Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhaba,

Benim bebeğim de 12 Ocak ta doğdu. 1 haftadır aşrı huysuzluk gaz sancısı, burunda tıkanıklık gibi sorunları vardı. Dün bir de kakası yeşile dönünce doktora gittk. Gaitada gizli kan çıktı. Doktor süt alerjisi olabilir 1 ay süt ürünlerini kes sonra tekrar gaitada gizli kana bakalım dedi. Teşhis konmasının tek yolu bu mu acaba deneyip yanılma? Kan testi vs gibi bir şey yok mu? Size nasıl teşhis konmuştu? Bir de alerji konusunda uzman bir doktora gitmek gerekir mi yoksa kendi doktorunun teşhisi yeterli midir?

Keçi sütüyle yapılan ürünleri tüketebilir miyim? Ya da süt tozu içeren çikolata vs de dokunuyor mu bebeğe? Yumurta ve dana eti de dokunuyor mu acaba?

Kafam çok karışık, bebeğim zaten premature, 1 ay sarılıktı vs uğraştık tam herşey bitti derken bu başlaDI :KK43: hiç bilgim de yok bebeğe kendim baktığımdan çok fazla araştıracak vakit de bulamıyorum. Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Geçmiş olsun arkadaşım, ben bildiklerini arastirdiklarimi kendi bebeğim üzerinden edindiğim tecrübeye göre. Bebek oldukları için hiçbir test doğru çıkmıyor, bize çocuk doktoru teşhisi koydu. Bebeğimi öyküsuyle, öksürük bronşit, ishal ve vücutta yüz atopik egzama çok yiprattı Bebeğimi bir de öncesinde kilo alımı düşmesi. Keçi sütü de kullanma kiminin ona da alerjisi olabiliyor senin bebeğinin doğru teşhisi yönünden. Çikolatalı süt tozu içeren, yumurta, dana eti kesinlikle yemiyorsun onun yerine kuzu eti tuketiyorsun süt bulunan herhangi birsey bir çay kaşığı bile tuketmiyorsun. Mesela bebeğim akşam Yoğurtlu tarhana çorbası öyle bir baktı ki parmağını surdum ağzına dayanamadım, bebeğim biraz önce kustu. Umarim yoktur bebeğinde süt alerjisi ama bunu anlaman için sıkı diyet yapman gereken, deneme yanılma. Sütü olması için ne kaldı dersen tavsiyem:bol meyve, pekmez şerbeti (pekmezi sulandirip yapıyorsun, şeker problemin yoksa) zeytinyağlı Bulgurlu pilav, bulgurlu köfte, meyve kompostusu, et, bende Yedigün bodrum mandalina da yapmıştı. Artık gerisi susuz, sana süt yaptığını bildiğin şeyler tabi bol su. Anlamak için acele etmemelisiniz vücuttan atılması zaman alıyor. Eğer öyleyse erken tanı iyidir, benim bebeğim gibi yıpranmaz bebeğin. Benim inek sütü alerjisi diye bireylerde haberim bile yoktu. Tekrar geçmiş olsun...

Merhaba,

Benim oğlum 15 aylık. 1 yaşına kadar 3 kez grip oldu ve üçünde de ciğerlere indi. 1 yaşındaki son gribinde kendi çocuk doktoru ile randevu problemi yaşayınca başka bir doktora götürdük. Bu durumdan bahsettiğimde "ciğerlerde hassasiyet olduğu, alerjik bir durum olabileceği"ni söyleyerek kan testi istedi. Kan testi sonuçlarına göre inek sütü alerjisi "pozitif" çıktı. 15 gün öncesine kadar az da olsa anne sütü verdiğim için ben de onunla süt ve süt ürünü konusunda bir diyet yaptım. Arada kabızlık problemi yaşıyordu ancak bizi öncesinde süphelendirecek büyük bir problem olmamıştı. 6-7 aylıkken sivrisinek ısırdığı için kollarında kocaman kızarıklıkları olmuştu ancak sadece kollarında olduğu için altında başka bir sebep aramamıştık. Oğlumda tıkanma vs olmaz, yalnızca saman nezlesi gibi hafif burun tıkanıklığı vardır. Ancak konu "astım" olunca gerçekten tedirgin oluyor insan...

