Benim bebeğim altı aylık oldu muhallebilere yeni başladık ben milupanın tahıllı muhallebilerini neocate ile hazırlıyorum veya pirinç unu neocate ve biraz üzüm pekmezinden bazende pekmez yerine elma veya armut rendeliyorum içine buarada et veriyorum demeşsin dana etimi veriyorsunDevam mamaların hepsinde inek sütü var bende emziriyordum bunun yanında günde iki kez aptamil verirken başladı belirtiler doktorumuz vermememi söyledi şuanda neocate veriyorum günde iki kez[/Q emmedigi inin oglum neocate mama iciyor sebze corbaları meyve puresi veriyorum et te basladk corbalarına koyuyorum sewrek yiypr yiyenilicecgi herseyi veroyrum yemek konusumda cok sukur problemimoz yok ilk baslarda olmustu senin bebegin kac aylık cnm mamayla muhallebi yapıyorim ben bildigin mamayla tarif varmı
Benim bebeğim altı aylık oldu muhallebilere yeni başladık ben milupanın tahıllı muhallebilerini neocate ile hazırlıyorum veya pirinç unu neocate ve biraz üzüm pekmezinden bazende pekmez yerine elma veya armut rendeliyorum içine buarada et veriyorum demeşsin dana etimi veriyorsun
Bende oyle yapıyorum bide hipp var sutsuz olanı oda mamayla yapılıyr bebelac cavdarlı mısrlı var oda sutsuz naska bildigim yok dana degilde koyun eti kasaptan almıyorum kesmistik biz sakladm ona dondurucuda lıyma olarak yiyor bi sorun yasamadk daha ya bide grcen pazar gunu agladı diye ayran erdik dr. 9. Ayda dene demisti ama werdik kac gundur kakasını inceliyorum kan yok gectimi acaba alerjisi
Burada onları bulamadım ben hipp mamaları yok banada dünkü kontrolümüzde doktorumuz koyun kıyaması verebileceğimi söyledi bende yarın danemeyi düşünüyorum. Umarım geçmiştir doktor bir yaşında çoğu bebekte geçtiğini söyledi bağışıklığı geliştikce buda geçecek inşallahBende oyle yapıyorum bide hipp var sutsuz olanı oda mamayla yapılıyr bebelac cavdarlı mısrlı var oda sutsuz naska bildigim yok dana degilde koyun eti kasaptan almıyorum kesmistik biz sakladm ona dondurucuda lıyma olarak yiyor bi sorun yasamadk daha ya bide grcen pazar gunu agladı diye ayran erdik dr. 9. Ayda dene demisti ama werdik kac gundur kakasını inceliyorum kan yok gectimi acaba alerjisi
İnek Sütü Allerjisi
Çocukluk çağında en sık görülen gıda allerjisi, inek sütü allerjisidir. İnek sütü proteinlerine karşı, vücut anormal bir reaksiyon vermektedir. Günümüzde bebeklere 1 yaşa kadar inek sütü önerilmiyor. Fakat; bebek inek sütü bazlı mamalar veya emziren annenin kendisinin aldığı süt vasıtasıyla, inek sütüyle temas edip allerjik yakınmalar gösterebilmektedir. Bazen de belirtiler, 1 yaş sonrası süt içmeye başladığında ortaya çıkmaktadır.
İnek sütü allerjisi genellikle bebeklikte ( özellikle ilk 6 ayda ) başlar, ancak daha büyük çocuklarda da başlayabilmektedir. Süt allerjisiyle karşılaşan çocukların bir kısmı 2-3 yaşında bundan kurtulurken, bir kısmında da ömür boyu devam etmektedir. Ailede allerjik hastalıklar sık görülüyorsa, çocukta da risk artmaktadır.
Belirtiler Nelerdir?
Huysuzluk, aşırı ağlamalar
Aşırı gaz sancısı
Kusma
İshal- kanlı, mukuslu gaita görülebilir
Kabızlık- bazen süt allerjisi ishal değil kabızlığa da yol açabilir
Ciltte döküntü, kaşıntı, egzama
Gözlerde kaşıntı
Göz altlarında koyu renkli halkalar
Tekrarlayan hırıltı, öksürük, aksırık,burun akıntısı veya tıkanıklığı
Sık sık üst solunum yolu enfeksiyonu, orta kulak iltihabı, sinüzit, bronşit geçirme
.......................Alıntıdır.......................
