Mrb defnesum seni çok iyi anlıyorum bizim çocuklarımız gb yani görme azlığı olan çocuklarda sosyalleşme gecikmeleri olabiliyor.Benim kızımın doktorunun oğlunun gözlerinde de nistagmus var yani göz titremesi. Doktorumun çocuğundada küçükken bu tür sorunlar yaşanmıs.Ama büyüdükçe düzelicek üzülme dedi bana doktorumuz.En önemli şey eğitim.ben 3 ay kızımı fizyoterapiste götürdüm hareketleri çok ama çok gelişti.Artık gel diyince geliyor,alkış yap diyoruz yapıyor,koltuğun kenarında sıralıyor,çak yapıyor ama yinede sosyali biraz zayıf. Onuda geliştirmek için eğitime gitmeye başlıcaz önümüzdeki hafta Size tavsiyem sürekli oğlunuzla oynayın ben akşama kadar kızımla konuşup oyunlar oynuyorum.Çok çok faydası oluyor. Üşenmedem gece gündüz oynayın oyunlar öğretin ve imkanınız varsa mutlaka profesyonel yardım alın. Az gördükleri için az algılıyorlar zor öğreniyorlar ama öğreniyorlar benim kızımın bizlere karşi bile ilgisi az sürekli ben üzerine düşüyorum yoksa o kendi çok sakin ve kendi halinde bir çocuk.annesinin eteğine sarılan bebekleri görünce özeniyorum.Ama Rabbim her şeyin en iyisini bilir.Bize kaderımize tevekkül ederek elimizden gelenin en iyisini yapmak düşüyor.Oğlunuza acil şifalar diliyorum.