Kuzu,keci, koyun bunlarda ayni protein oldugu icin ilk basta diyetten cikarilir. Mesela inekte A1 tipi kazein varken kecide A2 tipi kazein vardir.(kazein sutteki proteindir) bebek rahatlatinca yavas yavas annenin diyetine eklenip gozlemlenir. Yani diyette 2 yöntem var ya hersey kesilip cocuk duzelince eklenir. Yada tek tek cikarilip takip edilir.Bide bana dr bi liste verdi dana Eti'ni çizdi bu daha ağır belirti verenlerde yenmiyor dedi bende yiyodum ama bundan sonra kuzu Eti yerim
Canim hicbir sut ürünü tuketmemen gerekiyo peynir yoğurt kek kurabiye icinde varsa bile 1 yasina girdik ara ara hala yuzu kizariyo zamanla geçiyormerhaba arkadaşlar. bebeğim 4 buçuk aylık süt alerjisi olabilir dedi doktorum kakada kan sebebiyle gitmiştik. süt baharat kuruyemiş yasak yoğurt peynir ayran tüketebilirsin dedi. ama içime sinmeyip başka bir doktora daha sordum o da et yoğurt peynir tahin susamda yasak dedi. kafam karıştı napmam lazım kime güvenmeliyim
ilk doktorun yoğurt peynir ye deme sebebi neydi acabaCanim hicbir sut ürünü tuketmemen gerekiyo peynir yoğurt kek kurabiye icinde varsa bile 1 yasina girdik ara ara hala yuzu kizariyo zamanla geçiyor
Doktor farkediyo banada tereyag yiyebilirisin demişti ama yiyince yüzü hemen kizarirdiilk doktorun yoğurt peynir ye deme sebebi neydi acaba
hıı anladım canım. son konuştuğum doktor hepsini kes kakası normale dönünce yavaş yavaş ye duruma göre dediDoktor farkediyo banada tereyag yiyebilirisin demişti ama yiyince yüzü hemen kizarirdi
Aynen ancak kendin deneye deneye sonuca ulasirsin hepsini kes normale dönünce 1 gun yogurt ye mesela bisey olmazsa 2. Gun sut ic bu sekilde diyeti acicaksinhıı anladım canım. son konuştuğum doktor hepsini kes kakası normale dönünce yavaş yavaş ye duruma göre dedi
çok sağol canım daha dün öğrendim biraz şoktayım inşallah atlatırızAynen ancak kendin deneye deneye sonuca ulasirsin hepsini kes normale dönünce 1 gun yogurt ye mesela bisey olmazsa 2. Gun sut ic bu sekilde diyeti acicaksin
Eğer sadece imek sütüne değilse alerjisi yumurtanın proteinine de olabilir. Benim oğlum da vardı.yumurtada bi sakınca var mı acaba?
teşekkürler cevabın içinEğer sadece imek sütüne değilse alerjisi yumurtanın proteinine de olabilir. Benim oğlum da vardı.
ilk doktorun yoğurt peynir ye deme sebebi neydi acaba
inşallah yoktur kakası düzelsin deniycem bakalımFermente ürünlere alerji olmayabiliyor bazen :)
İnşallah yokturinşallah yoktur kakası düzelsin deniycem bakalım
kan ilacından olabiliyormuşMerhabalar. Bende foruma yeni kayıt oldum bebeğimin dışkısında bugün biraz farklılık gördüm. Kan'a benziyor.
Bebeğim 6 ayını 10 gün önce doldurdu. 1 hafta önce kan damlasına ve ek gıdaya başladık (Yoğurt, balkabağı-havuç-patates çorbası, Armut)
Kakası normal mi acaba? İnek sütü alerjisinden şüpheleniyorum.
Çenesinde minik sivilceler bir süredir var. Ama vücudunda herhangi bir belirtisi yok.
Kan testi yaptırmayı düşünüyorum ama öncesinde sizlere de danışmak istedim.
Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.