Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
İyi haberlerini bekliyoruz dr sonrası yazardın canımm
15 günlük süt ve süt ürünleri diyetin e baslicakmisim. Igne ucu kadar da olsa tuketmicekmisim. Ayrıca başka yediğim şeyler dokunduğunu gorursem kesecekmisim. Kızlar bu diyet v.s. ne kadar sürüyor. Ne zaman bebekler imiz in Sindirim sistemi düzene girer

15 günlük süt ve süt ürünleri diyetin e baslicakmisim. Igne ucu kadar da olsa tuketmicekmisim. Ayrıca başka yediğim şeyler dokunduğunu gorursem kesecekmisim. Kızlar bu diyet v.s. ne kadar sürüyor. Ne zaman bebekler imiz in Sindirim sistemi düzene girer
Her bebeğin farklı ama bir yaş civarı süt ürünü
2-3 yaş civarı yumurta
7yaş civarı kuruyemiş geçermiş.
(kuruyemiş geçmeyebilrmiş)
İnşallah en kısa zamanda toparlayacaklar.

Kızlar bu arada ben soğan eklediö. Kabak patates soğanla yağda çevirip kendi bugarıyla yemek gibi yapıyorum. Bağışıklık güçlensin en azında. Tabi bana da ona da gaz yapıyor:p

Kiraz da yiyebiliyorum.
Taze fasülyeden hala geçemedik en bi istediğim yemekti halbuki:KK43:
Neyse bakalım yakında semiz otu denemesi yapmayı düşünüyorum.
Hem ek gıdaya geçince Toprak da tüketebilirse diye ümitliyim:KK66:

Kızlar bu arada ben soğan eklediö. Kabak patates soğanla yağda çevirip kendi bugarıyla yemek gibi yapıyorum. Bağışıklık güçlensin en azında. Tabi bana da ona da gaz yapıyor:p

Kiraz da yiyebiliyorum.
Taze fasülyeden hala geçemedik en bi istediğim yemekti halbuki:KK43:
Neyse bakalım yakında semiz otu denemesi yapmayı düşünüyorum.
Hem ek gıdaya geçince Toprak da tüketebilirse diye ümitliyim:KK66:
Fasulyeden bizde gecemedikk

Vücudu terk etmediği için olabilir, ve tabiki bununla birlikte histan slagılayan yiyecekler tükettiğin içinde olabilir. Tetikleyebilir.

Çok üzüldüm yaşadıklarına:KK43:
Ek gıdaya geçirme konusunda ne diyor doktorunuz :/
Çocuk dr topu gastroya attı o da laktoz int olmasına rağmen anne sütü taraftarıyım ben yine de siz karar verin ben kendi çocuüumda henüz geçmezdim dedi canım. Bende cesaret edemiyorım açıkçası. Emsin istiyorum kilo alımı iyi çok şükür. Semiz otu denemiştim ben amnem burdayken 2 ay önceydi geçmiştik ama yine deneyeceğim denediklerimden de korkuyorum. Facedeki grupta yine bizim kötü pişikten var :KK43:

kızlar lütfen bi cevap yazarmısınız..fasülye alerjik mi yoksa yediriyor musunuz
Fasülye gazlı olduğu için de olumsuz etki yapabilir. Tüm gıdaları deneme yoluyla almak geeekiyor. Fasülye veya başka bir şey hepsi farklı alerjenler içerebilir canım. Kızlar kendileri tüketiyor bebeğe yedirmiyorlar

çok saol cevapladığın için..ben 6 aylık oğluma alerji testi yaptırdım buğday ve keçi sütüne alerjen dedi alerji uzmanı..daha öncede yazmıştım..yogurt denedi ve onuda kustu..15 gündür yediğim herşeyi yazıyorum..iki gün önce yumurta sarısı yedirdim bi kaşık..kustu be yanagındaki eğzama arttı biraz.o gün taze fasülye yemiştim oğlumada patatesve kabak..sonra süt,yumurta,taze fasülye,patatesin bileşenlerine baktım..hepsinde ve özellikle yumurta ve taze fasülyede fazlasıyla albumin var ve sindirim sistemleri gelişmediği için vücut tepki veriyor..çok uzattım ama bir aydır kafayı yemek üzereyim..aaa ayrıca yumurta ve taze fasülyeden sonra iki kakası mukuslu oldu..bence çocuklarımıza gıdaların içindeki bir bileşen dokunuyor ve bilinçsiz fazla tüketilince vücutları tepki veriyor..

