Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
kızlar bebeklerınızın corbasına dana kemıgı suyu koyabılıyor musunz? ben bı kez deneyeyım dedım cok kotu pısk oldu ertesı gun oğlum..bı daha da wermedım..sanırım o da dokunuyor..ayrıca kendınız ıcın yapptıgınız ıcınde sut olmayan tatlı tarıflerınız war mı? bazen canın ınanılmaz tatlı seyler ıstıyor kek falan ama bır cogunda sut oldugu ıcın yıyemıyorum...cayın yanında falan yıyemıyorum aylardır...sızın war mı uyguladınız tarıfler? lutfen yardımmmmmmmmmmmm :KK25: :26:

merhaba hanımlar benim de kızımda süt alerjisi var pregomin as verdi ama yedirmeyi beceremedik,ne yapmalıyım?

oncelıkle gcmıs olsun...bız de neocate kullanıyoruz ama tadı hakıkaten cok kotu v bnm de oğlum ıcmıyor.ben de kahvaltısını,muhallebısını hep onunla hazırlıyorum.sade verırsem malesef ıcmyor.

kızlar kahvaltıda ne yedırıyorsunuz bebişlere..bebelac cavdarlı mısırlı ıcıne yumurta sarısı ve bıraz pekmez koyup yedırıyorum.doktor cevız ve fındık da koy dedı denedım onlar da kzarıklık yaptı, onlar da dokundu yanı..baska ne yapabılırım degısıklık yapmak ıstıyorum her gun aynı seylrı yemesın ıstıyorum.. 8 aylık bebegım bu arada

merhaba nilim..kızının alerjisi hala devam edıyor mu..1 yasında gecıyor dıyorlar da ondan merak ettım..bnm oglum da da war alrjı 8 aylık hnuz..dort gozle beklıyorum ıyılesıp normale donecegı gunu..:100:

hala gecmedi valla bizimki 15 ayi bitti anne sutunden kestin bu ay gecer belki diye, 18 aylikken test yapacaklar

1 adet soda+1 su bardagı seker+1 su baardagı sıvı yag cırpılır....unu eklenır....tarcın eklenır...1 adet kabartma trozu 1 adet vanılya konur....ben ıcerısıne havuc rendelıyorum kaysı kurusu dogruyorum...ıstegınıze gore malzemelerını cesıtlendırebılırsınız....kuru ıncır de koyabılırsınız....harıka bır kek oluyor...sut alerjılı oglumda severek yıyor.....

ayrıca asure de tatlı ıhtıyacınızı karsılayabılır...bırde etı cın de sut ve yumurta yok...etı yulaflı+eti kurabi dede sut ve turevlerı yok

kızlar bebeklerınızın corbasına dana kemıgı suyu koyabılıyor musunz? ben bı kez deneyeyım dedım cok kotu pısk oldu ertesı gun oğlum..bı daha da wermedım..sanırım o da dokunuyor..ayrıca kendınız ıcın yapptıgınız ıcınde sut olmayan tatlı tarıflerınız war mı? bazen canın ınanılmaz tatlı seyler ıstıyor kek falan ama bır cogunda sut oldugu ıcın yıyemıyorum...cayın yanında falan yıyemıyorum aylardır...sızın war mı uyguladınız tarıfler? lutfen yardımmmmmmmmmmmm :KK25: :26:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
Kabartma tozu vanilya
ŞERBETİ:
4su bardağı şeker
4su bardağı su

Kek malzemeleri ile revaninin kekini hazırlıyoruz.4 bardak şeker ve suyu tencerede karıştırarak kaynatıyoruz. SICAK şerbeti fırından çıkan SICAK kekin üzerine döküyoruz.Üzerine hindistan cevizi serperek tüketilebilir.İsterseniz kek ve kurabiye tarifi de göndere bilirim.

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
Kabartma tozu vanilya
ŞERBETİ:
4su bardağı şeker
4su bardağı su

Kek malzemeleri ile revaninin kekini hazırlıyoruz.4 bardak şeker ve suyu tencerede karıştırarak kaynatıyoruz. SICAK şerbeti fırından çıkan SICAK kekin üzerine döküyoruz.Üzerine hindistan cevizi serperek tüketilebilir.İsterseniz kek ve kurabiye tarifi de göndere bilirim.

cook tesekkur ederımmmmmm!!! olabılır kurabıye de severım cok..tekrar tesekkurler

normal kek tarifinizi yoğurt veya süt yerine su veya meyva suyu koyarak yapabilirsiniz, daha az kabarıyor ama inanın lezzette çok az fark oluyor
pandispanya yapıp içine suyla veya meyva suyuyla yapılmış muhallebi ve meyva koyarak pasta yapabilirsiniz (ben oğlumun 1. yaş pastasını o şekilde yaptım)
yoğurtsuz-sütsüz kurabiyeler yapabilirsiniz
eti yulaflı bisküvide süt ürünü yok, onun üzerine meyva suyuyla yapacağınız muhallebiyi dökerek pudingli pasta kıvamında bir şeyler yapabilirsiniz
canı sağolsun oğluşum için ben de 1 seneyi aşkın süredir süt-süt ürünleri diyeti yapıyorum ve inanın yoğurtsuz-sütsüz-tereyağsız olmaz dediğiniz her şey yapılıyor oluyor ve yeniyor :KK56:

