Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bişi sormak istiyorum sanırım senin bebiş 4 . Ayını doldurdu ve alerjiden şüpheleniyorsun peki 4. Aydı aşılarını yaptırmayı düşünüyormuşum yaptırdınmı? Benim bebişi önümüzdeki hafta 4. Ayını dolduruyor kısmetse ve bende alerjiden şüpheleniyorum tepkimiz barsakta sanırım çünkü mukuslu ve çok az iğne ucu gibi kan görmüştüm , şimdi aşıyla ilgili yazılanları okuyunca endişelenmemek ve tereddüt etmemek zor gerçekten .Umarım bebişlerimizin alerjisi yoktur. Geçici birşeydir ama ben kaka yaptığında bezi açmaya korkar oldum kafayı bozmak üzereyim , annem ve eşim ise tam aksine çok rahatlar,bebişlerimizin kakası bazen öyle olur deyip geçiştiriyorlar, inşallah haklıdırlar.

Ya bu anneler ve eşler hep aynılar galiba..eşim beni pimpirijli olmakla suçluyı,annem ona destek,geçer gider,siz nasıl büyüdünüz..çocuk dr u gerekseydi test önerirdi...sinirlerimi bozuyolar..
Bizde 2.ayda rota yaptırdık. Bu hafta 2.dozu vardı.dr erteledi 1 hafta..bende ondan şüpheleniyorum..
Ben p.tesiden beri süt ve ürünleri,dana eti tüketmiyorım..6,7 kez kaka yapardı şimdi 3 e 4 e düştü

arkadaşlar merhaba..6 aylık oğlum var..4 aylıkken yanaklarında ilkönce kızarıklık başladı daha sonra isilik tarzı sivilcelenip cildi sertleşti.alerji testi,kan testi yapıldı normal çıktı değerler..daha sonra koldan kısa süreli alerji testi yapıldı yine kabarma olmadı ciltte.en son yama testi yapıldı..keçi sütü,inek sütü , yumurta akı ve beyazına bide buğdaya..keçi sütü ve buğdaya alerjisi çıktı..bu gıdaları emzirdiğim için bir aydır tüketmiyorum..test sonucu çok inandırıcı gelmedi bana bu besinleri denemeye karar verdim ve yogurtla başladım olaya..yogurt yiyince kustu ama fışkırır tarzda degil..5 gün sonra yumurta sarısını denedim onu yedilkten 1 saat sonra kustu ama yine az kustu..buna benzer bi olay yaşayan var mı?? şimdi sanki herşeye alerjisi varmış gibi geliyor..ne bişey verebiliyorum be de ben cesaret edip yiyebiliyorum..

arkadaşlar merhaba..6 aylık oğlum var..4 aylıkken yanaklarında ilkönce kızarıklık başladı daha sonra isilik tarzı sivilcelenip cildi sertleşti.alerji testi,kan testi yapıldı normal çıktı değerler..daha sonra koldan kısa süreli alerji testi yapıldı yine kabarma olmadı ciltte.en son yama testi yapıldı..keçi sütü,inek sütü , yumurta akı ve beyazına bide buğdaya..keçi sütü ve buğdaya alerjisi çıktı..bu gıdaları emzirdiğim için bir aydır tüketmiyorum..test sonucu çok inandırıcı gelmedi bana bu besinleri denemeye karar verdim ve yogurtla başladım olaya..yogurt yiyince kustu ama fışkırır tarzda degil..5 gün sonra yumurta sarısını denedim onu yedilkten 1 saat sonra kustu ama yine az kustu..buna benzer bi olay yaşayan var mı?? şimdi sanki herşeye alerjisi varmış gibi geliyor..ne bişey verebiliyorum be de ben cesaret edip yiyebiliyorum..
Neden ısrarla deneme ve tedavi sürecini uzatmaktasın?
Test sonuçları pozitifse doğrudur. Ancak negatif ise denemek gereklidir.
Çocuğa yazık, şimi kusma tepkisi verir ama içte nerelere tahribat yaptığı belli olmaz.
Doktorunuza güvenim ve diyetinize uyun bence.

zaten inek sütü ve yumurtaya alerjisi çıkmadı..alerjisi çıkmayanları denedim ama kustu..alerjisi pozitif olanları denemeye cesaretim yok.

Kızlar merhaba yepyeni bir sorunumuz var !!! Dün akşam bir anda arka arkaya gelen üç kocaman kaka. Birincisi normal ikincisi kanlı üçüncüsü yeşil kanlı mukuslu mukusun içleri kanlı ! Hemen en yakın hastaneye kaka tahlili. Sonuç: amip kisti, bol lökosit ve 20-25 eritrosit. Dr dedi ki bu aylarda amip olmaz alerjik durumdur. Rahat edemedim medipole gittik acile. Şans kendi dr muz nöbetçi. İstanbulda amip görülmez görülse de bu aylarda görülmez tahlil sıkıntılı olabilir yeniden yapalım ayrıca amip antijeni ve gaita kültürüne de bakalım dedi. Sabah 4e kadar çığlıklar gazla çıkan o gıcık kakadan yine hemen tahlile gitti. Amip antijeni için yeterli olmamış yeni kaka gidecek kültür sonucu hafta ortası çıkacak ce tahlil somucu tertemiz. Amip lökosit yok! Hemen yediklerimi gözden geçirdim. Daha önce denediğim antep fıstığı çok yüksek ihtimalle suçlu! Allah kahretsin beni neden yedim diye kendimi yiyorum. Cuma akşamı yemiştim. Etkisi ne zaman gidiyordu kızlar ? Bol gaz karin agrisi popo kizarikligi huzursuzluk var ha bir de dun sabah gogsunde bir adet dokuntu gormustum. 3 gundur de kusmasi artti zaten. 15 gunde atiliyordu vicuttan ama bu kaka isi ne zaman duzeliuordu?

