Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
canım inek sütü proteini diye bişey yok:) inek sütü nün içinde birçok protein var.çocuklarımızda ordaki bir proteine alerjik oluyor.o proteinin aynısı yogun olarak başka bir gıdada da olabiliyor. biz inek stüne alerjisi var diye tüketmiyoruz ama başka gıdalarda o proteinle karsılaşınca egzama artıyor mukuslu kaka oluyor.. neye alerjisi olduğunu deneyerek bulmak zorundayız..un,irmik,bulgur,ekmek buğday türevleri ve içinde yoğun miktarda protein yüklüler..gluten en yoğun olanı ve bebekler bu proteine alerjik olabiliyor..doktorlar sadece inek sütü ve yumurta üzerinde duruyorlar bizim detaylı inceleme yapmamız lazım.mesala bi ara irmik tatlısı yedim canım çok çekmişti sütümden oğluma geçti ve ertesi günü kustu..mercimekli bulgur yediğimde de aynı tepkiyi verdi..mercimek ve bulgur yogun albumin içeriyor..ben günlük yazmanızı öneririm yediklerinizi ve bebeginize yedirdiklerinizi..biz bu ara iyi gidiyoruz çünkü yediğim şeylerin bileşenlerine bakıyırum..bunları paylaşmak istedim çünkü insan konuşacak bu sıkıntıyı paylaşacak birilerini arıyor..bir tavsiye bir öneri bekliyor etrafından..dıyan da aman geçer diyor ama çok sıkıntılı bir süreç bebeklerimiz perişan oluyor
doğru canım haklısın çoğu dr alerjiyi var demeye bile korkuyor. Etraftakilerin ek gıdaya geçince ragatlarsın laflarına da gıcık oluyorum emzşrebildiğim kdr emzircem yaa. Sebze meyve yedirceksin diyorlar ya yok ben lahmacunla başlayacağım demek istiyorum

Kızlar mukus lu ve kanlı olan kaka bugün yeşil ve sulu oldu. Ne demek oluyor bu diyetimizin 2.gunu. sadece süt ve süt ürünleri ni kestim şu an

Kızlar mukus lu ve kanlı olan kaka bugün yeşil ve sulu oldu. Ne demek oluyor bu diyetimizin 2.gunu. sadece süt ve süt ürünleri ni kestim şu an
Sonuç alabilmek için çok erken. Sabırla devam et. Bünyesinden temizlenmesi on günü bulur hatta geçebilir bile. Dr Haluk beye sorduğumda 6haftaya kadar bulur demişti:KK66:

taze fasülyede mi alerji yapıyor..neden tüketmiyorsun ..
Taneli olduğu için olabilir. Kime neyin dokunacağı belli olmaz ama bize dokunuyor.
Fasulyeden bizde gecemedikk
Ne yiyip geçeceksek :KK43:
Dün pideden biraz koparıp yedim:mad: amannnn bugün eski cıvık yeşil ve mukuslu kakasından yapınca bir bakayım pide de ne varmış diye :KK43:
Hüsran!
Süt var :KK43:

kızlar lütfen bi cevap yazarmısınız..fasülye alerjik mi yoksa yediriyor musunuz
kendim yediğimde kanlı kaka yaptı. Yedirmedim henüz 4aylığız.

Çocuk dr topu gastroya attı o da laktoz int olmasına rağmen anne sütü taraftarıyım ben yine de siz karar verin ben kendi çocuüumda henüz geçmezdim dedi canım. Bende cesaret edemiyorım açıkçası. Emsin istiyorum kilo alımı iyi çok şükür. Semiz otu denemiştim ben amnem burdayken 2 ay önceydi geçmiştik ama yine deneyeceğim denediklerimden de korkuyorum. Facedeki grupta yine bizim kötü pişikten var :KK43:

Ek gıdaya geçiş uzakta desene. Hep diyorlar ya ek gıdaya geçince düzelir diye. Acaba mı diyorum bazen:/

Pişiğe bakayım :KK43: nasıl üzülüyorum pişikli biri görünce :KK43:
Kızlar bende sayfayı en baştan okuyorum..bilmediğim şeyleri öğrenmeye çalılıyorum..sadece çocuk dr na gittik..fakükteye götürecektim ama testlerden çokta kesin sonuç alınamıyo gibi şeyler okudum.dr sadece süt ve süt ürünleri,yumurta yeme desede,dana eti,fındık fıstık ceviz vs de yemiyorum..bugün 1 hafta oldu ve 2 gündür kaka yeşilden sarıya döndü.sebzeleri yiyorum. Dün tatlı krizim tuttu un helvası yaptım.haa kakada kan geçmedi ama..tırnak ucu kadar var hala..
Herkesin alerji kendisine göre ama dikkat edilecek noktaları yakalamış oluyoruz:KK66:
en basitinden rezene, kimyon bunlar alerjik olur mu diye geçiriyor insan?! Ama olabiliyorlar işte. Doktor oo rezeneyi geç, taneli baharat çay vs tüketme dediğinde şok olmuştum:KK66:
Böyle böyle birbirimize destek oluyoruz işte :KK66:

