Merhaba. İlk 3 ay gaz problemi alerjiden bağımsız olabilir. Fakat kakada mukus bebeğiniz hasta değilse alerji belirtisidir. Hepsi bir yana diyetle belirtiler düzeliyor, diyeti bozunca geri geliyorsa mutlaka alerjidir.
Ben Ankara Çocuk Sağlığı Hastalıkları Hemotoloji Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bir doçente götürmüştüm bebeğimi. Çok ilgisizdi. Hastane otoparkında telefon görüşmesi yaparken bir kadın alerjiye ilgili konuştuğumu farketmiş. Telefonu kapatınca, Keçiören eğitim ve araştırma hastanesinde alerji bölümünün çok iyi olduğunu söylemişti. Ankara'dan taşındık, dediği yere hiç gitmedim ama size fikir olabilir.
Size tavsiyem çocuk alerji bölümüne gitmeden en az on gün önce süt ve yumurta bakımından çok sıkı bir diyete başlayın. Hastaneye gitmeden önceki gün diyeti bozun. Çünkü doktor sizden öykünüzü alırken belirtilerin her birini gaza bağlayabilir. "On günlük diyet yaptım, diyetle rahatladı, diyeti bozdum, belirtiler döndü." diyebildiginizde doktor için tanıda gerekli en önemli bilgiyi vermiş olursunuz. Ayrıca hastaneye gitmeden önceki 2 gün hiçbir ilaç kullanmayın. Doktor alerji testi isterse bebeğin ilaç almamış olması gerekiyor. Sırttan test isteme ihtimallerine karşı bebeğinizin sırtı tüylüyse mutlaka tıraş edin. Benim bebeğimin sırtı tüylüydü, sırtının yarısına yapistirdiklari bantı ertesi gün cekerlerken yavrum kucağımda kendinden geçti. Hala unutamıyorum o sahneyi.