- 14 Haziran 2011
- 27
- 0
Merhaba,
Benim bebeğim de 12 Ocak ta doğdu. 1 haftadır aşrı huysuzluk gaz sancısı, burunda tıkanıklık gibi sorunları vardı. Dün bir de kakası yeşile dönünce doktora gittk. Gaitada gizli kan çıktı. Doktor süt alerjisi olabilir 1 ay süt ürünlerini kes sonra tekrar gaitada gizli kana bakalım dedi. Teşhis konmasının tek yolu bu mu acaba deneyip yanılma? Kan testi vs gibi bir şey yok mu? Size nasıl teşhis konmuştu? Bir de alerji konusunda uzman bir doktora gitmek gerekir mi yoksa kendi doktorunun teşhisi yeterli midir?
Keçi sütüyle yapılan ürünleri tüketebilir miyim? Ya da süt tozu içeren çikolata vs de dokunuyor mu bebeğe? Yumurta ve dana eti de dokunuyor mu acaba?
Kafam çok karışık, bebeğim zaten premature, 1 ay sarılıktı vs uğraştık tam herşey bitti derken bu başlaDI hiç bilgim de yok bebeğe kendim baktığımdan çok fazla araştıracak vakit de bulamıyorum. Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Geçmiş olsun arkadaşım, ben bildiklerini arastirdiklarimi kendi bebeğim üzerinden edindiğim tecrübeye göre. Bebek oldukları için hiçbir test doğru çıkmıyor, bize çocuk doktoru teşhisi koydu. Bebeğimi öyküsuyle, öksürük bronşit, ishal ve vücutta yüz atopik egzama çok yiprattı Bebeğimi bir de öncesinde kilo alımı düşmesi. Keçi sütü de kullanma kiminin ona da alerjisi olabiliyor senin bebeğinin doğru teşhisi yönünden. Çikolatalı süt tozu içeren, yumurta, dana eti kesinlikle yemiyorsun onun yerine kuzu eti tuketiyorsun süt bulunan herhangi birsey bir çay kaşığı bile tuketmiyorsun. Mesela bebeğim akşam Yoğurtlu tarhana çorbası öyle bir baktı ki parmağını surdum ağzına dayanamadım, bebeğim biraz önce kustu. Umarim yoktur bebeğinde süt alerjisi ama bunu anlaman için sıkı diyet yapman gereken, deneme yanılma. Sütü olması için ne kaldı dersen tavsiyem:bol meyve, pekmez şerbeti (pekmezi sulandirip yapıyorsun, şeker problemin yoksa) zeytinyağlı Bulgurlu pilav, bulgurlu köfte, meyve kompostusu, et, bende Yedigün bodrum mandalina da yapmıştı. Artık gerisi susuz, sana süt yaptığını bildiğin şeyler tabi bol su. Anlamak için acele etmemelisiniz vücuttan atılması zaman alıyor. Eğer öyleyse erken tanı iyidir, benim bebeğim gibi yıpranmaz bebeğin. Benim inek sütü alerjisi diye bireylerde haberim bile yoktu. Tekrar geçmiş olsun...