Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
bebeğinde süt alerjisi olup şuan şuan atlatmış olan anneler bu süreci nasıl geçirdinz bizlerle paylaşrmısınız bebeğim 8 aylıkken alerji belli oldu bidaha nezaman denicez tekrar alerji uzmanına gitmemiz gerekiyomu

Merhaba bizim gittigimiz alerji uzmani bir 6 ay sonra deneyelim dedi.

merhaba,
benim iki kızımda da inek sütü ve yumurta alerjisi var/dı. büyüğü şimdi 4 yaşında, 2 yaş civarı geçti çok şükür. küçüğü daha 2 aylıkken çıktı. sürekli kusma, karın ağrısı ve kaşınan kıpkırmızı bir vücut... şimdi 1 yaşında diyetimiz devam ediyor, yaşayan bilir çok zor. küçük çocuğa dur sen onu yiyemezsin demek. misafirlikte vb gidilen yerlerde bunun içinde tereyağ, süt, yoğurt, peynir var mı diye sormak, aile büyüklerine laf anlatmak... hele büyükler, sanki çocuğumuzdan bilerek sakınıyormuşuz gibi ne var bi lokma yese, kekin içine yok süt koymadım azcık 1 bardak kadar falan gibi başedilmez laflar... emzirirken uyduğum diyet-ki halen devam ediyorum. allah herkese kolaylık versin. dikkat edilmezse astıma çevirme ihtimalinin olduğunu biliyorsunuz değil mi? bizim zamanımızda yoktu, yok siz fazla titizlendiğinizden oldu, biraz toz toprakta yuvarlansın geçer vb laflara kulağınızı tıkayın. ben çok yoruldum bunlara cevap vermekten...

alerji dr. size ne zaman gelin dediyse o zaman gidiyosunuz, bizde bu ortalama 6 ayda birdi ama alerjik bronşit olma ihtimali olduğundan en ufak öksürükte soluğu alerji dr.unda alıyoduk biz, süt için kan almaları ya da provakasyon testi yapmaları 6 ayda birdi. alerji dr.uyla sürekli irtibat halindeydik- yumurta alerjimiz devam ettiğinden hala gitmeye devam ediyoruz (süt 15 aylıkken buğday da 2 yaşındayken geçti bizim).

Selam arkadaslar

Pregominin tadi için bir çözüm bulduk:) hemen paylaşmak ıstedim. İcine cam rendede rendeleyip suzdugum elma suyundan yada marketten aldigim milupanin organik elma suyundan ekliyorum.

Söyleki; 120 cc mamanin 20-25 cc sini elma suyu koyuyorum :)(yine 4 ölçek pregomin)

Ama bunu yapmadan önce her yeni gida da olduğu gibi önce ufak ufak denedim 1 hafta sonra karistirma işini yaptim. Şimdilik içiyor..

Kızlar merhaba

Oğlumda sanıyorum ki inek sütü alerjisinden dolayı hazımsızlığı var. Mama icmek istemiyor. Biberona ve ellerime vuruyor kızıyor gibi. Bir de geceleri uyanıp gaz cikarıyor ve maması ağzına burnuna geliyor nefes alamıyor. Hemen dik tutup ağızını açıyorum çünkü o anda ağzından nefes almaya geçemiyor. Bu hazımsızlığa bir çare var mıdır? Paylaşırsanız çok sevinirim.

d.

Gecmis olsun bence bebeginin agzina mama cok geldigi icin yutamiyor, biberon ne kullaniyorsun bilmiyorum tavsiyem dr browns biberonu al bebeginin ayina gore veya icemezse daha kucuk baslik al. bir de mamayi icirirken bebegini basi saga gelecek sekilde kucaginda veya yataginda yan yatar veya kafasi yan olarak ver biberonu. sirtutu yatar pozisyonda degil yani ben oyle yapiyorum yoksa benim bebegimde icmiyor hatta basligi bir numara buyutunce icmedi tekrar kucuk numaraya gectim benden tavsiye bir dene istersen.

merhabalar; hepinizin bebişlerine acil şifalar diliyorum. bizde yanlış bir süt alerjisi teşhisiyle 3 ay kadar diyet yaptık ve pregomin kullandık. sonra çocuk allerji uzmanına gittik ve aslında alerjimizin olmadığı ortaya çıktı. öncelikle eğer bebeklerinize teşhisi çocuk doktorunuz koyduysa bir çocuk alerji uzmanına da görünmenizi tavsiye ediyorum. biz uzun zaman boşuna diyet yaptık zaten emmek istemeyen bebeğim sütüm diyetten dolayı azaldıkça iyice soğudu mamaya başlamak zorunda kaldık altı aylık olana kadar zar zor emdi ve bıraktı. elimde iki kutu pregomin kaldı biliyorsunuz raporsuz alındığında çok pahalı bir mama. aranızda raporu olmayan varsa gönderebilirim birinin işine yarasın en azından.

arkadaşlar elimde inek sütü alerji olanlara karşı mama var aptamil pregomin AS. 30 kutu kadar ihtiyacı olana vermek istiyorum parasız...sadece kargo ödersiniz.ihtiyacı olan arkadaşlar özelden adres yazarsa göndericem...

