Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
benim bebeğimde atopik dermatit var sanırım inek sütüne alerjisi var yediklerim arasından çıkardım bakalım düzelecekmi bekliyoruz

Benimde oglumda inek sutu yumurta domates ve patates alerjisi cikti patatesi ilk duydum sonuckari ayin 3o unda xocuk alerji dr na goturucez bakalim.ne dicek dr
Inek sutube aleejisi olan cocuklar bunu tukettigi zaman kg alamama ve demir eksikligi yasiyirmus sizlerde boyle bi problem vardi 4.aydan beri kan damla kullanmamiza ve oglumun yemeklerini duzenli yemeaine ragmen 1o.3 cikti

Benim kızım 17 aylık. 12 aylıkken biz de aynı testi yaptırdık ve yumurta akı, süt ve soyaya allerjisi çıktı. Bizim yaptırdığımız testte her kalem için ayrı bir değer vardı. Sonuçlar U/ML cinsindendi. 0-0,34 negatif, 0,35-0,69 düşük pozitif, 0,7-3,49 pozitif, 3,50-17,50 yüksek pozitif, >17,50 çok yüksek pozitif anlamına geliyor. Ancak sizin test için kU/L sonuç nedir bilmiyorum. Benim kızımda hafif mukuslu kakanın yanında çiş ve kakanın temas ettiği yerlerde kızarıklık, kabarma ve kanamalı minik sivilceler oldu. Süt için sonucu düşük pozitif olduğundan yoğurt yiyebiliyor. Peynir ve süt veremiyorum. Son günlerde keçi labne peynir vermeye başladım, sorunsuz yiyor. Ben emziremediğim için diyet sorunum olmadı. Ancak onun yediği herşeye dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle soya alerjisi problem çünkü bir çok şeyin içinde soya var ve süte aternatif olarak soyalı ürünler de kullanamıyoruz. Kızımda bir ara pütürlü döküntüler oldu ve atopik dermatit teşhisi kondu. Doktor Kalmosan losyon verdi. Ayrıca yediklerine dikkat edip her gün nemlendirici krem sürdük. Ben bübchen'ın hassas ciltler için olan milk'ini kullanıyorum. Yaklaşık 1 ay sonunda cildi normale döndü yumuşacık oldu, şimdilik sorun yok :)

Allerji testi yaptırmayı düşünenlere önerim çizik atılarak yapılan testlerden önce kan alınarak yapılan bu test ile şüphelendiğiniz gıda gruplarına baktırmanız. Herkese çok geçmiş olsun.

merhaba bizimde kakada mukus ve şiddetli iştahsızlığımız var nerede yaptırdınız testleri bende yaptırmayı düşünüyorum ayrıca ne kadar tuttu

merhaba bizimde kakada mukus ve şiddetli iştahsızlığımız var nerede yaptırdınız testleri bende yaptırmayı düşünüyorum ayrıca ne kadar tuttu

Biz Gülen Tıp Merkezindeki bir doktora gittiğimiz için testler de orada yapıldı. Size tavsiyem üniversite hastanelerinde yaptırmanız. Eğer İstanbul'daysanız Maltepe Üniversite Hastanesini öneririm, çocuk-büyük tüm branşlarda ben çok memnun kaldım.

Bu testlerde belli gruplar ve her grubun içinde 7-8 tane gıda tipi var. İsterseniz her gıda tipi için tek tek de test yapıyorlar. Tek yaptırınca gıda başına ücretlendiriyorlar. Yaptırdığımız yerde gıda başına 35 TL alıyorlardı diye hatırlıyorum. Grup için yaptırınca da 150-200 civarı tutuyordu. Testlerde öncelikle şüphelendiğiniz gıda tiplerini içeren grupları seçin. En yaygın allerjiler yumurta beyazı, sarısı, süt, buğday, fındık, ceviz için oluyor diye biliyorum. Çok geçmiş olsun.

