Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
[QUOTE="Tbnb, post: 46851439, member: 758okudun m.]Canim beyaz parçaların sindirilmiş anne sürü olduğunu düşünüyorum ve nOrmal bir durum olarak biliyorum. Umarım bir sıkıntı yoktur. Dr sonucunu paylaşırsan sevinirim[/QUOTE]
Tamam canim yazarim. Ya bende nette oyle okudum ama bu ara cok fazlalasti kakas sayisi bide huysuzlasti iyice. Gideyim icim rahatlar en azindan. Surekli kaka inceliyorum :KK48:

Once bisey yoktu surekli gelip gidip kontrol ettim sonra gece gozlerini surekli kadidigini farkettim karanlikta atesine baktim yok oturma odasina bir goturdum gozleri dudaklari sis şok oldum esimlede o aksam cok kotu kavga ettigim icin kaldiramadim bile hemen aile hekimimizi aradim o gece nobetciydi avil verilmesi lazim dedi evde acilmamis avil vardi cocuklar alerjik olunca bulunuyor onu verdim sabaha kadar takip edip bekledim sisler indi dun gece de kulak arkasi kipkirmizi oldu o gecti derken yuzunde isilik gibi seyler cikti ama isilik degil cunku evim gayet serin zaten bacagi da kocaman sis ayni zamanda duzelen kakamiz tekrar suku yesil ve cooook.mukuslu oldu
Geçmiş olsun canım benim:anne:

Hayırlısı bakalım tüm bebekler için. Damla kullanmıyorduk canım. Belki sonuca göre verecektir. Zaten redüktan olayına da kendim girmiştim. Diyet de yaptırmıyorlar şu an. Yediğim her şey boğazıma bir kez takılıp öyle geçiyor. Hep bir acaba. Face deki grubu okuyunca kesin alerji diyor insan. Delireceğim yaaa. Çıksam mı diyorum onu da yapmıyorum. Doktorların önemsizleştirmesinden bıktım. Acaba kendi çocukları olsa Nasıl davranacaklar? Herkes bebeğinin süslü püslü fotolarını çeker ben kaka. Albüm ismimiz de Gaita :KK42:
Ben albümü renklendirdim dosyamin adi kakişler hunimi getirin:KK45:

Kızlar bizim kakada süt kesici m

Off ben de şu alerji var mı yok mu bi cozsem. Burnunu açıyoruz ama hirilti var. Ara bir öksürük ara sıra mukus gözlerini ovusturma vs. Haftaya doğru zonguldak a diyorum esime. Alerji uzmanı varmış galiba. Bizim dr kanda çıkmaz deyip ona yönlendirdi o nası anlıyacak bakalım

Canım nerde yaşıyorsun. Zonguldalkta gastroenteroloji var sanırım?

Slm arkadaslar. Benim kizin her altini degistirdigimde mercimek büyüklüğünde beyaz parçalar var hem de cok fazla ve ip gibi seyler var surekli boyle her bezi. onceleri2 yada 3 defa kakasini yapardi ama su bi kaç gündür 7, 8 defa yapmaya basladi bu sabah 8 den aksam 7 ye kadar olan. Ne yapayim doktora goturcez cuma günü. Kafam karisik baya bi. Sizede sorayim dedim.
Evet beyazlıklar Sindirilmemiş süt. Bazen kaka rengine bulanmış oluyorlar. Süt ziyanı :işsiz:
Alerjiye bağlı olarak Reflüden kaynaklı olabiliyor.
Veee bnce en önemlisi şu gak meme guk dese meme olayından kaynaklanıyor. Yani sık emzirmekten.
Alerji grubunda da emzirme aralığının en az 3 saat olması gerektiği söyleniyor. Eminim süt parçası olan herkese sorsak tek cevap verir " saatli emzirmiyorum, gak dese meme guk dese meme veriyorum." Yanlış veya doğru bilemem ama bizimkilerin zaten bağırsakları sıkıntılı bir de bunu düşünmek istemiyorum.

