Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
1 yaşından önce yapılan testler doğru sonucu vermiyormuş.biz 5.ayda yaptırdık cilt testini.hicbirine tepki vermedi.dr bu alerjisi yok demek değil dedi.alerjisi var ama kalıcı değil dedi.bizimde ilk yoğurt denememizde egzama yapmıştı sırtı komple ve çocuğun altını açmak için yere yatirdigimda sırtını yere süre süre kasiyordu.krem kullanın derim yazık kuzucuga.kremden sonra tekrarlaması bizde.bir seneyi geçti benim çikolata yemeyelim.sanirim ben biraz katiyim bu konuda ama bugunumuze şükür.ben artık yoğurt tuketebiliyorum.oglumda tam 1.5 yaşında 3 gündür onada ayran veriyorum.simdilik tepki yok böyle devam ederse yoğurda geçeceğiz.bu ara yoğurt olarak keçi sütü kullanıyoruz.anne sütüne en yakın dut keçi sutuymus

Krem olarak coresatin krem ve bopdermanın nemlendiricisini kullanıyoruz.
Kortizonlu kremi doktorumuz asla dedi.
Cildi inceltirsiniz hassaslaşır dedi.
Evde hipokort krem var.
Açıkcası advantanla aynılar. Benimle beraber bir yakınım kullandı Bebeğine geçiyor akşamına tekrar ediyor egzeması.
Cildi yormaktan başka bir şeye yaramadı yani.
Coresatin işe yarıyor mesela. Sakinleştiriyor.
Nemlendirici zaten iyi geliyor.
Gece sadece kalıntısı olursa nemlendirici sürerken zorlanıyoruz ellerini tutmak falan gerekiyor.
Doktorumuz dönem dönem ataklar olacak. 1 seneye iyileşir dedi.
Bir de ayaklar eskisi kadar uzun sürmüyor ve eskisi kadar kızarmıyor.
Eğer gerçekten zorlanırsa hipokortu 1 hafta kadar incecik sürüp deneyebiliriz.
Yani acil durum kremi gibi bekletiyorum evde.
Vücudunda çok az var.
Her gün ılık duş aldırıp bolca nemlendiriyoruz.
Banyo suyuna da mutlaka hindistancevizi yağı koyuyoruz.
İyi geliyor bunlar.

bizim Dr da başta asla diyordu.artmaya başlayınca kendisi yazdi.Sizin egzamaya baya fazla anladığım kadariyla.ben hipokortu geçmeyen pisikte kullanıyorum sadece.bide koortizonlu kremleri en fazla 5 gün diyor Dr aklınızda olsun.bence siz yine kuzuyu okadar yormayın ve biraz uzak durun alerjenlerden.nekadar uzak durursaniz bağışıklığı okadar çabuk gelişir.insallah çabuk atlatirsiniz

Şu an alerjenlerden uzak bi diyetteyim zaten.
Yulafla yaşıyorum resmen.
Mama içinde aptamil ha kullanıcaz.
Sadece yüzünde var.
Ama kalıntısı çok oluyor.
Başka bir doktor sudocream sür bolca beklet dedi. Başka biri 3 gün kullan hipokortu gel dedi. Biri nemlendirr sadece dedi.
Kendi doktorumuz da sabırlı olun gerekli nemlendşrmeyş yapın ve coresatin krem sürün dedi.
Valla çok zor.
Baba tarafından gelmiş bebişe genetik.
Eşimin ailesinde doğan her bebek 7 8 aya kadar egzema yaşamış. Eşimde dahil.
Kim görse aa aynı babası gibi diyor. Ya da eltilerim görğmcelerim bizim bebeklerimiz de de oldu geçiyor diyor. Bakalım.

Merhabalar benim de bebeğim 8 buçuk aylık çoklu besin alerjisi var ben de yaklaşık 6 buçuk aydır diyetteyim. Pek çok doktor gezdim tanı koydurabilmek için. Bebeğimin tepkisi mukuslu kaka, kusma, gaz, huzursuzluk, ve uykusuzluk oluyor. Şimdilik bildiğim süt, yumurta, dana eti, tavuk, domates var pirinç ve kuruyemişlerden de şüpheleniyorum ama tüketmeye korkuyorum. Doktorumuz diyet açma listesi verdi bir kaç kere diyet açmaya yeltendim ama başarısız oldum. Bir de özellikle farl ettim ki diyet açma girişimlerimizdeki tepkisi eskiye göre daha fazlaydı. Acaba bu durumu yaşayan anneler var mı tepkilerin artması normal mi atıyorum eskiden diyete başlamadan önce kahvaltıda yediğim peynir vs den sonra kusma vs oluyordu hep ağlıyordu ama şimdi diyet açmak için 1 çay kaşığı keçi sütüyle sütsüz yumurtasız börek yapıp onu yiyorum ona bile tepki veriyor.