Oğlumda da inek sütü alerjisi çıktı kan tahlilinde ve düşük pozitif sınırındaydı.biz hiçbir süt ürünü vermiyoruz(ek gıdaya geçtikte) ve bende hiç yemiyorum.et ve yumurta tavuk kuruyemiş te yemiyorum.oğlum 6,5 aylık şuanda.2 aylıkken teşhis edildi.kakada mukus oluyordu,sizdede aynımı idi.mukus bazen Saydam ve ince,bazen koyu ve jel gibi .okadar dikkat etmemize rağmen hala mukus görüyorum.birsey yemeye çekinir oldum.kilo problemi varmı? karın ağrısı oluyor mu?

burundan sondayla beslendi 7 ay kadar .şimdi tedavisi sürüyor .bizimki erken farkedildi ona rağmen doktor zaman belirtmedi geç kaldınız diye uzulme bence
0

Oğlum için istanbulda doktor öneriniz varmı??inek sütü alerjisi için..ek gıdalara geçtikte ne vereceğimi bilmiyorum.çoklu alerjiden de korkuyorum.bir türlü beslenme tablosu oluşturamadım.çok üzgünüm

Arkadaşlar benim kızım 3 ay 10 günlük 3 hafta önce çok az yoğurt verdim tadına alışsın niyetiyle kustu 3 gün akşamları oldu kusması gündüz düeliyordu.sonra mama verdim fena kustu tekrar denedim bir hafta sonra yine kustu içinde ne var ne yok çıkardı serumla ancak düzeldi. kakasında kan yok kızımın derisi döküntülü de dğil sizlerde bizimkine benzer belirtiler var mı.normalde hiç kusmaz ama mama verince kusuyor ve serumla kendine geliyor kuzum

Arkadaşlar merhaba. Kızım 24 aylık. Bir süredir çok öksürüyor dr alerjik astım dedi o yönde tedavi uyguladık ve test yaptıdık inek sütüne alerjisi çıktı. diğer belirtiler yok bizde sadece öksürük var. Bir süre diyet uygulayacağız. Önce keçi sütü denicem inşallah o dokunmaz çünkü kızım süt ve süt ürünleri hastası

Benim kızımda inek sütü alerjisi vardı bizim sorunlar emin olamıyorum ama başlangıcı 4 aylık iken kusma başladı özellikle beslenme sonrası bu aylarda normal büyüyor dediler bekledik 6-7 aylık olunca ağzında Pamukçuk oldu 3-4 hafta tedavi gördü ama işe yaramadı pamukçukla birlikte gece ağlama nöbetleri iştahsızlık ishal kusma kilo kaybı takip etti ve once bir damla ile başlayan kanlı kusmalariyla devam etti tam 3 gunde bir kan kustu kuzum 5 kez ilk kan kusmasinda dr fakülte ye yonlendirdi ama Fakülte tahriş diye biraz ağırdan aldılar 3 kan kusmasini hastanede dr önünde yapinca endoskopi yapıldı ve dr beni şaşırttı diye bildi sadece allerji testlerinde çıkmıyor allerjisi deride de bişi yok ama şimdi cok iyi binlerce sukur 1 yıl sütün hicbir şekli margarin dahil ne yemekte ne tatlıda vermedim şimdi doyana kadar süt içiyor bebisim :) zor bi süreç Allah yardım etsin. ..

Oğlum şu anda 25 aylık. 11 aylıkken çocuk doktoru her hastalanmasında hastalığın ciğerlerine iniyor olmasından alerjiden şüphelendi. Kan testinde inek sütü alerjisi çıktı. Sonra Prof. Dr. Ülker Öneş'e gittik. Multi-test denilen deri testini yaptı ve oğlumun birçok besine, polene, ev tozu akarına vs alerjisi olduğunu teşhis etti. Bir sene boyunca diyet uyguladık, bize söylenen ilaçları kullandık. Geçen ayki kontrolde birçok alerjinin geçtiğini gördük. Yavaş yavaş o besinleri vermeye başladık. Ülker Hanım "Erken teşhis ile çocuğunuzun alerjik astık olmasını önlemiş olduk, şu anda alerjik rinit var, tedavimize devam edeceğiz." dedi. Oğlumda da döküntü, kaşıntı, dışkıda kan vb bulgular olmazdı. O şekilde görünür bulgular olmadığı sürece alerjilerin fark edilmesi gerçekten zor oluyor.
Çocuk doktorumuz keçi sütüne hemen başlatmamıştı. "Alerjik bir bünyeye keçi sütünü verdiğimiz anda ona karşı alerji oluşturma riski doğar. Önce vücudun bağışıklığını arttırmamız lazım, daha sonrasında yavaş yavaş vermeye başlamalıyız." demişti. Besinlere ne zaman, hangi oranlarda vererek başlamamız gerektiğini bize hep doktorumuz söyledi. Siz de keçi sütüne başlamadan önce doktorunuzla bir kez daha görüşün bence.
Zor bir süreç. Allah hepimize kolaylık versin.
Onlar sağlıklı olsunlar da, gerisi boş...