arkadaşlar komsunun 6 aylık bebeği var süt vermedı hiç çünkü inek sütü yoğurtta vermedi bunlar demir eksikliği yapıyormuş

demir eksikliği değil demir emilimini azaltır, pekmezle birlikte verilmemesi gerekir, ama zaten komşunuzun inek sütü yoğurdu falan vermemesi gerekiyor çünkü bebek henüz 6 aylık, ek gıda başlangıcında evde kendi mayaladığı yoğurdu verebilir ama 1 yaşına kadar doktorlar inek sütünü (alerjisi olsun olmasın) hiçbir çocuğa önermezler

merhaba hanımlar benim de kızımda süt alerjisi var pregomin as verdi ama yedirmeyi beceremedik,ne yapmalıyım?

benim oğlum 12,5 aylık şu an yaptığımız tarif; 2 tatlı kaşığı organik pirinç unu, 1-2 tatlı kaşığı pekmez, 150 ml su (veya pirinç ununu pişirecek kadar su+150 ml'ye tamamlayacak kadar taze meyve suyu- malum C vitamini 60 derece ısıda öldüğünden pişirirken katmıyorum) ve 5 ölçek pregomin... suyla pirinç ununu pişiriyorum pekmezini ve meyve suyunu kattıktan sonra ılınınca pregomini ekliyorum, hiç pütür kalmayacak şekilde ezip yediriyorum
meyve suyu yerine meyve püresi katıyorum bazen (muz, armut veya elmayı cam rendede rendeleyip katıyorum)
bizim alerjimiz düşük seviyede olduğundan diyetisyenimizin tavsiyesiyle nadiren 1/2 tatlı kaşığı kakao katıp öyle de yapıyorum

1 adet soda+1 su bardagı seker+1 su baardagı sıvı yag cırpılır....unu eklenır....tarcın eklenır...1 adet kabartma trozu 1 adet vanılya konur....ben ıcerısıne havuc rendelıyorum kaysı kurusu dogruyorum...ıstegınıze gore malzemelerını cesıtlendırebılırsınız....kuru ıncır de koyabılırsınız....harıka bır kek oluyor...sut alerjılı oglumda severek yıyor.....

oğluma doğrudan yedireceğim her türlü tarifte şeker yerine pekmez, un yerine nişasta ve/veya pirinç unu kullanıyorum
yıllardır ezberlediğimiz sütsüz/yoğurtsuz kek, börek, kurabiye olmaz söylemleri külliyen YALANmış meğer :KK56:

arkadaşlar merhaba oğlum 14 aylık oldu ve hala alerjide bir gıdım yol gidemedik..
onun tedavisi daha olmamışken birde reflü ve astım çıktı başımıza sizde alerji dışında ya da alerji kaynaklı rahatsızlıklar varmı?

arkadaşlar merhaba oğlum 14 aylık oldu ve hala alerjide bir gıdım yol gidemedik..
onun tedavisi daha olmamışken birde reflü ve astım çıktı başımıza sizde alerji dışında ya da alerji kaynaklı rahatsızlıklar varmı?

merhaba geçmiş olsun inşallah tez vakitte yavrularımız da biz de kurtuluruz bu hastalıklardan
allaha bin şükür bizim alerjiye bağlı bir hastalığımız yok, benim diyetimi açtırdı doktorlar sadece yanaklarda döküntü oluyor ben süt ürünü yediğimde eskisinden iyiyiz yani :nazar: ama bünye belli ki bayağı alerjik şimdi de kivi alerji yaptı :KK50: korkuyorum kendisine süt deneme fikrinden bile :18:

Benim kızımda da inek sütü proteini alerjisi vardı..
Bununla alakalı bilmiyorum, ama reflü de vardı.. Kusma eğilimi çok fazlaydı, 1 kaşık daha yedirmeye korkardım. Her kaşığı besmeleyle verirdim ağzına..

Emziriyorsanız, sizin de inek sütü ve inek eti, yağı içeren her tür gıdadan uzak kalmanız çok önemli tedavide..

Bizim hem alerjimiz, hem reflümüz çok şükür düzeldi. Zaten reflü çocuk büyüdükçe düzeliyor kendiliğinden.

Benim kızımda da inek sütü proteini alerjisi vardı..
Bununla alakalı bilmiyorum, ama reflü de vardı.. Kusma eğilimi çok fazlaydı, 1 kaşık daha yedirmeye korkardım. Her kaşığı besmeleyle verirdim ağzına..

Emziriyorsanız, sizin de inek sütü ve inek eti, yağı içeren her tür gıdadan uzak kalmanız çok önemli tedavide..

Bizim hem alerjimiz, hem reflümüz çok şükür düzeldi. Zaten reflü çocuk büyüdükçe düzeliyor kendiliğinden.

