- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.882
Aşıyı kaldıramayan bağışıklık hastalığı hiç kaldıramaz çıkarımını yeniden gözden geçirmelisiniz. Immun yetmezliği olanlara aşı uygulanamaz bunu biliyor muydunuz? Sizin bebeğinizin mesela immün yetmezliği olup olmadığı araştırıldı mı doğduktan dakikalar sonra yapılan hepatit B aşısından bu güne? Hepatit B aşısının prospektüsünü okuyun, içerikteki maddelerden birine alerjisi olan bebeklere bu aşının uygulanamayacağı yazıyor açık ve net olarak. Fakat aşı doğumdan beş dakika sonra uygulanıyor. Bebeğin içeriğe alerjisi olup olmadığının testi yapılıyor mu dersiniz? Aşının adı engerix b pediatric, lütfen açıp okuyun. Asi.gov.tr sitesinden de rutin aşılama takvimini kontrol edin. Devlet aşının üreticisinin dahi uyardığı alerji konusunu göz ardı ederek bu aşıyı doğumda uygulatıyor. Son olarak propaganda ve bilgi paylaşımı kavramlarını birbiri yerine kullandığınızda ifade ettiğiniz gibi saygı duymuş olmuyorsunuz ne yazık ki.Bebeğin bağışıklığı asiya bukadar tepki verecek kadar düşükse asi yaptirmadiginizda o hastalığa yakalandığını düşünün sizce bağışıklığı bunu kaldırır mı? Bana akıllıca gelmiyor yapmayanlara saygı duyuyorum ama asi karşıtı propaganda yapip herkesin aklıma şüphe sokmalarini ve hastalıklara karşı çocukları riske atmalarını doğru bulmuyorum bu çocuklar okula gidecekler bir sürü çocukla yak8n temasta olacaklar.