Merhabalar biz 4.ayda anca anlaşıldı.bebekte kilo alımı normalse doktorun düşündüğü en son şey alerji oluyor malesef.bizde de kanlı kaka ile teşhis konuldu.uykusuzluk gaz sanci Dr için hep normaldi.diyet açmada süt enson deneyeceginiz şey olması lazım.kuruyemiste fıstık yasak.antep fıstığı da dahil buna.tavuk alerjen değildir.tavuk balık ve kuzu eti tuketebilirsiniz.tabi yine yanında değişik şeyler yemeyin.diyet açmada önce dana etiyle başlayın.sonra yumurta.yumrtada da önce sarisiyla.ben ilk gün dörtte birini yemiştim sonra yarım sonra tüm sarısı.tepki vermeyince aynı mantıkla beyazinada başladım.diyet açmada da süt ürünlerinde önce pişmiş yoğurt denemelisiniz.bu kek yada yoğurt çorbası olabilir.ben kekteki yoğurt miktarı daha az diye başlangıcı kekle yapmıştım.sonra pişmiş peynir.oda poğaça.sonrasinda ayran yoğurt peynir ve en son süt.gerci Dr bize sütü 2 yaşına kadar kesin olarak yasaklamıştı.bunlari 15 süreyle dene demişti doktorumuz.ama bizde tepki verecekse ilk 3 günde veriyor zaten.bu sebeple ben bir hasta süresince deniyorum.cocugunuz yemeye baslayincada aynı yolu izlemeniz gerekiyor.diyet acmaya sütle başladığınız için tepkisi fazla olmuş olabilir.bu arada egzamada alerji belirtisi.ben bilgisizlikten çok muzdarip oldum.o yüzden biraz uzun yazdım.isterseniz özelden de yazabilirsiniz.bu arada biz 21 ayligiz ve ben diyet açmada yoğurda kadar geldim.oglum ise pişmiş peynir ve yoğurt.
bide mutlaka alerji testi yaptırın ve kan tahlili yaptırın.gerci bir yaşından önce doğru sonuç vermiyor diyorlar ama az çok Dr kalıcı yada değil diye sizi yonlendirebiliyor

Merhaba çok teşekkür ederim cevabınız için. Ben Fügen Çullu ya gidiyorum diyetü keçi sütüyle fırınlanmış kekte açmamı o söyledi sonra keçi peyniri sonra yoğurtla açıyorum diyeti. Tavuk yediğimde maalesef çok büyük tepki verdi. Dana eti de aynı şekilde. Sadece kuzu eti yiyebiliyorum. Geçenlerde dışarıda ızgara kuzu yedim sanırım diğer etlerle aynı yerde pişirildi bebeğimin kakasında siyahlıklar oluştu kakası mukuslandı uyuyamadı. Düşünün sadece aynı yerde pişirilmesi bile etki etti. Benim korkum bu gıdaları ben şu anda tüketmiyorum ama daha mı kötü olacak ilerleyen süreçte yaşla birlikte tepkisi azalmaz mı? Yoksa hep katlanarak artarak mı devam edecek?

Eskiden diye tanımladığınız zamanlarla bugün arasında kullandığınız aşı, ilaç, bebe yağı, pişik kremi gibi kimyasallar bebeğinizin vücudundaki toksisiteyi o günden bugüne artırarak bağışıklık sistemi üzerindeki stresi de artırmış olur. Bir gece uykusuz kalan bir annenin bebeğine göstereceği tolerasyonla bir hafta uykusuz kalan bir annenin bebeğine göstereceği tolerasyonun bir olmaması gibi anlayabilirsiniz bunu. Artan toksik yük daha ağır hatta malesef yeni eklenen alerjiler anlamı taşır.

