Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bide bana dr bi liste verdi dana Eti'ni çizdi bu daha ağır belirti verenlerde yenmiyor dedi bende yiyodum ama bundan sonra kuzu Eti yerim
Kuzu,keci, koyun bunlarda ayni protein oldugu icin ilk basta diyetten cikarilir. Mesela inekte A1 tipi kazein varken kecide A2 tipi kazein vardir.(kazein sutteki proteindir) bebek rahatlatinca yavas yavas annenin diyetine eklenip gozlemlenir. Yani diyette 2 yöntem var ya hersey kesilip cocuk duzelince eklenir. Yada tek tek cikarilip takip edilir.

merhaba arkadaşlar. bebeğim 4 buçuk aylık süt alerjisi olabilir dedi doktorum kakada kan sebebiyle gitmiştik. süt baharat kuruyemiş yasak yoğurt peynir ayran tüketebilirsin dedi. ama içime sinmeyip başka bir doktora daha sordum o da et yoğurt peynir tahin susamda yasak dedi. kafam karıştı napmam lazım kime güvenmeliyim

Canim hicbir sut ürünü tuketmemen gerekiyo peynir yoğurt kek kurabiye icinde varsa bile 1 yasina girdik ara ara hala yuzu kizariyo zamanla geçiyor

hıı anladım canım. son konuştuğum doktor hepsini kes kakası normale dönünce yavaş yavaş ye duruma göre dedi
Aynen ancak kendin deneye deneye sonuca ulasirsin hepsini kes normale dönünce 1 gun yogurt ye mesela bisey olmazsa 2. Gun sut ic bu sekilde diyeti acicaksin

Merhabalar. Bende foruma yeni kayıt oldum bebeğimin dışkısında bugün biraz farklılık gördüm. Kan'a benziyor.
Bebeğim 6 ayını 10 gün önce doldurdu. 1 hafta önce kan damlasına ve ek gıdaya başladık (Yoğurt, balkabağı-havuç-patates çorbası, Armut)
Kakası normal mi acaba? İnek sütü alerjisinden şüpheleniyorum.
Çenesinde minik sivilceler bir süredir var. Ama vücudunda herhangi bir belirtisi yok.
Kan testi yaptırmayı düşünüyorum ama öncesinde sizlere de danışmak istedim.
Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

kan ilacından olabiliyormuş

Hepinize merhaba. Bebegim 2,5 aylık doğduktan sonra 10 gün sonra kusmaları basladı ve yüzünde döküntüler oldu. Doktor dokuntuler icin kortizonlı krem verdi 3 gun kullandık gecti bir daha olmadı. Ama benım icime sinmediği icin birde alerji doktoruna götürdüm doktor eski tabloya bakarak yuzde yuz alerji dedi alerji testi negatif cıkmasına ragmen kucuk oldugu icin negatif cıkabilir dedi bana diyet yaptırdı. Bebegim kusmalarına ilaven su anda cok huzursuz bi bebek kusmaları illa alerjiyle alakalı olacak değil reflu de olabilir dedi ama emerken bile cıkarıyor neredeyse. Moralim cok bozuk napacagımı sasırdım ilk 2 ay 950 gram aldı su an kilosu 5300. Kilo alımında sıkıntı yok diyor doktor sadeceanne sütü alan bebek icin ama günde neredeyse 5,6 kez üst değiştiriyorum. Bazen gun ıcınde acı acı aglıyor ve cok caresiz hissediyorum. siz ne yaptınız lütfen bana da bir fikir verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…