Geçen üniden arkadaşla iletişim kurduk.
Bebeği normal sağlıklı bir bebekken, tek öğün mama desteği vermek istemiş.
Ve verdiği mamadan yarım saat içinde çocukta anaflaksi gözlemlemiş :KK43:

Cilt tepkimesi. Kızarıklık, şişme, kulaklarında şiş vs derken soluğu hastanede almışlar :KK43:
Tabi içerik olarak neye alerji vardı belli değil şuanda...

Nerden neyin olacağı belli olmuyor. Çok ilginçtir ki çocuğu emziriyor şuan ama bugüne kadar hiçbir tepki gözlemlemiyor.
Stöalerjisi olsa bugüne kadar tüketmiş, o bu şu demeden alerjiden habersiz yemiş ama tepki yok! Mama da tepki var!
Şuan kavrayamadım durumu :KK43:

Cilt tepkimesi. Kızarıklık, şişme, kulaklarında şiş vs derken soluğu hastanede almışlar :KK43:

Nerden neyin olacağı belli olmuyor. Çok ilginçtir ki çocuğu emziriyor şuan ama bugüne kadar hiçbir tepki gözlemlemiyor.
Stöalerjisi olsa bugüne kadar tüketmiş, o bu şu demeden alerjiden habersiz yemiş ama tepki yok! Mama da tepki var!
Offf valla o mamalarin icerigi de muamma asilar bile maymun tavuk insan kalintilari icerirken mamalari dusunemiyorum

kayınvaldem çocukların yanaklarında ve vücutlarında böyle durumlar olur.. bu sütünün yaradığını gösteriyor telaş yapıyorsun boşuna diyip duruyor.. şimdi arkdaşını düşündümde alerji yapan herneyse süte mi geçmemiş.. bebeklerinizin kiloları nasıl?? ay çok saçma belkide ama insan her ihtimali düşünüyor???bizim sütümüz mü yarıyor da bi parça yediğimiz bişey anında sütten bebege geçiyor

kayınvaldem çocukların yanaklarında ve vücutlarında böyle durumlar olur.. bu sütünün yaradığını gösteriyor telaş yapıyorsun boşuna diyip duruyor.. şimdi arkdaşını düşündümde alerji yapan herneyse süte mi geçmemiş.. bebeklerinizin kiloları nasıl?? ay çok saçma belkide ama insan her ihtimali düşünüyor???bizim sütümüz mü yarıyor da bi parça yediğimiz bişey anında sütten bebege geçiyor
Senin kv ayni annem gibi konusmus bebekken bnm her yerim sivilce doluymus annem korkmus bi ebe varmis ona goturmus masaallah sutun yagli demekki demis bebekken ufak dogmama ragmen cok tombulmusum

a
Senin kv ayni annem gibi konusmus bebekken bnm her yerim sivilce doluymus annem korkmus bi ebe varmis ona goturmus masaallah sutun yagli demekki demis bebekken ufak dogmama ragmen cok tombulmusum
ay gerçeklik payı olabilir mi ki 5 çocuk büyütmüş kadın..kızım 7 yaşında o da bebekken çooook kusardı ama hiç dermatit olmadı. hemde kızım erken doğdu ona rağmen böyle alerjik şeyler yaşamadım. biz büyütüyormuyuz acaba ben resmen alerji uzmanı oldum :)))

Valla seni bilmem de ben alerjigim kesinlikle bazi yediklerim bana da dokunuyor ve asiri karin agrisi yapiyor anliyorum bebisleri yani 3 cocugum var 3 unde de alerji cikti buyuk atlatti cok sukur ortanca alerjik astim bu da boyle zoorr

Valla seni bilmem de ben alerjigim kesinlikle bazi yediklerim bana da dokunuyor ve asiri karin agrisi yapiyor anliyorum bebisleri yani 3 cocugum var 3 unde de alerji cikti buyuk atlatti cok sukur ortanca alerjik astim bu da boyle zoorr
canım çok geçmiş olsun..allah çocuklarımıza yardım etsin..onlar için çok zor..büyük olanın alerjisi neydi??

