Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
1 aylikken basladi bizim alerji seruvenimz drlar biseyi yok deyip gonderdiler aile hekimimiz ise alerji dedi once sut yumurta et tavuk cikardim bir damla bile giren hicbirseyi yemedim ama sonra menuyu iyice daralttim sonunda patates zeytin ve piric yer oldum hatta ramazanda sadece patates ve zeytin yedim diyebilirim sonra ishal durdu mukus azaldi tahlil yaptrdik negatif kontrollu sekilde ek gidaya basladik suan yemedigi seyler cok az diyebilirim insaallah en kisa zamanda atlatirsiniz
diyetten sonra ne tahlili yaptırdınız?kakamı,deri kan gibi bişeymi?diyetten sonra alerjisi mi geçmişti?kaç ay sürdü diyetiniz?Çok teşekkür ederim karanlık Bi tünelden görünen ışık gibisiniz şuan benim için.

Bende un helvası yapi yorum krize girince,yada vegan usulü kek.birde kadayif..sadece un ve suyla yapılanlar var...
Bimbono diye bi bisküvi var eczanede satiliyo,henüz bende almadim..içinde sut yumurta glüten vs yok.
kadayıfta yumurta var ama

Merhaba kızımda inek sütü alerjisinden şüphelendik kakasında mukus var.doktorumuz tavuk Eti balık Eti sebze meyve harici bir şey yeme dedi. Ama burda çoğu kişi tavuk yememiş benim diyet yanlış mı kafam karıştı?

Alerjiler kişiden kişiye değişiyor,mesela bana yumurta da yeme dedi dr..ama denedim ve dokunmadi..yani kan olmadi kakasinda yiyorum simdi..tavuk eti hep yedim..mukusu önemsemedi dr kan önemli dedi bana..birde yediğimiz şeye 3 gün içinde tepki verebiliyor..o yüzden sirayla denemek en mantiklisi

Alerjiler kişiden kişiye değişiyor,mesela bana yumurta da yeme dedi dr..ama denedim ve dokunmadi..yani kan olmadi kakasinda yiyorum simdi..tavuk eti hep yedim..mukusu önemsemedi dr kan önemli dedi bana..birde yediğimiz şeye 3 gün içinde tepki verebiliyor..o yüzden sirayla denemek en mantiklisi
Hangi besine alerjisi var 6. Ayda mı anlaşılıyor

Benim de hic kan olmamisti ben de sizin gibi kucukken farkettim dr a gitmeden diyete baslamistim zaten suan 4 aylik uzun zamandir hasretim dondurmaya tatliya ama bizden kotu olanlar da var et yumurta yiyemeyenler de var bu yuzden buna da sukur
Evet ben 5 bucuk ay boyunca patates zeytin pilav zeytinyagi yedim ekmegi bile birara kesmistim cok sukur simdi atlattik

diyetten sonra ne tahlili yaptırdınız?kakamı,deri kan gibi bişeymi?diyetten sonra alerjisi mi geçmişti?kaç ay sürdü diyetiniz?Çok teşekkür ederim karanlık Bi tünelden görünen ışık gibisiniz şuan benim için.
1 aylikken diyete basladim dedigim gibi yedigim seyler 1 elin parmagini gecmiyordu kii su an haala sutum c3sme suyundan farksiz 5 bucuk ay kadar diyet yaptim hatta 4 ay asisindan sonra hafif bir anafleksi gecirdi sonra 6 aylikken test yapildi negatif cikti total ige de negatif dr 3 ay hicbir sekilde kacaksiz diyet yaptiysan gecmis olabilir dedi once ben yedim sonra 3 gun kuraliyla birlikte bebege denedim kaka toparlandi kilo almaya basladi kii artik son zaman hic almiyordu ben bayilmaya basladim vucut depolarim bitti vee simdi hersey yiyor sadece o da ben de sut icmiyoruzzaten sut icin o cok kucuk ama 1 yasindan once benmde icmesem daha iyi olacagini soyledi moral olsun diye yaziyorum sabah kahvaltisi 1 yumurta sarisini tereyag ile pisirdim icine labne ve keciboynuzu pekmezi katip yedirdim bir annenin bebeginin yedigini gormesinden daha buyuk bir mutluluk yok galiba cok sukur umarim herkesin bebegi iyi olur butun yavrular sifa bulsun

Veriyorum cnm yogurt kendi yaptigim labne kendi yaptigim tereyag veriyorum gunluk 1 cay kas tereyag 1 tatli kas labne cok minik bir kase yogurt veriyorum bebe buskivisinide evde yaptim ilk sut urunleri baslangicini yogurtla yaptim once kendim yedim tepki olmayinca bebisin diline degdirdim ertesi gun az bisey verdim ertesi gun ceyrek kasik derken miktari arttirarak devam ettim 1 ya da 2 kizariklik oldu dr onu onemsememi soyledi kakada tepki olmayinca egzamada artmayinca deneyerek gittik artik kizariklikta olmuyor
Maşallah size. LabnEyi Nasıl yapıyorsun ben ilk keçi süründen başlamak istiyorum inek sütünden çok tırstım vallaha , ayrıca yumurta denedinizmi Canım