Ben son bir haftadır emzirmeye saat koydum. Evet herkes karşı bu olaya ama eğer acıktıysa ve daha yeni emmişse biraz oyalamaya çalışıyorum. Zor oluyor ama beş dakika beş dakikadr. Sinirlendirmeden ötelemek gerek.
Ve sonuç sindirilmemiş süt mikrarımız gözle görülür oranda azalma var. Hatta son kakalarımızda yok bile denebilir.
Normal oldugunu dusunuyorum canim. Sizler bu konuda baya arastirma ve bilgi sahibisiniz. dilerim bu mubarek aylarda bebeklerinize şafii ismiyle şifa versin mevla
Normal kaka bulundu:duduk: dağılın gençler :halay:

Birley veriyormjun?
Kan damlası ek gıda mama vs?
Ek gıda vermiyorsan ve damla vermiyorsan kan olması muhtemel o_O

Son sagimlarda gordum ki sutum azalmış. Ve sanki artık mukus yok. Daha az görüyorum. Su süt fazlalığı olayı vardı ya acaba bizimki ondan mı kaynakliydi

Evet beyazlıklar Sindirilmemiş süt. Bazen kaka rengine bulanmış oluyorlar. Süt ziyanı :işsiz:
Veee bnce en önemlisi şu gak meme guk dese meme olayından kaynaklanıyor. Yani sık emzirmekten.
Alerji grubunda da emzirme aralığının en az 3 saat olması gerektiği söyleniyor. Eminim süt parçası olan herkese sorsak tek cevap verir " saatli emzirmiyorum, gak dese meme guk dese meme veriyorum." Yanlış veya doğru bilemem ama bizimkilerin zaten bağırsakları sıkıntılı bir de bunu düşünmek istemiyorum.

Ben son bir haftadır emzirmeye saat koydum. Evet herkes karşı bu olaya ama eğer acıktıysa ve daha yeni emmişse biraz oyalamaya çalışıyorum. Zor oluyor ama beş dakika beş dakikadr. Sinirlendirmeden ötelemek gerek.
Ve sonuç sindirilmemiş süt mikrarımız gözle görülür oranda azalma var. Hatta son kakalarımızda yok bile denebilir.

Birley veriyormjun?
Evet evet evet cok haklisin gak guk meme mevzusunda. Cok huysuz bir kizim var ve gunduzleru hic uyumayan surekli emmek istiyor bende malum dursun die emziriyorum valla her defasin da emiyorda. Sutum de iyi sayilir var yani. Kac gundur arastiriyorum bende. Su bir ay oncesine kadar hep 2 saat te bir emziriyordum 1 aydir tozuttuk sanirim

:duduk: Buna bir dur dememin zamani geldi... cok tesekkur ederim En Büyük KK

Birley veriyormjun?
Yok canım ya, damla verdiler ama başlamadım. Ek gıda da vermiyorum. Bu renkte olması epey canımı sıktı. Ben de kan olduğunu düşünmüştüm zaten. Of ki off

Gulem, bu konuda benim de aklım çok karışık. Doktorların hepsi ayrı fikirde bu konuda. Bir doktorum sadece mukus var diye telefondan diyete başlatmıştı. Sonrasın da kan gördüm. Sonra başka doktora gittik. Kilo alıyorsa Gaitada gizli kan temiz çıktıysa pişik yoksa alerji de yoktur dedi. Ama sizin de saydığınız belirtiler bizde de var. Yüzünü gözünü kulağını kaşır. Üçüncü ay konak oluştu, şubat doğumlu ama 40 ı içinde isilik oldu evi çok sıcak yaptık diye düşündük. Dereceyi düşürünce geçti o ayrı. Bir de bağırsakları acayip gurulduyor. Ama tüm bunlara rağmen alerjiyi kabul etmiyor doktorlar. Ya varsa diyorum, her geçen gün kayıp diye düşünüyorum. Aslında sizin sorunuza cevap olmadı ama yazmak istedim

İsilik ve konak çok normal aslında..ama kakada kan normal değil elbette..bazı dr ların dana etinide yasakladığını okudum..henüz alerji dr una gitmedik ama sadecd süt alerjisi değilse diye endişe ediyorum..aynen vakit kaybediyormuşum gibi geliyo..

Ben de kan damlasini baslayinca oldu ama doktor o yapmaz dedi
Ben kan damlasinı vermedim bugün. Dünden önce hiic yoktu dün oldu bu tesaduf olamaz. Yani bence kan damlası bize yaramadı. Çünkü bendeki kakada mukus da çok yoğunlasti. Karın ağrısı da çabası. Kivrandi bütün gece.