E peki ne olacak? Bebeğim yaşı ilerledikçe düzelsin derken daha mı kötü olacak? Bugün yine diyet açma denemesi yaptım akşamdan beri sancıdan ağlıyor. 1 çay kaşığı keçi sütü katılmış kurabiyenin dörtte birini yedim sonuç gece boyu durmadan ağlayan bir bebek. Pişik kremi mecbur kalmadıkça kullanmam bile. Aşı olmasa olmaz hastalanınca mecbur ilaç vereceğiz. Vücudu bağırsakları zamanla tolere eder hale gelir diyorlardı ama böyle olunca zamanla daha mı kötü olacak? Ne yapmalıyım?

Dediğiniz Dr bilmiyorum.ben bulunduğum şehirde üniversite hastanesi çocuk endokrinolojisine götürüyorum.bi kaç farklı Dr bana alerjinin geriye ilerlemeyecegini söylemişti.yani önceden birşeye tepki vermiyorsa sonradan da vermez deniliyor.bence siz diyet açmak için biraz bebeğinize vakit tanıyın.biliyorum yiyecek birşey bulamıyorsunuz.ozellikle kahvaltı zor oluyor.ben hala diyetteyim ama herşey çocuklarımız için.once bebeğiniz normale dönsün.alerjenler uzaklaşsin vücudundan.biz 1.5 yaş kontrolü için doktorumuza gittiğimizde çiğ yoğurda kadar geldiğimizi ve çiğ yoğurdun alerji yaptığını soyledigimizde 2 yaşına kadar çiğ yoğurdu deneme birdaha dedi.vicudu yoğurdu bı unutsun dedi.bence sizde bi bı ay kadar bekleyin ondan sonra açın diyetinizi ve bence pişmiş yoğurtla başlayın.etten habsettiniz sebebi sadece diğer etler olmaya bilir.baharatta alerji yapmıyor olabilir.pisen yerde baharatla birşey pisdiyse yada siz tukettiyseniz oda etkilemiş olabilir.ben hala karabiberi denemedim mesela.

Merhaba Fügen Hanım alerji konusunda Türkiye deki sayılı doktorlardan biri. Hatta en ünlüsü. Bana kalsa ben de yemeyeceğim alıştım artık kahvaltıda zeytin ve patatese.Çocuğum en azından diyetteyken biraz da olsa huzurlu Salçasız etsiz tavuksuz yemeklere. Ama Fügen hanım ısrarla diyet açmamı istiyor. Ve her seferinde önce keçi sütü sonra peynir ve yoğurtla açacağımı söylüyor. Sanırım bebeğimin bunu kaldırabileceğini düşünüyor. Onun önerileriyle diyet açıyorum sürekli ama pek bir ilerleme kaydedemedim. Dün tekrar diyet açtım gece sık sık uyandı sanırım karnı ağrıdı, bir iki defa kustu halbuki bir çay kaşığı keçi sütüyle pişirilmiş kurabiyenin dörtte birini yedim sadece.Kakada kan görmediğin ve çok ağır pişik döküntü olmadığı sürece devam et dedi. Bugüne kadar ben yemeklere az da olsa baharat hep koydum bir sıkıntı yaşamadım. Diyetimde süt dana eti tavuk yumurta domates pirinç yanında patlıcan tropikal meyveler kırmızı meyveler balık kuruyemiş kahve kakao tüketmiyorum. Baharat da yemeyeyim en iyisi. Teşekkür ederim yanıtınız için inşallah dediğiniz gibi yeni alerjiler çıkmaz çok korkuyorum. Bu süreçte çok yıprandım kendim yememeyi geçtim çocuğum yiyebilsin diye tüm çabam. Siz epey ilerleme kaydetmişsiniz benim yaşadıklarımı yaşadınız mı siz de zamanla toparlasa ona da razıyım çünkü.