Yumurta sarısı, beyazı, fıstık çeşitlerine karşı alerjisine bakıldığından kan testleri sonuçları "negatif"ti. İleride alerjik astım olma ihtimali bizi gerçekten çok üzüyordu. 15-20 gün önce Çocuk Alerjisi ve Çocuk Göğüs Hastalıkları uzmanı bir profesöre gittik. Hızlı deri testi denilen bir test ile solunum ve besin alerjilerine bakıldı. Bu testlere göre ev tozu akarlarına, bazı ağaçların polenlerine, kedi tüyüne ve latexe; buğday unu, portakal, elma, üzüm, fındık, yerfıstığı, ceviz, susam ve ayçiçeğine alerjisi çıktı. Alerjik yapısı sebebiyle ilaç tedavisine başlandı. Ancak benim kafamı kurcalayan; kan testinde inek sütüne alerji çıkarken yapılan hızlı deri testinde (prick test değil bu, küçük olduğu için başka bir metot kullanıldı) inek sütü alerjisi çıkmamış olması... Alerjiden şüphelenerek bizi bu konuda uyaran çocuk doktoru süt ve süt ürünlerini tüketmemeye devam etmemiz gerektiğini söyledi. Buğday unu, süt ve süt ürünleri, elma, portakal veremediğimiz için oğluma ne yedireceğimi şaşırdım. "Alerjik çocuklara yumurta verilmez. En azından 3-4 ay hiç verme" dendi. Yukarıda saydıklarım ve yumurta da çıkınca gerçekten menü hazırlamak çok zor oluyor. Özellikle kahvaltıda çok sorun yaşıyoruz. Glutensiz undan ekmek yapmaya başladım; çünkü Halk Emek'in glutensiz ekmeğinde fındık varmış. Pekmez veriyoruz ama o da üzüme alerjisi olduğu için karadut pekmezi... Yazdan konserve olarak hazırladığımız menemen harçları ve domates sularını veriyorum, çok da fazla alternatifim yok. Yiyecek konusunda tavsiyleriniz varsa iletin lütfen.

Herkese geçmiş olsun...

oğlum 1 yaşında ve yeni anlaşıldı inek sütü alerjisi 6 ay emdi mama takviyeli,5.ayda atopik egzaması başladı,geçen gün 1 yaş kontrollerinde gıda alerji testi yaptırdım inek sütü ve kırmızı ete alerjisi varmış ama azalmış inek sütü verme dedi,ztn vermiyodum neyse aptamil pregomil as verdi tadını beğenirse rapor çıkartırız dedi ,ama sevmedi içmedi ,kendi kendine uyuduğu için biberonla devam sütü içmeyi çok seviyo içip yatıyo gece uyanınırsa da içiyodu şimdi ne vericem ben bu çocuğa :KK43:

Arkadaşlar bazı sitelerde süt alerjisi bitmiş olup elerinde mama kalan aileler bunları çok ucuza satıyorlar. Bilginize. Sahibinden. Com gibi

merhabalar,benim bebeğim de 1 yaşında. d
Doğduğundan beri laktoz intöleransı var yani süt şekerini vücut kabul etmiyor 20 günlüktü kakada kan,şiddetli kusma vardı önce dizanteri teşhisi koydular sonra bizde çok araştırdık vee dr fügen çulluoğlu nu bulduk.Süt alerjisi dedi bana emzirdiğim için diyet verdi aynen sevil78 bahsetmiş hepsini yaptım en son artık sadece zeytin ve kuzu etiyle besleniyordum ama bebeğim iyileşmiyordu artık bize kolonoskopi dedi çoooook zor günlerdi.doktor doktor geziyorduk kan için makatte çatlak var dedi genel cerraha bile götürdük ama çözüm olmadı.En sonunda çok şükürler olsun ki prf.dr.benal büyükgebiz bebepimi 10 günde iyileştirdi sadece kaka tahlili yaptı.kakada gizli kan ve redüktan madde bakılıyor annesütünü kestik ve soyalı som mama başladık sütsüz bebeğim hemen iyileşti allah bütün annelere yardım etsin çok zordur bilirim istanbulda olan annelere şiddetle tavsiye ederim benal hanım gerçekten çok iyi bir dr.yeni yeni süt vermeyi deniyorum ama sanırım henüz hazır değil.bu arada 7.ayda yoğut başladık ve 1 ay sonra yoğurda alışınca peynir.