Kızlar merhaba yepyeni bir sorunumuz var !!! Dün akşam bir anda arka arkaya gelen üç kocaman kaka. Birincisi normal ikincisi kanlı üçüncüsü yeşil kanlı mukuslu mukusun içleri kanlı ! Hemen en yakın hastaneye kaka tahlili. Sonuç: amip kisti, bol lökosit ve 20-25 eritrosit. Dr dedi ki bu aylarda amip olmaz alerjik durumdur. Rahat edemedim medipole gittik acile. Şans kendi dr muz nöbetçi. İstanbulda amip görülmez görülse de bu aylarda görülmez tahlil sıkıntılı olabilir yeniden yapalım ayrıca amip antijeni ve gaita kültürüne de bakalım dedi. Sabah 4e kadar çığlıklar gazla çıkan o gıcık kakadan yine hemen tahlile gitti. Amip antijeni için yeterli olmamış yeni kaka gidecek kültür sonucu hafta ortası çıkacak ce tahlil somucu tertemiz. Amip lökosit yok! Hemen yediklerimi gözden geçirdim. Daha önce denediğim antep fıstığı çok yüksek ihtimalle suçlu! Allah kahretsin beni neden yedim diye kendimi yiyorum. Cuma akşamı yemiştim. Etkisi ne zaman gidiyordu kızlar ? Bol gaz karin agrisi popo kizarikligi huzursuzluk var ha bir de dun sabah gogsunde bir adet dokuntu gormustum. 3 gundur de kusmasi artti zaten. 15 gunde atiliyordu vicuttan ama bu kaka isi ne zaman duzeliuordu?
3 gunde vucudu terkediyor en az tabi off gecmis olsun cnm yaa napcaz biz boyle

T Tbnb canim yeni gordum oncelikle damla oneriso icin tesekkur ederim gastro dr a bir danisayim. Bizim kaka sayisi 9-10 u bulmustu ilk gunlerde sonra giderek aZaldi bitti derken dun yine sikintilar basladi canim.

Bende tam bir hafta önce Antep fıstığı yemiştim bir gün sonra kanlı kaka ve dediklerin ama kakada kan bır haftadır azar azar devam ediyor bende fıstıktan şüphelenmiştim sen şimdi böyle diyince çok şaşırdım doğrusu . Bır haftadır peynır süt yoğurtta yemiyorum ama düzelme yok hakikaten ne şimdi bu yaaa bu kadar tesadüf olabilirim mi arkadaşım yaaa. Ayrıca benim bebiştede Koşuyolu Medipolün bebeği dr Enver Atalay

Bende tam bir hafta önce Antep fıstığı yemiştim bir gün sonra kanlı kaka ve dediklerin ama kakada kan bır haftadır azar azar devam ediyor bende fıstıktan şüphelenmiştim sen şimdi böyle diyince çok şaşırdım doğrusu . Bır haftadır peynır süt yoğurtta yemiyorum ama düzelme yok hakikaten ne şimdi bu yaaa bu kadar tesadüf olabilirim mi arkadaşım yaaa. Ayrıca benim bebiştede Koşuyolu Medipolün bebeği dr Enver Atalay
Medipol megaya gidiyoruz bizde canim gastro Gokhan Baysoy cocuk dr Remzi Erkesim. Hakikaten nasil tesaduf olmus kotu tesaduf:KK43: 3aydir sut urunleri diyeti yapiyorum dr actirmisti diyeti ceviz badem ve antep fistigi denemistik. Ara sira gordugum noktacik kanlar da bu yuzdenmis demek diyorum ya gun asiri yaptigi icin bir suredir kakayi arada ishal molasi ve tekrar gun asiri oldugu icin dogru takip edemmeisim nasil anneyim ben diye kendimi yiyorum:KK43: kakada kan devam ediyorsa baska bir sey daha mi dokunuyor acaba canim? Bilmiyorum ki normal mi devam etmesi?

