Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Ben mamayı çorbalarına katıyodum bir ölçek,bizde 17 ağustos doğumluyuz. İçmiyo bizim kız ya midesi kalkıyo,tatlı da sevmiyo ki içine bişey katsam.
Birde dört gün önce kabakla patates haşladım çorba yaptım. Çocuk ne yediyse kustu,hafifte ateşlendi. Sonrasında hurma emdirmişti babası ona yordum çünkü daha önce hem kabağı havuçla hemde patatesi çorba yapıp veriyodum. Bi kaç gün sadece patates verdim dokunmadı. Bugün yine patatesle kabağı çorba yaptım yine içi dışına çıktı midesi kasıla kasıla kustu,alnı falan ter içinde kaldı. Olabilir mi böyle bişey ya. Ben bir aydır bu çocuğa bu üç sebzeyi de veriyodum hiç böyle olmamıştı. Noldu şimdi? Sonradan mı alerjisi çıktı bu kızın kabağa? Kabak dokunan var mı aranızda? Şaştım kaldım ben ne yedircem. Korkumdan ek gıda vermek istemiyorum inanınki. Sadece emzireyim diyorum ama beslenemiyo diye de korkuyorum. Allah'ım tez zamanda bize bir çıkış kapısı bir kolaylık ver. Al şu dertlerin hepsini bu bebeklerden.

Çocuğum kusa kusa bi hal oldu. Midesinde bişey kalmadı en son sarı su kustu. Şimdi de hıçkırık tuttu. Ya ben bu kabağı önceden de veriyodum noldu şimdi.

Canim yazmicaktim ama dayanamadım yardimci olayim dedim. Üzülme bak benim bebeğim herseye ama herseye tepki veriyordu. Aklına ne gelirse. Patates havuc herseye ya. 6 aylık ken haşlama usulü yapıp yedirdim direk ishal oldu ve kaka da kan. O kadar çok göz yaşı döktüm ki. Bu işin özeti şu az az vereceksin bağırsakları alıştiracaksin. Ben nerdeyse 1 yıldır diyetteyim. Yavaş yavaş açtım şu an sadexe direk süt yoğurt kaldı hamd olsun. Dokunan şeylerde 1 hafta 10 gün ara ver sonra yine dene. Ben hep bu şekilde ilerliyorum. Patates dokundu ya 1 hafta bekle kaka hafif toplasin sorna çok az 1 çay kaşığı ver hergün. Patates i geçince havuc sonra bal kabagı bu şekilde asacaksin inş. Ben bu sebzeleri 10 gün boyunca 1 çay kaşığı ile başladım ilk 3 günden sonra artırarak verdim. Sonra dokunmayan sebzeleri 2 sebze karistirip sonra 3 sebze sonra ise 3 sebze 1 tahil ekledim. Bu şekilde 4 aydır devam ediyroum. Şu an kzuu eti denemesindeyim . Kendime birsey den erken ona denemiyorum buna dikkat ediyorsun o şekilde. Sabır isteyen bir süreç ama geçecek inş.
Teşekkür ederim cevabın için kaç gündür giremedim buraya zaten birbirimize destek olmasak iyice kafayı yiycem patatesi vereli bi hafta oldu kakasında hala kan var geçse bi yeniden deneme yapıcam ne zaman geçecek merak ediyorum. Bugün doktora gittim bide buğdayı kes deneyelim 10 gün dedi 4.5 aydır diyetteyim kakadaki mukus geçmedi diye. Ek gıdaya geçince kaka düzeliyomuş ama geçebiliriz inşallah Allah herkesin çocuğuna şifa versin

Bursada oturan arkadaşlar vardı hangi doktora gittiniz. Ben bugün tip fakültesine yakup beye gittim testler yapıldı yavrum cok ağladı. Test sonuçlarına göre konusuruz dedi yolladı iyi mi bilemedim yoğurt denemesi yap dedi 1 kase ye dedi bana cok saçma geldi. Ben 4.5 aydır diyetteyim çoklu gida alerjisi var diyorum benim yediğim kuru fasulye mısır daha birsürü yiyecek dokunuyo çocuğa yoğurt ne yapar kimbilir. Iyi bi yönlendirecek doktor yokmu bursada başkalarının doktorları ne güzel liste veriyor fırınlanmış ye çay kaşığıyla ye diye

