Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Herkese merhabalar...
Istanbulda yaşayanlardan alerji için doktor önerisi bekliyorum. Var mıdır bildiğimiz guvenebilecegim iyi bir doktor?

Buraya yazanların hep alerjisi geçmiştir inşallah. Hiç uğramaz oldunuz hanımlar. Alerjileriniz geçtiyse bir "alerjiyi yendik" mesajı yazın da bizlere de umut olsun inşallah.

amin inşaallah senin kuzun kaç aylık
Benim kızımda 7 aylık. 5 aylıkken anladık alerjisi olduğunu. İki aydır diyet yapıyorum canım. Biraz önce facebookta bi yazı gördüm üç ay diyet yapmış anne sadece ve kızım yendi alerjiyi diyordu. İçimi bir umut kapladı çok sevindim inşallah bizimde öyle kısa sürede geçer. Senin kuzun kaç aylık?

Benim bebegimde de çoklu besin protein allerjisi var. Neye alerjisi var tespit edemeyiz dedi dr. Bes gun boyunca ayni seyi yiyip cocukta sorun yapiyormu diye takip edecm. Bu sekilde nasil olacak bilmiyorum. Anlayana kadar çok zaman gececek. Vitamin eksikligi olur sutum de kesilir diye korkuyorum.tahlili varmi siz nasil tespit ettiniz allerjiyi

Yaklaşık 11 aydır diyetteyim oğlum yaşına girecek. Kendim diyeti yavaş yavaş açıyorum süt ve yoğurt kaldı. Firinlanmis halleri ni denedim. Direk içmek ve yemek kaldı. Oğlum ise süt diyeti devam. Henüz daha bizim yedigimiz yemekleri yiyemiyo. Ona özel yapiyorum

Ben de 3,5 aydır diyetteyim. Bu hafta doktorumuz bi çay kaşığı yoğurtla deneme yapmamı istedi bebeğe. Versem mi bilemedim

merhaba oğlum şu an 4,5 aylık,sadece anne sütü alıyor..doğduğundan beri yüzünde hep kırmızılıklar vardı,dönem dönem fazlalaşıp azalıyordu..cildiyeye gittim ama bana anne karnında aldığı hormonlardan kaynaklanıyor 3. aydan sonra geçer dedi ,çocuk dr umuzda bunun bi alerji olduğunu söyledi ama çok ayrıntıya girmemişti ta kii geçen hafta yüzü yara olana kadar dr umuz süt ve süt ürünleri,dana eti, domates, çilek ,kivi vb.meyveleri tüketme 1 hafta yine geçmezse tahlil yapalım dedi..ilk iki gün panikten hiçbisey yemedim neredeyse ve yüzü düzeldi ama daha sonra salçalı yemeklerden ve ekmek yedim biraz şimdi yine yüzünün bi kaç yerinde yaralar cıktı..kakasında bişey yok ama bugun diş etlerinde iki yerde yaralar gördüm.. nasıl olacak bilmiyorum çok şaşkınım şu an

Evet malesef alerjiye benziyor. Bizimde 4 aylıkken yanaklarindaki yaradan sonra anlaşılmıştı.

Evet malesef alerjiye benziyor. Bizimde 4 aylıkken yanaklarindaki yaradan sonra anlaşılmıştı.
Simdi ne kadarlik bebeginiz acaba?sonra neler oldu ek gidaya falan nasil geçtiniz? Ben su an neye alerjisi oldugunu bilemedigimden neredeyse hicbisey yemiyorum.. aklimda da hep ona ne yedirecegim sorusu var.. Allah beterinden korusun halimize bin şükür ama zormuş gerçekten bu durum

Su an 7,5 aylik. Dr süt ürünleri yeme bi bakalım dedi ve yemeyince düzeldi. Alerji mamasi da verdi ondan da kullanıyoruz hala. Ek gıda olarak sebze pureleri, çorbalar , meyve pureleri, muhallebi falan veriyorum. Ben fıstık ve domates yediğimde de alerji oluyo bunları da kendim farkettim.