Medipol megaya gidiyoruz bizde canim gastro Gokhan Baysoy cocuk dr Remzi Erkesim. Hakikaten nasil tesaduf olmus kotu tesaduf:KK43: 3aydir sut urunleri diyeti yapiyorum dr actirmisti diyeti ceviz badem ve antep fistigi denemistik. Ara sira gordugum noktacik kanlar da bu yuzdenmis demek diyorum ya gun asiri yaptigi icin bir suredir kakayi arada ishal molasi ve tekrar gun asiri oldugu icin dogru takip edemmeisim nasil anneyim ben diye kendimi yiyorum:KK43: kakada kan devam ediyorsa baska bir sey daha mi dokunuyor acaba canim? Bilmiyorum ki normal mi devam etmesi?
Dr bile bu konuda yetersizsen benim Nasıl bi fikrim olabılırkı hele bide 3 aydır dıyet yaptıgını öğrendim ve goruyorumkı bi sonuç alamamışsın Dağada bi çöktüm resmen o Zaman diyetler boşamı bu arada ben daha dr bile gitmedim , hoş gitsem nolucak acaba . Bu arada senin dr ne diyor bu duruma bacım kader ortağım anlat bakalımm

3 koca gun ya yavrum nasil feryat etti amipi gordum elim ayagim dolandi artik o kadar yoruldum ki :KK43: esim de oyle:KK43: Allahim baska dert vermesin bu dersimize de derman versin hepimizin insallah canim siz de nasil durumlar
Bizim kaka iyi emme guzel masaallah ama kafasi alni yuzu doldu simdi banyo yaptirdim bi baktim omuzlarda sivilcelerle dolmus bu arada kizlar fustuk cok alerjen bir gida yemeyin bir sure

Biz gittikte ne oldu
Dr bile bu konuda yetersizsen benim Nasıl bi fikrim olabılırkı hele bide 3 aydır dıyet yaptıgını öğrendim ve goruyorumkı bi sonuç alamamışsın Dağada bi çöktüm resmen o Zaman diyetler boşamı bu arada ben daha dr bile gitmedim , hoş gitsem nolucak acaba . Bu arada senin dr ne diyor bu duruma bacım kader ortağım anlat bakalımm

Kızlar bizde bugün kanlı ishal ile öğrendik süt alerjimiz olduğunu. Bu konuda hiç bir bilgim yok sabahtan beri Ağlıyorum. Yarın Dr un yanına gidicem . Allah hepimizin kuzularina sağlık versin

Birebir aynı durumu yasamisiz. Farklılıkları sayıyorum antep fıstığı, hastane olayları farklı diğer yazilanlar birebir aynı. Hatta bir ara ben mi yazdım diye tereddute dusmedim degil

Bizim kaka iyi emme guzel masaallah ama kafasi alni yuzu doldu simdi banyo yaptirdim bi baktim omuzlarda sivilcelerle dolmus bu arada kizlar fustuk cok alerjen bir gida yemeyin bir sure
Deneme yapıp diyeti açarkem yedim daha öncede yedim meğer önceki ishalimizde de bı sorumlu çok s everin yemişimdir bir şey olmuyo denesik diye o kadar kızıyorum ki kendime nefret ettim o derece :KK43: yavrum ya ciltlerine vurunca da ayrı bozulur insanın morali neyseki emme güzelmiş canım çok şükür

Canım dr bir şey söyleyemedi amip yoktur sakin olun yeni tahlil alalım ya lökositi amip sanmışlardır ya da alerjidendir dedi. Tahlil spnuçlarına göre konuşalım gereksiz antibiyotik vermemeliyiz dedi. 3 ay 5 ay azıcık kaçak hatta öncesinde denenmiş gıda süreci başa alıyor. Bir de olmaz olsun laktoz int dersimiz var sadece alerji değil ki. Dr un diyeceği şey diyet canım ha mutlaka gitmelisin bence bir an evvel belki bebeğini rahatlatacak bir çözüm önerisi sunar sana belki farklı bir şey söyler inşallah toparlarız hepimiz de en kısa sürede :KK43:

Kızlar bizde bugün kanlı ishal ile öğrendik süt alerjimiz olduğunu. Bu konuda hiç bir bilgim yok sabahtan beri Ağlıyorum. Yarın Dr un yanına gidicem . Allah hepimizin kuzularina sağlık versin
Ağlama canım ben sabaha kadar kızımla ağladım bizim huzursuzluğumuzu da alıyorlar. Dr la bir görüş bakalım kan testi negatif çkksa bile alerji olabiliyor aklında olsun bizim öyle oldu süt süt ürünü yumyrta negatif ama alerjiğiz yani. Yumurta dokunmıyor ama dünden sonra onu da tüketebilir miyim hiçbir fikrim yok:KK43: paket gıda kesinlikle tüketme süt süt ürünü miniccik de olsa alma. O lanet antep fıstığını çok severdim ama bir daha hayatım boyunca ağzıma sürebileceğimi hiç sanmıyorum :KK43: bu arada ben pekmez ve kuru üzümde yemeyeceğim artık. Aynı gün kuru üzümde yemiştim. Dana eti de yeme bu aradadeneyerek kuzu ye olur mu? Allahım ezanlar okunuyor şifa versin yavrularımıza :KK43:

Vücudu terk etmediği için olabilir, ve tabiki bununla birlikte histan slagılayan yiyecekler tükettiğin içinde olabilir. Tetikleyebilir.

Çok üzüldüm yaşadıklarına:KK43:
Ek gıdaya geçirme konusunda ne diyor doktorunuz :/

X