Her çocuğun farklı oluyor her doktor farklı yönlendiriyor.evet baya ilerledik ama oğlumda büyüyor artık.onceden yanında birşeyler yenilince bilmiyordu şimdi gördüğünü istiyor kuzum.bi yere oturmaya gitmeye korkar olduk.gittimiz yerde de konulan ikramları hemen topluyoruz.bizde kusma hiç olmadı.mukuslu kaka vardı ama ondada kimse beni uyarmadi.benimde ilk çocuk olunca anlayamadım.gaz sancimiz çoktu bizim.gazdan dolayı uyuyamiyordu yavrum.gaz yapıyor diye süt içmiyorum.bi gece süt içtim ve ertesi günü kanlı kaka geldi ve Dr aleri dedi.o güne kadar yoğurt peynir herşeyi yiyordum.ondan sütü en sona bırakın diyorum.bizde bal kabagina tepki verdi düşünün artık.dr 1 yaşından sonra tölere edebileceklerini düşünüyorlar hep ama bizde olmadı malesef.doktorumuz 2 yaşına kadar geçer demişti başta ama son kontrolde 5 yaşına kadar devam edebilir diyor.
Burada tanıştığım bı arkadaş vardı.onunda kızı alerjikti.telefonla görüşüyoruz hala.onlar atlattilar çok şükür.insallah bizde atlatırız en kısa zamanda

Evet anlıyorum çoğu kişi süt en son diyor ama Fügen hoca neden önce denetiyor ben de anlamıyorum. Genelde 1 yaşına kadar geçer diyorlar ama geçen çok az gördüğüm kadarıyla. Sizin de çok zor geçmiş ama kusma olmaması bile güzel. İnşallaj en kısa zamanda atlatırsınız 5 yaşına kalmadan.

Son düzenleme:
Zamanla daha iyi de olabilir daha kötü de. Tamamen bebeğinizin anne karnından başlayarak sahip olduğu toksisite ve genlerinin alerjiye eğilimiyle ilgili bir durum bu. Size korkunç görüneceğinden emin olarak söylemeliyim ki ben geçtiğiniz yolları her gün bebeğiyle ağlayarak yürümüş bir anne olarak bilinçli bir kararla aşı dahil bütün ilaçlardan ve kimyasallardan mümkün mertebe arınık bir hayata başladım. Siz yine doğru diyeti tespit edebilmişsiniz. 6 ay aşısından sonra ben asla neyin dokunmadığını anlayamadım. Çok sınırlı beslenmeme rağmen bebeğim her an sancılıydı. Sanıyorum 390lı sayfalardan başlayıp anlattım tüm hikayemi. Diyetle ilgili de epey şey yazdım.

Fügen hanımı biliyorum. Yöntemlerini takdir ediyorum. Psikoloji tahsil etmiş biri olarak size ısrarla önerdiği diyet açmaların sağlayacağını umduğu gıda toleransının bebeğin hayatının en kritik döneminde annesiyle kuracağı güven ve sevgi dolu bağdan, geçirdiği mutlu bir günün ardından dalacağı huzur dolu bir uykudan daha önemli olmadığını savunuyor ve bir anne olarak hissediyorum. Şu andan itibaren ilaç başta bütün kimyasalları hayatınızdan çıkardığınızı var sayarak söylüyorum ki siz diyet yapsanız da yapmasanız da tahminen 2 yaşında bebeğinizin besin alerjisinin yüzde yetmişi geçmiş olacak. Geri kalan bir kısmı belki süt alerjisi, toz alerjisi, alerjik astım olarak 6 yaşlarına kadar sizinle kalacak. Yetişkinliğinde bir ihtimal saman nezlesine dönüşecek. Yani zamanla alerjinin hayatı zorlaştıran etkileri minimuma inecek. Diyet bu sürecin seyrini biyolojik anlamda değiştirmeyecek. O halde bebeğinizin huzurla uyumasını sağlayan bir diyet disiplini oluşturmayı başarmışken bir ihtimal toleransı yükselir umuduyla diyet açarak bebeği huzursuz etmeye değer mi? Bu kar zarar hesabını bana kalırsa bir doktor değil bebeğiyle her anı paylaşan annenin kendisi yapabilir ancak.

Son olarak aşı prospektüslerini FDA ve CDC'nin kendi sitelerinden didik didik okuyun lütfen. Soner Yalçın'ın kara kutu kitabı da epey popüler bu konuda. Benim takip ettiğim kaynak vitamingiller.com sitesi. Okuyun ve ne istediğinize kendiniz karar verin. Hepsi bu.

