Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
teşekkür ederim canım.ben prof.aysel yüceye randevu aldım.haftaya gidicez.siz ne yaptınız.yoğurt ishal yapmıştı heralde.düzeldimi.sizde sadece laktoz int.mı vardı yoksa süt alerjiside mi var

Merhabalar. Benim bebeğimde de inek sütü alerjisi var. Bu hafta Hacettepeden bir hocaya götürdüm,siz Aysel Hanıma gittiniz mi? Ne tavsiyelerde bulundu acaba size. Benim doktorum bebeğin gelişiminde bir problem olmadığı sürece endişe etmemem gerektiğini ve sadece süt ve süt ürünleri tüketmemem gerektiğini söyledi. Ben zaten 1 aydır diyet yapıyorum hem de bayağı katı bir diyet ama kakamız halen mukuslu. Mukusa çok takılmamam gerektiğini söyledi doktor.

Benim de 3 aylıkken oğlumun kakasında kan farkettim. Dr hemen inek sütü allerjisi dedi ve diyete girdim. Kaka tahlilleri temizdi. Kan geçmeyince inek eti, yumurta, narenciye de yememeye başladım ara ara düzelmekle birlikte mukus yeşil ara ara kanlı kaka geçmedi. Bu kez amip antijenine bakıldı ve amip kisti görüldü. Amip taşıyıcılığı var dedi dr. Böyle 2 hastası varmış. Antibiyotik kullanmışlar birkaç kez geçmemiş, geçmiş sonra tekrarlamış. Bize antibiyotik önermedi, şikayetlerimiz artarsa kullanalım dedi. Oğlumun kaka sayısı normaldi, ishal, kusma olmadı. Tekrar tahlil yaptıramadım.

Ben diyete devam ediyorum, Amip ve inek sütü allerjisi belirtileri benziyor, her dr'un yorumu farklı, ben önümüzdeki hafta katı gıdalara başlayacağım tabii süt ürünleri kullanmadan. 6. ay aşılarını yaptırdıktan sonra allerji için detaylı bir kan ve kaka tahlili yaptıracağım.

Bence siz de inek sütü allerjisi için gereken tahlilleri yaptırın.

merhaba arkadaşlar

bebeğiniz sizi diyet ypmadan önce emmeyi redediyor muydu

benim oğlum beni asla emmek istemiyor bununla bağlantılı olabilir mi acaba

ben de süt diyetine başladım ve huzuru arttı gibi oğlumun, ama hala günde 5kadar kaka yapıo, baya sıvı.. mukus ve yeşillik de var ama kokusu kötü değil artık ve kan gene tek tük bikaç nokta olabiliyor.. diyete başlayalı 3gün oldu da.. acaba süt ürünleri dışında da dikkat lazımmı ki.. et filan değil dimi.. bide bisküvi filan bile yemiyorum.. peynir altı suyu tozu var diye.. abartmıyorum dimi....en az bi 5güne tamamlayıp dr.a gideyim diyorum...
nasıl emin olurum ki derdinin alerji olup olmadığını, yeniden bigün yiyerek filan mı...?

İçeriğini bilmediğin hiçbir ürünü yememen lazım. Bisküvi, çikolata vs kesinlikle...Diyete en az 2 hafta devam etmelisin, dışarıda yemek yememeye çalış çünkü içeriğini sorgulaman çok zor. Çorbanın içine krema süt katılmış olabilir. Ben de diyete böyle başladım düzelme olmayınca liste genişledi. Yumurta, inek eti, kabuklu kuruyemişler ve narenciye. Seninki böyle olmayabilir tabii.

Merhabalar, ben de bir aydan uzun bir süredir süt ve süt ürünleri tüketmiyorum. Bizim sorunumuz mukuslu kaka çok nadir de kan, ben bir kez kan gördüm. Diyete başladıktan sonra nerdeyse 7-8 saat süren ağlamalarımız bitti şükür ama mukuslu kaka halen devam ediyor, doktorumuz mukusun çok öneml olmadığını söyledi. Yalnız bazı günler emzirdiğimde suratında ufak ufak sivilceler de çıkıyor bebeğimin. Doktora dana etini sordum tüketebilirsin dedi ama bu sivilceler onda mı oluyor acaba bilemiyorum. Şu an 3,5 aylık bebeğim 6 ay olunca bir alerji testi yaptıracağım, en azından içim daha rahat olur. Siz ek gıda olarak neler vermeyi planlıyorsunuz? Bir de biz pregomin mama başladık ama bu sefer de her gün iki-üç kez sıvı kaka yapan bebeğim iki günde bir kaka yapmaya başladı ve bu durum onu bayağı rahatsız ediyor. Eğer mama kullandıysanız böyle bir sorun yaşadınız mı acaba?

