- 14 Haziran 2011
- 27
- 0
Merhaba,
Benim bebeğim de 12 Ocak ta doğdu. 1 haftadır aşrı huysuzluk gaz sancısı, burunda tıkanıklık gibi sorunları vardı. Dün bir de kakası yeşile dönünce doktora gittk. Gaitada gizli kan çıktı. Doktor süt alerjisi olabilir 1 ay süt ürünlerini kes sonra tekrar gaitada gizli kana bakalım dedi. Teşhis konmasının tek yolu bu mu acaba deneyip yanılma? Kan testi vs gibi bir şey yok mu? Size nasıl teşhis konmuştu? Bir de alerji konusunda uzman bir doktora gitmek gerekir mi yoksa kendi doktorunun teşhisi yeterli midir?
Keçi sütüyle yapılan ürünleri tüketebilir miyim? Ya da süt tozu içeren çikolata vs de dokunuyor mu bebeğe? Yumurta ve dana eti de dokunuyor mu acaba?
Kafam çok karışık, bebeğim zaten premature, 1 ay sarılıktı vs uğraştık tam herşey bitti derken bu başlaDIhiç bilgim de yok bebeğe kendim baktığımdan çok fazla araştıracak vakit de bulamıyorum. Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Arkadaşlar bazı sitelerde süt alerjisi bitmiş olup elerinde mama kalan aileler bunları çok ucuza satıyorlar. Bilginize. Sahibinden. Com gibi
Kaç yaşına kadar rapor veriliyor bilginiz var mı?alerji konusunda rapor çıkartınca devlet ödüyor neocate'i. biz sorunsuz alıyoruz...
Kaç yaşına kadar rapor veriliyor bilginiz var mı?
merhabalar,benim bebeğim de 1 yaşında. d
Doğduğundan beri laktoz intöleransı var yani süt şekerini vücut kabul etmiyor 20 günlüktü kakada kan,şiddetli kusma vardı önce dizanteri teşhisi koydular sonra bizde çok araştırdık vee dr fügen çulluoğlu nu bulduk.Süt alerjisi dedi bana emzirdiğim için diyet verdi aynen sevil78 bahsetmiş hepsini yaptım en son artık sadece zeytin ve kuzu etiyle besleniyordum ama bebeğim iyileşmiyordu artık bize kolonoskopi dedi çoooook zor günlerdi.doktor doktor geziyorduk kan için makatte çatlak var dedi genel cerraha bile götürdük ama çözüm olmadı.En sonunda çok şükürler olsun ki prf.dr.benal büyükgebiz bebepimi 10 günde iyileştirdi sadece kaka tahlili yaptı.kakada gizli kan ve redüktan madde bakılıyor annesütünü kestik ve soyalı som mama başladık sütsüz bebeğim hemen iyileşti allah bütün annelere yardım etsin çok zordur bilirim istanbulda olan annelere şiddetle tavsiye ederim benal hanım gerçekten çok iyi bir dr.yeni yeni süt vermeyi deniyorum ama sanırım henüz hazır değil.bu arada 7.ayda yoğut başladık ve 1 ay sonra yoğurda alışınca peynir.
Merhaba arkadaşım; 3 yıl önce yazmışsın ama bana bugun cok yardımcı oldu yazın. Tavsiyeniz üzerine ben de bebeğimi Benal Büyükgebize götürdüm. dışkıda redüktan madde çıktı ve 1 hafta süreyle anne sütünü bırakıp neocate mamaya başladık ama bebeğim çok zayıfladı çok üzülüyorum iyileşemeyecek diye
( Bebeğiniz nasıl oldu hastalığı primer mi secondermiymiş tamamen geçti mi yoksa ömürboyu bununla mı yaşayacak yardım ederseniz sevinirim
Merhaba arkadaslar,
Benim oğlum 4,5 aylik. 3 aylikken inek sutu alerjisi teşhisi koyuldu.( hem kan testinde hem de kollarından iğne ile yapılan testlerde çıktı) Pregomin As kullanıyoruz fakat o kadar az iciyor ki karnı icine coktu,sadece midesini bastıracak kadar içip bırakıyor. Allerji doktorumuz azıcık organik uzum pekmezi deneyebilirsiniz dedi fakat pekmez oğlumu mahvetti. 5 günde anca azaldı huysuzlugu ve ağlamaları. Acaba pregomini biraz daha içilebilir kılacak ve de alerjiyi ve dolayısı ile sindirim ve solunum problemlerini tetiklemeyecek birşeyler var mı?