Öncelikle mesajınız için çok teşekkür ederim. Bu sıkıntılarla karşılaştığım ilk zamanlarda ne olmuş olabileceği ile ilgili araştırma yaparken okumuştum burada sizi ve diğer anneleri. O zamanlar henüz birksç haftalık bir anneydim. Doktorlar ve eşim beni internetten teşhis koymakla eleştirdiler ama yanılmamıştım çünkü anneler az çok anlıyor bence. tabii zamanla o doktor senin bu doktor benim gezdikten ve diyet sürecine girdikten sonra duruma alışmaya çalıştım ve özellikle bununla ilgili başkalarının yazdıklarını okumamaya karar vermiştim. Ama şu 8 aylık süreçte ne zaman 'oh be düzeliyoruz' desem mutlaka başka bir sorun hep çıktı. Gazı bitse dişi başlıyordu, o bitse kabızlık vs bu aya kadar çaresiz hissettiğim pek çok olay yaşadım. Ki benim bebeğim de çok gazlı ve hiçbir zaman tam anlamıyla gazı geçti diyemem. En katı diyet yaptığım zamanlarda bile uyku ve gaz problemimiz oldu. İlk defa bunlarla karşılaşan ve bebeğinin mutsuz olduğunu gören bir anne için ne kadar zor olduğunu siz de biliyorsunuz.
Şikayetlerimiz doğduğundan beri neredeyse vardı ama özellikle kaka problemi 2. Ay aşısından sonra artmıştı hatta bahsettiğiniz aşı olmama fikrini çok düşündüm araştırdım doktorumuza söylediğimde aşının bazen bu tür etkiler yapabileceğini söyledi.İnanın her aşıya gittiğimizde sonrasını düşünmekten yaşadığım stresi anlatamam. Ama benim tedbirim sadece rota ve menenjit gibi zorunlu olmayan aşıları yaptırmamak oldu. Doktorumuz da pek aşı yanlısı bir doktor değil. En azından diğer doktorlar gibi mecburi olmayan aşıları yaptırmamak konusunda beni cesaretlendirdi. Şimdilik cesaret edemiyorum ama şunu biliyorum evet aşı benim bebeğime iyi gelmiyor. Bir yerden önlem alacağım derken bambaşka sorunlarla karşılaşabilirim. Hala korkuyorum ve araştırmaya devam ediyorum. Eskiden anne olmadan önce aşı yaptırmayan anneleri okuduğumda çok sinirlenirdim ama şimdi çok iyi anlıyorum.
Böyle düşündüğüm bir durumda Fügen hanıma gittim ve alerjisi olan diğer anneleri takip etmeye başladım. Alıştım diyemem çünkü bu öyle bir şey ki ertesi gün ne olacağını bilmiyorsunuz elinizden geleni yaptığınız halde hiçbir sıkıntı yokken bambaşka bir sorunla karşılaşabiliyorsunuz. Maddi manevi yıpratıcı bir süreç. Ama fügen hanıma muayene olabilmek için epey uğraştım sırf bu yüzden en azından denemeye karar verdim. Tamamen ilaçtan uzak bir hayat yaşayabilir miyim bilmem ama yazdıklarınızı okuduktan sonra bile daha çok dikkat etmeye başladım. Umarım başarabilirim önerdiğiniz sayfaları okuyacağım. Diyet açma veya devam etme konusunda kararsızım çünkü alerjik gıdaları az da olsa sürekli veren ve bebeğin alışması gerektiğini söyleyen doktorlar da var Bülent Şekerel gibi. Diyetteyken bebeğim evet tabii bir nebze daha iyi ama diyet yapmak benim psikolojimi bozdu. İki türlü de psikolojik etkileri var ne yazık ki.

Sizi anlıyorum. Bu süreçte insanı yoran şey alerji değil, uykusuzluk değil, benim için diyet bile değildi. Belirsizlik. Her gün yeni bir sürprizle yıpranıyor insan.