Merhaba YCCanan. Benim oğlumda da alerji belirtileri var 57 günlükken yaptırdık test çıkmadı kanda ama dr büyük olasılıkla var diyor. Ama tekrar kan testi yaptırmak için biraz büyümesini bekliyoruz. Şu an hiçbir süt ürünü vermiyoruz. ßenin sütün yeterli gelmeyince mama ver dedi ama hala almadım mama.Elinizde mamalar varsa bana yolar mısınız?

arkadaslar merhaba boyle bi konu basligi olmasina oncelikle cok sevindim dun kizimin sut alerjisi oldugunu ogrendim daha oncesi boyle bise hic duymamistim kizim daha 36 gunluk yuzunde ve vicudunda bir kac gundur kizarklik vardi sicaktandir anne sutundendir diye dr goturmemistik sonrasinda dun kakasinin yesil cok az kanli ve mukozali oldugunu gordum cok sasirdim yesil kaka usutmedir de digerleri nedir diye dr goturdum kaka tahlili ve kan tahlili istendi suan icin bir sey gorunmuyor ama sut ve sut urunlerine dikkat edin dediler bu gun hala kanli kakamiz ne yapcagimi bilmiyorum sadece emziriyorum kendimin ne yemesi gerektigine dair hic bilgim yok ingilterede kaliyoruz burda yiyecekler kisitli zaten domuz eti ve yagindan dolayi off bilmiyorumm bunlari size aglayarak yaziyorumm yazilanlari okudum sut alerjimiz oldugunu kesinlestiriyor soya sutumu iciyorsunuz sut olarak keci peyniri yiyormusunuz emin degilim yiyip yememekte neler yapiyorsunuz yardimlarinizi sabirsizlikla bekliyorum iyi gunler

Benim oğlumda da ilk 1 ayında yüzünde fena kızarıklıklar vardı. Emzirdiğim için doktor sütle ilgili herşeyi beslenmemden çıkardı ve . Süt, peynir, bisküvi, çikolata vs aklınıza içinde süt olabilecek ne varsa yani. Bir şey yemeden önce paketinde süt ürünü var mı diye iyice okuyordum. Diyete başladığımın akşamı düzelme gözledik. Doktor bana 2 ay dedi ama ben korkumdan 4 ay yemedim. Sonra yavaş yavaş keçi sütü içmeye başladım.

Ben oğlum iki aylıkken sütüm yetmiyor diye mama verdim yüzünde başladı ilk döküntüler doktorumuz inek sütü allerjisi dedi ve mamayı bıraktırdı daha sonra ek gidalara geçtiğimizde ısrarla yoğurt vermemi söyledi şuanda oğlum altı aylık ve başından ayak parmaklarına kadar egzama var hemde sadece iki çay kaşığı vermeme rağmen gece hiç uyumuyor sürekli kafasını kaşıdığı için enfeksiyon kaptı ve kkafasında yaralar oluştu sarı sıvı geliyor yaralardan çildiyeye götürdüm antibiyotik merhemle kortizonlu bir merhem verdi geçti ama yine oldu galiba sadece inek sütüne değil alerjisi birde emzirdikten hemen sonra çok kusuyor doktorumuza benimde diyetyapmam gerekmezmi diye sorduğumda hayır hiç gerek yok dedi ne yapmalıyım bilemiyorum acaba benim sütümdenmi geçiyor ?

ben bir haftadir yemiyorum hala kan geliyor bezinde goruyorum ve yuzunde herhangi ilesme gozlemleyemedim sen nasil bir degisim gormustun sizdede kakada kan ve sumugumsu yapi varmiydi yuzunde kizariklik ?

ben bir haftadir yemiyorum hala kan geliyor bezinde goruyorum ve yuzunde herhangi ilesme gozlemleyemedim sen nasil bir degisim gormustun sizdede kakada kan ve sumugumsu yapi varmiydi yuzunde kizariklik ?

Kakasında bir gariplik hatırlamıyorum. Ama kakada kan ve sümükümsü yapı varsa başka birşeye de alerjisi olabilir. Bence kimseyi dinlemeyin doktora görütün. Alerji değilse bile başka bir durum vardır belki kakasında kan var madem. Ben de bebeği doktora götürmemiz gerektiğini düşünmemiştim yüzü kötüleştiğinde çünkü büyüklerimiz herşeyi biliyordu. Yok sütüm yarıyormuş da ondan sivilceleniyormuş yüzü büyümesi gerçekleştiği için, her çocukta sıcaktan olurmuş yaz mevsimi falan filan herkesin bir yorumu vardı. Neyseki eşim cildiyeye gitmeyi akıl etti de çocuk kurtuldu o halinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…