marketlerdekinden veya eczanedeki sıradan mamalardan değil. benim kızım 7,5aylıkken farkedildi.2,5 ay hastanede kaldık zor günler geçiyor kolay değil herkeze kolay gelsin acil şifalar.

yaklaşık 7 aydır kullanıyoruz tadı felaket olduğundan dolayı ng ile verildi uzun bi süre alıştırmaya çalışıyorum içine bazen pekmez koyuyorum doktor önerdi.sizin çocuğunuz kolay alıştımı.ek besinlere geçtiniz mi?benim kızımın alerjisi geç farkedildi bağısaklarına zarar verilmiş şimdi bi yığın ilaç kullanıyoruz.ALLAH beterinden esirgesin cümlemizi.
sizin bebeğinizin alerjisi kaç ayda farkedildi?ne kadar sürede geçti?bilgilerinizi paylaşırmısınız

öncelikle allah acil şifalar versin diyerek başlamak istiyorum. bizde boş yere de olsa dört ay kadar inek sütü perhizi yaptık o yüzden bende kendimi alerji konusunda tecrübeli sayıyorum. çok zor bir süreç sabır diliyorum hepinize. allah daha büyük dert vermesin ve kimseyi evladıyla sınamasın. bizde pregomin kullanıyorduk onun tadıda çok kötü. starbuckslarda saf vanilya aroması satılıyor. biz kullanmaya başladığımızda daha üç aylıktı bebeğim doktor tavsiye etmişti bi zararının olmadığını söylemişti onu kullandım ben ve işe yaradı denemeni tavsiye ederim.

ben onu bilmiyordum hergeçen gün yeni bişiler öğreniyorum konuyla ne alakası olabilir desem de tecrübe edilmiş diyorum ve denemekte fayda vardır diyorum . peki özel olmıcaksa çocuğunuzun nesi var ?teşekkürler

biz 2,5 ay hastanede kaldık çıkmadan 1,5 ay sonra bulundu allerjisi .bizi yeni sebze çorbasına geçirdiler patates,havuç,kabak bunları haşlıyorum sonra zeytinyağı ve tuz ekliyorum ve blendırdan geçiriyorum tadı güzel oluyor bi dene istersen.tabi doktoruna sormakta fayda var bana doktorumuz bunlar alerji yapmaz demişti. kolay gelsin kib.

benim kızımında defalarca test tahliller yapıldı bişi yemiyordu dediğin gibi açlıktan ağlıyordu ben özel hastane ye götürdüm bulamadılr.aptamil kullandım meğer onlarda zarar vermiş evde değişik çorbalar yaptı banamısın demedi.şimdi cerrahpaşalıyım çok ilgileniyorlar tavsiye ederim.patates,kabak havuç haşla sonra zeytin yağı ve tuz ekle bledırdan geçir bunda alerji yapıcak bişi yok dedi doktorum tadı da güzeldene istersen .neocat mamayı sakın bırak ma zorlada olsa ver çok kaliteli mama benim kızım onu ilk önceleri içmedi yavaş yavaş deniceksin dedi doktor ben bu çorbayı yapıyorum bi dene istersen geçmiş olsun

bize alerji teşhisi iki buçuk aylıkken konulmuştu kakası sürekli yeşildi ve çok gazlı bir bebekti birkaç kezde sümüksü kaka yapınca doktor alerji teşhisini yapıştırıverdi uzunca zaman aç gezdim alerji yapabilecek hiç bişey yemedim sütüm azaldı iyice yinede şikayetlerimiz geçmedi. sonunda bi çocuk alerji uzmanına gittik tahliller vs yapıldı. zaten ilk muayenede alerji olduğunu sanmıyorum demişti ve sonuç olarak bişey çıkmadı bağırsakları hassas kaka problemi o yüzden dedi. normal bir şekilde beslenmeye başlayınca şikayetlerimiz geçti çok şükür. doktor çok önemli artık asla bir doktorun söylemiyle hareket etmiyorum. allah sizin bebeğinize de tez zamanda şifalar versin inşallah.

bakalım tekrardan doktora gidicez onun stresi kapladı yine tahlillerle uğraşıcaz .inşallah rabbim şifa verir cümlemize