Bizim inek sütü alerjisi teşhisimiz 6. ayda koyuldu ve 5 ay birlikte diyet yaptık. 11.ayda benim diyetimi açtı dr. ama oğlum hala diyette..
Ama yine 9. aydan beri baş edemediğim bir de reflü durumumuz var şu an oğlum 15 aylık ve hemen hemen hergün kusuyor dr. ın verdiği tedavi işe yaramıyor galiba.. Başka bir dr. a götürmeye karar verdim çünkü 4 aydır kilo alımı durdu ve 2 aydırda boyu uzamıyor çok endişeliyim bu yüzden..

Merhaba benim oğlumun 8. aydan beri alerjisi var ama neye alerjisi olduğunu 10 gün önce öğrendik üst ve süt ürünlerine alerjisi varmış öğrendiğimizden beri tüm süt ürünlerini kestik şimdi iyi fakat kırmızı ete de alerjisi olduğunu sanıyorum çünkü et yediğinde de kızarmaya başlıyor 2 gündür kırmızı eti kestim ve oğlum şimdi çok iyi hiç kızarıklıkları yok yoksa kızamık çıkarmış gibi her yeri kıpkırmızı oluyordu şuan 1 tane bile yok şükürler olsun.Bebelac soya kullanıyorum fakat 2 günde paketi bitiriyor ve buna para dayanmıyor rapor çıkarıldığını öğrendim yarın raporu çıkarmaya gideceğim acaba ssk yüzde kaçını karşılıyor ve kaç günde bir veriyor mamayı gerçi yarın öğreneceğim ama merak işte :)))

Merhaba benim oğlumun 8. aydan beri alerjisi var ama neye alerjisi olduğunu 10 gün önce öğrendik üst ve süt ürünlerine alerjisi varmış öğrendiğimizden beri tüm süt ürünlerini kestik şimdi iyi fakat kırmızı ete de alerjisi olduğunu sanıyorum çünkü et yediğinde de kızarmaya başlıyor 2 gündür kırmızı eti kestim ve oğlum şimdi çok iyi hiç kızarıklıkları yok yoksa kızamık çıkarmış gibi her yeri kıpkırmızı oluyordu şuan 1 tane bile yok şükürler olsun.Bebelac soya kullanıyorum fakat 2 günde paketi bitiriyor ve buna para dayanmıyor rapor çıkarıldığını öğrendim yarın raporu çıkarmaya gideceğim acaba ssk yüzde kaçını karşılıyor ve kaç günde bir veriyor mamayı gerçi yarın öğreneceğim ama merak işte :)))

Merhaba, rapor heyet raporu olarak çıkıyor ve 2 yaşına kadar devlet mamaların tamamını karşılıyor, siz ekstra para vermiyorsunuz. Biz mesela ayda 8 kutu pregomin adında bir mama alıyoruz, bebeğin kilosuna ihtiyacına göre bu mama miktarı artabiliyor. Biz üniversite hastanesinden çıkardık ama özel hastanelerde de çıkarılabiliyormuş herhalde.

merhaba biz de bu illetle 1 ay önce tanıştık yani kesin tanı testlerin sonucuna göre 1 ay önce belli oldu doktor bize pregomin as mamayı önerdi ancak 1 ay içinde sadece 1 kutuyu bitirebildik o da yarım yamalak ne kadar yedirebildiğiysem benim size sorum şöyle olucak normalde haftada 2 kutu mama bitirmesi gerekirken bizimki yemiyor bunun yanında anne sütü alıyor gelişiminde bi gerilik olur mu kafama takılan en önemli soru bu umarım bütün bebekler en kısa sürede üstesinden gelirler bu alerjinin...

Merhaba, rapor heyet raporu olarak çıkıyor ve 2 yaşına kadar devlet mamaların tamamını karşılıyor, siz ekstra para vermiyorsr azaldı .şlPunuz. Biz mesela ayda 8 kutu pregomin adında bir mama alıyoruz, bebeğin kilosuna ihtiyacına göre bu mama miktarı artabiliyor. Biz üniversite hastanesinden çıkardık ama özel hastanelerde de çıkarılabiliyormuş herhalde.

Özel hastaneden raporu çıkardım eczacıya verdim 16 kutu mamayı hazır edince arayacaktı beni aradı fakat rapor geçersizmiş dedi ve sadece yüzde 80ini ödüyor gerisini siz ödeyeceksiniz dedi.Kaldım ortada şimdi raporun geçerli olması için endrokronoloji uzmanının çıkartması gerekiyormuş raporu ve burda 1 tane dr var o da haftada 2 gün sadece 10 hastaya bakıyormuş gelde delirme eczacı randevu ayarlayabilirsem arıcam seni dedi bugün eczaneye gittim adam dr çok pürüzmüş denecek ka da raporu çıkartmazmış dedi dr.un asistanı öyle söylemiş şimdi napıcam bilmiyorum eczacı bi çaresine bakıcaz dedi telefon bekliyorum işte şuan bebelac soya kullanıyorum çarşamba günü yaşına girecek oğlum inşallah kurtulacaz şu illetten..

X