Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Ben olsam başka bir doktordan da fikir alırdım.

Selam bende ayni durumdayim, bebegim 2 aylik yeni farkettik inek sutu proteini alerjisi oldugunu doktorumuz hypoallergenic mama Verdi emzirmeyi kesiceksin dedi, cunku bibimbap yediklerimizden geciyor bebege eger emziriyorsan. Fakat Ben diyet yaparak emziren anneleri duydum bende meme den kesmek istemiyorum, fakat diyete basladiktan kac gun sonra emzirebilirim tekrar onu bilmiyorum. Aranizda benim gibi olan anneler var ise lutfen yanit bekliyorum. Hepimizin bebegine Allah acil sifalar versin.

Bu konuda bende muzdaribim, Amerikada yasiyoruz bebegimin inek sutu proteini alerjisi oldugunu 8 haftalikken anladik tum belirtileri pes pese gosterdi, emziriyordum Doktor kes dedi, mama Verdi hypoallergenic fakat Ben emzirmek istiyorum 2 gundur kendim diyete basladim ama emin olamiyorum nezaman emzirmeye baslayabilirim, bir de yumurta , tavuk balik yiyebilirmiyiz, Dana eti? Cunku nasil protein alicaz? Bebegim mamayi cok az yigiyor, meme istiyor ( yaklasik 10 gundur meme veremedim, sagip sakliyorum ama gun gectikce sutum azaliyor, herkesin bebegine Allah Acil sifalar versin.

Bende ingilteredeyim aynı kızımda süt alerjısı var ama ben emziriyorum dr bırak demedi belirtileriniZ denir bebegimizde neler gözlemlediniz?

Bizim durumumuzda çocugumun iyileşmesi için benim sütle ilgili herşeyi beslenmemden çıkarmam yetti. Mama kullanmadım hep emzirdim. Sizinki farklı bir hassasiyet mi bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bende ingilteredeyim aynı kızımda süt alerjısı var ama ben emziriyorum dr bırak demedi belirtileriniZ denir bebegimizde neler gözlemlediniz?

Once kakasi yesil ve sumuksuydu sonra kan pihtilari farkettik, ishal olarak devam etti , burun tikanikligi, yuxunde dogdugundan beri baby acne dedikleri yagli sivilceler olmustu ve cok ilerlemisti, onlar tam gecti derken kirmizi lekelenme gibi yuzu dokuluyordu, kasinti, oksuruk hiriltili nefes, en son da cok feci kusmalar basladi , aglama krizlerini katmiyorum zaten, fakat kusmalar ve oksuruk soya formulaya gecirmisti doktorumuz ondan sonra olusmustu. Simdi 2 gundur hypoallergenic mamadan sonra belirtileri kaybolmaya basladi.

Bizim durumumuzda çocugumun iyileşmesi için benim sütle ilgili herşeyi beslenmemden çıkarmam yetti. Mama kullanmadım hep emzirdim. Sizinki farklı bir hassasiyet mi bilmiyorum.

Benim kendi kendime dairy free diet e basladim ama kac gunde vucudumdan temizlenir , kac gun sonra emzirebilirim onu merak ediyorum, bir de sizin. Diet te hayvansal urunlerin hepsi cikarildimi? Yumurta tavuk balik Dana eti?

Öncelikle geçmiş olsun... Kesin tesşhis konmasa da bizde de inek sütü allerjisi var... Pek çok semptom bizde de mevcut... Ben diyetimden süt ve sütürünlerini dana etini yumurtayı ve kuruyemişleri çıkardım... Mama olarak da sizin gibi aptamil HA ya geçtik ( hipoallejenik) yalnız dr. Bize anne sütünü yasaklamadı kesinlikle... Sıkı diyet yaptığın zamananne sütünün mamadan bile taktir edersiniz ki iyi olduğunu düşüüyorum... Ancak sizde süt allerjisi yanında acaba başka bir rahatsızlık mı varki vermeyin dedi... Ben sizin yerinde olsam başka bir dr a gösterme şansınız varsa ona da gösterin deri... Bebeğiniz boşu boşuna anne sütünden mahrum kalmasın... Belirtikerinizin azaldığına sevindim bu arada... Bizim de sanki azalıor gibi bazı kakalarımızda ufak ufak kanlar var... Herkes gibi ben de kaç gündevücuttan allerjenler atıldını merak ediyorum...

Ayni sikayetlerle gittim sadece kusmamiz asiri yoktu dr emin olamadigini ama sut alerjisi olabilecegini soyledi dikkat et dedi ama anne sutunu birak demedi sadece sut ve sut urunlerini yeme dedi onun yerine soya sutu keci sutu icebilirmisim ama suan ben icmiyorum dana eti yemiyorum kuruyemis ekmek cilek portakal yumurta balik yemiyorum biraz biraz yuzumuzde duzelmeler var ve bezimiz bi kanli bi kansiz geliyor bende cok merak ediyorum kac gunde geciyor yada ne zaman yemeye basliycam cunku bu sekilde beslenmeyle vitaminsiz kalicak minigim genelde bu hastalik avrupa ulkelerunde goruluyormus cunku ineklerine gdo su degistirilmis misir yediriyorlarmis bence sende emzir dr sor cok gecmis olsun.