Merhaba arkadaşım; 3 yıl önce yazmışsın ama bana bugun cok yardımcı oldu yazın. Tavsiyeniz üzerine ben de bebeğimi Benal Büyükgebize götürdüm. dışkıda redüktan madde çıktı ve 1 hafta süreyle anne sütünü bırakıp neocate mamaya başladık ama bebeğim çok zayıfladı çok üzülüyorum iyileşemeyecek diye
:KK43:( Bebeğiniz nasıl oldu hastalığı primer mi secondermiymiş tamamen geçti mi yoksa ömürboyu bununla mı yaşayacak yardım ederseniz sevinirim :KK43:

Merhaba arkadaşım; 3 yıl önce yazmışsın ama bana bugun cok yardımcı oldu yazın. Tavsiyeniz üzerine ben de bebeğimi Benal Büyükgebize götürdüm. dışkıda redüktan madde çıktı ve 1 hafta süreyle anne sütünü bırakıp neocate mamaya başladık ama bebeğim çok zayıfladı çok üzülüyorum iyileşemeyecek diye
:KK43:( Bebeğiniz nasıl oldu hastalığı primer mi secondermiymiş tamamen geçti mi yoksa ömürboyu bununla mı yaşayacak yardım ederseniz sevinirim :KK43:

Merhaba,
Benim bebeğim 15 aylık, biz 3 ay önce fark ettik. Doktorumuz 6 aylıkken fark etmiş olsaydık şu anda geçmiş olacağını söylüyor. Şimdi ise süt ve süt ürünlerini hiç almadığı takdırde 2.5 yaşında geçeceğini söylüyor.

Biz neocate'e pekmek damlatıp verdik bir süre. Veya tadına alışması için neocate ile pirinç unlu muhallebi hazırladık. Şu anda, çok şükür, normal devam sütleri gibi içebiliyor. Sizin bebeğiniz kaç aylık? Anne sütünü tamamen kestiniz mi? 1 yaşına girmek üzereyken alerjisini öğrenmiştik biz, ben sonrasında 2 ay daha süt verdim. Ben de süt ve süt ürünü tüketmedim, kendi ekmeğimizi yaptık hep, sadece kuzu eti yedim vs... 14 aylıkken sütüm bitti artık, gelse vermeye devam ederdim inan...

Merhaba arkadaslar,
Benim oğlum 4,5 aylik. 3 aylikken inek sutu alerjisi teşhisi koyuldu.( hem kan testinde hem de kollarından iğne ile yapılan testlerde çıktı) Pregomin As kullanıyoruz fakat o kadar az iciyor ki karnı icine coktu,sadece midesini bastıracak kadar içip bırakıyor. Allerji doktorumuz azıcık organik uzum pekmezi deneyebilirsiniz dedi fakat pekmez oğlumu mahvetti. 5 günde anca azaldı huysuzlugu ve ağlamaları. Acaba pregomini biraz daha içilebilir kılacak ve de alerjiyi ve dolayısı ile sindirim ve solunum problemlerini tetiklemeyecek birşeyler var mı?

Yardımlarınız icin şimdiden cooook teşekkürler.....

Merhaba arkadaslar,
Benim oğlum 4,5 aylik. 3 aylikken inek sutu alerjisi teşhisi koyuldu.( hem kan testinde hem de kollarından iğne ile yapılan testlerde çıktı) Pregomin As kullanıyoruz fakat o kadar az iciyor ki karnı icine coktu,sadece midesini bastıracak kadar içip bırakıyor. Allerji doktorumuz azıcık organik uzum pekmezi deneyebilirsiniz dedi fakat pekmez oğlumu mahvetti. 5 günde anca azaldı huysuzlugu ve ağlamaları. Acaba pregomini biraz daha içilebilir kılacak ve de alerjiyi ve dolayısı ile sindirim ve solunum problemlerini tetiklemeyecek birşeyler var mı?

Yardımlarınız icin şimdiden cooook teşekkürler.....