Canım nerde yaşıyorsun. Zonguldalkta gastroenteroloji var sanırım?
Zonguldak-Alaplidayim canim. Mutlu yüksek varmış tip fakültesinde. Çocuk alerji uzmanıymış. Pazartesi gidicez inşallah. S3n de buralarda misin?

Ben kan damlasinı vermedim bugün. Dünden önce hiic yoktu dün oldu bu tesaduf olamaz. Yani bence kan damlası bize yaramadı. Çünkü bendeki kakada mukus da çok yoğunlasti. Karın ağrısı da çabası. Kivrandi bütün gece.

Zonguldak-Alaplidayim canim. Mutlu yüksek varmış tip fakültesinde. Çocuk alerji uzmanıymış. Pazartesi gidicez inşallah. S3n de buralarda misin?

Himm. Git canım. Memnun kalırsanız yaxarsın. Bir de kendi mi ilgileniyor asistanı mi :KK43: bolu da da Mustafa hoca var. Soyadını unuttum.

Himm. Git canım. Memnun kalırsanız yaxarsın. Bir de kendi mi ilgileniyor asistanı mi :KK43: bolu da da Mustafa hoca var. Soyadını unuttum.
Ek ücret ödeyerek özel muayene olabiliyormusuz biz öyle yaptık bakalım 100 tl gibi bir ücreti varmış sanırım. İnşallah iidir bizim cocuk drunun hocasiymis. Bati karadenizdeki tek alerji uzmanii dedi iddiali konustu.bildiririm sana

Ek ücret ödeyerek özel muayene olabiliyormusuz biz öyle yaptık bakalım 100 tl gibi bir ücreti varmış sanırım. İnşallah iidir bizim cocuk drunun hocasiymis. Bati karadenizdeki tek alerji uzmanii dedi iddiali konustu.bildiririm sana

Allah Allah boludaki de doçent canım. Bolu da batı Karadeniz de :) tamam canım haber bekliyorum :)

İsilik ve konak çok normal aslında..ama kakada kan normal değil elbette..bazı dr ların dana etinide yasakladığını okudum..henüz alerji dr una gitmedik ama sadecd süt alerjisi değilse diye endişe ediyorum..aynen vakit kaybediyormuşum gibi geliyo..
Eğer süte alerji var ise dana etini de temkinli tüketmek gerek. Çapraz bileşeni oluyor.
Hatt deneme yaparak dana eti tüketilmeli. Zaten süte alerji olan dana etnden kalıyor genelde.
Bu arada keçi sütü ve ürnler tüketirken de dikkatli olup dneeme yapmam lzım:KK66:

Son bir şey daha. Yumurta ve tavuk ikilisi de düşünülmeli. Şuana kadar vurulan aşılarda cicciv embiryosu içermekte. Bu yüzden biz yumurta veya tabuk yediğimizde aşıdaki gibi düşman sanıp savaş açıyor vücuttları :KK43:

Belki tesadüf ama 2.ay aşısına kadar ara ara yumurta yiyordum. Aşıdan sonra yumurtada kanlı kaka tepkilerimiz başladı. Aşılara güvenim yoktu artık hiç güvenmiyorum :KK43:

Canım kan damlasındandr seninkisi. Damlaya başlayanlarda olabiliyor demişlerdi.
Doktor hatta kaka takibinde zorlanırsın demişti bana.

Eğer süte alerji var ise dana etini de temkinli tüketmek gerek. Çapraz bileşeni oluyor.
Hatt deneme yaparak dana eti tüketilmeli. Zaten süte alerji olan dana etnden kalıyor genelde.
Bu arada keçi sütü ve ürnler tüketirken de dikkatli olup dneeme yapmam lzım:KK66:

Son bir şey daha. Yumurta ve tavuk ikilisi de düşünülmeli. Şuana kadar vurulan aşılarda cicciv embiryosu içermekte. Bu yüzden biz yumurta veya tabuk yediğimizde aşıdaki gibi düşman sanıp savaş açıyor vücuttları :KK43:

Belki tesadüf ama 2.ay aşısına kadar ara ara yumurta yiyordum. Aşıdan sonra yumurtada kanlı kaka tepkilerimiz başladı. Aşılara güvenim yoktu artık hiç güvenmiyorum :KK43:

Canım kan damlasındandr seninkisi. Damlaya başlayanlarda olabiliyor demişlerdi.
Doktor hatta kaka takibinde zorlanırsın demişti bana.
Kesinlikle kaka acayip bir şey oldu anlamadım ben de. Bi de bir öğün mama veriyorum birkaç gundur o da bilmedigim bir yapı verdi ben kakayı görünce şok. Damlayı vermedim dün geceyi rahat geçirdik mesela. Devit de yaramıyor sanki bize. Damla kullanmak filan istemiyorum. Aşıydi damlaydi mafediyoruz cocuklari

Kesinlikle kaka acayip bir şey oldu anlamadım ben de. Bi de bir öğün mama veriyorum birkaç gundur o da bilmedigim bir yapı verdi ben kakayı görünce şok. Damlayı vermedim dün geceyi rahat geçirdik mesela. Devit de yaramıyor sanki bize. Damla kullanmak filan istemiyorum. Aşıydi damlaydi mafediyoruz cocuklari
Damlalar zaten içeriklernden Sebep dokunuyor genelde.
Ben d vit de başka kullanıyorum. Demiri de geç başlayacğım ve onu da yurt dışından alacağım :KK66:
Sağlık bakanlığının verdiklerni araştırırsan sende kıllanmayı vazgeçersin.
Elimize sürmediğimi parabeni içiriyoruz :KK43:

Damlalar zaten içeriklernden Sebep dokunuyor genelde.
Ben d vit de başka kullanıyorum. Demiri de geç başlayacğım ve onu da yurt dışından alacağım :KK66:
Sağlık bakanlığının verdiklerni araştırırsan sende kıllanmayı vazgeçersin.
Elimize sürmediğimi parabeni içiriyoruz :KK43:
Bişi sormak istiyorum sanırım senin bebiş 4 . Ayını doldurdu ve alerjiden şüpheleniyorsun peki 4. Aydı aşılarını yaptırmayı düşünüyormuşum yaptırdınmı? Benim bebişi önümüzdeki hafta 4. Ayını dolduruyor kısmetse ve bende alerjiden şüpheleniyorum tepkimiz barsakta sanırım çünkü mukuslu ve çok az iğne ucu gibi kan görmüştüm , şimdi aşıyla ilgili yazılanları okuyunca endişelenmemek ve tereddüt etmemek zor gerçekten .Umarım bebişlerimizin alerjisi yoktur. Geçici birşeydir ama ben kaka yaptığında bezi açmaya korkar oldum kafayı bozmak üzereyim , annem ve eşim ise tam aksine çok rahatlar,bebişlerimizin kakası bazen öyle olur deyip geçiştiriyorlar, inşallah haklıdırlar.

Bişi sormak istiyorum sanırım senin bebiş 4 . Ayını doldurdu ve alerjiden şüpheleniyorsun peki 4. Aydı aşılarını yaptırmayı düşünüyormuşum yaptırdınmı? Benim bebişi önümüzdeki hafta 4. Ayını dolduruyor kısmetse ve bende alerjiden şüpheleniyorum tepkimiz barsakta sanırım çünkü mukuslu ve çok az iğne ucu gibi kan görmüştüm , şimdi aşıyla ilgili yazılanları okuyunca endişelenmemek ve tereddüt etmemek zor gerçekten .Umarım bebişlerimizin alerjisi yoktur. Geçici birşeydir ama ben kaka yaptığında bezi açmaya korkar oldum kafayı bozmak üzereyim , annem ve eşim ise tam aksine çok rahatlar,bebişlerimizin kakası bazen öyle olur deyip geçiştiriyorlar, inşallah haklıdırlar.
Evet bebeğim alerjik :KK43: ve bu alerjisi her aşıda daha da karmaşık hale geliyor.
Bu yüzden 4.ay aşılarını yaptırmayacağım.

2.ay aşısı sırasındada bildiğim halde yüzde 80yaptırmam diyip vicDan yapıp aşıyı yaptırdım.
Vicdan yaptığım şeyin yanlış olduğunu anladım. Artık aşı yaptırdığım için vicdan azabı duyuyorum :KK43:

X