bebeğimizin kafasına telefon çarptı :(

Cok geçmiş olsun, bingildak kismina denk gelmemistir insallah o kısım yumusak oluyor biraz , umarim bir şey olmaz. Genede doktora göstermeniz iyi olacaktır.

Ben anlayamıyorum çocuğa birşey olunca birbirine kızan anne babaları, hele çocuğun annesini eleştiren, bakmayı beceremiyorsun imasında bulunan babaları.

Bu kadar güvenmediğiniz, bebek bakımını beceremeyeceğini düşündüğünüz insanları neden anne baba yapıyorsunuz, nasıl yapıyorsunuz hayret doğrusu

Eğer annenin ya da babanın psikolojik veya mental olarak bir rahatsızlığı yoksa gayet iyi bakar bebeğine. Tavsiyelerde bulunulabilir fakat bunun için kızmak, bağırmak, laf sokmak korkunç birşey ya.

Konu sahibi bu tip bir durumda görmeden ne denilebilir ki? Ben olsam kafam rahatlasın diye eğer gerçekten korktuysam doktora götürürdüm.

Böyle konuları okuyunca kendi anneliğimi sorguluyorum resmen

Ben anlayamıyorum çocuğa birşey olunca birbirine kızan anne babaları, hele çocuğun annesini eleştiren, bakmayı beceremiyorsun imasında bulunan babaları.

Bu kadar güvenmediğiniz, bebek bakımını beceremeyeceğini düşündüğünüz insanları neden anne baba yapıyorsunuz, nasıl yapıyorsunuz hayret doğrusu

Eğer annenin ya da babanın psikolojik veya mental olarak bir rahatsızlığı yoksa gayet iyi bakar bebeğine. Tavsiyelerde bulunulabilir fakat bunun için kızmak, bağırmak, laf sokmak korkunç birşey ya.

Konu sahibi bu tip bir durumda görmeden ne denilebilir ki? Ben olsam kafam rahatlasın diye eğer gerçekten korktuysam doktora götürürdüm.
Haklısınız da ilçede yaşıyoruz. Bahane değil tabi de ; ben hamileyken bile gittim acil bakmadı, başka ilçeye gönderiyor. Tabi direkt çarpmış olsa ALlah korusun kesin giderdik. Sağolun

Böyle konuları okuyunca kendi anneliğimi sorguluyorum resmen
Lütfen böyle hassas konuda yorum yapmayın. Akılsız bile diyebilirsiniz ama anneliğime asla Laf söyletmem. Her anne bebeğine karşı eşit şefkatte. Sakın yorum yapmayın

Haklısınız da ilçede yaşıyoruz. Bahane değil tabi de ; ben hamileyken bile gittim acil bakmadı, başka ilçeye gönderiyor. Tabi direkt çarpmış olsa ALlah korusun kesin giderdik. Sağolun

Hamileyken acile ne için gittiniz bilemem, bakmamış olabilirler acil çünkü orası, kadın doğum doktoru yoktur vs
Evet bahane olmamalı, daha ciddi birşey de olabilirdi mecbur giderdiniz o zaman. Gerekirse başka ilçeye de gidilir.

Görmediğim için bdv 'ye konu açtıracak kadar ciddi bir çarpma olduğunu düşünerek yazıyorum bunları

Ban yiyeceğim ama yazmadan da duramayacagim. İnsanlarin her kosulda aptal aptal gercek veya reel hayatta dediklerini taka taka ruhumun ayari bozuldu. Gelmis burada yazdigim bir mesajdaki bir cumleyi kalinlastirip belirtip bir de uzerine kinayeli masaallah yazmak nedir ya. Takmayayaim diyorum da iste bilincaltinda yer ediyor boyle gereksiz sahsiyetler.
Konu sahibi bu esiniz icin de gecerli burada gereksi yorum yap gereksizler icin de gecerli. Herseyden once insaniz insan bu hatayla yasar. Onemli olan once kendi hatani gormek.
Kimse ama kimse kimsenin anneligini sorgulayamaz ama toplum bilinci icin insanligini sorgular sorgulamali.
Sen surekli birilerini elestirirken nasil saglikli cocuk yetistirirsin.
Yazacagim cok ama cok sey var ama biraz sonra cocuklarim uyanacak ve onlari cayira salicam dusup kafalarini kollarini yarsinlar diye. MorAnka MorAnka
Buyur burayi da kalinlastir....

