bebeğimizin kafasına telefon çarptı :(

Ay vallahi sinir oldum, hem bebek 3 aylık, hem kafasına telefon çarpmış hala kocam aşkım diye anlatmışsınız hemde röntgen vs daha çok zarar vermez mi diyorsunuz...

Öncelikle doktora götürün, özellikle gözlerde kayma, fışkırtma şeklinde kusma varsa daha hızlı hareket edilmeli. Doktordan sonra bile 24 saat çocuğunuzu gözlenlemeniz gerekecek. Zaman kaybetmeyin lütfen.

Öncelikle çarpma, vurma gibi olaylarda bebek,çocuk hatta yetişkin uzun süre uyutulmaz. Siz birde sallayarak uyutmuşsunuz. Kocanızın yapmış olduğuyla sanki daha çok ilgilenmişsiniz gibi görünüyor. Şu olayları fazla abartmasak mı? Yani kaza bu olabilir. Sizin ne yapabilirimi düşünmeniz gerekir orda. Neden yaptın, nasıl yaptını değil. Bebeğinizi bir doktora gösterin. Ne olur ne olmaz.

Bebek çok küçük he büyük olsa durum değişir mi bilmiyorum ben her şekilde doktora götürürdüm. Biz bilemeyiz. Birde düşme vurma durumlarında ilk 2 saat önemlidir. Uyumamalı bebek. Birde uyku meyilli varsada sorun sanırım

Ay sakin film vs goturmeyin lutfen. Cocugu hastaneye sokmayin simdi. Ay ne olur biraz sakin mantikli dusunun ya.
2 cocuk annesiyim, yataktan, mama sandalyesinden hatta kaldirimdan dustuler. Daha gecen hafta kafasina koca telefonu dusurdu hicbirsey olmaz. Biraz sakin. Yok uyutmayin vs demisler oyle bir kural yok. Elbetteki buyuk carpmalarda dikkatli olmali ama Allah askina cep telefonu carpmis ya. Rontgen el kadar bebeye nedir? Azicik akliselim dusunun.

Allah kimseye yaşatmasın kızlar. mahfoluyorum, aklımdan çıkmıyor😞😞 dün akşam yemek yerken mutfakta, kızımız tabi gözümüzün önünde, taşıma koltuğunda. Eşim tezgahı topluyordu, ben de dedim ki, “aşkım ben tuvalete gidicem, sen giderken salona götürür müsün bebeğimizi” o da tabi götürdü. Gözü gibi bakıyor,ben ellerimi dahi yıkamıştım ki katıla katıla ağlama sesi, yani açlık ağlaması vb değil :KK43: koştum neoldu dedim telaş içindeyim. Öyle ağzında geveledi, mırıldanır gibi. Anlamadım diye bi iki kere sordum. Sinirlendi, “işte şöyle geliyordum, telefonu alırken, telefon pusete çarptıktan sonra kafasına çarptı herhalde” dedi ama nasıl yavaş tonla konuşuyor. O da haklı şimdi hem kızımıza üzülüyor hem de istemeden de olsa sebep olan olunca kahroluyordur. Gururundan “hepsi benim suçum” vb diyemez tabi...Çok ağır dedim bizim kafamıza bile çarpsa ... diyor ki direkt çarpmadı herhalde yoksa yarılırdı. Ama kızlar ben nasıl çarptığından bile emin değilim ve konuyu açıp açıp da tartışmak olmaz. O da emin konuşmuyor ki...Üzüntülü üzüntülü duruyorum. Bişey desem olmuyor. Dedim ki “ben yapsam öldürürsün beni, daha eli üşümüş , eldiven takmamışım diye bile kızıyosun” dedim. İsteyerek mi yaptım diyor. Saatlerce baksan sıkılıp eline al telefonu da şimdi ne gerek var diyorum. Sen almıyo musun sanki diyor, yok bu puset ayakaltında diyor. Ben böyle bişey yapsam Allah korusun o kadar eminim ki bana bağırıp çağırırdı ki ben sesimi bile yükseltmedim.Biliyorum evladına çok düşkün, hep ilgilenir, bakar :KK43: 3 aylık kızımız. Keyif yapsam suçlucam kendimi de wcye gittim, içim yanıyor içim, Allah korusun beyin hasarı yaşamaz değil mi yaa görünmez kaza. Daha başı yumuşak, 3 aylık evladımız :KK43: kötü düşünmek istemiyorum, mamasını yemişti, uyku vakti geçiyordu bile ağladı ağladı, sonra zaten üstüste esniyordu, ayağımda Salladım uyudu. Aklımdan çıkmıyor :KK43:
koekmayin bisde olmaz diye dusuyorum kaza bu birbirinizi suclayip cocuk gibi kavga edeceginize bebegi sakinlestirseydinz ķeske bingildagi daha dusmemis olabilir ama rabbim korumustr onemlo olAn yukseklikten dusmesi 4 tane cocugum var inanin duse kalka buyuyorlar ama genede doktora goturun

Ay sakin film vs goturmeyin lutfen. Cocugu hastaneye sokmayin simdi. Ay ne olur biraz sakin mantikli dusunun ya.
2 cocuk annesiyim, yataktan, mama sandalyesinden hatta kaldirimdan dustuler. Daha gecen hafta kafasina koca telefonu dusurdu hicbirsey olmaz. Biraz sakin. Yok uyutmayin vs demisler oyle bir kural yok. Elbetteki buyuk carpmalarda dikkatli olmali ama Allah askina cep telefonu carpmis ya. Rontgen el kadar bebeye nedir? Azicik akliselim dusunun.
Maşallah

Ben doktora gotururdum mutlaka. Yani telefon ne seviyeden carpti birde. Anlamadim oek orayi. Esit hiza da bir carpmaysa bir sey olmaz fakat telefon yukaridan duserek carptiysa problem.