Ben mamayı çorbalarına katıyodum bir ölçek,bizde 17 ağustos doğumluyuz. İçmiyo bizim kız ya midesi kalkıyo,tatlı da sevmiyo ki içine bişey katsam.
Birde dört gün önce kabakla patates haşladım çorba yaptım. Çocuk ne yediyse kustu,hafifte ateşlendi. Sonrasında hurma emdirmişti babası ona yordum çünkü daha önce hem kabağı havuçla hemde patatesi çorba yapıp veriyodum. Bi kaç gün sadece patates verdim dokunmadı. Bugün yine patatesle kabağı çorba yaptım yine içi dışına çıktı midesi kasıla kasıla kustu,alnı falan ter içinde kaldı. Olabilir mi böyle bişey ya. Ben bir aydır bu çocuğa bu üç sebzeyi de veriyodum hiç böyle olmamıştı. Noldu şimdi? Sonradan mı alerjisi çıktı bu kızın kabağa? Kabak dokunan var mı aranızda? Şaştım kaldım ben ne yedircem. Korkumdan ek gıda vermek istemiyorum inanınki. Sadece emzireyim diyorum ama beslenemiyo diye de korkuyorum. Allah'ım tez zamanda bize bir çıkış kapısı bir kolaylık ver. Al şu dertlerin hepsini bu bebeklerden.
amin Allah yardımcıları olsun kuzuların. Belki dokunmuştur yeşil kabak mı bal kabağımı yeşil kabak midesini çalıştırır çok fazla verme.ben patates ve havuçla başladım 2-3gün sonra farklı bir sebze ekledim.

amin Allah yardımcıları olsun kuzuların. Belki dokunmuştur yeşil kabak mı bal kabağımı yeşil kabak midesini çalıştırır çok fazla verme.ben patates ve havuçla başladım 2-3gün sonra farklı bir sebze ekledim.
Yeşil kabak canım. Ama daha çnce kaç kere verdim havuçla,patatesle anlamadım. Durup durup sonra mı dokunuyo.neyse bir daha denersemde çok az denerim. Yapacak bişey yok.

Canım biz 4agustos doğumluyuz yanlış bişey demeyeyim bize diyetisyen liste hazırladı 150CC günlük miktar bunun yanında anne sütü de meyvesidir çorbası da kahvaltısıda var ama mama önemli ihmal etmeyin. Biz 4ay önce öğrendik mamayı sevmedi anne sütü var diye önemsemedim ama duyduklarım korkuttu beni.birde kilo alımı aylık500 gr olması şqrtmış iyi takip edin
Ben 2 aylık olduğundan beri mama veriyorum canım. Ama biz 11 aylik olduk artık ayda 500 gr alması çok çok zor. 3 ayda 1 kilo filan almış bebeğim. Günde ortalama 90 cc iciyor. Küçükken daha fazla iciyordu. Hamd olsun şu ana kadar bir geriliği olması inş. Bundan sonra da olmaz. Geriliginin olmamasın da mama nin çok etkisi var. Ben hem emzirdim hem de mutlaka mama verdim

Bursada oturan arkadaşlar vardı hangi doktora gittiniz. Ben bugün tip fakültesine yakup beye gittim testler yapıldı yavrum cok ağladı. Test sonuçlarına göre konusuruz dedi yolladı iyi mi bilemedim yoğurt denemesi yap dedi 1 kase ye dedi bana cok saçma geldi. Ben 4.5 aydır diyetteyim çoklu gida alerjisi var diyorum benim yediğim kuru fasulye mısır daha birsürü yiyecek dokunuyo çocuğa yoğurt ne yapar kimbilir. Iyi bi yönlendirecek doktor yokmu bursada başkalarının doktorları ne güzel liste veriyor fırınlanmış ye çay kaşığıyla ye diye
Sakın yeme sakin. Bu iş öyle basit degil. Allah im Yarabbim ya ne demek bir kare yoğurt ye ya.

