Bebeğin ismini değiştirme 😔

Benim kızımın cift ismi var Alya ilk ismi ,ama biz ikisini bir kullanıyoruz.
Ben de Leyla istemistim kızım olursa:)Alya yı da babası istedi.
Ben klasık isimleri severim.Zeynep babasının süsü demek.
Bence cok hos bir anlamı var.

İsimlerini çok merak ettim açıkçacı

Bir de eski ismi ne onu söylesen ???Belki söylesen Asel de ne kızın ismi daha güzel der rahatlatiriz seni .Lohusalıktan zaten insan neye takacagina şaşırıyor .Kimi yeni hayata alisamiyor ,kimi bebeğe ,kimi isme .Bende de oldu geçti sonra .

Çokmu komik ? Ben o isimşe bebeğime seslenirken tıhaf oluyorum ısınamadığım birşeyler var diyorum niye dalga geçercesine konuşuyosunuz keşke destekleyici cevaplar yazsanızda insan rahatlasa biraz
İnanın Asel diye seslenirken de aynısı olacak .Biraz kararsız bir yapınız var sanırım .O yüzden yadirgiyorsunuz.Ben başta hiç ismi ile bile seslenmiyordum .Bahsederken bile ismi kullanmiyordum .Kızımın adı da İpek ..Ama kızımla bagdastiramadim bir süre .Sonra birkaç ay sonra aklıma Peri ismi geldi .Neden peri koymadım .Aklıma neden gelmedi hamile iken diye bir süre de pişmanlık krizlerine girdim .Eşimin ağzını aradım acaba değiştirmeye yanaşır mi diye.Aslinda çok büyütüyoruz alt tarafı isim .Zeynep de çok güzel isim .Ben çok istedim kızlarımın ikisinde de ama eşimin çok fazla akrabası var Zeynep diye o yuzden istemedi .Zeynep çok asil ,her yaşta yakışacak ,bir defa da anlaşılacak ,anlamı güzel ,fonetigi güzel ,hem modern hem İslam'da güzel bir anlamı olan ,birçok güzel turkumuzde geçen bir isim .Dalga da geçilmez ama Asel dalga gecilmeye müsait bir isim .Ya çocuk ileride ASELSAN da çalışırsa ne olacak Bosverin bu isim degistirme ismini .

Doğrudur okul hayatım biteli çok oldu biz adımızı soyadımızı dolduryorduk ne günlerdi. En son kpps girdim ama optik kısmını nasıldı hatırlamıyorum heyecandan.
Ben de girdiğim sınav gorevlerinden biliyorum yoksa benim de çok oldu biteli

e 4-5 gun asel diye seslenin bakalim aliacak misiniz, benimseyecek misiniz?
hemen bugun nufus dairesine gitmeniz sart degil ki,
okul cagina kadar bu sekilde kalabilir de.

koylerde cok vardir, kimlikte farkli isim, kullanilan farkli isim,
bazen ayni ailede isimleri 3 kusak Ayse koyarlar, ama her aysenin kullanilan ismi farklidir, bir tane esas Ayse vardir tepede

Ben cogu kisinin resmi nikahinda falan ogrendim gercek isimlerini, o denli kullanilmiyor.

Ama bana oyle geliyor ki siz Asele de alisamayacaksiniz. 9 aylik hamilelikte karar verip ismini koyamamissiniz cocugun.

Ben sizi anliyorum Zeynep guzel bir isim olabilir ama benim de isinamayacagim bir isim.Keske iyi dusunup karar verseydiniz,esinizi ikna edip degistirmek çözümü

İsmi çok güzelmiş Asel simdi 10 bebekten 8 i Asel Eva gibi isimler bence hoş bir isim komşumuzun kızının adi ismetti babaannesinin ismi 14 yaşındayken çok ağlayıp sizlamisti kendi ismini kendi koyup mahkemeye başvurup sıla yaptırmisti ama o haklı İsmet sizin kızınızın adi ne güzelmiş

Tek derdin bu olsun bacım saglıklı olsunda ne ismi olursa olsun bak bize yıllardır çabalıyoruz boşver vesveselerden uzak dur 18 yaşına gelince kendi ne istiyorsa onu koysun

Eski yorumlarda ismi var aslında ama görmemişsiniz sanırım. İsmi Zeynep

Allah affetsin Asel nedir ya? Aselsan diyoruz biz bizim kuzen de kızına koyacakmış eşimle kahkahalarla güldük o nasıl isim diye.Şimdi burada elbette kızının adı Asel olan vardır da yani biz beğenmiyoruz mesela.Ama diyelim ki dünyanın en güzel ismi.E siz bu zamana kadar bir isim beğenemediniz 2-3 ay daha araştırsaydınız keşke.Yine de çok sinmiyorsa yasal yollsrı araştırın.Hakime de söylersiniz şimdilik isim kısmı boş kalsın siz yeter ki orayı boşaltın diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…