Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Çok gecmiş olsun biz de 5 aylığız Nasıl bir diyet yaptınız şu an Dr bana özel mama verdi süt verme sağ dedi ama sütümün bitmesinden korkuyorum. Tavuk Eti balık Eti sebze meyve yedim bir ara kakada bir değişiklik olmadı

bilmeden bir şey yemişsindir belki.mesela makarnada yumurta varmış doktor söylemişti.yada domatesde alerji yapabiliyormuş ondan olabilir.kuruyemişlerde alerji yapar,bunun gibi.

Hipp yulafli mamayi suyla hazirlayip neocate ve pekmez ekliyorum ben..

Sebze çorbası kabak havuç patates maydanoz sarimsak haslayip blendrda eziyorum..

Nadiren pirinç ununu suyla pişirip neocate ekliyorum.
dün akşam bende hipp yulaflı mamayı bulup aldım,teşekkür ederim.sebze çorbasına ne kadar patates ne kadar havuç gibi tam miktarlarını öğrenebilir miyim bütün malzemelerin.çünkü benim yaptığım lezzetsiz geliyor bebeğe.bişeyi az yada çok katıyor olabilirim.

Canim 1 aylikken baslayip cok.kati asla kacak.olmayan bir diyet yaptim patates zeytin pirinc zeytinyagi bi ara ekmegide birakmistim

Merhaba kızlar şöyle bir göz attım ancak benim hikayem sizlerden biraz daha farklı sanırım.
Bebeğim 7 ay 4 günlük. Son 20-25 gündür ek gıdaya geçmeye çalışıyoruz ama kilosu iyi diye ek gıda konusunda çok da acele etmedim. Öncelikle oğluma nohuttan yoğurt mayalamıştım kendim evde tuzsuz baharatsız tarhana yapmıştım ( içinde domates ve un da var) yoğurt yediriyordum genel olarak faydalı diye ancak yaklaşık 2 hafta önce tatilde günlük süt bulamadığım için kutu sütle yoğurt mayaladım tesadüf mü bilmiyorum oğluma yoğurt yedirirken yoğurdun değdiği her yer kızardı 15-20 dk sonda geçti. Önce yoğurt ekşi ve oğlum aşırı beyaz tenli diye ona bağladım. Ancak bir süredir poposunun üst kısımları da kızarıyor böyle bozuk para şeklinde kırmızı kırmızı oluyordu ağustos ayının 40 derece sıcağından diye düşünüp onu da umursamadım. Uzun süredir sürünürken kollarının yere temas eden yerlerinde kuruluk var gözle değil dokununca anlaşılıyor onu da tahriş olmasına bağlamıştım yani hiç aklıma bile gelmedi alerji olasılığı. Ancak son Zaman'larda oğlum o kadar huysuz oldu ki 4 diş birden çıkarmasına bağladım onu da. Dişler patlayıp huzursuzluk devam edince üzerine bir de kollarında yere temas etmeyen yerlerde bozuk para büyüklüğünde kuruluk çıkınca şüphelenmeye başladım. Geceleri en az 5-6 kere içli içli ağlayarak uyanır oldu uykuya iyice zor dalar oldu. Kakasında herhangi birşey yok, kusma yok, ishal yok ancak diğer şeyler hep tutuyor. Tatilde doktora götürdüm birisi egzama değil Dedi cildi çok hassas Dedi ancak ertesi gün başka doktora götürdüm o da egzama Dedi. Hangisine inanacağımı şaşırdım. Yoğurt Bişi yapmaz kanlı kaka yaparsa sorun olur o Zaman getir yoğurt vermeye devam et Dedi ama bana çok saçma geldi. Bağırsakları niye iyice tahrip edelim. Bir de dikkatmi çeken sık hapşırır oldu. Şimdi sizce ben ne yapmalıyım arkadaşlar? Bayram tatili bitene kadar sadece anne sütü vereyim diyorum başka Bişi vermeyip bir bakmak istiyorum bu süreçte ben de süt ürünlerini mi kessem? Ne önerirsiniz? Bir de İzmir'de bebeğimi götürebileceğim önereceğiniz alerji doktoru var mı? Çok uzattım biliyorum ama şimdiden teşekkür ederim.

Aşağıya bebeğimin fotoğraflarını ekledim. Poposu bu hale geldi kantaron yağı sürdüm biraz iyi geldi gibi. Kollarının görünümü normalde böyle değil ancak 15-20 dk yerde sürününce bu hale geliyor.