Kızlar bakın benim bebeğim 11 aylik oldu ben hala süt yoğurt direk tukermiyorym. Önce fırında 200 derecede pişmiş şekilde az az miktarlar da başlayarak diyet açılır. Bu iş o kadar basit degil

Ya kızlar oglum önceden heo kakada kan mukus olarak tepki verirdi . Şimdi kaka da tepki olmuyo düzgün fakat burunda hırılti ve kuru öksürük var ne yapcam bn :KK43:(

Herkese merhabalar...
Kızım 24 agustos doğumlu. Doğduğundan beri uykularımız çok sıkıntılı ayrıca kabızlık sorunumuz da hep vardı hala var :KK43: gece sık uyanma uykuya zor dalma ve gaz problemi. Çok hareketli bir bebek olmasına rağmen alttan gaz çıkartamıyor tüm gece çıglıklarla uyanıyor. Kakamızda çok fazlaca mukusta vardı. Ben süt ürünleri alerjisi olabileceğini hep düşünüyordum ama ek gıdaya başlayınca 3gün kuraliyla 4-5 cay kaisgi yogurt denemesi yaptik ve vucudu tepki vermeyince sevinmistim. Sonrasinda ben bir deneyeyim diye bir suredir yogurt sut peynir cikolata yumurta vs yemiyordum ama tabi kati bir sekilde kesemedim kahvaltida vs arada yiyordum. Benim kizimin gaz sikintisi ve gece sik uyanmasi bitmeyince 2 gun once tekrardan yemeye basladim herseyi. Fakat sut bana dokunuyor diye hala icmiyorum. Iki gun once sutlu tahlilli kasik mamasi vermistim kizima cok yemeyince ogleden sonra da yogurt corbasi verdim daha once yogurt denemesi yaptigimiz icin rahattim. Ertesi gun yani dun de yine yogurt corbasi verdim cok icmeyince ben de ilk kez kirmizi pancar yapip verdim. Aksamina resimdeki gibi oldu kizimin vucudu. Ve benim kafam karisti acaba pancardan mi oldu yoksa sut urunleri mi ? Burada dogru duzgun bir doktor yok bilenler bana bir yardimci olabilir mi ne yapmam lazim nasil bir yol izlenmeli?

Eklentiler

• 20170312_223414(1)-1.jpg
    20170312_223414(1)-1.jpg
    41,6 KB · Görüntüleme: 243
Herkese merhabalar...
Kızım 24 agustos doğumlu. Doğduğundan beri uykularımız çok sıkıntılı ayrıca kabızlık sorunumuz da hep vardı hala var :KK43: gece sık uyanma uykuya zor dalma ve gaz problemi. Çok hareketli bir bebek olmasına rağmen alttan gaz çıkartamıyor tüm gece çıglıklarla uyanıyor. Kakamızda çok fazlaca mukusta vardı. Ben süt ürünleri alerjisi olabileceğini hep düşünüyordum ama ek gıdaya başlayınca 3gün kuraliyla 4-5 cay kaisgi yogurt denemesi yaptik ve vucudu tepki vermeyince sevinmistim. Sonrasinda ben bir deneyeyim diye bir suredir yogurt sut peynir cikolata yumurta vs yemiyordum ama tabi kati bir sekilde kesemedim kahvaltida vs arada yiyordum. Benim kizimin gaz sikintisi ve gece sik uyanmasi bitmeyince 2 gun once tekrardan yemeye basladim herseyi. Fakat sut bana dokunuyor diye hala icmiyorum. Iki gun once sutlu tahlilli kasik mamasi vermistim kizima cok yemeyince ogleden sonra da yogurt corbasi verdim daha once yogurt denemesi yaptigimiz icin rahattim. Ertesi gun yani dun de yine yogurt corbasi verdim cok icmeyince ben de ilk kez kirmizi pancar yapip verdim. Aksamina resimdeki gibi oldu kizimin vucudu. Ve benim kafam karisti acaba pancardan mi oldu yoksa sut urunleri mi ? Burada dogru duzgun bir doktor yok bilenler bana bir yardimci olabilir mi ne yapmam lazim nasil bir yol izlenmeli?
Mrb canım daha ince verdiyse yoğurt bişe olmadı ya bnce kırmızı pancar dan dir büyük ihtimal .mukus her bebekte olur ona bi belirti diyemeyiz sen yine de 3 gun kes yoğurt bi daha dene

Mrb canım daha ince verdiyse yoğurt bişe olmadı ya bnce kırmızı pancar dan dir büyük ihtimal .mukus her bebekte olur ona bi belirti diyemeyiz sen yine de 3 gun kes yoğurt bi daha dene

Canim tekrar yogurt verdim resimdeki gibi oldu :KK43: sanirim süt urunlerine alerjisi var

Eklentiler

• IMG-20170319-WA0012-1-1.jpg
    IMG-20170319-WA0012-1-1.jpg
    30,8 KB · Görüntüleme: 229
X