Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bebeğinde süt alerjisi olup şuan şuan atlatmış olan anneler bu süreci nasıl geçirdinz bizlerle paylaşrmısınız bebeğim 8 aylıkken alerji belli oldu bidaha nezaman denicez tekrar alerji uzmanına gitmemiz gerekiyomu
bebeğinde süt alerjisi olup şuan şuan atlatmış olan anneler bu süreci nasıl geçirdinz bizlerle paylaşrmısınız bebeğim 8 aylıkken alerji belli oldu bidaha nezaman denicez tekrar alerji uzmanına gitmemiz gerekiyomu
d.Kızlar merhaba
Oğlumda sanıyorum ki inek sütü alerjisinden dolayı hazımsızlığı var. Mama icmek istemiyor. Biberona ve ellerime vuruyor kızıyor gibi. Bir de geceleri uyanıp gaz cikarıyor ve maması ağzına burnuna geliyor nefes alamıyor. Hemen dik tutup ağızını açıyorum çünkü o anda ağzından nefes almaya geçemiyor. Bu hazımsızlığa bir çare var mıdır? Paylaşırsanız çok sevinirim.
merhabalar; hepinizin bebişlerine acil şifalar diliyorum. bizde yanlış bir süt alerjisi teşhisiyle 3 ay kadar diyet yaptık ve pregomin kullandık. sonra çocuk allerji uzmanına gittik ve aslında alerjimizin olmadığı ortaya çıktı. öncelikle eğer bebeklerinize teşhisi çocuk doktorunuz koyduysa bir çocuk alerji uzmanına da görünmenizi tavsiye ediyorum. biz uzun zaman boşuna diyet yaptık zaten emmek istemeyen bebeğim sütüm diyetten dolayı azaldıkça iyice soğudu mamaya başlamak zorunda kaldık altı aylık olana kadar zar zor emdi ve bıraktı. elimde iki kutu pregomin kaldı biliyorsunuz raporsuz alındığında çok pahalı bir mama. aranızda raporu olmayan varsa gönderebilirim birinin işine yarasın en azından.
Merhaba...
benim bebeğim 4 aylık ve inek sütü alerjisi var...3 yaşına kadar hiçbir süt ürününü yiyemeyecek..Bunu nerden anladık derseniz bebeğime mama verdikten 1 saat sonra kendimizi acilde buluyoruz. Kızım bayılana kadar kusuyor ve susuz kalıyor her seferinde serum bağlanıyor. 3. tecrübemizde artık nazlının sorununun inek sütü alerjisi olduğu kesinlik kazanmak üzere.Kakasını kanlı yapmaya başlaması en büyük bulguymuş...Ne yazık ki piyasadaki tüm mamalar inek sütü bazlı olduğundan çok fazla seçeneğimiz yok..Anne sütünü arttırmaya çalışıyorum.
Benim gibi bebeği inek sütü alerjisi olan anneler arıyorum, burada sorunlarımızı paylaşalım, bebeklerimizi nasıl beslediğimizi, besleyeceğimizi, nelerin alerji yaptığını, nasıl reaksiyonlarla karşılaştıklarını anlatalım. Eminim hepimize faydası olacaktır..
Tüm alerjik bebeklere sağlık ve annelerine sabır diliyorum.
öncelikle allah acil şifalar versin diyerek başlamak istiyorum. bizde boş yere de olsa dört ay kadar inek sütü perhizi yaptık o yüzden bende kendimi alerji konusunda tecrübeli sayıyorum. çok zor bir süreç sabır diliyorum hepinize. allah daha büyük dert vermesin ve kimseyi evladıyla sınamasın. bizde pregomin kullanıyorduk onun tadıda çok kötü. starbuckslarda saf vanilya aroması satılıyor. biz kullanmaya başladığımızda daha üç aylıktı bebeğim doktor tavsiye etmişti bi zararının olmadığını söylemişti onu kullandım ben ve işe yaradı denemeni tavsiye ederim.yaklaşık 7 aydır kullanıyoruz tadı felaket olduğundan dolayı ng ile verildi uzun bi süre alıştırmaya çalışıyorum içine bazen pekmez koyuyorum doktor önerdi.sizin çocuğunuz kolay alıştımı.ek besinlere geçtiniz mi?benim kızımın alerjisi geç farkedildi bağısaklarına zarar verilmiş şimdi bi yığın ilaç kullanıyoruz.ALLAH beterinden esirgesin cümlemizi.
