın. Bunu altı kere daha yaşamış olsaydım, şu an anlattığınız bu hikayeler duymak istediğim en son şey olurdu. Bu hikayeler beni korkutuyor ve geceleri umutsuzluk içerisinde ağlamama sebep oluyor. Mutlu sonla bitseler dahi hikayelerinizi benimle paylaşmayın.

* Böyle bir şey hiç olmamış gibi davranmayın ve bunun bahsini açtığımda konuyu değiştirmeyin. “Bebek ölmeden önce…” veya “Ben hamileyken…” şeklinde cümleye başlarsam korkmayın. Eğer bu konu hakkında konuşuyorsam, gerçekten konuşmak istiyorumdur. Bana izin verin. Hiç olmamış gibi davranmak beni sadece yalnız bırakacaktır.

* “Bu senin hatan değil.” demeyin. Benim hatam olmayabilir, ama benim sorumluluğumdaydı ve ben bunu başaramadım. Bu küçücük varlık dünyaya gelmek için bana güvenmişti ama ben başarılı olamadım. Ona hayatı boyunca bakabilirdim, ama ben ona bir çocukluk bile veremedim.

* “Zaten bu çocuğu doğurma konusunda tereddüt etmiştin.” demeyin. Vitaminlerimi almadığımdan, çok kahve içtiğimden ya da hamile olduğumu bilmediğim zamanlarda hamileliğimin ilk haftalarında çok alkol tükettiğim için bebeğimi kaybettiğimden korkuyorum. Kendimden her dakika nefret ediyorum. Hamileliğimden emin olmamak bebeğimin ölmesini istediğim anlamına gelmiyor.

* “Çok üzgünüm.” deyin. Yeterli. Güzel ve etkili konuşmaya çalışmayın. Söyleyin, kastedin, söyledikleriniz önemlidir.

* “Bir gün muhteşem ebeveynler olacaksınız.” veya “Çok iyi ebeveynlersiniz ve çocuğunuz da sizin gibi ebeveynlere sahip olduğu için çok şanslıydı.” deyin. İkimizin de bunu duymaya ihtiyacı var.

* “Bebeğiniz için dua ediyorum.” deyin.

* Çiçek ve kibar bir not gönderin. -Hepsine cevap veremediğim için gücenmeyin.-

* Bir kereden fazla aramayın ve cevap vermediğimde sinirlenmeyin. Eğer yakın arkadaşsak ve yardım etme girişimlerinize karşılık vermiyorsam, gücenmeyin. Bir süre benden bir şey beklemeyerek bana yardımcı olabilirsiniz.

* Tıbbi bir durumdan dolayı değil ailemde birinin ölümü yüzünden acı çektiğimi fark edin.

* Bir süre üzüntülü olacağım, sevdiğini trajik bir şekilde kaybeden birine nasıl davranıyorsanız bana da öyle davranın. Zamana ve nefes alacağım bir yere ihtiyacım var.

* Doğum günü partileri, doğum öncesi partileri gibi etkinliklere katılmadığımda anlayış gösterin ve neden gelmediğimi sormayın.

* Bebeğinizi veya çocuğunuzu çalıştığım yere getirmeyin. Yeğeniniz hamileyse veya kızınız yeni doğum yaptıysa bunu benimle paylaşmayın. Bu, benim kimse için mutlu olmadığım anlamına gelmiyor. Şu an için her gülümseme, cıvıldayan bir bebek, mutluluktan ışıl ışıl parlayan her anne kalbimde katlanamayacağım kadar büyük bir acı hissetmeme neden oluyor. O an iyi gözüküyor olabilirim ama her gün ağlıyorum. Bunu bütün gün düşünmediğim güne ulaşmam biraz zaman alacak.

* “Kızın doğurdu mu?” veya “Ne kadar muhteşem bir oğlun var. Uzun zamandır onu ofiste görmüyorum” dediğimde artık iyi olduğumu anlayacaksın.

* “Düşük” kelimesi kısa ve kolay bir kelimedir. Benim çocuğumun ölümü sadece bir kelime değil ve korkunç. Bunun üstesinden gelip bununla yaşamak biraz zaman alacak. Bana sabır gösterin ve bunun başıma gelen en kötü şey olduğunu hatırlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…