Aşı var olan alerjiyi alevlendiriyor, yeni alerjiler oluşturuyor. Yakın zamanda aşı yaptırmadıysanız diyetinizde kaçak var demektir. Yumurta, domates ve kapya yani salca, ceviz, gluten yani buğday en alerjik besinlerden biri. Bunlar evet rahatsızlık veriyor olabilir. Gaz da alerji belirtisidir. Özellikle bebeginiz ciltte yogun tepki vermiyorsa haz kesinlikle alerji belirtisidir. Cunku bir cok bebek gibi bebeğiniz de sindirim ve boşaltım sistemi yoluyla tepki veriyor alerjenlere. Yutkunma, geviş getirir gibi ağız hareketleri, hıçkırma, yüzünü ekşiterek yutkunma, kusma, gürültülü bağırsak hareketleri, köpüklü, kokulu, yeşil, kanlı, mukuslu kaka, makat çevresinde geçmeyen kızarıklık, inatçı pişik, sırt üstü yatamama, hırıltılı solunum, kuru öksürük, burun tıkanıklığı alerji belirtileridir.
Eger sadece süt ve ete alerjisi varsa 21 gun diyetin ardindan kaka rengi ve gaz mutlaka düzelmeli. Mukus en geç kaybolan belirti. Fakat mukusun artıp azalması önemli. Diyetiniz dogru olduğu muddetce mukus artmaz. Bana kalırsa diyeti biraz daha genişletin. Nasılsa dokunanları buldum diye diger besinleri ayni gun birden tüketmeyin. Her gün sadece bir yabancı besin tüketin. O etkilemezse yenisini ekleyin. Yoksa süreç ikinizi de cok yorar.