Benim dr umda sut ve sut urunleri,dana eti,domates,cilek,kivi vb. Baharatli yiyecekler yeme bakalim duzelecek mi dedi ilk gune gore cok duzelme var şükür ama hangisi bilemiyorum su an icin,tamamen iyilesmesi 3 haftaya kadar uzayabilirmis bugun okudim biyerde.. sizede cok gecmis olsun..domatesten olabilir aynen sizinkide hatta ben benimkininde sutten cok domatesten etkilendiğini düşünüyorum ..

Sağol canım size de geçmiş olsun. Kızarıklıkları için krem kullandık biz geçti. Arada çıkarsa kullanıyorum yine. Evet egzama domatesi hiç sevmez zaten. Rabbim daha büyük dertler vermesin, inşallah geçici bu durumlar.

Elinde pregomin as olan var mı.Bebeğimin alerjisi var neocate kullanıyorum ama oda çok gaz yapıyor.pregomin denemek istiyorum.yardım etmek isteyen özelden mesaj atabilir mi?

Canim tekrar yogurt verdim resimdeki gibi oldu sanirim süt urunlerine alerjisi var
Benim oglum da ayni sizinkisi gibi oldu yogurt yiyince hemde daha onceden kasik kasik yemisti birsey olmamisti. Simdi 6 aylik olmak uzere peynirden sonra da boyle oluyor. Bir de benim yedirmeme kayivalidem de karisiyor normal yemek te yediriyor neyden dolayi kizardi cozsmedim bu aksam. Alrji testi yaptiran var mi

Ben alerji testi yaptırdım. İnek sütü buğday yumurta beyazı sarısı vs gibi nerdeyse hepsine bakıldı. Ama bir şey çıkmadı hepsi negatif. İnek sütü alerjimiz var. Döküntüleri oluyor 11 aylık oğlumun. Genelde 3 yaşına kadar bu tür tahliller doğru sonuç veremeyebiliyormuş. Yine istedi doktorumuz bizden testi o yüzden yaptırdık ama negatif çıkarsada alerji olmadığı anlamına gelmez pozitif çıkarsa elimizde veri olur demişti

Slm arkadaşlar. Çooook uzun bi süre yazılanları takip ettim tam ümidimi kaybederken paylaşılanları okuyup yanlız değilim dedim. Şimdiyse size ümit olmak için yazıyorum. Kızımın 2,5 aylıkken inek sütü alerjisi çıktı. Kakada kan ve bol mukus. Hemen diyete başladım. Klasik süt içeren herşey, çerezler, kırmızı et yani aç kaldım. 3,5 ay diyet yaptım ama kakada kan hiç bi zaman tamamen geçmedi. Derken çok küçük olmasına rağmen alerji testi yapıldı veee pirince alerjisi çıktı. Diyet listesine onuda ekleyince sonuç elde ettik. Bu arada çocuk dr ısrarla diyete devam dedi ben bu arada çocuk alerji uzmanına da gittim. Dr artık diyeti açmam gerektiğini söyledi. İki arada kaldım bi 10 gün kadar düşünüp denemeye karar verdim. Önce keçi yoğurdu denedim. Baktım sıkıntı yok sonra yavaş yavaş inek sütü ürünleri ve diğerleri. Şu anda sadece pirinç diyetine devam ediyorum. Çok şükür. Kızım bu arada 8 aylık oldu. Henüz ona direk inek sütü ürünleri vermiyorum keçi sütü ürünleri tüketiyor. Allaha şükür çok iyiyiz. Sakın ümidinizi kaybetmeyin. Allahsizin bebişlerinizide kurtarsın inşallah. Umarım biraz olsa moral bulursunuz Allah yardımcınız olsun

Merhaba benim kızım 2 buçuk aylık ve bir aydan fazla süredir kakasında mukus var. Önceleri makatta kızarıklık yoktu şimdi o da başladı sürekli huzursuzluk var uykuya dalamıyor uyusa bile irkilerek uyanıyor. Gaz sorunu biogaia ile çözüldü ama birkaç gündür kaka yapamıyor yavrucak

Üniversite hastanesinden randevu aldık daha muayene günümüze çok var acaba ben kendim başlasam mı diyete? Ne kadar sürede sonuç verir ki?

Eğer böyle bir durum varsa inşallah kurtuluruz sizin gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…