Allah kimseye yaşatmasın kızlar. mahfoluyorum, aklımdan çıkmıyor😞😞 dün akşam yemek yerken mutfakta, kızımız tabi gözümüzün önünde, taşıma koltuğunda. Eşim tezgahı topluyordu, ben de dedim ki, “aşkım ben tuvalete gidicem, sen giderken salona götürür müsün bebeğimizi” o da tabi götürdü. Gözü gibi bakıyor,ben ellerimi dahi yıkamıştım ki katıla katıla ağlama sesi, yani açlık ağlaması vb değil :KK43: koştum neoldu dedim telaş içindeyim. Öyle ağzında geveledi, mırıldanır gibi. Anlamadım diye bi iki kere sordum. Sinirlendi, “işte şöyle geliyordum, telefonu alırken, telefon pusete çarptıktan sonra kafasına çarptı herhalde” dedi ama nasıl yavaş tonla konuşuyor. O da haklı şimdi hem kızımıza üzülüyor hem de istemeden de olsa sebep olan olunca kahroluyordur. Gururundan “hepsi benim suçum” vb diyemez tabi...Çok ağır dedim bizim kafamıza bile çarpsa ... diyor ki direkt çarpmadı herhalde yoksa yarılırdı. Ama kızlar ben nasıl çarptığından bile emin değilim ve konuyu açıp açıp da tartışmak olmaz. O da emin konuşmuyor ki...Üzüntülü üzüntülü duruyorum. Bişey desem olmuyor. Dedim ki “ben yapsam öldürürsün beni, daha eli üşümüş , eldiven takmamışım diye bile kızıyosun” dedim. İsteyerek mi yaptım diyor. Saatlerce baksan sıkılıp eline al telefonu da şimdi ne gerek var diyorum. Sen almıyo musun sanki diyor, yok bu puset ayakaltında diyor. Ben böyle bişey yapsam Allah korusun o kadar eminim ki bana bağırıp çağırırdı ki ben sesimi bile yükseltmedim.Biliyorum evladına çok düşkün, hep ilgilenir, bakar :KK43: 3 aylık kızımız. Keyif yapsam suçlucam kendimi de wcye gittim, içim yanıyor içim, Allah korusun beyin hasarı yaşamaz değil mi yaa görünmez kaza. Daha başı yumuşak, 3 aylık evladımız :KK43: kötü düşünmek istemiyorum, mamasını yemişti, uyku vakti geçiyordu bile ağladı ağladı, sonra zaten üstüste esniyordu, ayağımda Salladım uyudu. Aklımdan çıkmıyor :KK43:

Emin olun o kadar ufak bebeği ayağınızda sallamak daha tehlikeli. İçiniz rahat etcekse götürün bı hastaneye kahrolmaya gerek yani şuan.

Boş eleştirdiğimi zannetme. Benim eşim de öyleydi. Üşüttün, terlettin, hasta ettin 😡😡 daha neler neler. En son patladım. Hele beni bir daha çocuk konusunda eleştirmeye kalksın canına okurum. 😈😈
Bağırıp çağırıp seni manipüle etmesine izin verme. 😉
Yok farkındayım helal olsun valla. Ben Pasif davrandım. Feryat etmeye bile çekindim. Nasıl bastırıldıysam. Bir daha bana kolay kolay laf edemez. Allah korusun. İlk ve son olsun. Annenin gece kalkıp bebeğini beslemesi, uyumadıpında gece saatlerce bakması bile büyük emek zaten. Pasif duruma düştüm aynen. O an bebeğe üzüleceğime oturup ona “nasıl oldu, niye oldu” demek de saçma olurdu ama bi kızmayı hakediyordu. Kızmadım, bastıran o oldu. Sabah bile sordum diye, 10 kere sorma diyor. Suçlu ama haklı nerdeyse

Geçende bizde de oldu aynısı malesef. Hafif bir çizgi gibi morarma oldu ama bir şey olmadı. Bende çok üzüldüm çok dikkat ettim uyumasın falan diye. Küçük kız kardeşi var ne bulsa fırlatıyor o da bebek ona da kızamıyorum ama en son patladım yani. Takip edin bulantı kusma olursa acile gidin

Ban yiyeceğim ama yazmadan da duramayacagim. İnsanlarin her kosulda aptal aptal gercek veya reel hayatta dediklerini taka taka ruhumun ayari bozuldu. Gelmis burada yazdigim bir mesajdaki bir cumleyi kalinlastirip belirtip bir de uzerine kinayeli masaallah yazmak nedir ya. Takmayayaim diyorum da iste bilincaltinda yer ediyor boyle gereksiz sahsiyetler.
Konu sahibi bu esiniz icin de gecerli burada gereksi yorum yap gereksizler icin de gecerli. Herseyden once insaniz insan bu hatayla yasar. Onemli olan once kendi hatani gormek.
Kimse ama kimse kimsenin anneligini sorgulayamaz ama toplum bilinci icin insanligini sorgular sorgulamali.
Sen surekli birilerini elestirirken nasil saglikli cocuk yetistirirsin.
Yazacagim cok ama cok sey var ama biraz sonra cocuklarim uyanacak ve onlari cayira salicam dusup kafalarini kollarini yarsinlar diye. MorAnka MorAnka
Buyur burayi da kalinlastir....
Bi dak geçmişi okucam