Yardımlarınız icin şimdiden cooook teşekkürler.....
Arkadaslar bebegime iki aydir neocate ve muhallebi veriyorum hicbir ek gidaya baslayamadim . bebegime sade patetesten corba yapiyorum hemen kakasi sumukleniyor huysuzlasiyor. ne versem boyle oluyor prin unu muhallebi muhallebi yemekten bikti bebegim 8. ayin icinde su gibi mama yetmiyor kilo da almiyor. lutfen bir yol gosterin ne yapacagimi sasirdim ek gidalara gecemedigim icin ankara'ya goturmeyi dusunuyorum. lutfen yardim edin...
benim oğlumda 9 aylık yumurta ve inek sütü alerjisi var onunda bütün vucudunda egzama vardı tabiki aşırı huysuzlukda biray önce öğrendik alerjisi olduğunu hemen kestik anne sütü alıyo zaten evet kahvaltı biraz zorlaştı ben ekmek zeytin tahin pekmez meyve suyu veriyorum zeytin yağınada ekmek bandırıp veriyom diğer öğünlerdede aslında çeşit çok bütün sebzeler, meyveler,balagiller ve tahıllar bunlardan değişik birçok sebze püreleri ve çorbalar yapıyorum mesela dün yeşil mercimek kıyma patates havuç ve çok az sarımsak koyup çorba yaptım çok güzel oldu.sen bebeğine alejitesti yaptırdınmı enazından neye alerjisi oldığunu bilsen ona göre kendin menü geliştirebilirsin eğer izlerden yardım istersen yine msj at ben ve b irçok arkadaaş yardımcı oluruz.ankaraya götürmeyi düşünüyorum demişsin bence önce bulduğun şehirde çocuk doktoruna değilde çocuk alerjiye götür.birde doktor sitesine girip bebeğinin sorunlarını yazıp ordanda doktorlardan fikir alabilirsin ben yararlanıyorum ordan tavsiye ederim çocok alerji doktoruna sor ama
benim oğlumda 9 aylık yumurta ve inek sütü alerjisi var onunda bütün vucudunda egzama vardı tabiki aşırı huysuzlukda biray önce öğrendik alerjisi olduğunu hemen kestik anne sütü alıyo zaten evet kahvaltı biraz zorlaştı ben ekmek zeytin tahin pekmez meyve suyu veriyorum zeytin yağınada ekmek bandırıp veriyom diğer öğünlerdede aslında çeşit çok bütün sebzeler, meyveler,balagiller ve tahıllar bunlardan değişik birçok sebze püreleri ve çorbalar yapıyorum mesela dün yeşil mercimek kıyma patates havuç ve çok az sarımsak koyup çorba yaptım çok güzel oldu.sen bebeğine alejitesti yaptırdınmı enazından neye alerjisi oldığunu bilsen ona göre kendin menü geliştirebilirsin eğer izlerden yardım istersen yine msj at ben ve b irçok arkadaaş yardımcı oluruz.ankaraya götürmeyi düşünüyorum demişsin bence önce bulduğun şehirde çocuk doktoruna değilde çocuk alerjiye götür.birde doktor sitesine girip bebeğinin sorunlarını yazıp ordanda doktorlardan fikir alabilirsin ben yararlanıyorum ordan tavsiye ederim çocok alerji doktoruna sor ama
bebegime her turlu test yapildi ama cikmadi herhangi birsey. ama ne ek gida versem sumuklu kaka yapiyor yapinca devam edecek miyim kesecek miyim bir anlayamadim. alerji doktoruna da goturduk su an 8 aylik 1 yasinda tekrar bakalim testleri tekrarlayalim dediler, biz de cocugu yipratmayalim bekleyelim diyorum yarin kuzu eti deneyecegim bakalim.
Cok tesekkur ederim meyas yazdiklarin icin.