Kızlar bende sayfayı en baştan okuyorum..bilmediğim şeyleri öğrenmeye çalılıyorum..sadece çocuk dr na gittik..fakükteye götürecektim ama testlerden çokta kesin sonuç alınamıyo gibi şeyler okudum.dr sadece süt ve süt ürünleri,yumurta yeme desede,dana eti,fındık fıstık ceviz vs de yemiyorum..bugün 1 hafta oldu ve 2 gündür kaka yeşilden sarıya döndü.sebzeleri yiyorum. Dün tatlı krizim tuttu un helvası yaptım.haa kakada kan geçmedi ama..tırnak ucu kadar var hala..

çok saol cevapladığın için..ben 6 aylık oğluma alerji testi yaptırdım buğday ve keçi sütüne alerjen dedi alerji uzmanı..daha öncede yazmıştım..yogurt denedi ve onuda kustu..15 gündür yediğim herşeyi yazıyorum..iki gün önce yumurta sarısı yedirdim bi kaşık..kustu be yanagındaki eğzama arttı biraz.o gün taze fasülye yemiştim oğlumada patatesve kabak..sonra süt,yumurta,taze fasülye,patatesin bileşenlerine baktım..hepsinde ve özellikle yumurta ve taze fasülyede fazlasıyla albumin var ve sindirim sistemleri gelişmediği için vücut tepki veriyor..çok uzattım ama bir aydır kafayı yemek üzereyim..aaa ayrıca yumurta ve taze fasülyeden sonra iki kakası mukuslu oldu..bence çocuklarımıza gıdaların içindeki bir bileşen dokunuyor ve bilinçsiz fazla tüketilince vücutları tepki veriyor..
Doğrudur canım. Mesela inek sütü proteini yüzünden süt süt ütünü alerji yapıyor. Bilmediğimiz ne çok şey öğrendik ne araştırmalar yapıyoruz ya :)) ne çok şey öğrendik. Etraftakiler saçmalıyormuşuz gibi davranıyor ya biz de çocuk büyüttük triplerinde :p

Doğrudur canım. Mesela inek sütü proteini yüzünden süt süt ütünü alerji yapıyor. Bilmediğimiz ne çok şey öğrendik ne araştırmalar yapıyoruz ya :)) ne çok şey öğrendik. Etraftakiler saçmalıyormuşuz gibi davranıyor ya biz de çocuk büyüttük triplerinde :p
canım inek sütü proteini diye bişey yok:) inek sütü nün içinde birçok protein var.çocuklarımızda ordaki bir proteine alerjik oluyor.o proteinin aynısı yogun olarak başka bir gıdada da olabiliyor. biz inek stüne alerjisi var diye tüketmiyoruz ama başka gıdalarda o proteinle karsılaşınca egzama artıyor mukuslu kaka oluyor.. neye alerjisi olduğunu deneyerek bulmak zorundayız..un,irmik,bulgur,ekmek buğday türevleri ve içinde yoğun miktarda protein yüklüler..gluten en yoğun olanı ve bebekler bu proteine alerjik olabiliyor..doktorlar sadece inek sütü ve yumurta üzerinde duruyorlar bizim detaylı inceleme yapmamız lazım.mesala bi ara irmik tatlısı yedim canım çok çekmişti sütümden oğluma geçti ve ertesi günü kustu..mercimekli bulgur yediğimde de aynı tepkiyi verdi..mercimek ve bulgur yogun albumin içeriyor..ben günlük yazmanızı öneririm yediklerinizi ve bebeginize yedirdiklerinizi..biz bu ara iyi gidiyoruz çünkü yediğim şeylerin bileşenlerine bakıyırum..bunları paylaşmak istedim çünkü insan konuşacak bu sıkıntıyı paylaşacak birilerini arıyor..bir tavsiye bir öneri bekliyor etrafından..dıyan da aman geçer diyor ama çok sıkıntılı bir süreç bebeklerimiz perişan oluyor

senin bebeğinin sıkıntısı neydı??egzamamı var..neye alerjik çıktı??
Benim bebegimin yesil mukuslu ve sulu kakayla beraber emmeme kusma deride dökuntu ve gurultulu kaka takip etti once hayvansal gidalari kestim sonra sebze meyve yaptigim kati diyetten sonra yavas yavas actim ama en son oldugumuz asi sonrasi bebegim cok kotu oldu tekrar basa döndüm