Geçende bizde de oldu aynısı malesef. Hafif bir çizgi gibi morarma oldu ama bir şey olmadı. Bende çok üzüldüm çok dikkat ettim uyumasın falan diye. Küçük kız kardeşi var ne bulsa fırlatıyor o da bebek ona da kızamıyorum ama en son patladım yani. Takip edin bulantı kusma olursa acile gidin
Çok geçmiş olsun sağolun

Yani nasıl bir telefon bilemedim şimdi bir kendi telefonuma bakıyorum bir de anlatım şeklinizi düşündüm

Kafasına moloz düşmemiş sonuçta

Bıngıldağına falan geldi deseniz hadi bir derece ama...

Daha bu çocuk büyüyünce nerelerden nerelere düşecek o zaman ne yapacaksınız? :KK53:

:110:
Eldiven takmadı diye , yanında telefona bakti diye, şunu yaptı diye bunu yaptı diye annesinin babasina babasınin annesine bağırdığı bir ev ortamı daha tehlikeli bence.
Bu ne ya? Yazık çocuğa.
Çocuğu için endişelenmek de bu değil, iyi ebeveyn olmak da. Bira daha büyüyünce kavgalarin sebebinin kendisi olduğunu düşünebilir - bu kavgalar ile büyüyüp ileride tüm olumsuzlukları kendinden bilen ezik bir çocuk olabilir. İnsanın psikolojisi/karakteri 0-5 yas arasına oluşur.
Kendinize bir çeki düzen verin lütfen
Telefon eski model ericson a 1018 mi.😄Endisenizi anliyorum ama bisey olmamistir merak etmeyin.Daha cok dusecek kalkacak vuracak carpacak kafasini.Basit bir telefon carpmasiylada birsey olmaz.bosuna esinizde sizde helak etmeyin kendinizi.
Konuyu okuduğumda çok abarttığınızı düşündüm ve bi salın demeye gelmiştim yorumları okuyunca şok oldum, telefonun üstten düşmesi gibi bir durum söz konusu değil, sadece hafif bir şekilde çarpmış anladığım kadarıyla, 3 aylık bebek bu tabii ki korkar ve ağlar. Düşme/çarpma durumlarında ilk düştüğü anda bebekte bir şuur bulanıklığı (ağlamaması ve etrafta olanlardan habersiz gibi boş bakması) oluşmadıysa, direkt ağlamaya başlamışsa, sonrasında susunca eski haline döndüyse, herhangi bir durum/davranış değişikliği yoksa, göz teması varsa ve güldürmeye çalıştığınızda gülüyorsa, fışkırır tarzda kusma vs yoksa bir problem yoktur. Bir ışık yardımıyla göz bebeklerinin boyutlarının eşit olduğunu ve ışığa tepkisini de kontrol edebilirsiniz. Bebekler ağladıktan sonra uyumaya meyilli olurlar, dolayısıyla saydığım bu problemler görülmüyorsa uyumasını engellemeye de gerek yoktur, ayağınızda sallayıp uyutmaktan bahsetmiyorum tabii ki kendi kendine uyumak istiyorsa engellemeyin diyorum. Yine de olayın meydana geldiği anda bebek tekse ve olay akışına hakim değilseniz ve evhamlandıysanız bu kadar ah vah etmek yerine dr a gidersiniz. Geçmiş olsun.
Hamileyken acile ne için gittiniz bilemem, bakmamış olabilirler acil çünkü orası, kadın doğum doktoru yoktur vs
Evet bahane olmamalı, daha ciddi birşey de olabilirdi mecbur giderdiniz o zaman. Gerekirse başka ilçeye de gidilir.

Görmediğim için bdv 'ye konu açtıracak kadar ciddi bir çarpma olduğunu düşünerek yazıyorum bunları
Emin olun o kadar ufak bebeği ayağınızda sallamak daha tehlikeli. İçiniz rahat etcekse götürün bı hastaneye kahrolmaya gerek yani şuan.
Yorumları okudum sanki bebeğin kafasına kaya düşmüş gibi davranılmis.
Kasmayin.
Yoksa bi kusma gözde kayma sorun yok.
Çok sağolun

X