Bebeğinde inek sütü alerjisi olanlar bunu nasıl anladılar acaba. benim oğlum 6,5 aylık yoğurt tattırınca döküntüleri oldu yüzünde. bu arada atopik dermatit olduğunu da öğrendik. bizde kandan specific IgE test yaptırdık fakültede. yumurta akı, süt, soya, balık, buğday ve fıstık bakıyormuş. test sonucu 3,2 kU/L diyor. iyi de bu ne demek alerjisi var mı yok mu. lütfen acil cevap verebilir misiniz?
Benim kızım 17 aylık. 12 aylıkken biz de aynı testi yaptırdık ve yumurta akı, süt ve soyaya allerjisi çıktı. Bizim yaptırdığımız testte her kalem için ayrı bir değer vardı. Sonuçlar U/ML cinsindendi. 0-0,34 negatif, 0,35-0,69 düşük pozitif, 0,7-3,49 pozitif, 3,50-17,50 yüksek pozitif, >17,50 çok yüksek pozitif anlamına geliyor. Ancak sizin test için kU/L sonuç nedir bilmiyorum. Benim kızımda hafif mukuslu kakanın yanında çiş ve kakanın temas ettiği yerlerde kızarıklık, kabarma ve kanamalı minik sivilceler oldu. Süt için sonucu düşük pozitif olduğundan yoğurt yiyebiliyor. Peynir ve süt veremiyorum. Son günlerde keçi labne peynir vermeye başladım, sorunsuz yiyor. Ben emziremediğim için diyet sorunum olmadı. Ancak onun yediği herşeye dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle soya alerjisi problem çünkü bir çok şeyin içinde soya var ve süte aternatif olarak soyalı ürünler de kullanamıyoruz. Kızımda bir ara pütürlü döküntüler oldu ve atopik dermatit teşhisi kondu. Doktor Kalmosan losyon verdi. Ayrıca yediklerine dikkat edip her gün nemlendirici krem sürdük. Ben bübchen'ın hassas ciltler için olan milk'ini kullanıyorum. Yaklaşık 1 ay sonunda cildi normale döndü yumuşacık oldu, şimdilik sorun yok :)
Allerji testi yaptırmayı düşünenlere önerim çizik atılarak yapılan testlerden önce kan alınarak yapılan bu test ile şüphelendiğiniz gıda gruplarına baktırmanız. Herkese çok geçmiş olsun.
merhaba bizimde kakada mukus ve şiddetli iştahsızlığımız var nerede yaptırdınız testleri bende yaptırmayı düşünüyorum ayrıca ne kadar tuttu
Oğlumda da inek sütü alerjisi çıktı kan tahlilinde ve düşük pozitif sınırındaydı.biz hiçbir süt ürünü vermiyoruz(ek gıdaya geçtikte) ve bende hiç yemiyorum.et ve yumurta tavuk kuruyemiş te yemiyorum.oğlum 6,5 aylık şuanda.2 aylıkken teşhis edildi.kakada mukus oluyordu,sizdede aynımı idi.mukus bazen Saydam ve ince,bazen koyu ve jel gibi .okadar dikkat etmemize rağmen hala mukus görüyorum.birsey yemeye çekinir oldum.kilo problemi varmı? karın ağrısı oluyor mu?Benim kızım 17 aylık. 12 aylıkken biz de aynı testi yaptırdık ve yumurta akı, süt ve soyaya allerjisi çıktı. Bizim yaptırdığımız testte her kalem için ayrı bir değer vardı. Sonuçlar U/ML cinsindendi. 0-0,34 negatif, 0,35-0,69 düşük pozitif, 0,7-3,49 pozitif, 3,50-17,50 yüksek pozitif, >17,50 çok yüksek pozitif anlamına geliyor. Ancak sizin test için kU/L sonuç nedir bilmiyorum. Benim kızımda hafif mukuslu kakanın yanında çiş ve kakanın temas ettiği yerlerde kızarıklık, kabarma ve kanamalı minik sivilceler oldu. Süt için sonucu düşük pozitif olduğundan yoğurt yiyebiliyor. Peynir ve süt veremiyorum. Son günlerde keçi labne peynir vermeye başladım, sorunsuz yiyor. Ben emziremediğim için diyet sorunum olmadı. Ancak onun yediği herşeye dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle soya alerjisi problem çünkü bir çok şeyin içinde soya var ve süte aternatif olarak soyalı ürünler de kullanamıyoruz. Kızımda bir ara pütürlü döküntüler oldu ve atopik dermatit teşhisi kondu. Doktor Kalmosan losyon verdi. Ayrıca yediklerine dikkat edip her gün nemlendirici krem sürdük. Ben bübchen'ın hassas ciltler için olan milk'ini kullanıyorum. Yaklaşık 1 ay sonunda cildi normale döndü yumuşacık oldu, şimdilik sorun yok :)
Allerji testi yaptırmayı düşünenlere önerim çizik atılarak yapılan testlerden önce kan alınarak yapılan bu test ile şüphelendiğiniz gıda gruplarına baktırmanız. Herkese çok geçmiş olsun.