Maşallah size. LabnEyi Nasıl yapıyorsun ben ilk keçi süründen başlamak istiyorum inek sütünden çok tırstım vallaha , ayrıca yumurta denedinizmi Canım
Ilk birkac kez keci sutunden yaptim labneyi en son yaptigimi da inek sutunden yaptim tereyegimi labnemi yogurdumu buskivimi kendim yapiyorum organik koy yumurtasinin sarisini tam bugday ununu birazda su koyup kisik ateste karistirarak.pisiriyorum iliyinca icine pekmez labne vs koyup yediriyorum

C ceylo 44 labne tarifi
1 lt sut yogurt yaparkenki gibi ilik olacak 1 kk kadar peyniri ilik sutle guzelce ez akisken bir kivam alinca sutun icine karistir agzini kapat ve aynen yogurttaki gibi sar ve 5 saat beklet 5 saat sonra dolaba kaldir 12 saat dolabta kalsin daha sonra tulbente koy.suzulsun eger cok civiksa 5 saat suzulsun degilse 1 saat yeterli daha homojen olsun dersen mikserle karistir dolaba koy kullan

1 aylikken diyete basladim dedigim gibi yedigim seyler 1 elin parmagini gecmiyordu kii su an haala sutum c3sme suyundan farksiz 5 bucuk ay kadar diyet yaptim hatta 4 ay asisindan sonra hafif bir anafleksi gecirdi sonra 6 aylikken test yapildi negatif cikti total ige de negatif dr 3 ay hicbir sekilde kacaksiz diyet yaptiysan gecmis olabilir dedi once ben yedim sonra 3 gun kuraliyla birlikte bebege denedim kaka toparlandi kilo almaya basladi kii artik son zaman hic almiyordu ben bayilmaya basladim vucut depolarim bitti vee simdi hersey yiyor sadece o da ben de sut icmiyoruzzaten sut icin o cok kucuk ama 1 yasindan once benmde icmesem daha iyi olacagini soyledi moral olsun diye yaziyorum sabah kahvaltisi 1 yumurta sarisini tereyag ile pisirdim icine labne ve keciboynuzu pekmezi katip yedirdim bir annenin bebeginin yedigini gormesinden daha buyuk bir mutluluk yok galiba cok sukur umarim herkesin bebegi iyi olur butun yavrular sifa bulsun
Amin inşallah bütün bebişler şifa bulur,anneleri üzülmez daha fazla.
Çok teşekkür ederim,harika bir annesiniz bravo ne güzel mücadele etmişsiniz.bana 1,5-2ay diyet yaptırdı doktor sonrada yavaş yavaş süt ürünleri yemeye başla dedi ama bebişe verme sakın dedi.yumurtayıda aynı şekilde, inşallah ne yaptığını biliyordur.

C ceylo 44 labne tarifi
1 lt sut yogurt yaparkenki gibi ilik olacak 1 kk kadar peyniri ilik sutle guzelce ez akisken bir kivam alinca sutun icine karistir agzini kapat ve aynen yogurttaki gibi sar ve 5 saat beklet 5 saat sonra dolaba kaldir 12 saat dolabta kalsin daha sonra tulbente koy.suzulsun eger cok civiksa 5 saat suzulsun degilse 1 saat yeterli daha homojen olsun dersen mikserle karistir dolaba koy kullan
Teşekkür ederim Can'ım bişiy dağa sormak isterim , ben 3 gündür hergun bir çay kaşığı olmak üzere keçi yoğurdu deniyorum bebeğime ağızkenarında kızarma yok büyük çişindede çok Bi değişiklik yok peki bundan sonraki günlerde yine bir çay kaşığımı devam etsem yoksa bir tatlı kaşığına çıkarsammı, son olarak peyniridir aynı şekilde az az mı verdin ve peyniri yoğurttan sonramı denedin

Teşekkür ederim Can'ım bişiy dağa sormak isterim , ben 3 gündür hergun bir çay kaşığı olmak üzere keçi yoğurdu deniyorum bebeğime ağızkenarında kızarma yok büyük çişindede çok Bi değişiklik yok peki bundan sonraki günlerde yine bir çay kaşığımı devam etsem yoksa bir tatlı kaşığına çıkarsammı, son olarak peyniridir aynı şekilde az az mı verdin ve peyniri yoğurttan sonramı denedin
Once tattirdim sonra yavas yavas miktari cogalttim canm once yogurtla basladim daha sonra peyniri denedim once diline degdirdim sonra cay kasiginin ucuyla sonra ceyrek sonra yarim sonra tam gibi cogaltarak devam ettim

Bana ek gıda tarifi verebilecek kimse yokmu?keçileri kaçırmak üzereyim ne hazırladıysam beğendiremedim.hazır meyve sebze pürelerini bayıla bayıla yiyo benimkilere gelince tükürüyor yada kusarak çıkarıyor.

Bana ek gıda tarifi verebilecek kimse yokmu?keçileri kaçırmak üzereyim ne hazırladıysam beğendiremedim.hazır meyve sebze pürelerini bayıla bayıla yiyo benimkilere gelince tükürüyor yada kusarak çıkarıyor.
Iclerine irmik katsan canm ya da.yulaf ezmesi debeden benimki oyle yiyor

Hipp yulafli mamayi suyla hazirlayip neocate ve pekmez ekliyorum ben..

Sebze çorbası kabak havuç patates maydanoz sarimsak haslayip blendrda eziyorum..

Nadiren pirinç ununu suyla pişirip neocate ekliyorum.

X