Benim bebegimin yesil mukuslu ve sulu kakayla beraber emmeme kusma deride dökuntu ve gurultulu kaka takip etti once hayvansal gidalari kestim sonra sebze meyve yaptigim kati diyetten sonra yavas yavas actim ama en son oldugumuz asi sonrasi bebegim cok kotu oldu tekrar basa döndüm
kaç aylık bebeğin??yeşil kaka besinler sindirilemediği için oluyor..ben bebek üşütünce olduğunu sanırdım ama biraz araştırmıştım..sindirilmeyen besinden olurmuş hıı bide yeşil rrenk sebze tüketirse..alerjisi var mı baktırdın mı

kaç aylık bebeğin??yeşil kaka besinler sindirilemediği için oluyor..ben bebek üşütünce olduğunu sanırdım ama biraz araştırmıştım..sindirilmeyen besinden olurmuş hıı bide yeşil rrenk sebze tüketirse..alerjisi var mı baktırdın mı
4 bucuk.cnm fazla beslenmeyle alakasi yoktu.cunku nerdeyse hic emmiyordu emdigini de kusuyordu vucutta cikar sivilceler cok artmisti drlarin herbiri bisey diyor o yuzden artik onlari dinlemiyorum bazi yedigim gidalara asiri tepki veriyor deneye deneye ogrendim

4 bucuk.cnm fazla beslenmeyle alakasi yoktu.cunku nerdeyse hic emmiyordu emdigini de kusuyordu vucutta cikar sivilceler cok artmisti drlarin herbiri bisey diyor o yuzden artik onlari dinlemiyorum bazi yedigim gidalara asiri tepki veriyor deneye deneye ogrendim
iyi yapıyorsun..bunu çözecek olan bizleriz..izmirde yaşıyorum ben..ege ünv.prof dr esen demir e gittik..süt ve yumurta üzerinde durdu..bana sen nelerden şüpheleniyorsun diye bile sormadı..halbuki böyle durumlarda anne dr işbirliği olmalı..bu prof. muayene 200 tl almanın yanında tahlil sonuçlarını görmek için de 200 tl aldı..ben tahlilde laboratuardaki kıza zorla buğdaya bakması için yalvardım çünkü bulgurlu bişeyler yediğimde yanagının kızarıklıgının arttığını farketmiştim..nitekim buğday alerjisi de çıktı..neyse işin kısacası insallah alerjik maddeyi biz bulucaz..bu arada tıp doktorlarında en kolay uzmanlık alerji bölümünün :)))

iyi yapıyorsun..bunu çözecek olan bizleriz..izmirde yaşıyorum ben..ege ünv.prof dr esen demir e gittik..süt ve yumurta üzerinde durdu..bana sen nelerden şüpheleniyorsun diye bile sormadı..halbuki böyle durumlarda anne dr işbirliği olmalı..bu prof. muayene 200 tl almanın yanında tahlil sonuçlarını görmek için de 200 tl aldı..ben tahlilde laboratuardaki kıza zorla buğdaya bakması için yalvardım çünkü bulgurlu bişeyler yediğimde yanagının kızarıklıgının arttığını farketmiştim..nitekim buğday alerjisi de çıktı..neyse işin kısacası insallah alerjik maddeyi biz bulucaz..bu arada tıp doktorlarında en kolay uzmanlık alerji bölümünün :)))
Valla umursamiyorlar cnm hatta hicbir fikirleri bile yok bende corumda oturuyorum defalarca dr gorusmemiz oldu hiiicc umursamadilar bide dalga gecer gibi bakti bazilari ilcedeki aile hekiminin bile bilgisi daha fazla uzmanlarin yookk. Bi test yapma zahmetinde bile bulunmadilar en azindan emin oldugum seylerden uzak dururdum zaten etrafin baskisi da cabasi

X