Merhaba,
Benim bebeğim 15 aylık, biz 3 ay önce fark ettik. Doktorumuz 6 aylıkken fark etmiş olsaydık şu anda geçmiş olacağını söylüyor. Şimdi ise süt ve süt ürünlerini hiç almadığı takdırde 2.5 yaşında geçeceğini söylüyor.
Biz neocate'e pekmek damlatıp verdik bir süre. Veya tadına alışması için neocate ile pirinç unlu muhallebi hazırladık. Şu anda, çok şükür, normal devam sütleri gibi içebiliyor. Sizin bebeğiniz kaç aylık? Anne sütünü tamamen kestiniz mi? 1 yaşına girmek üzereyken alerjisini öğrenmiştik biz, ben sonrasında 2 ay daha süt verdim. Ben de süt ve süt ürünü tüketmedim, kendi ekmeğimizi yaptık hep, sadece kuzu eti yedim vs... 14 aylıkken sütüm bitti artık, gelse vermeye devam ederdim inan...
Arkadaşlar benim kızım 3 ay 10 günlük 3 hafta önce çok az yoğurt verdim tadına alışsın niyetiyle kustu 3 gün akşamları oldu kusması gündüz düeliyordu.sonra mama verdim fena kustu tekrar denedim bir hafta sonra yine kustu içinde ne var ne yok çıkardı serumla ancak düzeldi. kakasında kan yok kızımın derisi döküntülü de dğil sizlerde bizimkine benzer belirtiler var mı.normalde hiç kusmaz ama mama verince kusuyor ve serumla kendine geliyor kuzum
Arkadaşlar merhaba. Kızım 24 aylık. Bir süredir çok öksürüyor dr alerjik astım dedi o yönde tedavi uyguladık ve test yaptıdık inek sütüne alerjisi çıktı. diğer belirtiler yok bizde sadece öksürük var. Bir süre diyet uygulayacağız. Önce keçi sütü denicem inşallah o dokunmaz çünkü kızım süt ve süt ürünleri hastası
merhaba elimde baya çok inek sütü allerjisi olan bebekler için olan mamadan var bizim bebek sevmedi öylece kaldı gerçekten ihtiyaç sahibi olan birine vermek istiyorum kargo bedeli size ait olur özelden bana mesaj atabilirsiniz
arkadaslar merhaba boyle bi konu basligi olmasina oncelikle cok sevindim dun kizimin sut alerjisi oldugunu ogrendim daha oncesi boyle bise hic duymamistim kizim daha 36 gunluk yuzunde ve vicudunda bir kac gundur kizarklik vardi sicaktandir anne sutundendir diye dr goturmemistik sonrasinda dun kakasinin yesil cok az kanli ve mukozali oldugunu gordum cok sasirdim yesil kaka usutmedir de digerleri nedir diye dr goturdum kaka tahlili ve kan tahlili istendi suan icin bir sey gorunmuyor ama sut ve sut urunlerine dikkat edin dediler bu gun hala kanli kakamiz ne yapcagimi bilmiyorum sadece emziriyorum kendimin ne yemesi gerektigine dair hic bilgim yok ingilterede kaliyoruz burda yiyecekler kisitli zaten domuz eti ve yagindan dolayi off bilmiyorumm bunlari size aglayarak yaziyorumm yazilanlari okudum sut alerjimiz oldugunu kesinlestiriyor soya sutumu iciyorsunuz sut olarak keci peyniri yiyormusunuz emin degilim yiyip yememekte neler yapiyorsunuz yardimlarinizi sabirsizlikla bekliyorum iyi gunler
Benim oğlumda da ilk 1 ayında yüzünde fena kızarıklıklar vardı. Emzirdiğim için doktor sütle ilgili herşeyi beslenmemden çıkardı ve . Süt, peynir, bisküvi, çikolata vs aklınıza içinde süt olabilecek ne varsa yani. Bir şey yemeden önce paketinde süt ürünü var mı diye iyice okuyordum. Diyete başladığımın akşamı düzelme gözledik. Doktor bana 2 ay dedi ama ben korkumdan 4 ay yemedim. Sonra yavaş yavaş keçi sütü içmeye başladım.
ben bir haftadir yemiyorum hala kan geliyor bezinde goruyorum ve yuzunde herhangi ilesme gozlemleyemedim sen nasil bir degisim gormustun sizdede kakada kan ve sumugumsu yapi varmiydi yuzunde kizariklik ?