sizin bebeğinizin alerjisi kaç ayda farkedildi?ne kadar sürede geçti?bilgilerinizi paylaşırmısınız
Arkadaslar bebegime iki aydir neocate ve muhallebi veriyorum hicbir ek gidaya baslayamadim . bebegime sade patetesten corba yapiyorum hemen kakasi sumukleniyor huysuzlasiyor. ne versem boyle oluyor prin unu muhallebi muhallebi yemekten bikti bebegim 8. ayin icinde su gibi mama yetmiyor kilo da almiyor. lutfen bir yol gosterin ne yapacagimi sasirdim ek gidalara gecemedigim icin ankara'ya goturmeyi dusunuyorum. lutfen yardim edin...
arkadaşlar lütfen yardım.7.5 aylık bebeğim var.inek sütüne alerjisi çıktı.hergün şiddetli kusmaları oluyor.hiç birşey yemiyor.doktor neoket verdi.ama kesinlikle yemiyor.içine vanilya şurubu pekmez koydum yine yemedi.anne sütüyle yaptım yine hüsran.hiç birşey yemiyor.dün gece açlıktan çok ağladı ben çok ıyprandım ne yapacağımı bilmiyorum.doktor bana diyetten hiç bahsetmedi ben siteyi dolaşırken öğrendim.gittikçe kilo kaybediyor.başka bi doktora götürmek istiyorum ama nereye götüreceğimi bilmiyorum doktorlar pek umursamıyor.hacettepede bir ay sonrasına gün veeriliyor.ankarada olup önerebileceğiniz kim var?ben ne yapmalıyım sinirlerim çok bozuldu.kızım çok aç,birşey yemiyor ve ben hiç bişey yapamıyoru.kendimi hiç bukadarçaresiz hissetmemiştim...
bize alerji teşhisi iki buçuk aylıkken konulmuştu kakası sürekli yeşildi ve çok gazlı bir bebekti birkaç kezde sümüksü kaka yapınca doktor alerji teşhisini yapıştırıverdi uzunca zaman aç gezdim alerji yapabilecek hiç bişey yemedim sütüm azaldı iyice yinede şikayetlerimiz geçmedi. sonunda bi çocuk alerji uzmanına gittik tahliller vs yapıldı. zaten ilk muayenede alerji olduğunu sanmıyorum demişti ve sonuç olarak bişey çıkmadı bağırsakları hassas kaka problemi o yüzden dedi. normal bir şekilde beslenmeye başlayınca şikayetlerimiz geçti çok şükür. doktor çok önemli artık asla bir doktorun söylemiyle hareket etmiyorum. allah sizin bebeğinize de tez zamanda şifalar versin inşallah.ben onu bilmiyordum hergeçen gün yeni bişiler öğreniyorum konuyla ne alakası olabilir desem de tecrübe edilmiş diyorum ve denemekte fayda vardır diyorum . peki özel olmıcaksa çocuğunuzun nesi var ?teşekkürler
bize alerji teşhisi iki buçuk aylıkken konulmuştu kakası sürekli yeşildi ve çok gazlı bir bebekti birkaç kezde sümüksü kaka yapınca doktor alerji teşhisini yapıştırıverdi uzunca zaman aç gezdim alerji yapabilecek hiç bişey yemedim sütüm azaldı iyice yinede şikayetlerimiz geçmedi. sonunda bi çocuk alerji uzmanına gittik tahliller vs yapıldı. zaten ilk muayenede alerji olduğunu sanmıyorum demişti ve sonuç olarak bişey çıkmadı bağırsakları hassas kaka problemi o yüzden dedi. normal bir şekilde beslenmeye başlayınca şikayetlerimiz geçti çok şükür. doktor çok önemli artık asla bir doktorun söylemiyle hareket etmiyorum. allah sizin bebeğinize de tez zamanda şifalar versin inşallah.
