Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Lf, laktoz free mama demek, bebelac ta var bildiğim kadarıyla. Laktoz intoleransında öneriliyor. Ama bize dr sizde sadece laktoz intoleransı değil, inek sütü alerjisi de var diyor. Ben de şimdi bu mamayı neden önerdi, onu anlamadım. Denemeye de korkuyorum açıkçası, ama emmesi de çok azaldı. Şaştım kaldım ne yapacağmı.

Canım şaka gbi ama bugün benimkisi gündüz uykusunu 4saattrn fazla uyudu. He öncesnd koltukta birlikte uyuyorduk. Bir ara emme istediğini düşündüm çünkü elimi yaloyordu. İki cort cort etti bıraktı. Sonra bildiğin uykuya girş yaptı htta yamuk yumuk uyudu koltukta.

Yani bu bebeler çok enteresanlar. Ve uyuyorlar.
Evet iki corkla da karınları doyabiliyor. Maksat inat olsun bence! (Bizimkisi hala 2saatte bir hatta daha sık emiyor) m
Zaten ön süt aldıysa önsütte uyku yapan birşeyler varmış. Öyle okumuştum.

Emzik konusunda galiba arada sadece emme isteği oluyor ne anlıyorlarsa :) bizi emzik yapmasınlar da

Damlayı buz kalıbıyla alıyorum, dolapta saklıyorum. 1 aydır da kullanıyorum ama ishal aynen devam. Paketli gıda tüketmiyorum, ama et ürünlerini doktor söylememişti, bunu duyduğuma çok şaşırdım. Bu ne zor işmiş ya, ilk çocuğumda hiç yaşamadım böyle şeyler, şimdi en acemi anneden daha beterim sanki.

Yaa canım benim. Karnına sancı girdi kesin. Makarna hangi markaydı, yumurtalı mıydı?
Bunları kontrol et canım. Gaz sancısı belli ki.
Hala kolunda mu bilmiyrum ama boşver kolunda dursun

Ay deli mi terli iken cam mı açılır! Hele çocuk var evde?!

Canım dediğin gibiyse öncelikle lf mamanın size yaramasını umut ediyorum. Amaaa zaten lf yerne damla önermesi de yetecektir.
Çünkü damla sayesinde olmayan laktoz enzimini almış oluyor. Haa tabi yardımcı olur lf mama ama ya alerji varsa sorusu getiriyor akla.
Eğer içeriğinde inek sütü varsa yunurta varsa kiiii genelde alerjen gruplar olabiliyor. Sıkıntılı.

Buarada doktorlar taksit taksit birşeyler yapmayı severler. Bir daha ki gidişinde et yeme diyebilir
Bir sonraki gidişinde de aaa domatesi keselim yumurtayı tavuğu falan diye....
Sonra bir bakmışsın alerji geçeene kadar çocuk olmuş 5yaşında

bskn atopik dermatitle başladı bizde hikaye, öyle çoktu ki kortizonlu krem geçiremedi. Eşlik eden mukuslu ishal, iştahsızlık, kilo alımında durma. Pişik çok fazla yaşamadım, burada en çok ondan şikayet edilmiş, pişik kremime bağlıyorum. Bulgular alerjiyi işaret ediyor, süt ve süt ürünlerini keselim dedi dr ama dedim ya eti hiç duymamıştım. Ek olarak egzama nedeniyle domates, çikolata, çilek, kuruyemiş, baharatlı ve yağlı yiyecekler, portakal ve şeftaliyi kestik. Egzama çok azaldı neyse ki. Ama bu ishal beni deli ediyor. Bir de ben bize asıl sıkıntı veren alerji mi yoksa laktoz intoleransı mı, onu çözemedim hala.

Hepimizde ortak sorun bu canım. Acaba bu mu... Ben kaç defa hemsireye vs sordum bunu yok dediler. 5 tane filan kanal var. Oğlum hep boğulur gibi olur her seferinde. Çoğunda da o yüzden emmeyo bırakır. (

Benim surumunde akisi cok hizli ama diyete girince duzeliyor bizimkisi denemelere tekrar baslamayi dusunuyirum boyle olmuyo

Benim oglumda senin donemindeyken birdenbire asiri uyumustu bir gun gunduz tam 5 saat ve asla emmek istememisti tam 7 saat emmeden dirmustu cok yorgun gibiydi sonra biraktim uuuyunca emdi

Lakt.int. Olması için sarece mukuslu kaka vs oluyor diye biliyorum.
Diğer cilt problemi döküntü vs alerji bulgusu olduğunu okumuştum. Tam emin olmak için elbette araştırmak lazım.
Tabi her ikiisi de olabilir o kısımda var.
Alerjik annenin ahazırladığı bir liste var. Onu bulup atayım sana. Aslında facede bir grup var. Alerji ile yaşam platformu oraya üye olmanıntavsiye ederim.
Çok yardımı oluyor oranın

Anladım canım internette birsey bulamadım bende caresizlikten buraya bodozlama daldım emzirme konusunda kafayı yemek üzereyken ( göğüs ucu yokluğu süt gelmemesi sut geldikten sonra çatlak mastit süt kabarcıklari mama hesapları vs.) Tam toparlamaya ramak kala bu sıkıntımız çıktı şimdi emzirme platformlarından alerji platformlarından kayış yapacam

Bizimde alerjj var ama kotu kaka yok dr gittuniz mi tahlil yapildi mi bebegin ne kadarlik cnm

Cnm kakada allerji cikmaz kan veya deri testi yapiliyor o da kucuk olduklari icin net sonuc veremeyebiliyor maalesef
Anladım canım kokusu biraz azaldı gibi kakanin rengi de açıldı gibi kahve koyu kahvemsi olmustu. Gibi diyorum Heran değişebilir. Bende dün öğleden beri tirsakligimdan doğru düzgün birsey yiyemedim açlık sürümüne etkiler diye korkuyorum çıldırazeeeeeğiiiim

Benim oglumda senin donemindeyken birdenbire asiri uyumustu bir gun gunduz tam 5 saat ve asla emmek istememisti tam 7 saat emmeden dirmustu cok yorgun gibiydi sonra biraktim uuuyunca emdi
Cilgin bebeklerimiz gece cok sancilandi benimki kabus gibiydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…