Turner Sendromu

Turner sendromu hakkında bilgim yok ama senin yazdıklarını anlamaya çalıştım, ne gelirse rabbimden demişsin bebeğin 8 ay yaşamış maalesef allah sabır versin, ama çocuk doğduğu andan itibaren rahat nefes alamamış hep hastanede kalmış sen vicdan olarak doğurduğun için rahatsın ama engeli ölüme yol açabilecek çocuğu bile bile doğurup acı çekerek vefat etmesi bana bı yerde maalesef yanlış geliyo. Kimseye inanma ne gelirse rabbimden diyip yanlış yönlendirmeyin kimseyi. Maalesef bu dönemde ağır engelli bi çocuk doğurmak hem çocuğa hem aileye çok zor size bişey olsa çocuğa kim bakar 🙃

Ben de burada eli yok ayağı yok dendi ama sağlam doğdu yorumlarına inanamıyorum çoğu zaman.

Kimse eli yok diye çocuğu doğurmaktan vazgeçmez. Eli yoksa yok beyni var iç organları varsa engeliyle hayatına devam eder.

Ama doğduktan sonra çok acı çekeceği bir süreç yaşayacaksa bebek ve sonunda da vefat durumu olacaksa yani böyle bir süreç biliniyorsa maalesef bazen vazgeçmek daha doğrudur daha zordur ama doğrusu budur bence de.

Bu bana imtihan diyip bebeğe acı çektirmek mantıklı gelmiyor.

Bir yakınımın bebeği kalp rahatsızlığıyla doğdu detaylıda gördüler ama doğurdu. Doğar doğmaz ölür demişlerdi. Ama bizim kız zengin olduğu için aldı bebeği yurtdışında ünlü bir kalp cerrahına götürdü. Bebeğin ilk 2 yılı Almanya’da geçti toplam 4 ameliyat geçirdi.
Şimdi büyüdü ama koşması terlemesi efor sarfetmesi yasak. Hasta olmaması lazım. Hemen hastanelik oluyor. 9 yaşında bir erkek çocuğuna koşma hastasın de bakalım.

Neyse fazla dramatize etmeyeceğim ama Türk doktorlar gayet iyi. Birkaç hekimden görüş alınır hepsi aldırmayı önerirse öyle ilerlenir zaten..

Bakın yanlış bilinen bir şey var...Bu platformda sürekli benim şunumun çocuğuna şöyle demişlerdi böyle demişlerdi ama sağlıklı doğdu diye... Artık böyle değil durumlar... Anneden alınan kan testi yurtdışına gönderiliyor sonra o teste risk çıkınca amniyosentsz yapılıyor ki bebeğin sıvısından alınıp yapılıyor. Bu testin sonucu 3 hafta sonra çıkıyor ve yanılma payı yüzde 1... Bu platformda ve internette kimsenin amniyosentez sonucum buydu ama çocuğum sağlıklı oldu diyeni görmedim... Lütfen doktorların yorumlarını bu bulgularla karıştırmayalım... Bunlar bilimsel bulgular genetik testler...

Merhaba, hamileliğinde bebeğine turner sendromu teşhisi koyulanlar var mı? Yada turner sendromlu bebeği olan anneler var mı? Nasıl etkileri var bilgi verebilir misiniz rica etsem...
Bende çıktı maalesef. Amniyosentez sıvısı için gün aldık 12. Haftadayım şuan.16 yı bekleyeceğiz bir umut yanlış çıkmıştır diye dua ediyorum. Cinsiyet anomalisiymiş NIPT te bazen yanılma olabiliyor dedi doktorum umarım öyleydir😔

Aynı bende de 13. haftada çıkmıştı, inşallah amniyosentezde doğrulanmaz sizinkinde. Sizi çok iyi anlıyorum zor süreçler, Allah yardımcınız olsun inşallah. Yasal olarak aldırma izni yok bir çok yere gittik biz de.

X