Merhaba,

Bize bir doktor starbucksin vanilya surubunu onermisti. Bir iki kez onu denedik, sonra pekmez vermeye devam ettik. (Onu daha cok sevip daha cok icmesi gibi bir durum olmadi bizde)
Doktorunuza danisin bence; arkadasimin cocuguna 1 aylikken alerji teshisi konmustu. Onlar da vanilya surubu kullanmisti bir sure...

Tufan bey gercekten cok iyi bir dr biz cok memnun kaldik 6. Ay tekrar kontrole gidicez

Neocate mama yiyor bizim ufaklik simdilik bir sorun yok

Diyet yapiyorum ben emziriyorum ve ayni zamanda neocate mama yiyor

Mama cok iyi geldi tadi cok kotu ama bebegim iciyor gunde 200 cc'dem fazla

Arkadaslar bebegime iki aydir neocate ve muhallebi veriyorum hicbir ek gidaya baslayamadim . bebegime sade patetesten corba yapiyorum hemen kakasi sumukleniyor huysuzlasiyor. ne versem boyle oluyor prin unu muhallebi muhallebi yemekten bikti bebegim 8. ayin icinde su gibi mama yetmiyor kilo da almiyor. lutfen bir yol gosterin ne yapacagimi sasirdim ek gidalara gecemedigim icin ankara'ya goturmeyi dusunuyorum. lutfen yardim edin...

arkadaşlar benim bebeğim 6 aylık ve atopik dermatiti var kakası sürekli mukusluydu ve bi kaç kere kan gördüm bu arada sadece anne sütü alıyor 1 buçuk ay önce alerji doktoruna götürdük total ıge si yüksek çıktı inek sütü alerjisinden süpelenip bana diyet verdi 1 aydır diyetteyim kakasında biraz düzelme var yüzünde de var gibi ama yine kızarıklık oluyor arada 4-5 gün önce spesifik inek sütü ve yumurta alerji testi yapıldı sonuçlar negatif çıktı ama testler yapıldığında ben zaten 1 aydır diyet yapıyordum aceba diyet yaptığım için mi sonuçlar negatif çıktı anlamdım hiç bişey henüz doktorumuzla görüşmedik bilgisi olan varsa bana yardım etsin lütfen

Arkadaslar bebegime iki aydir neocate ve muhallebi veriyorum hicbir ek gidaya baslayamadim . bebegime sade patetesten corba yapiyorum hemen kakasi sumukleniyor huysuzlasiyor. ne versem boyle oluyor prin unu muhallebi muhallebi yemekten bikti bebegim 8. ayin icinde su gibi mama yetmiyor kilo da almiyor. lutfen bir yol gosterin ne yapacagimi sasirdim ek gidalara gecemedigim icin ankara'ya goturmeyi dusunuyorum. lutfen yardim edin...

benim oğlumda 9 aylık yumurta ve inek sütü alerjisi var onunda bütün vucudunda egzama vardı tabiki aşırı huysuzlukda biray önce öğrendik alerjisi olduğunu hemen kestik anne sütü alıyo zaten evet kahvaltı biraz zorlaştı ben ekmek zeytin tahin pekmez meyve suyu veriyorum zeytin yağınada ekmek bandırıp veriyom diğer öğünlerdede aslında çeşit çok bütün sebzeler, meyveler,balagiller ve tahıllar bunlardan değişik birçok sebze püreleri ve çorbalar yapıyorum mesela dün yeşil mercimek kıyma patates havuç ve çok az sarımsak koyup çorba yaptım çok güzel oldu.sen bebeğine alejitesti yaptırdınmı enazından neye alerjisi oldığunu bilsen ona göre kendin menü geliştirebilirsin eğer izlerden yardım istersen yine msj at ben ve b irçok arkadaaş yardımcı oluruz.ankaraya götürmeyi düşünüyorum demişsin bence önce bulduğun şehirde çocuk doktoruna değilde çocuk alerjiye götür.birde doktor sitesine girip bebeğinin sorunlarını yazıp ordanda doktorlardan fikir alabilirsin ben yararlanıyorum ordan tavsiye ederim çocok alerji doktoruna sor ama