kan testi yanıltıcı olabılıyor..ozellıkle 6. aydan once. bnım oğlumda da alerjı var.butun belırtılerı gosterıyor,deneme yanılmayla da gozlemledık fakat 5. ayda yaptırdıgımız kan testınde ınek sutu alerjısı 0 cıktı..bosuna ağlattık bebeğimizi kan aldırırken.. aylardır sut dıyetındeyım bn de .. en ıyı deneme yanılma yoluyla anlayabılırsın bebğin daha kucuk..bn sut ıceren bısey yedıgımde kusma,,mukuslu dışkı ve huzursuzluk oluyor bebeğimde..allah bebişlerimizi korusun..inşllah yoktur bebeğinde alerji..

2 aylık oğlumu doğduğundan beri anne sütü alamadığı için mama ile besliyorum.10 gün önce vücudunun bazı bölümlerinde pul pul döküntülerle birlikte kızarmalar başladı,doktora götürdüğümüz de bebek egzaması olduğunu söyledi..Bu belirtiler dışında,yukarıda yazılan belirtilerden birkaçı mevcut bebeğimde..(özellikle gündüz az uyuma,aşırı gaz sancısı,hırıltı,nadirde olsa öksürük,burun akıntısı ve tıkanıklığı )Doktor inek sütü alerjisi olduğunu söylüyor ve 3 yaşına kadar özel mama ile beslenmesini gerektirecek bir durum söz konusu olabilir diyor,bir takım kan testleri ile sonucu ulaşacağız..Şimdilik rahatlatıcı losyon, damla ve 3 gün sürülecek bir merhem verdiler en azından kaşıntı azalsın diye..Moralimi bozmamaya çalışıyorum,ama bebeğimin bir an önce hayırlısı ile büyüyüp bu durumundan kurtulmasını istiyorum..

Merhabalar, neocatein içine vanilya şurubu katan anneler, dün ben de Starbucksa baktım ama bir şekerli bir de şekersiz vanilya şurubu var, hangisini almam lazım acaba? Şeker 1 yaşından önce vermeyin diyorlar ya kafam karıştı. Yardımcı olursanız çok sevinirim:)

Merhaba,
Aslında bizim sorunumuz tam ne anlaşılamadı ama paylaşmak istedm belki benzer süreçlerden geçmişsinizdir bana da bilgi verirsiniz diye.. Beneğim 1 hafta sonra 5 ayı tamamlayacak. Son 1 aydır kakası sulu ve zaman zaman mukuslu. Tam ishal de diyemiyordum çünkü günde 3-4 defa yapıyordu. Ama son 5 gündür günde 7-8 defa ama az miktarda ve yne sulu sarı az mukuslu yapıyor. Bu arada bizim dr. kilo alımında yavaşlama grünce (normalde ayda 1,5-2kg alan bir bebekdi) bizi academic hospitaldaki çoçuk gastroentronologu Prof.Deniz Ertem e yolladı. Orda da kaka tahlilleri ve bazı kan tahlilleri yapıldı. Tahlil sonuçlarında süt ve yumurta için normal değerler grülmekle birlikde alerjik bir sorun olabileceğini şüphelendiren başka bir değerin yükselkliğini gördüler. Bu arada kakada lkositte görüldü. Velhasıl 15-20 gündür süt ve süt ürünleri, yumurta akı, narenciye ürünleri, kakaao, çikolata , fındık fıstık türevleri ve katkı malzmeemsi içeren şeylere karşı diyet verildi uyguluyorum. Buna rağmen değişen bişey yok. Dr. bağırsağın kendini toparlaması min 10 gün olur, 1 ayı bile bulabilir dedi. Burdan da sonuç alınamazsa 2-3 hafta sonra rektoskopi yapılacakmış. Bunu yaptıran var mı? Endişelenmeye başladım zira..

Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. Benim bebeğim 3,5 aylık ve inek sütü alerjisi teşhisi konuldu. Ben Ankarada Hacettepe Üniveristesinden bir prof.a götürdüm bebeğimi. Bana söylediği alerjilerin %80-90 inek sütünden kaynaklandığı ve böyle bir olasılıkla bilinen bir rahatsızlık için çok gerekmedikçe bebeğe kolonoskopi yapılmaması gerektiği. Ayrıca alerji testlerinin de %100 doğru sonuç vermeyeceğini söyledi. Deneme yanılma yolunun daha doğru sonuçlar verdiğini söyledi kendisi. Hacettepeden farklı farklı prof.lara giden bir arkadaşıma da benzer şeyler söylenmiş. Ben yaklaşık 1,5 aydır sütü ve süt ürünleri tüketmiyorum ama kakamız halen mukuslu. Doktorumuz mukusa çok takılmamam gerektiğini zamanla geçeceğini söyledi. 2 ay bile sürebilirmiş ama 5,5ay süren de duydum yine bu forumdan.Bir de laktoz intoleransı diye bir rahatsızlık var ve belirtileri alerji ile benziyor bizim o da bakıldı. Kakadan alınan örnekle yapılan bir test. Bir de ona baktırsanız.

Emi1981 artık foruma girmiyorsunuz herhalde, Aysel Hanımın size bulunduğu tavsiyeleri merak etmiştim de.

merhabalar
4,5 aylıkkızımın kakasında yaklaşık 2 aydır ara ara kan görüyoruz. 2 kez kakası tahlile gitti birşey çıkmıyor. doktorumuz poposunda çatlak olabileceğini söyledi krem verdi ama yine görüyoruz. geçen gün epey fazla görünce profesöre götürdük. o süt alerjisi olabileceğinden bahsetti. kızım sadece anne sütü ile besleniyor. daha yeni meyve suyu ve yoğurt vermeye başlamıştım ki yoğurttan direk vazgeçtik zaten.
bende bir diyet uygulayacağım 15 gün süre ile. bakalım göreceğiz.
bizim tek şikayetimiz 20 günde bir falan kakasında minik minik kan phtısı şeklinde lekelerdi. yani bahsettiğiniz gibi kusma vs. yok. gelişimi, kilo alımı normal.
kafam çok karışık. kendi doktorumuz hiç bahsetmedi süt alerjisinden bize.

slm.. benım görümcemin oğluda 4 aylık olduktan sonra ona yogurt yedirmişti ve.. bebek cok kotu olmuştu vucudunda kabarmalarve hatta ılerıye gıttı ıyıce farkedemedıler krızlere karadr gııt komalık olup kaybetmeye kadar vardı.. simdi anlasıldı artık ama onunkı inek sutune degıl tum hayvan sutlerıne karsı vede soya ürunlerıne karsı alerji cok kötü bişey ve buda cocukta astımı tetıkledı.. yazık şimdi görümcem o ıkı yasındakı cocuga bişey verecegi zaman içindekılerı okuyor ögrenmiş artıuk en ufak bı madde olsun veremıyor yoksa bebek komada oluyor inşallah gecer. ne dertler var daha.iki yasına kadar emzir demişti doktoru onu kesene kadar ablamda asla o maddelerden yemedi...

arkadaşlar komsunun 6 aylık bebeği var süt vermedı hiç çünkü inek sütü yoğurtta vermedi bunlar demir eksikliği yapıyormuş

elimde son kullanma tarihi bu ayın sonu olan necate mamalar var ihtiyacı olan varsa bana e-mail ile adresini göndersin hemen kargoya veririm.1 ay sonra kullanamıcam çünkü.7 kutu fazlam var ihtiyacı olanların bilgisine

merhaba hanımlar benim de kızımda süt alerjisi var pregomin as verdi ama yedirmeyi beceremedik,ne yapmalıyım?

merhaba hanımlar benim de kızımda süt alerjisi var pregomin as verdi ama yedirmeyi beceremedik,ne yapmalıyım?

benim kizimda okadarken mama icmeyi sevmiyordu bende kahvaltisini mamayla hazirladim, corbalarina kattim, muhallebi yaptim oyle yedirdim simdi 15 ayi bitti severek gecede 500 ml iciyor

benim kizimda okadarken mama icmeyi sevmiyordu bende kahvaltisini mamayla hazirladim, corbalarina kattim, muhallebi yaptim oyle yedirdim simdi 15 ayi bitti severek gecede 500 ml iciyor

merhaba nilim..kızının alerjisi hala devam edıyor mu..1 yasında gecıyor dıyorlar da ondan merak ettım..bnm oglum da da war alrjı 8 aylık hnuz..dort gozle beklıyorum ıyılesıp normale donecegı gunu..:100:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…