Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Mrb canım çok bebek kusar kusma dan baska bi belirti var mı mesela ishal kaka da mukus .kan .burunda hırılti kaşınma .derisi kuru mu

İstersen diyet yap bak kusmasi durursa alerjidir.için rahat etsin en azından 1hafta süt urümü yumurta kuruyemiş çıkar hayatndan dene

Mrb canım çok bebek kusar kusma dan baska bi belirti var mı mesela ishal kaka da mukus .kan .burunda hırılti kaşınma .derisi kuru mu

Pişiği vardı baya büyük gecti canım kakada kan mukus yok. Diyet yaptım 20 gündür doktor diyeti acmamı soyledi artık et ve kaşarla basladım. Sanki kusmaları arttı gibi geldi biraz ve dün cok ağladı bu kusmalarından sadece biri

Geçmiş olsun canım diyeti açtığında yüzündeki ler tekrar cikio mu .bnm bi arkadasin kizi vardı alerjisi yok tu kız artik burnundan bile kusuyor du 6aylikken sonra gecti .ins alerji değildir öyle olsa bile üzülme zamanla geçiyor

bebeğimin ishalinde azalma var. yalnız çok sulu. sadece anne sütü emdiği için olabilir mi?

merhaba arkadaşlar benim bebeğim 5 aylık. 15 günlükken kakada kan ile teşhis konmuştu. benim sorum bebeği alerjik olan anneler hangi doktora götürdünüz? ek gıda dönemine yaklaşıyoruz. doktora gitmek gerekiyor sanırım şu sıralar.

Merhaba arkadaşlar benim kızımın kakası mukuslu ve pütürlü gibi birde sürekli agZına su geliyor.reflü olabilir diye idare ettim bu arada meme reddi vardı uzun sure ama yumurta yemeyi bırakınca meme reddi kalmadı.agzına su gelmesi hala devam ediyor bu arada birde gözünde konjiktivit çıktı sürekli kasıyor.doktor alerjik bünyelerde ayopik konjiktivit okur deri.sizlere sorum şu kakasında kan yok be 3-4 günde bir yapıyor sizce alerjiden şüphelenmem yersiz mi birde azına su gelmesi bunınla alakalı olabilir mi sizce.

Benim bebeğimde de alerji var 3.5 aylık. 1 aylıkken ishali başladı. Ama doktoru anlamadı kakasına normal anne sütü alıyor dedi. Ama 15 gün önce kakasında kan görmeye başladım. Ondan sonra her şey anlam kazandı. Günde 10 kere belki ishal yapıyordu. Aşırı gazı vardı, bazen emerken çığlık çığlığa ağlıyordu zor sakinleştiriyorduk. Yüzünde nokta nokta kırmızı şeyler çıkıyordu. Sürekli hıçkırık tutuyor içerken boğuluyor vs.
10 gün oldu diyete başladım. Doktor önce süt ve süt ürünlerini keselim 15 gün takip edelim. Kaka durumuna göre konuşuruz dedi. Ben süt ürünü olan herşeyi kestim ama düzelme hiç yok. Sadece günde 10 kere yapıyorsa şimdi 5 kere yapıyor. Hala kakası su gibi ve kan arttı çok üzgünüm.
Size sorum diyete başladıktan sonra kaka hemen düzeliyor mu? Kan anında kesiliyor mu yoksa zamanla mı azalıyor.
Galiba alerjimiz sadece süte değil

Öncelikle geçmiş olsun canım. Benim bebeğimde 40 günlükken farkettik alerjiyi. bende süt ve süt ürünlerini kestiğimde kakada mukus ve egzaması devam ediyordu. sonra yumurtayı kestim. bir nebzede olsa düzelme oldu çok şükür. yumurtayı kesmeni öneriririm.sağlıklı günler bebişlerimize