benim oğlumda 9 aylık yumurta ve inek sütü alerjisi var onunda bütün vucudunda egzama vardı tabiki aşırı huysuzlukda biray önce öğrendik alerjisi olduğunu hemen kestik anne sütü alıyo zaten evet kahvaltı biraz zorlaştı ben ekmek zeytin tahin pekmez meyve suyu veriyorum zeytin yağınada ekmek bandırıp veriyom diğer öğünlerdede aslında çeşit çok bütün sebzeler, meyveler,balagiller ve tahıllar bunlardan değişik birçok sebze püreleri ve çorbalar yapıyorum mesela dün yeşil mercimek kıyma patates havuç ve çok az sarımsak koyup çorba yaptım çok güzel oldu.sen bebeğine alejitesti yaptırdınmı enazından neye alerjisi oldığunu bilsen ona göre kendin menü geliştirebilirsin eğer izlerden yardım istersen yine msj at ben ve b irçok arkadaaş yardımcı oluruz.ankaraya götürmeyi düşünüyorum demişsin bence önce bulduğun şehirde çocuk doktoruna değilde çocuk alerjiye götür.birde doktor sitesine girip bebeğinin sorunlarını yazıp ordanda doktorlardan fikir alabilirsin ben yararlanıyorum ordan tavsiye ederim çocok alerji doktoruna sor ama

bebegime her turlu test yapildi ama cikmadi herhangi birsey. ama ne ek gida versem sumuklu kaka yapiyor yapinca devam edecek miyim kesecek miyim bir anlayamadim. alerji doktoruna da goturduk su an 8 aylik 1 yasinda tekrar bakalim testleri tekrarlayalim dediler, biz de cocugu yipratmayalim bekleyelim diyorum yarin kuzu eti deneyecegim bakalim.

bebegime her turlu test yapildi ama cikmadi herhangi birsey. ama ne ek gida versem sumuklu kaka yapiyor yapinca devam edecek miyim kesecek miyim bir anlayamadim. alerji doktoruna da goturduk su an 8 aylik 1 yasinda tekrar bakalim testleri tekrarlayalim dediler, biz de cocugu yipratmayalim bekleyelim diyorum yarin kuzu eti deneyecegim bakalim.

Cok tesekkur ederim meyas yazdiklarin icin.

Cok tesekkur ederim meyas yazdiklarin icin.

nedemek canım keşke yardımcı olabilsem çocuk söz konusu olunca elimiz ayğımız bağlanıyor benim oğlumda arda sümüksü kaka yapıyo hata bazen kuvvetli gaz çıkarıyo altına baktığımda sadece sümüksü bi sıvı görüyorum ama senn gibi harzaman değil böyle olduğunda dikkatimiçekiyo hep üşüttüğü zamanlar.hani akıl vermek gibi olmasında muhakkak çarelerini arıyosunda acaba bide çocuk cerrahisinedemi götürsen belkide bağırsak sorunu vardır.dedim ya çocuk dedince kendinin olması gerekmiyo insan çare arıyo acaba bi yardımım doklunurmu diye

Merhabalar benim kizim su an bes aylik 3.5 aylikken emerken aglamaya basladi ben huzursuzlandigini dusunmustum gecer diye umdum sonra kakasindan kan geldi toplu igne ucu kadar nokta gibi cok az hafif de bir iplik goruntusu gibi birseydi doktorumuza gittik makatta catlak veya sut alerjisi olabilir dedi bir kez daha olursa getirin dedi sonra tekrar kanama oldu ancak yine cok kucuk topluigne ucu kadar cogu kisi gormez bile bu arada huzursuzlugu ve gece kizimin gaz/sancisi gibi kivranmalari devam ediyordu doktor beni diyete Baslatti 10 gun boyunca sut ve sut Urun yemedim amcak iki kez daha kan geldi huysuzluk devam ediyordu bir on gun daha devam ettim o zaman emerken aglamalar kayboldu gece daha rahat uyuyor.sadece anne sutu aliyoruz.doktorum bu ara peynir sut yogurt yiyip denememi istedi ancak oyle asiri bir huzursuzluk olmadi dozu ile İlgisi var mi acaba? Sizdeki kakadaki Kan Orani nasildi? 6.aydan sonra kati gidaya nasil gectiniz neler yiyebiliyor ne zamana kadar?6.aydan sonra 2 yasina kadar hic sut urunleri denemediniz mi?denediyseniz ne oldu?

X