Oglum 29 Agustos 2012de dunyaya geldi. Oglumun bagirsaklari henuz buyuk proteinleri sindirebilecek alt yapiya sahip olmadigindan proteinler direkt kana karisip alerji yapiyormus. ancak biz bu durumu ancak 4aylikken teshis edebildik. Burada yasadiklarimizi paylasmak istedim. Sezeryanla dogum yapmak zorunda kaldigimdan sutum ilk gun tam olarak gelmedi. Bunun uzerine hemsireler bebege standart mama verdiler. Mamalar standart olarak inek sutu proteini iceriyor. Oglum ilk gun hiriltili nefes almaya basladi. Bunu hastanenin yenidogan doktoruna soyledigimizde yanlis duyuyorsunuzdur dedi. hastaneden cikmadan burnu tikali gibi geldiginden bu sefer doktora dinlettim. evet tikali gibi dedi. alerjisi mi var acaba diye sordugumda yenidoganda alerji olmaz burnuna sut kacmistir deyip, burnunu yikadilar. ancak bu bir cozum olmadi. bebek uc gunlukken sut gelmeye baslayinca yavasca burnu daha rahat nefes alacak kadar acildi. 5 gunluk muayenesine gittigimizde artik bebegimin diskisinda kan vardi. Doktorumuza sorduk yenidoganlarda ilk 15 gunde kan gelebilir dedi. 15 gunlukken oglumun surekli kanamasi oldugundan tekrar hastaneye gittik. poposuna hastanenin cocuk cegrrahiyla inceleyip, anusunde catlak var teshisi koyup sicak oturma ve krem onerdiler. bebek bir aylik olana kadar hergun uc defa sicak oturma ve kreme devam ettik. bu arada yenidogani gunde uc kere sicak suya oturtmanin ne kadar zor oldugunu tahmin edebilirsiniz. daha sonra bir aylik randevusunda kanamanin durmadigini ve cildinde birseyler ciktigini hastanenin bize yeni verdigi doktorumuza anlattik. cerrahimiz oyle diyorsa sicak oturmaya devam dedi. bu arada sokakta arkadasima rastladim ve bana kendi kizinda da benzer sikintilarin oldugunu sut ve yumurta alerjisi ciktigini soyledi. biz de bebegi sunnet ettirmek icin baska hastaneye hazir giderken oradaki cocuk alerjisi doktoruna gosterdik ve alerji durumunu sorduk. yapilan testlerden sonra cocugun birseylere alerjisi oldugu ama yas geregi bunun teshis edilemeyecegi soylendi. sadece anne sutuyle besledigimden 15 gunluk araliklarla benim diyetimden gidalar elenmeye basladi. once sut ve sut urunleri sonra yumurta. bu arada oglum uc aylik oldu ve alerji doktorumuza aylik muayeneye gittik. kanamanin biraz azaldigini ama durmadigini belirttik. dietimden kabuklu yemisler de cikti. doktorumuz rota virusu asisi yapilmasini onerip yaptirtti. bunun uzerine tam 20 gun oglum kanli kaka degil sadece kan yapti. surekli agladigi icin doktoru arayip sordugumda olur oyle deyip onemsemedi. bunun uzerine baska bir hastanenin cocuk gastrocusuna gittik. o da boyle bebeklere agizdan canli virus verilmemesi gerektigini belirtti ve asil teshisi koydu. protein alerjisi oldugunu, diyetten tum buyuk proteinli urunlerin cikarilmasi gerektigini ve 1yasina girene kadar bagirsaklarinin gelisecegini ve sorunun gececegini anlatti. dietle beraber kanama azaldi ancak bitmedi. biz de yine baska bir doktordan gorus alalim dedik. cocuga bes gunlukken yazilan ve hergun verilen ve tum doktorlarin onerdigi D vitaminini kesti. veee kanama sadece 3gunde bire dustu! meger D vitamini badem yagi iceriyormus! oglumun protein alerjisi oldugunun teshis edilmesi aylar surdugunden zavallim cok zor bir ilk 4ay gecirdi. 5aylikken kati gidaya baslamamizla kanama tamamem durdu. simdi yavastan diyetimize protein ekliyoruz.umarim bu oglumda buyume geriligine yol acmamistir.

mavimavimasmavi üzülerek okudum mesajını,çok geçmiş olsun..
bende oğlum 5 aylıktı alerjisini anladığımda,banada dr lar birşeyi yok diyorlardı,ben ısrarla araştırdım ve diyet yaptım resmen kedim koydum teşhisi..1yaşına geldiğinde cidden herşey geçti..süte yoğurda geçtik çok şükür darısı sizlere inşallah..

Merhaba
Oglum suan 9aylik 6aylikken birturlu gecmeyen oksurukle reflusu ve alerji ihtimali ortaya cikti. Daha dogrusu doktorumuzu degistirdik ve yeni doktorumuz soyledi. Reflu ilaclari bir nebze rahatlatti fakat oksuruk hirilti ataklari gun gectikce artiyor. Kakada 2 kez baktirdik fakat negatif cikti. Bebekken ayda 1 kez falan kakada kan goruyordum. Simdi kakasi katilastigi icin farkedemiyorum. İzmirde cok iyi bir alerji doktorumuz vardi bugun onu aradim ve durumu anlatinca hemen butun devam sutlerini mamalari, bebek ekmegi, bebe biskuvisi hepsini kesmemi soyledi. Golden goat kullanmaya baslamistik fakat oda olmazmis sonra icindekilere baktim laktoz yaziyor, bu laktoz inek bazliymis. Bana yanlizca milupa Pregomin as veya neocate kullan. Asla keci sutu de kullanma dedi. Yogurtu bile bu devam sutuyle mayalamamiz gerekiyormus. Bu hafta basliycam insallah benim oglum da duzelir. Hepimin bebislerine Rabbim sifa versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…