Burada onları bulamadım ben hipp mamaları yok banada dünkü kontrolümüzde doktorumuz koyun kıyaması verebileceğimi söyledi bende yarın danemeyi düşünüyorum. Umarım geçmiştir doktor bir yaşında çoğu bebekte geçtiğini söyledi bağışıklığı geliştikce buda geçecek inşallah
Umarım cnm genetik oldugunu spyluyr herkes fakat ne benm nede esimin ailesinde hic yok hatta bebegimde cıkmadan once bilmiyordum bile bu hastalıgı..
Hip mamalarını buyuk marketlerde vede ebebekte bulabilirdn cnm zaten 2maması sutsuz biskuviside var fakat yumurtayada alerjisi vat oglumun
Evet genetik hatta inek sütü alerjisi olan çocukların ileride astım hastalığına yakalanma riski daha yüksek olduğunu okumuştum benimde alerjik astımım var diğer oğlumunda alerjisi var yani bebeğimde olması beni şaşırtmadı umarım atlatırlar en kısa zamandaUmarım cnm genetik oldugunu spyluyr herkes fakat ne benm nede esimin ailesinde hic yok hatta bebegimde cıkmadan once bilmiyordum bile bu hastalıgı..
Hip mamalarını buyuk marketlerde vede ebebekte bulabilirdn cnm zaten 2maması sutsuz biskuviside var fakat yumurtayada alerjisi vat oglumun
merhabalar kızlar benim oğlumda 4 aylık olunca ek gıdaya geçtik günlük 30 ml kadarda anne sütü alıyo sma mama dışında neyse ek gıdaya meyvelerle başladım sonra ne acelem varsa üç gün kurallına uymadan ne olursa verdim yani sütlü pirinçli mamayla havucu aynı gün armutla yoğurdu aynı gün verdim ve vücudunda kırmızı lekelenmeler oldu dra götürdüm süt alerjisi olabilir dedi zaditen diye bir damla verdi ek gıdayı kes dedi ek gıdayı kestim damlaya başladım 4 gün sonra tekrar kızardı sütümden olduğunu düşündüm şimdi kendimde diyete başladım şimdi sorum şu eğer süt alerjisi olsaydı ben hep sütümü veriyorum ve her zaman peynir yoğurt yiyorum o zamanlarda çıkmazmıydı bide aşıdan olduğunu düşünmeye başladım aşı oldu 2 gün sonra bu belirtiler çıktı salı günü ist bezmialem vakıf ünv randevu aldım inşalah alerji değildir çok zormuş bu durum ya alerjiyse eger yavrum ne yiyip ne içecek düşünüyorum işin içinden çıkamadım tecrübeli anneler bilgilerinize ihtiyacım var
kızlarr merhaba.Bebeğim 5 aylık ve 3 gün önce sütü(anne sütü)nü verdikten hemen sonra şiddetli kaşıntı ve gözünde kızarıklıkla acile götürdüm.Çünkü nefes almakta da güçlük çekti.Doktor strese girmiştir ondan kızarmıstır diye bizi başından savdı fakat ben hemşire olduğum ve az çok işi bildiğim için kuzumun bişeye alejisi olduğunu anladım veinek sütü alerjisi olabileceğini söyledim gaita testi yapıp yine bizi gönderdi.Kakasında bol lökosit çıktı.zaten bol mukuslu kaka yapıyordu.Dün,oğlumu doğduğundan beri takip eden(prof dr) doktoruna götürdük.Bulguları anlattım evet inek sütü alerjisi var dedi ve yediklerinden süt ve süt ürünlerini çıkaracaksın dedi.Bu tarz vakkaları çok gördüğünü ve teste gerek olmadığını sadece diyet yapmam gerektiğini,keçi sütü ve ürünlerini tüketebileceğimi söyledi.İnternete detaylı bilgi için baktığımda kafam epey karıştı.Ben bu diyeti uygularsam bebeğim nasıl kalsiyum ihtiyacını karşılayacak?Doktorumuza çok kızdım biz ne kadar etkilendik üzüntüden geberiyoruz hiçbirşey yokmuşcasına bizi gönderdi ne de bir bilgi verdi.Kızlar yardımcı olun lütfen bu konuyla ilgili bildiğiniz bir uzman doktor var mı önerebileceğiniz ben istanbuldayım.