Sanmıyorum. Sütün yarıyor kelimesi çok komik geliyor bana. Süt niye yaramasın? Sivilcelenmeyen veya tepki göstermeyen ama semirmiş bebekler nolacak o zaman ?
Veya aynı şekilde bizim oğlan alt sınırlarda gidiyor... Neyse yani o tepkiler süt yaramaısyla alakasız.
Arkadaşımın durumu belki de gözle görülmeyen tepkiler sergiliyordu. Ben kan görene kadar kakanın anormal olduğunu düşünmezdim. Hiç de doktora kakası şöyle böyle demezdim.
Hattaaaa arkadaşım acaba alrjik mi diyene kadar kakasına bakmıyordum bile...
Demem o ki bazı tepkiler kendini gösterse bile biz göremeyebiliyoruz, çünkü etrafımızda o kadar "Normal" ciler var ki. Normalin hangisi olduğunu şaşırıyor insan:/

Atopik dermatit oldu maalesef bir o eksikti o da tam oldu buna sukur baska bisey olmasin artik
Yaaa başka şeyler olmasın şütfen lütfen :KK43:
Bende kesin aşı yaptırmıyorum son kararımla. Senden sonra iyice gözüm korktu:KK43:

Daha önce demiş miydim? Bizimkinin kulak arkası kabuklanması başladı. Ve kırmızı meyveden olduğunu düşünüyorum. Frenk üzümü ve bir iki karadut yemiştim... Ne ara oldu farketmedim tabi..

Sanmıyorum. Sütün yarıyor kelimesi çok komik geliyor bana. Süt niye yaramasın? Sivilcelenmeyen veya tepki göstermeyen ama semirmiş bebekler nolacak o zaman ?
Veya aynı şekilde bizim oğlan alt sınırlarda gidiyor... Neyse yani o tepkiler süt yaramaısyla alakasız.
Arkadaşımın durumu belki de gözle görülmeyen tepkiler sergiliyordu. Ben kan görene kadar kakanın anormal olduğunu düşünmezdim. Hiç de doktora kakası şöyle böyle demezdim.
Hattaaaa arkadaşım acaba alrjik mi diyene kadar kakasına bakmıyordum bile...
Demem o ki bazı tepkiler kendini gösterse bile biz göremeyebiliyoruz, çünkü etrafımızda o kadar "Normal" ciler var ki. Normalin hangisi olduğunu şaşırıyor insan:/
Haklisin az once bir arkadas resim atti bebeginin yuzu coook.kotu bisy yok kiz diyo

Yaaa başka şeyler olmasın şütfen lütfen :KK43:
Bende kesin aşı yaptırmıyorum son kararımla. Senden sonra iyice gözüm korktu:KK43:

Daha önce demiş miydim? Bizimkinin kulak arkası kabuklanması başladı. Ve kırmızı meyveden olduğunu düşünüyorum. Frenk üzümü ve bir iki karadut yemiştim... Ne ara oldu farketmedim tabi..
Offf offf drlara gore mutlaka 1 meyve yemeliyim ama hic yiyemiyorum

Taneli olduğu için olabilir. Kime neyin dokunacağı belli olmaz ama bize dokunuyor.

Ne yiyip geçeceksek :KK43:
Dün pideden biraz koparıp yedim:mad: amannnn bugün eski cıvık yeşil ve mukuslu kakasından yapınca bir bakayım pide de ne varmış diye :KK43:
Hüsran!
Süt var :KK43:

kendim yediğimde kanlı kaka yaptı. Yedirmedim henüz 4aylığız.

Ek gıdaya geçiş uzakta desene. Hep diyorlar ya ek gıdaya geçince düzelir diye. Acaba mı diyorum bazen:/

Pişiğe bakayım :KK43: nasıl üzülüyorum pişikli biri görünce :KK43:

Herkesin alerji kendisine göre ama dikkat edilecek noktaları yakalamış oluyoruz:KK66:
en basitinden rezene, kimyon bunlar alerjik olur mu diye geçiriyor insan?! Ama olabiliyorlar işte. Doktor oo rezeneyi geç, taneli baharat çay vs tüketme dediğinde şok olmuştum:KK66:
Böyle böyle birbirimize destek oluyoruz işte :KK66:

Canım çay demişsin siyah çaymı?
8 günün sonunda böyle beslenmeye alıştım..ama kızımın kulak arkası isilik gibi oldu.zaten kaşıyo kendiside :/
Dün ayçekirdeği yedim,ondan olabilirmi..
Birde yediklerimiz kaç saatte süte geçiyo bilen varmı

X