Merhaba arkadaşlar. Alerjisi olan her bebeğin annesi ve babası yalnız olduklarını ve bir çıkmaza girdiklerini sanıyorlar. Öncelikle sakin olun lütfen. Bebeğinin üzerine aşırı titreyen ebeveynler olarak biz de aynı süreçten geçtik ve çok ama çok zordu. Doktorumuzun da ilgisi ve doğru yönlendirmesi sayesinde inek sütü alerjimiz olduğunu henüz bebeğimiz 3 aylıkken öğrenmiştik. Kakasını mukuslu ve kanlı gördüğümde dünyam başıma yıkılmıştı. Ne olduğunu bilmeden gecenin 1.30unda aklıma milyonlarca kötü senaryo geldi. Ama Allah başka dert vermesin, beterinden korusun. İçinizi ferah tutun, çünkü %90 bu geçici bir süreç. Çok ama çok zor, biliyorum; ancak sabır....
Sizlere ilk önerim süt, yumurta, et... hepsini bir anda kesmemeniz. Aşamalı olarak önce süt ürünlerini 15 gün kesin. Baktınız devam ediyor, sonra yumurtayı 15 gün kesin ve deneyin. Hepsini aynı anda kestiğinizde anlayamazsınız tam olarak neye alerjisi olduğunu ve belki de süt alerjisi olan bebeğinizi boş yere yumurtanın vitamininden mahrum bırakmış olursunuz... Süt ürünü demek bariz süt ürünü demek değil.. artık öyle bir hayatınız var ki içindekiler kısmını okumadan hiçbir ürünü almamalısınız. Genelde koyu renkle veya italik yazıyla yazıyorlar zaten süt ürünü barındırdığını.. örneğin ben diyet esnasında hamburger yemiştim. Yine kanlı gelmişti kakamız. Anlayamadım. Meğer hamburger ekmeğinde süt tozu olurmuş. Nereden bileyim... çok ama çok dikkat ettim bu süreçte. Doktor kontrolünde raporlu olarak neocate mamaya başladık. Hatta yazın tatilimizde çok kısıtlı yemekler yemek zorunda kalarak, tatlılardan yalnızca cezerye yiyip otel odasında elektrikli ocakta bebeğime yoğurtsuz tarhana çorbası vs. pişirerek geçirdim tatilimi :) Öyle ya da böyle... geçiiip gidiyor. Bebeğim 9 aylıkken geçti gitti alerjimiz. Çok şükür... Şimdi 26 aylık ve tam bir yoğurt canavarı... hiiiiç ama hiç takmayın kafanıza. Ben çok üzüldüm çok zor geçirdim ama bitti gitti. İyi olmasa da anı olarak kaldı işte. Bebeğinizle anınızın tadını çıkarın. Yalnızca alerjiyse korkmayın. İnsanda fobi olarak devam ediyor tabiki. Mesela, oğlum geçen gün kırmızı pancar turşusu yedi ve o akşam kakası kıpkırmızıydı. Gecenin köründe anında acile attık kendimizi. Doktor halimize güldü tabiki.. tahlil şu bu derken sadece kırmızı pancardanmış. 2 gün uğraştık bunu öğrenmek için :) sonra aklıma geldi, foruma bi bakayım dedim. Telaşlarınızı gördüm, kendimi gördüm resmen... alerjik olduğu kesinleşen bebekleriniz için endişelenmeyin. Geçecek... mis mis koklayın, öpün, sevin, geçer... çocuk, sevgiyle büyür. Boşverin yemeyi içmeyi. Takılmayın. Sağlıklı günler diliyorum... hepinize geçmiş olsun. En kısa zamanda Allah şifa versin...

Benim de bebegim 5 aydır süt ve besin alerjisi nedeniyle ishal olurdu hep
5 aydir diyet yapiyoruz sikayetlerimiz azaldi

Ama 3 gün önce et yemistim ve 3 gündür kaka yapmiyor bebegim
Alerji belirtisi kabizlikta olabiliyormuş
Aynı seyleri yaşayan var mi aranizda ?

Evet maalesef kabızlık da bir tepki. Bebeğimin 10 gün yapmadığı olurdu. Eti kesip düzelecek mi deneyin bence.

Merhabalar 6 aylik oğlum vat.,3. Ayda inek sutu allerjisi var cemil..3 ay dir bir gram dahi almafi..ayni durumda olan var mo.ne yapabilirim kilo alsin diye

Evet dana etiydi
5 aydir dana etide yemiyordum ama yedim iste bu sefer dikkat etmedim

Kuzu eti yiyebilirsiniz. Önce deneyin az miktarda ve fırında pişsin ilk zamanlarda. Geçmiş olsun.
Merhabalar 6 aylik oğlum vat.,3. Ayda inek sutu allerjisi var cemil..3 ay dir bir gram dahi almafi..ayni durumda olan var mo.ne yapabilirim kilo alsin diye

Merhaba, geçmiş olsun. 6. Aydan itibaren ek gıdalara başlamanız gerek. İçinde inek sütü olmayan Bebelac Çavdarlı mamayı tavsiye ederim. Ben bu mamayı her verdiğimde farklı meyve püreleriyle tatlandırdım ki bıkmasın. Ayrıca süt alerjisi olan bebekler için devletin de karşıladığı mamayı yemeklerine ekleyin. Su ile muhallebi yapın, içine yine meyve püresi ekleyebilirsiniz. Bunlar yüksek kalorili ve vitaminli besinler. Bunları düzenli bir şekilde yedirebilirseniz kilo almaya başlar.

Türkiye’nin en iyi bütün alerji doktorlarına gittim. En iyisi Fügen Çullu. Tavsiye ederim. Bilirkişinin sizi yönlendirmesi çok daha doğru. Geçmiş olsun.

kan ilacından olabiliyormuş

Çok bariz alerji olduğu. Mesajınızı yazalı bayağı zaman geçmiş, umarım düzelmiştir. Süt ve süt ürünlerini kesmenizi tavsiye ederim. Diğer besinler için de takip edin, başka alerjileri de olabilir. Geçmiş olsun.
doktor tavsiyenşz var mı istanbul anadolu takası
Avrupa yakası Nişantaşı ama Türkiye’nin en iyi alerji doktoru Fügen Çullu. Türkiye’nin dört bir yanından insanlar geliyor onun için. Geçmiş olsun.

Bir yaş aşısının icinde yumurta akı oldugunu duydum

Acaba yaptirmayan var mi bu aşıyı ? Doktorunuza sorup yaptirdiniz mi yada ? Bana yardimci olabilecek birisi olursa çok sevinirim

Bir yaşını gecip bu aşıyı yaptiran varsa bilgi verebilir mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…