Merhabamerhaba kızlar, benim kızımda 1,5 aylıkken dışkısında kan fark ettim, gaita testinde gizli kan çıktı ve ilk önce deneme yanılma yoluyla daha sonra kan testi yapılarak inek sütü alerjisi tanısı kondu. Raporla neocate alıyoruz. pekmez yada vanilya şurubu ile tatlandırıyorum. birde dr keçi sütü mamasından karıştırabilirsiniz demişti. Keçi sütü maması kullanmamıza rağmen dışkısında gizli kan negatif çıktı. bu durumda sadece inek sütüne alerjimiz olduğu söylendi. beslenmesi aynı olmasına rağmen dönem dönem huysuzlukları artıyor. sürekli kucak istiyor, gece sık uyandığımız zamanlar oluyor , ben büyüme atağı diye yorumluyorum ama eminde olamıyorum. şuanda 6 ayı doldu. bende diyet yapıyordum ancak 3,5 aylıkkende sütüm kesildi ve ek gıdalara 4 ay bitince yavaştan tattırmaya başladım. şuanda sütsüz tahıl mamaları var (bebelac çavdarlı mısırlı, milupa 7 tahıllı , hipp organik pirinçli) 7 tahıllı olan şekersiz olduğundan sebze çorbalarına ekmek niyetine koyuyorum. sebze çorbasıda dönüşümlü olarak patates, havuç , pırasa, kereviz sapı, bal kabağı, pirinç, irmik, bulgur, kabak bunlardan bir kaçını 1 tahılla karıştırarak sebze çorbası yapıyorum pişince az zeytinyağı ekliyorum. bu aşamaya gelene kadar öncelikle 3 er gün aralarla hepsini 1-2 çay kaşığı olarak tek tek tattırdım ve tepkisini ölçtüm. birde sürekli her gün yedirmiyorum. bazı günler sadece mama içmek istiyor bende tahıl mamaları ile az kıvam veriyorum. bide elma, armut, muz gibi meyvelerden veriyorum. buna rağmen ara ara özellikle göz üstü ve altında ufak sivilce , sinek ısırığı gibi bişeyler oluyor.. aynı durumu yaşayan var mı?keçi sütünde problem yaşamadığımızdan dolayı tuzsuz % 100 keçi peynirinden kahvaltı mamasına az koyuyorum. birde yumurta sarısı arada.. keçi sütünden ve mamasındanda yoğurt mayaladım, ilk mayaladığımı vermedim, 2. sini maya olarak kullanıp mayaladım sadece 1 çay kaşğı verdim ama ertesi gün kanlı mukuslu kaka.. bir uzman ilkini verme 2.sini ver demişti ama sonuç hüsran. Daha sonra çocuk göğüs hastalıkları ve alerji konusunda uzman bir dr a gittik. az miktardada olsa inek sütü proteini vardır dedi.. ilk mayalama yöntemlerinden biri nohutu suya ıslayıp 3 gün beklet ve bu suyu maya olarak kullan. keçi sütü bulunca bide bunu denicem. çok zorlamakta istemiyorum.. bu arada geçen ayki kontrolde dr böyle bi durumu atlatmamıza rağmen bebeğine çok iyi bakmışsın dedi. boynunda ve sırtında olan hafif kızarıklıklar içinde nemlendirici krem verdi.. Annelik çok zormuş.. Gönül rahatlığıyla ek gıdaya bile geçemedik. Rabbim dermansız dert vermesin.. Umarımm sağ salim atlatırız bu sıkıntıları..