slm arkadaşlar bebeğin ağlamalarından önceki yazıları okumaya neredeyse fırsatım olmadı benim oğlumdada inek sütü alerjisi olabilirmiş ben emzirdiğim için diyet yapıyorum ama hem stüm yetmiyo hemde neler yemiyeceğim konusunda pek fazla bilgim yok yumurta tavuk et gbi seylerde yememelimiyim birde nasıl artar bu anne sütü piskolojım cok bozuk bebeğim henüz bir aylık..
kizlar meehaba
bebegim bi hafta on gundur yesil mukuslu kaka yapiyor. dr sut alerjisi olabilecegini soyledi test yaptirdik ama tahlil sonuclarinin cikmasina 10 gun var daha. sizler nasil anladiniz belirtileri nelerdi. bebegime mama veriyorum ama mamadan sonra kizariklik dokuntu vs olmuyor sadece ishal olarak basladi ve git gide kakasi yesil mukusluya dondu
Canım benim kızımdada inek sütü alerjis var %90. Bu hafta alerji testi yapıp onaylayacağız.Kızlar benim bebeğimde de inek sütü allerjisi saptandı. şimdilik 5 aylık ve son 1 aydır diyet uyguluyorum.Merak ettim de ek gıdaya geçerken önereceğiniz tarifler var mı?
Şimdilik sadece süt ve süt ürünlerini yeme dedi bana. Çok geçmiş olsun size de..Dr diyet verecek ama ben gene yüzeysel sayayım. Süt ürünleri dana eti ürünleri büyük ihtimalle bal tahin susam kuruyemiş ceviz fındık fıstık gibi. Bizim daha detaylı tabi. İnş sizde sadece süt ürünleridir. Bizde yumurta domates ıspanak. Oğlum sadece 7çeşit sey yiyebiliyor kabak oatates havuç kuzu eti elma armut muz. Turınçgil de yasak. Tropikal meyveler yasak. Gaz yapan sebzeşer yasak kereviz gibi mantar gibi. Patlıcan zaten yasak. Yasak yasak herşey yasak.....
. İnş sizin bizim kdr ileri değildir. Bende 6. Ayda anladım alerjiyi. Meğerse doğustan varmış. Çocuğa hep eziyet etmişiz yok gazı var uok dişi çıkıo falan diye
Ve ne yazık ki büyük ihtimal benim bebeğimde de inek sütü alerjisi çıktı. Bugün doktor süt ve süt ürünlerini tüketmememi söyledi. Bebeğim 3,5 aylık ve sadece anne sütü alıyor. Ne kadar süre devam ediyor bu? Neleri yememen gerekiyor?
Sizin süperöiş o zaöan. Biz süt yumurta giren h birşeyi yiyemiyoruz kek tarhNa börek makarna gibi. Keşke bizimde öyle olsa. Maşallaheger alerjisi varsa
süt yogurt peynir vb ürünleri tüketmeyin
benim kızımdada var ama
mesala kek tarhana yada normal mamalar tüketiyoruz
alerji maması kullanmadık hiç
sizin gözleminiz çok önemli
onun dışında çilek yumurta alerjiside var
ve iki yaşında büyük olaslılıkla geçecektir
Evet aşı da alerji yapmış olabilir. Çok kan olması çok alerji belirtisi değil. BiZde minnacık kan oluyordu. Çoğu görmüyordu bile ben altını değiştiriyordum hep o yüzden görürüm diye. Belki bağırsak problemidir ilaçla falan geçer hemen.Bugün hacettepeye gittim zaten kakadaki kanda iyice artti kabusoldu Dr alerjide bu kadar mukus olmaz enfeksiyon olabilir dedi enfeksiyona gittim ateş yok istahsizlik kusma pisik zayiflama yok onlarda enfeksiyon olamaz dedi bu arada kan gayta birçok test istendi detayli araştırma için yarin onlarin sonucu alicaz birde tam bu rahatsizligin başlamasına denk gelen rota virüs asidi var bir buçuk ay önce onu yaptirmistim o donemde bu rahatsizlik başladı acaba ne alerji ne virüs enfeksiyon değilde asidanmi bilemiyorum yarin. Sonuçlar ciksinda biraz olsun sebebe yaklasiriz inşallah çoklu gida alerjiside ihtimal dedi Dr yarin aksam yazarim yine hepimize çok gecmisolsun allah yardimcimiz olsun...
Sizin süperöiş o zaöan. Biz süt yumurta giren h birşeyi yiyemiyoruz kek tarhNa börek makarna gibi. Keşke bizimde öyle olsa. Maşallah
Tabiçogu kişiye bakarak şanslıyız çok şükür
ama halen gözlem altında tutarım 3 yaşına girecek
daha ne yerse aklımda tutar
yatmadan heryerini kontrol ederim
Tabi
Hele ki aptamil gibi sma gibi şekerli mamalar verebiliyorsanız. Çok ilginç ama direkt süte olması ve diğerlerine olmaması. İnş hemen geçer sizinde. Bizim yumurtanın 5 yaşına kdr geçmeme ihtimali var en az. Okula falan gönderince ne yapacağım bakalım. Allah koruyacak. Allaha emanet