- 24 Temmuz 2009
- 35
- 0
teşekkür ederim canım.ben prof.aysel yüceye randevu aldım.haftaya gidicez.siz ne yaptınız.yoğurt ishal yapmıştı heralde.düzeldimi.sizde sadece laktoz int.mı vardı yoksa süt alerjiside mi var
3ay 20 günlük bebeğimin neredeyse doğalı beri mukuslu ve ishal kaka yapıyor.. günde 4-5 kere... bide kan farkedince dr.a götürdük, gaita testinde e.histolytica yani amip çıktı ve nidazol şurup kullandık..düzenli kulllanmadım geçmedi, şimdi yeniden başladım düzenli.. ama acaba inek sütü alerjisi olabilir mi diye kafama takıldı... ciltte pek sorun yok ama göz çevresinde bazen kuruluklar oluyor.. kanla yapılan o test ne kadar sürede sonuçlanıyor.. 2.şişe şurup bitmeden kesinleşse de belki boşuna parazit tedavisi uygulanıyor....
3ay 20 günlük bebeğimin neredeyse doğalı beri mukuslu ve ishal kaka yapıyor.. günde 4-5 kere... bide kan farkedince dr.a götürdük, gaita testinde e.histolytica yani amip çıktı ve nidazol şurup kullandık..düzenli kulllanmadım geçmedi, şimdi yeniden başladım düzenli.. ama acaba inek sütü alerjisi olabilir mi diye kafama takıldı... ciltte pek sorun yok ama göz çevresinde bazen kuruluklar oluyor.. kanla yapılan o test ne kadar sürede sonuçlanıyor.. 2.şişe şurup bitmeden kesinleşse de belki boşuna parazit tedavisi uygulanıyor....
ben de süt diyetine başladım ve huzuru arttı gibi oğlumun, ama hala günde 5kadar kaka yapıo, baya sıvı.. mukus ve yeşillik de var ama kokusu kötü değil artık ve kan gene tek tük bikaç nokta olabiliyor.. diyete başlayalı 3gün oldu da.. acaba süt ürünleri dışında da dikkat lazımmı ki.. et filan değil dimi.. bide bisküvi filan bile yemiyorum.. peynir altı suyu tozu var diye.. abartmıyorum dimi....en az bi 5güne tamamlayıp dr.a gideyim diyorum...
nasıl emin olurum ki derdinin alerji olup olmadığını, yeniden bigün yiyerek filan mı...?
İçeriğini bilmediğin hiçbir ürünü yememen lazım. Bisküvi, çikolata vs kesinlikle...Diyete en az 2 hafta devam etmelisin, dışarıda yemek yememeye çalış çünkü içeriğini sorgulaman çok zor. Çorbanın içine krema süt katılmış olabilir. Ben de diyete böyle başladım düzelme olmayınca liste genişledi. Yumurta, inek eti, kabuklu kuruyemişler ve narenciye. Seninki böyle olmayabilir tabii.
merhabalar
benimde 3.5 aylik oglum var ve kaksi surekli mukuslu ve arada kanli oluyordu
doktora kac kere test verdim kakada bir sikinti yok dedi
baska bir doktora goturdum alerjisi olabilir dedi ve sgk nin karsiladigi mama verdi ama o da emin degildi sute alerjjisi oldugunun
cocuk sadece beni emiyor bende sut urunlerini fazla tuketen biriydim acaba benden ona gecmis olabilir mi
bir haftadir diyet yapiyorum ama dun aksam bebe biskuvisi yedim ve bebi[imin yuzunde sinek isrigi gibi iki yerde kizariklik vardi sabah
acaba net bir sekilde nasil anlarim alerjik oldugunu kan testinde cikiyor mu ki bu alerjik durumu
Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. Benim bebeğim 3,5 aylık ve inek sütü alerjisi teşhisi konuldu. Ben Ankarada Hacettepe Üniveristesinden bir prof.a götürdüm bebeğimi. Bana söylediği alerjilerin %80-90 inek sütünden kaynaklandığı ve böyle bir olasılıkla bilinen bir rahatsızlık için çok gerekmedikçe bebeğe kolonoskopi yapılmaması gerektiği. Ayrıca alerji testlerinin de %100 doğru sonuç vermeyeceğini söyledi. Deneme yanılma yolunun daha doğru sonuçlar verdiğini söyledi kendisi. Hacettepeden farklı farklı prof.lara giden bir arkadaşıma da benzer şeyler söylenmiş. Ben yaklaşık 1,5 aydır sütü ve süt ürünleri tüketmiyorum ama kakamız halen mukuslu. Doktorumuz mukusa çok takılmamam gerektiğini zamanla geçeceğini söyledi. 2 ay bile sürebilirmiş ama 5,5ay süren de duydum yine bu forumdan.Bir de laktoz intoleransı diye bir rahatsızlık var ve belirtileri alerji ile benziyor bizim o da bakıldı. Kakadan alınan örnekle yapılan bir test. Bir de ona baktırsanız.Merhaba,
Aslında bizim sorunumuz tam ne anlaşılamadı ama paylaşmak istedm belki benzer süreçlerden geçmişsinizdir bana da bilgi verirsiniz diye.. Beneğim 1 hafta sonra 5 ayı tamamlayacak. Son 1 aydır kakası sulu ve zaman zaman mukuslu. Tam ishal de diyemiyordum çünkü günde 3-4 defa yapıyordu. Ama son 5 gündür günde 7-8 defa ama az miktarda ve yne sulu sarı az mukuslu yapıyor. Bu arada bizim dr. kilo alımında yavaşlama grünce (normalde ayda 1,5-2kg alan bir bebekdi) bizi academic hospitaldaki çoçuk gastroentronologu Prof.Deniz Ertem e yolladı. Orda da kaka tahlilleri ve bazı kan tahlilleri yapıldı. Tahlil sonuçlarında süt ve yumurta için normal değerler grülmekle birlikde alerjik bir sorun olabileceğini şüphelendiren başka bir değerin yükselkliğini gördüler. Bu arada kakada lkositte görüldü. Velhasıl 15-20 gündür süt ve süt ürünleri, yumurta akı, narenciye ürünleri, kakaao, çikolata , fındık fıstık türevleri ve katkı malzmeemsi içeren şeylere karşı diyet verildi uyguluyorum. Buna rağmen değişen bişey yok. Dr. bağırsağın kendini toparlaması min 10 gün olur, 1 ayı bile bulabilir dedi. Burdan da sonuç alınamazsa 2-3 hafta sonra rektoskopi yapılacakmış. Bunu yaptıran var mı? Endişelenmeye başladım zira..
merhaba hanımlar benim de kızımda süt alerjisi var pregomin as verdi ama yedirmeyi beceremedik,ne yapmalıyım?
benim kizimda okadarken mama icmeyi sevmiyordu bende kahvaltisini mamayla hazirladim, corbalarina kattim, muhallebi yaptim oyle yedirdim simdi 15 ayi bitti severek gecede 500 ml iciyor