- 4 Şubat 2017
- 3
- 0
- 1
- 26
Merhaba melekkravzanr öncelikle geçmiş olsun. Benim oğlum 4 yaşında son 5 aydır yan bakış pozisyonu sebebiyle 15 gün önce göz Dr götürdüm ve nistagmus teşhisi konuldu. Ama bizim ki sonradan çıktığı için hep beyinde tümör den suphelendiler. Acil cocuk nörolojisine gonderdiler mr cekildi cok sukur temiz cikti nse bakildi oda temiz cikti.15 gündür 3 göz Dr,1 çocuk nörolojisi ve 1 çocuk Dr gittik. Hepsi doğuştan olduğunu ve farketmemis olduğumuzu söylediler çünkü başka yerde bir sıkıntı göremedi ler ve hastalık sonradan durduk yere çıkmıyor. Ama hala aklımın almadığı nokta benim oğlum 35 haftalık doğdu küvez de falan kalmadı ama 6 aylik 1 yaş 1,5 yaş ve 2,5 yaşında göz Dr sine gitti hadi ben farketmedim Dr nasıl farketmez anlamıyorum. Şuan görüşünde bir sıkıntı yok gözlük gerek yok dedi 2 goz dr da. Titreme hafif ama tv izlerken muhakkak başıni yana çeviriyor çünkü gözü sağa baktığında da sabitleniyor. İçim tam rahatlamadi ama suan iyiyim. Eğer seninki dogustan sa okuduğum ve drler in söylemesine göre yavaş yavaş azalacak yürümesi geç olabilir çünkü suan onun için derinlik hissi yok ama muhakkak iyi bir dr bul yakın takip edilsin hangi şehir de yaşıyorsun bilmiyorum ama nette nistagmus diye arastirisan karşına ankarada iyi bir dr çıkar ayda 3 günde istanbula geliyor. Ona gidin derim.İnşallah yavaş yavaş düzelir. Benim yakin arkadasimda dogustan vardi ben acikcasi o soylemeden anlamsmistim.ve oglumun basina gelene kadar ne kadar ciddi bif hastalık olduğunu bilmiyordum. Netten olumsuz seyleri okuma derim ben 15 gunde kafayi yeme noktasuna geldim cunku. doğuştan olduğu için inşaallah o büyüdükçe o rahatsızlık kuculecek . Bol bol Allaha dua et canim.Allah yardımcıniz olsun
Arkadaşlar keşke cevap versenizzz. Oğlum 6 aylık genetik nistagmuslu. Başında sallanma da var. Neredeyse emekleyecek fakat iletişimi görsel algılaması zayıf. 2 özel göz druna götürdüm ama bi şey yapmadılar. Ben teşhisle gittim zaten. Son gittiğimde 5 aylıktı görmesi iyi, adaptasyonda gerilik var dedi. Bunu da anlamıyorum. Ayakta takibe çok geç başladı. Görme alanı çok dardı gün geçtikçe genişliyo. Ailede olmasına rağmen ben çok endişeliyim. Şu anki halinden daha fazla artabilir mi titremesi? Ne zaman azalmaya başlayacak ya da? Cerrahpaşaya götürmeyi düşünüyorum doğru yapmış olur muyum?
Merhaba ben cok eski katilimcilardanim mesajlarinizi yeni gördüm ve okirken ayni kendi endiselerimi gordum sizde benim kizimda nistagmus rahatsizligi var ve suan 5.5 yasinda masaallah diger cocuklardan hic bir farki yok en buyuk sikintimiz gunes hassasiyetimiz onuda buyudukce alt etmeye calisiyor dereceli gozlugu guneste karararip gunes gozlugu gibi oluyor ondan fayda sagladik bayahiEvet ben oraya da üyeyim ama çok da aktif değil. O ameliyattan da haberdarım ama uzun vadede bakalım olumlu sonuç verecek mi tekrarlama ihtimali var mı onu düşünüyorum. Benim oğlumda sürekli titreme var ne yazık ki. Uzağa bakınca elbette daha fazla. Zaten çok uzağı görmüyo tv izleyemiyo vs.
Merhaba gecmis olsun bebeginiz 8 aylik galiba benim kizimdada buna benzer sikintilar olmustu susn 5.5 yasinda cokta akilli bir cocukİnşallah iyi olur canım ya çok zor bi durum. Bence gün geçtikçe iyi ama bilemiyorum martın sonunda kontrol var. Gözlük kullanamıyoruz ama takmaya çalışıyorum başı kaldırıyor denge yok ayaklarına basmıyor işte arada basıyor ama hareketleniyor belkide göz titrediği için güveni yokadanada götürüyorum göz doktoruna ve nöroloji ye özel şimdilik başka sorun yok mr felan temiz ufff
Korkmayin bebeginiz biraz daha buyudukce eksiklerini tamamliyacaktir benim kizimda hep geriden takip etti ama suan gayet iyi 5.5 yasinda ve anasinifina gidiyor okumaya bile basladi yavas yavas masaallah gozluk muayenesi icin isrtanbuldaysaniz cerrahpasaya gitmenizi siddetle tavsiye ediyorum bende vakti zamaninda ozel dr larda gezdirip hic bir sonuc alamamis biri olarak cerrahpasadan fayda gordumGeçmiş olsun benim oğlum da 9 aylık şu an. Genrtik nistagmuslu. Epey olmuş yazalı. Dra göstermişsinizdir. Ne dedi nasıl bir tedavi uyguladı? Benim oğlumun fiziksel gelişiminde sıkıntı yok. Emekliyo oturuyo sıralıyo. Ama tel sarar gel gel yaptıramıyorum bi türlü. Korkutuyo beni bu durum açıkçası. Sizin bebeğinizin durumu nedir? Titreme azalıyo diyolar büyüdükçe ama ben henüz bi şey fark etmedim. Göz doktorlarına götürdüm ama göz için bi tedavi de uygulamadılar. Genetik bu bizde. Anne tarafımda çok yaygın. Annemde ve erkek kardeşimde de var. Şu taklit olayı çözülse belki daha az dert edicem kendime ama olmuyo işte korkuyorum üzülüyorum. Titremesi az değil oğlumun ve sürekli maalesef. Siz neler yapıyosunuz?
