• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin ismini değiştirme 😔

Ben de bir kere markete girmiştim, genc bir kadın 3-4 yaslarında cocugunu cagırıyor : "Abdülhamiiitt" :KK70:
cok zorlama isimler var, Oğan diye isim var çevremde, Ecrin var. anlam önemli tamam ama biraz da söylenişi kolay isimler olmalı
Abdulbaki muzaffer karaosmanlıgil
Huh
Aşk aleyna veda muck
ROket atar
Döndü döner
Calori hesaplaması yapmam lazım
Ciddi enerji tüketilir bu isimlerle

Ben de bir kere markete girmiştim, genc bir kadın 3-4 yaslarında cocugunu cagırıyor : "Abdülhamiiitt" :D
cok zorlama isimler var, Oğan diye isim var çevremde, Ecrin var. anlam önemli tamam ama biraz da söylenişi kolay isimler olmalı
Buğu diye bir isim vardı...güzel gibi gelse de söylenince buu....buu...gibi oluyor.agzimdan buğu cikmiyor

Merhabalar. 1 aylık bebeğim var ismine doğuma kadar karar veremeyip doğum sonrası hadi artık karar verelim dedik ve bi isim seçtik tam olarak işte bu dediğim bi isim değildi ama zaten işte bu dediğim bi isimde yoktu aklımda neyse eşim gitti kimliği çıkarttı o günden beri isme ısınamıyorum ara ara ısınıyorum ama sonra boğuyo gibi oluyo beni. Mahkemeye gidip değiştirelim diyorum eşim isim değiştirilmez oyuncakmı bu diyo 😔 ama ben sanki Asel ismini istiyorum artık o daha sıcak geliyo. Aranızda hiç bebek ismi değiştiren varmı süreç nasıl oluyo zor mu
Senin bebeşin ismi nedir?

Mahkeme açmanız lazım.
yaklaşık 5.000 TL harç ve giderler,tutacaksınız avukat ücreti vs. Ücretleri var.
dava açılıyor yaklaşık 3 ay sonra gün veriliyor
gerekçe dinleniyor eğer makul bir sebep varsa tek celsede değişir isim
isim değiştikten sonra elirli bir zaman var ondan sonra nüfusta değişiyor ve yeni kimlik alınıyor.
en az 5-6 ayı gözden çıkartın mahkeme sürecinde.
arkadaşımın eşi ondan izinsiz kız kardeşinin adını yazdırmış kimliğe. arkadaşım 1 günde sildirdi yeni
isim yazdırdı. emin misiniz süreçten

Ya inş başka kimsenin çocuğunun adı değildir kırıcı olmak istemem ama bi arkadaşımın ablası eşinin zoruyla çocuğun adını Feyzullah Alparslan Aras koydu ksjsjsjsıa saçma sapan bi isim oldu çocuk da 2 yaşlarında şu an bi de
Ben bu durumda çocuğa üzüldüm.3 tane isim birde soyadi okul zamanı yada resmi işlerde çok zorlanır.

Bir sınava girecek çocuk isim kodlamaklami uğraşacak sınav stresi ile mi uğraşacak olan çocuklara oluyor.

20 yıl sonra toplumun yarısı asel,ecrin gibi isimler olacak.

Basit ve telaffuzu kolay isimler koymuş olsalar bu kadar zorluk cekmezler yeni moda isimleri ben bile söylerken zorlanıyorum yanlış söyleyince kızıyorlar 😀

Küçük nedir yahu hsgsdfdsffds
Döner kadın mıydı belki Döne'dir, nüfus memuru yanlış anlamıştır. Yani o da şahane bir isim değil ama kebaptan iyidir:deli:

Ben de bir Elma tanıyorum, ailesi Elmas koymuş adını n. memuru yanlış yazınca Elma olmuş :eek:
Elma çok tatlı bence ya :D

arkadaşımın eşi ondan izinsiz kız kardeşinin adını yazdırmış kimliğe. arkadaşım 1 günde sildirdi yeni
isim yazdırdı. emin misiniz süreçten
Ben kendi kızımın bilgilerini aynı bu şekilde deistirdim.
Ama benimmizim 14 yaşındaydı geçen sene oldu
Yeni doğan için bilgim yok.

Satılmış, yeter diye isimlerde kulak aşinalığı olduğu için ilk tuaf gelmiyor ama kotu isimler...
Bir arkadaşın eltisinin ismi....sıkı durun...ismi Tamam...🙄 Tamam ismi hangi mantıkla konulmuş hala çözemedim
Kadına şarkı bile yazılmış işte ne güzel, no sıkıntı tamam tamam agsjshshhss.

O kadar mahkemelerle uğraşıp koya koya Asel mi koyacaksınız bir de? Çok yaratıcı bir isim, hiç duymamıştım doğrusu. Anlamı ne, kesin cennetten düşen bir şey?
Yardımcı olayım hemen .
  1. Arapçada bal anlamına gelmektedir. Cennetteki bal ırmağından bahsederken kullanılmıştır.
  2. Kuran’da Muhammed suresi 15. ayette geçer.

Ne kadar kırıcı yorumlar gelmiş ben bi sıkıntımı paylaştım isme alışamıyorum ısınamıyorum dedim belki lohusalıktandır farklı şekilde çok kötü etkilenen lohusa tanıdıklarım oldu yani. Ben mahkeme sürecini sordum zor mu kolay mı diye bu konuya böyle takıldım diye çocuğumun herşeyinde böyle değilim tabiki ne kadar yargılamışsınız

hımm ondandır. 14 yaşa gelene kadar bi sürü yerde kaydı vardır zaten
Aslında bizimki biraz karışık ama dava nüfus kayıtlarının ve soyadı düzelme islemiydi.
1,2 günlük olsa belki nüfusta halledilebilir ama 1 aylık da sıkıntı.
Muhtemelen mahkeme açılması gerekir.
Kabataslak prosedürü anlattım belki işlerine yarar.

Ne kadar kırıcı yorumlar gelmiş ben bi sıkıntımı paylaştım isme alışamıyorum ısınamıyorum dedim belki lohusalıktandır farklı şekilde çok kötü etkilenen lohusa tanıdıklarım oldu yani. Ben mahkeme sürecini sordum zor mu kolay mı diye bu konuya böyle takıldım diye çocuğumun herşeyinde böyle değilim tabiki ne kadar yargılamışsınız
Ya her şeyi geçtim, hadi hepsine olabilir dedik de Asel nedir ya? Bari güzel bir şey olsaydı.

Back