Aşıya devam edin ya da etmeyin ama mutlaka detoks yapın. "Ağır metal şelasyonu"nu mutlaka araştırın. Aşıların içerdiği ağır metalin vücuttan uzaklaştırılması gerek. Bağışıklık sistemini strese sokan en önemli faktör ağır metaldir. Ağır metal çıkışı sağlayabilirseniz, bağışıklık sisteminin yükü azalır, paralel olarak alerji hafifler, hastalıkla mücadele kolaylaşacağı için ilaç ihtiyacı kalmayabilir. Detoksta başvurulan bir kaç önemli yöntem var, ben sadece ismini yazacağım, her birini kendiniz araştırıp karar verin. Magnezyum sülfat ve kaya tuzu banyosu(uyguladım), bentonit kili(uygulayacaklarım arasında), Hint yağı (uyguladım), hacamat(uyguladım), zeytinyağı ile vücudun her yerine masaj(uyguladım). En büyük yolu hacamat, ardından tuz banyosu ile aldım.

Kimyasalları hayattan çıkarmak alternatifleri öğrendiğimde çok kolay gelmişti bana. Çamaşır deterjanı boron kullanabilirsiniz, a101de satılıyor. Bulaşık deterjanı vegan bir ürün olabilir, en sonda vereceğim Instagram bloggerının sayfasında da var çok beğenilmiş bir tarif. Parfüm yerine yasemin, ıtır gibi uçucu yağlar kullanabilirsiniz. Ter kokusunu önlemek için banyodan sonra koltuk altına birer damla yasemin yağı çok etkili. Pişik kremi yerine sarı kantaron yağı. Mantar kremi yerine çay ağacı yağı. Antibakteriyel olarak sıcak suya greyfurt yada çay ağacı yağı damlatıp odaya buhar vermesini sağlayabilirsiniz. En önemlisi ilaç yerine kullanabileceğiniz alternatifler için Instagramda doktor Ömer Saltanın hesabını ve glutensizdunyacom hesabını mutlaka takibe alın derim. Ben çok şey öğrendim kendilerinden.

Son olarak detokslarla ağır metali sıfırlasanız bile alerjiyi yüzde yüz geçiremeyebileceğinizi unutmayın. Aşı virüslerinin kültürlendiği yumurta gibi canlı organizma parçacıkları aşıdan arındırılmıyor, bu parçacıklar vücuda damar yolu ile veriliyor. Aşıdaki virüse bağışıklığın nasıl yanıt vermesi umuluyor ise aynı yanıtı bağışıklık ne yazık ki bu parçacıklara karşı da veriyor. Yani normalde sindirim yoluyla doğal seyrinde karşılaştığında kabul edilecek yumurta hücresi, doğrudan kan dolaşımına verildiğinde patojen algılanıyor vücut tarafından. Alerji tam olarak bu. Bir kere patojen olarak tanıtılmış bir besinin güvenli kategorisine alınması bedenin kendi kendine olgunlaştıkça başarabileceği bir şey. Bu süreci kısaltmak için tertemiz doğal bir hayat sürmek ise kilit nokta.

Önerileriniz için teşekkürler. Özellikle salgınların arttığı bu dönemde aşıdan vazgeçmem pek mümkün değil. Ama en azından bahsettiğiniz yöntemleri araştıracağım. Bahsettiğiniz ürünler içinde şu anda kullandığım tek şey boron. Onun dışında uzun zamandır parfüm kullanmıyorum. Ama temizlik malzemeleri konusunda o kadar dikkat edemiyorum. Bulaşık deterjanı olarak organik bir ürün kullanıyorum. Bahsettiklerinizi uygulamaya da başlayacağım aslında çok zor değil sadece alışkanlık meselesi. Bunca zamandır kimyasal ürün kullandığımız için vazgeçmek kolay olmuyor.
Düşününce bence ben diyetteyken çok sağlıklı beslendim. Paketli hiçbir gıda tüketmedim mesela her gittiğim yere kendi yemeğimi götürdüm kahve bile içmedim. Bir de yoğurt balık vs de olsaydı sanırım en sağlıklı beslediğim zamanlar olacaktı hayatımda. Ama diyorum ya alışkanlıklardan vazgeçmek öyle kolay olmuyor. Bir de şimdi belki kontrol etmek kolay ama bebeğim büyüdükçe eğer geçmezse kontrol etmek çok zorlaşacak. Onu düşündüğüm için bu kadar çabam ve korkum.

et yine iyi bile dayanıyor gibi mam
Gerçekten takdir ederim , ufuk açıcı bir yazı olmuş. Teşekkürler. Bizim de 1 ayı geçti hala kaçak var anlaşılan en katı diette bile kanı kesilmedi. Denemeye devam edeceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…