Benimde bebeğimde inek sütü alerjisi var bugün doktorumuz bir diyet verdi inek sütü ve eti içeren hiç bir gıda tüketmeyeceğim ama emzirmeye devam edeceğim alerjenlerin vücuttan atılması 15 günü buluyor dedi rapor çıkardı emzirmenin yanında günde iki kez de neocate mama vereceğim bunuda bebeğimin yoğurt peynir yiyemediği için takviye olduğunu söyledi

Slm benim oglumda 8aylık 3aylıkken kanlı ishal basladı gaita tahlilinden sonra amip cıktı ilac basladk 20gunluk tedaviden sonra duzeldi fakat bu defa cok fazla kaka yapmaya basladı gunde 2defa ama tasarcasına ve hafif cıvk arastrma hastanesine gittik 5aylıktı tahliller vs derken tekrar kanlı ishal basladı 6aylk oldu bu arada hastaneye yatrdılar 5gun neocate mama basladk hemen alerji dediler 15gun kadar mamaya ragmen kan devam etti ozele gittik flagyl surup basladk tekrar bitti sorun fakat 9ay bitene kadar mamaya devam edeceksiniz dedi suan oglum 8ay 10 gunluk son 20gun sonta sut denemesi yapacgz sab8rsızlkla bekliyrum tabi aunı zamanda korkuyla ya tekrar kan gorursem diye inanın rüyalarıma bile giroyr allah butun bu durimdaki bebislere acil sifalar wersin(

Çok geçmiş olsun bebişinize kanlı ishal amip bunların inek sütü alerjisiyle bir ilgisi varmıki

Slm, cok gecmis olsun tekrar hepimizin bebisine, bizimkinin kakasi normal artik yani doktoru normal oldugunu soyledi, gunde ıkı kez bayagı camur gıbı ama mama yuzunden boyleymıs.Bu arada dıyete basladıktan 15 gun sonra verebılırız anne sutu degılmı?
dıyetın tam olarak ıcerıgınden bıraz daha bahsedebılırmısın lutfen, ben kafama gore yapıyorum ama zorlanıyorum, hayvansal herseyı cıkardım, sut urunlerı , ve sut proteını ıceren hersey ekmek mandalına cılek kabuklu yemısler, tavuk balık kırmızı et, yumurta,
cok zor oluyor gercekten fakat bebıs ıcın katlanılır kesınlıkle, bır makalede mısırında yenılmemesı yazıyordu fakat pnuda yemezsek ac kalıcaz kafam allak bullak, bırde baskı var uzerımde yok nıye anne sutu veremıyormusum, sankı keyfımden vermıyorum . ıcım kan aglıyor sagdıgım sutlerı evladıma vermek yerıne saksı dıplerıne dokmekten.

merak ettıgım kakası cok ve camur gıbı oldugunda doktoru normal dedımı sızede ve o donem ne ıle beslenıyordu.

Ben emzirmeye devam ediyorum kortizonlu bir merhem verdi dr döküntülerin üzerine onu sürüyorum emzirmeyi kesmemi söylemedi doktorumuz benim oğlumun inek sütüne yumurtaya ve bezelyeye alerjisi var bunları yemeyi kestim içinde süt olan herşeyi süt tozu peynir altı suyu tozu var bazı hazır gıdalarda onları margarin tereyağı falan içeriğine bakıyorum paketli gıdaların 15 günü buluyormuş döküntülerin geçmesi vücuttan allerjenleri atması birde tabi dana eti buda yasak sadece kuzu oğlumada haftada 3 kez kuzu kıyması verebileceğemi söyledi umarım en kısa zamanda bebişlerimiz atlatır

Son düzenleme:
merak ettıgım kakası cok ve camur gıbı oldugunda doktoru normal dedımı sızede ve o donem ne ıle beslenıyordu.

Ewet normal dedi cocuk dr.u baktm olacagı yok her kaka yaptıgında yıkamk zorunda kalyrdum bebegimi sırtından bacak yanlarından tasıyrdu gastroentorolojiye goturdm brnde alerji cıkmadı aslnda ama yinede war dedi alerji bolumunede gittik aynı zamanda oda alrjidr dedi nirmal bi bebegim yedigi herseyi weriyrdum oglum anne sutu almıyrdu keskede alsaydı bu kadar sıkıntı cekmezdik

Çok geçmiş olsun bebişinize kanlı ishal amip bunların inek sütü alerjisiyle bir ilgisi varmıki

Kanlı ishalin varda amipin yok sadece amip sanmıslar ama hep suphedeyim ogluma sma mama weriyordum 2defa bebelaca gectim oglum boyle kanlı ishal oldu tesadüf olabilirmiki

Kanlı ishalin varda amipin yok sadece amip sanmıslar ama hep suphedeyim ogluma sma mama weriyordum 2defa bebelaca gectim oglum boyle kanlı ishal oldu tesadüf olabilirmiki
Devam mamaların hepsinde inek sütü var bende emziriyordum bunun yanında günde iki kez aptamil verirken başladı belirtiler doktorumuz vermememi söyledi şuanda neocate veriyorum günde iki kez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…