Her ikisinede gidinMerhaba iii günler bebeğim 4 buçuk aylık nistagmus tanısı koyuldu ilk göz doktoruna mı gitmemiz gerekiyor yoksa çocuk nörolojisine mi
Uzun zaman olmuş oğlunuzun durumu nasıl acaba tamamen düzeldi ministagmusun bir çok çeşidi var bizdeki infantile bütün diğer muayeneler temiz çıktı beyin mr dahil çektirdik ankarada cumhur şener hocaya gidiyoruz çok memnunuz 3 aylıktan beri günde 1 saat kapama yapıyoruz nistagmus göz tembelliğine neden olabiliyo bunu engellemek için ama dediğim gibi herkeste farklı seyredebilir iyi bir muayene şart oğlum şuan 1,5 yaşında titremesi yok denecek kadar azaldı tek sorunumuz güneşte rahatsız oluyo şuan güneş gözlüğü kullanıyoruz ve 6 ayda bir kontrol umarım yardımım olur.....
Merhaba benim kizimada bu teşhis kondu 18 aylık daha kucukkende vardı çocuk doktorumiza sordum bir sorun yok dedi öyle deyince üstünde durmamistim ama arkadaşım bi göz Dr una götürelim deyince götürdük oda bizi Uludağ üni. Doc Dr meral yıldıza yönlendirdi 3 yaşına kadar geçebilir dedi bu biraz içime şu serpti ama yinede kontrol için norolojiye yönlendirdi birde vep diye bir test istedi benimde aglamaktan gözlerim soldu allah hepimizin evlatlarını korusun bu arada göz titremesi ne sol gözde içe kayma eklendi onun dışında çok şükür gelişimi normal güneşten çok etkileniyor3 aylık oğluma bugün nistagmus teşhisi konuldu çocuğu böyle olanlar nasıllar şu an görme kayıpları oluyor mu veya titremeller düzeliyor mu büyüdükçe çok kötü durumdayım lütfen cevap yazın
Peki sizin titremelerde azalma olmadı mı hiç büyüdükçe görmesi nasıl gözlük kulla ıyor mu?Merhaba benim kizimada bu teşhis kondu 18 aylık daha kucukkende vardı çocuk doktorumiza sordum bir sorun yok dedi öyle deyince üstünde durmamistim ama arkadaşım bi göz Dr una götürelim deyince götürdük oda bizi Uludağ üni. Doc Dr meral yıldıza yönlendirdi 3 yaşına kadar geçebilir dedi bu biraz içime şu serpti ama yinede kontrol için norolojiye yönlendirdi birde vep diye bir test istedi benimde aglamaktan gözlerim soldu allah hepimizin evlatlarını korusun bu arada göz titremesi ne sol gözde içe kayma eklendi onun dışında çok şükür gelişimi normal güneşten çok etkileniyor
Merhaba benim kizimada bu teşhis kondu 18 aylık daha kucukkende vardı çocuk doktorumiza sordum bir sorun yok dedi öyle deyince üstünde durmamistim ama arkadaşım bi göz Dr una götürelim deyince götürdük oda bizi Uludağ üni. Doc Dr meral yıldıza yönlendirdi 3 yaşına kadar geçebilir dedi bu biraz içime şu serpti ama yinede kontrol için norolojiye yönlendirdi birde vep diye bir test istedi benimde aglamaktan gözlerim soldu allah hepimizin evlatlarını korusun bu arada göz titremesi ne sol gözde içe kayma eklendi onun dışında çok şükür gelişimi normal güneşten çok etkileniyor
Merhaba. Bisey öğrenmek istiyorum benim oğlum da da nistagmus var 2 aylıkken farkettim şuan 2 buçuk aylık sadece zaman zaman titriyo ve 5 saniye anca sürüyo. Sizinde baştan öyle mıydı? Zaman geçtikçe titremede bi artış oluyo mu acaba?Uzun bi aradan sonra tekrar merhaba
Damlaecrinim arkadaşım bende senin gibi bu sorunun cvbini cok merak ettim ama cvp hic istedigin gb degildi
Evet maalesef yavrucuklarımız tüm dünyayı hareket eder halde görüyorlar onların gördükleri hiç bir sey sabit degil bütün dünyaları sallaniyorAma hep sunu düsünerek avutmaya calisiyorum kendimi
Dogduklarindan beri herseyi sallanir gordukleri icin daha iyisini bilmiyorlar
Onlar sallanan bir dunyaya dogdular malesef sabit dunyayi bilmiyorlar
Rabbim evlatlarimizin gözlerine sifa hayatlarinda basarilar kulluklarinda sabir versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?