Bizde 4 aydır bu alerjiyle uğraşıyoruz. Önce iki aylıkken oğlum mama verdim ve döküntülar sadece az birşey yüzünde başladı doktor inek sütü alerjisi dedi mamayı bıraktık ama deyete gerek yok dedi az diye bende süt ürünleri tükettim ta ki bebeğim altı aylık olup ek gıdaya geçene kadar ilk önce meyve püresi verdim üç gün bekledim sonra sebze çorbası derken doktorumuz yoğurt vermeyi dene dedi ama sadece iki çay kaşığı birinci gün hiç birşey yoktu ikinci gün biraz daha fazla verdim ve üncüncü gün hastanalik olduk kafasından ayaklarına kadar egzama oldu çok ağladı bebeğim antibiyotik merhemle kortizonlu merhem kullandık ama geçmedi doktorumuz diyet verdi süt ürünleri ve dana etini yemeyi bıraktım ve yumurtaya alerjisi var diye yumurtayıda dört gün oldu başlayalı bakalım ne olacak doktor dvkünkülerin geçmesi 15 günü bulur dedi ama epey azaldı kakasıda mukusluydu oda düzeldi kusmasıda geçti yani diyeceğim bizimde ek gıdaya geçince ortaya çıktı ama umarım doktor yanılmıştır ve sadece aşıdan dolayı döküntülerdir sizinkisi çünkü zor bir hastalık
bizimde kan testimizde negatif çıktı ama doktorumuz bunun inek sütü alerjisi olmadığı anlamına gelmez dedi çünkü ben diyete başladığımdan beri egzamalarımız tamamen geçti ki benda ilk yoğurt verdiğimde belirmişti döküntüler yani bence doktorunu değiştir canım çünkü yoğurt verdiğinde kızarıklık oluyorsa allerji gibi duruyorofff offf ne zor bir şey bu böyle geçen hafta kan testi verdik dün sonuçlandı ne süt ne yumurta alerjisi çıkmadı yoğurt ver dene dedi bugün yoğurt verdim ve ağzının kenarlarında kırmızılıklar oluştu benim kafam feci karıştı bana yardımcı olun lütfen ya şimdi süt alerjisi yumurta alerjisi yok egzama alerjisi gibi bir şey dedi peki yoğurt verince neden öyle oluyo yavrumun teni hemen banyo yaptırdım rahatlasın diye ve o esnada kırmızılıklar geçti sizce bu nedir böyle ya bize ne kortizonlu krem ne ilaç ne başka bir şey vermedi dr
offf offf ne zor bir şey bu böyle geçen hafta kan testi verdik dün sonuçlandı ne süt ne yumurta alerjisi çıkmadı yoğurt ver dene dedi bugün yoğurt verdim ve ağzının kenarlarında kırmızılıklar oluştu benim kafam feci karıştı bana yardımcı olun lütfen ya şimdi süt alerjisi yumurta alerjisi yok egzama alerjisi gibi bir şey dedi peki yoğurt verince neden öyle oluyo yavrumun teni hemen banyo yaptırdım rahatlasın diye ve o esnada kırmızılıklar geçti sizce bu nedir böyle ya bize ne kortizonlu krem ne ilaç ne başka bir şey vermedi dr
offf offf ne zor bir şey bu böyle geçen hafta kan testi verdik dün sonuçlandı ne süt ne yumurta alerjisi çıkmadı yoğurt ver dene dedi bugün yoğurt verdim ve ağzının kenarlarında kırmızılıklar oluştu benim kafam feci karıştı bana yardımcı olun lütfen ya şimdi süt alerjisi yumurta alerjisi yok egzama alerjisi gibi bir şey dedi peki yoğurt verince neden öyle oluyo yavrumun teni hemen banyo yaptırdım rahatlasın diye ve o esnada kırmızılıklar geçti sizce bu nedir böyle ya bize ne kortizonlu krem ne ilaç ne başka bir şey vermedi dr
Selam bende ayni durumdayim, bebegim 2 aylik yeni farkettik inek sutu proteini alerjisi oldugunu doktorumuz hypoallergenic mama Verdi emzirmeyi kesiceksin dedi, cunku bibimbap yediklerimizden geciyor bebege eger emziriyorsan. Fakat Ben diyet yaparak emziren anneleri duydum bende meme den kesmek istemiyorum, fakat diyete basladiktan kac gun sonra emzirebilirim tekrar onu bilmiyorum. Aranizda benim gibi olan anneler var ise lutfen yanit bekliyorum. Hepimizin bebegine Allah acil sifalar versin.
merhaba arkadaşlar, bende denem yanılma yöntemiyle oğlumun alerjisinin süte olduğunu anladım..her ay ki doktor kontrolümüzde doktora söyledim..doktor benimde süt yoğurt peynir gibi şeyleri yemememi söyledi bebeğede verme dedi.. cildindeki döküntüler bayağa azaldı..çok iştahsız sadece emiyor 1 hafta sonra 1 yaşında olacak ne yedireceğimi şaşırdım..sizler ne yediriyorsunuz..birde bebeğim çok küçük ya çocuk alerji bölümüne götürsem test yaparlarmı?