Ya maalesef alerji gibi duruyor belki gidadan degil mevsimselde olabilir daha once yedigi zaman yoksa belki mevsimseldir ya da gec tepki verdi bilemiyorum ama en dogrusu gidayi kesip gozlemlemek

Ya maalesef alerji gibi duruyor belki gidadan degil mevsimselde olabilir daha once yedigi zaman yoksa belki mevsimseldir ya da gec tepki verdi bilemiyorum ama en dogrusu gidayi kesip gozlemlemek

öyle mi? Peki ne yapmalıyım? Süt ürünlerini keserek mi başlamalıyım? Yoksa yumurta kuruyemiş süt domates flan hepsini mi kesmeliyim?
Bir de Nasıl anlayacağım? Bu kızarıklıklar hemen geçer mi? Kakasında herhangi bir şey yok çünkü ne mukus ne ishal ne kan. Ne de yeşil renk. Kusması da yok. Süt ürünlerini ne kadar süre kesersem sonuç alabilirim? İnanın kafam çok karışık neyin dokunduğunu Nasıl anlayacağımı hiç bilmiyorum çünkü somut tek şey bu kızarıklık o da hemen geçmez gibi geliyor ben dikkat etsem bile.

Oncelikle nemli tut ya soylemeyi unutmusum sampuanina ve deterjanina dikkat et kakada istahta genel durumunda farklilik yoksa cevresel olabilir samsuan krem bez deterjan bi gozden gecir bakalim

Inek sütünü tercih edeceğinize keçi sütünü tercih edin
Çünkü anne sütüne en yakın süt keçi sütüymüş

Oncelikle nemli tut ya soylemeyi unutmusum sampuanina ve deterjanina dikkat et kakada istahta genel durumunda farklilik yoksa cevresel olabilir samsuan krem bez deterjan bi gozden gecir bakalim

İştahı çok açık. Kakasında da sorun yok. Şampuanı sebamed bazen de unibaby. Vücudunu da şampuanla lifliyordum. Ara ara bezini değiştirdim bu dönem ondan oldu desem. Yoğurt niye cildini kızartıyor en önemli kısım o bir süredir uykuları çok kalitesiz gece de sık uyanıyor çoğunlukla ama 4 diş birden çıkardı belki de ondandı hiç bilemiyorum :/ deterjan da dalin ve unibaby sıvı deterjan kullanıyorum. Şimdi yoğurdu mesela bacağının bir kenarına sürüp baksam mı?

Unibaby bize iyi gelmedi sampuani. Bence bir kac gun yogurt sut urunleri verme dene

Unibaby bize iyi gelmedi sampuani. Bence bir kac gun yogurt sut urunleri verme dene

Size mesaj attıktan sonra cildine yanağına bacağına yoğurt sürdüm kızarıklık olmadı. Sütçü sütü ile yapılmıştı yoğurt. Sanırım kutu sütüne karşı hassasiyet var.

Acikcasi o pastörize adi altinda satilan seylerin gercek sut oldugundan bile endiseliyim katki var mi yok mu tartisilir eskiden bu alerji isi bu kadar yaygin degildi simdi resmen kimyasalla besleniyoruz ee sonuc olarak her bireyde farkli farkli hastaliklar
Size mesaj attıktan sonra cildine yanağına bacağına yoğurt sürdüm kızarıklık olmadı. Sütçü sütü ile yapılmıştı yoğurt. Sanırım kutu sütüne karşı hassasiyet var.

Merhaba herkese.. Bebeğim 2 aylık ve mukuslu kakası var. Anne sütü allerjisi olabilir denildi ve süt ve süt ürünleri ile yumurta diyeti verildi. Buna göre kaka kontrolü yapılacak. Ama cok huzursuz bebeğim. Gazı çoktu ve kolik denilmişti.
Sizlerde de var mı kolik ve huzursuz Bebek. Hiç uyanık kalmıyor sürekli mızmız..
Cevaplarsanız cok sevinirim..
Teşekkürler....

canım benim ikiz kızlarım var.birinde inek sütü alerjisi var.4 aylıklar.keçi sütü bazlı mama kullanıyorum.ve süt içebildikleri zamanda keçi sütü içirmem gerekiyormuş.golden goat adı.
Çok Zaman gecmiş üzerinden yazınızın ama merak ediyorum geçti mi inek sütü allerjisi bebeğinizde.. Benim bebeğime yeni konuldu tanı..
Teşekkürler umarım cvplarsınız

Öncelikle gecmiş olsun. Testler negatif gelse bile allerji oluyor. Bebeklerde test negatif gelebiliyormuş. Bebeğiniz doğduğundan beri huzursuz cok ağlıyor semişsiniz. Şimdi geçti mi ve emdikten sonra karnı gur gur ses geliyormuydu. Benim bebeğimin kakasında da mukus var. Ve sürekli ağlıyor. 5 dakika oynuyo sonra muz mızz. Ya uyuyo ya emiyor. Emerkende huysuz mu??
Umarım msjı görür ve cvplarsınız.
Teşekkürler...

Gecmiş olsun. Bebeğiniz Nasıl oldu? Sonuca göre ne diyeti uyguluyorsunuz? Et ve tavukta mı yemiyorsunuz??? Benim bebeğimi kakasında mukuslu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…