Ne olursa olsun 3 aylık bebek bu, insan içinin rahat olması için bile gider doktora. Valla biz mi cok pimpirikliyiz siz mi cok rahatsınız acaba? Ben köpeğime bir sey olsa direk veterineri arayıp soruyorum yada götürüyorum. Bebeğim olsa da aynısını yapardım herhalde. İlk önce gider doktorun fikrini alırdım. Röntgeni kabul etme zorunluluğunuz yok.
Bu arada telefonunuz iphone mu? Bende xs max serisi var baya da ağır. 3 aylık bebegin kafasına hızlı düserse sıkıntı yaratacak sekilde agır hemde

Çocuk hareketli olunca baglasaniz da durmuyor.
Oğlum daha yürümeyi bilmezken koltuğa tırmanirdi, arkamı dönüp su içtiğim bir anlık dilimde, koltuğun üstünden düşmüştü, yaşı bile yoktu.
Yataktan da öyle.
Hele yürümeyi yeni öğrendikleri dönemde denge yokken o kadar çok düşüyorlar ki..

Çocuk hareketli olunca baglasaniz da durmuyor.
Oğlum daha yürümeyi bilmezken koltuğa tırmanirdi, arkamı dönüp su içtiğim bir anlık dilimde, koltuğun üstünden düşmüştü, yaşı bile yoktu.
Yataktan da öyle.
Hele yürümeyi yeni öğrendikleri dönemde denge yokken o kadar çok düşüyorlar ki..

2 hareketli çocuk büyüttüm
Ne yataktan düştüler ne mama sandalyesinden
Koltuk tepesinden de düşmediler
Çocuklar düşe kalka büyer kısmı mesela parkta oynarken düşer dizini acıtır yada koşarken ayağı takılır yere düşer olarak algılıyorum ben. Kafa üstü de düşebilir elbet bu annenin ihmali olduğu anlamına gelmez. Ama düşen çocuğa amannn bişey olmazzz rahat ol yaaa diyerekten geçiştirilmez. Dr.a gider birşey olmadığını teyit ettirir evine gelirsin. Keşke getirseydim demek var birde çünkü.

Millet "doktora git" demenin yerine "ayy ne kadar harika askiniz var, ne güzel kocisiniz var bebeginizi seviyormus" dememiz mi lazimdi da pardon? :110:

Hatirliyorum kizim neredeyse 1 yasindaydi ve bir sekilde kafasini sehpaya çarpmisti. O günde aslinda gezip tozacaktik fakat yine ne olur, ne olmaz doktora gittik. Tabiki birsey çikmadi.

Yani ne bilim, 3 aylik olan bebekte normalinda insan daha paranoya alir, daha az rahat. En azindan acili arar ne yapmasi gereken konusunda. Cocugu sallayarak yatirmaz ya. KK'ünde konu açmanin yerinde, hiçmi googledan arastirma yapmadin "çoçugun kafasina darbe" felan gibi kelimeler ile? Hadi doktora gitmedin, acilide aramadin.

Sonra biz "ne kadar rahatsin" dedigimizde kiziyorusun. Pes vallah, gerçekten pes.

Büyük küçük farketmez başına darbe alırsa bir süre uyanık kalması gerekli. Mide bulantısı özellikle kusma olursa hemen acile gidilmeli.

33 yaşına gelmişsiniz yarim saat aşkımli post yazıyorsunuz ama bi acile gidemiyorsunuz bu kadar evhama. Geçmiş olsun, bulantı yoksa sıkıntı olmaz. Sadece bir kac gün başı ağrır

Benim ilk oğlum bebegi kıskandığında cep telefonu alıp bebeğin kafasına fırlatmisti ben bebegi emzirirken. Bende korkmuştum, ama şükür birşey olmadi. Kusma, hareketsizlik gibi durumlarda hemen acile gitmek lazım. Başta bebegi gözlemlemek şart. Esiniz de ne olduğunu adam gibi söylesin. Evet bebege birşey olsa insan acayip suçluluk duyar, ama sonuç olarak konu sağlık da olabilir. Yani birseyler geveleyip durmaktansa söylesin. Birde eklemek isterim: ikinizde böyle konularda belli ki tecrübesiz siniz onun için size bebekler ve çocuklar için ilk yardım kursuna gitmenizi öneririm.kendinizde daha rahat edersiniz

Yani konu bebeğin kafasına telefon çarpması ama odak noktamız harika canımlı cicimli evliliğimiz var baakkk hıhhh😏 olsun diye uğraşıp yazılmış üşenmediniz mi Allah aşkına.
Bebeği doktora gösterin benim bebeğim de yataktan düşmüştü vakit kaybetmeden doktora götürdük röntgen çekildi. Ben ihmal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum, Instagram'da bir kadının çocuğu öyle düşmüş kaç defa röntgen istemiş doktordan bir şeyi yok deyip göndermişler bebeği iki saat uyutmamış ama sonrasında uykuya dalıyor bebek bir daha uyanmıyor. Kesinlikle bebeği uyutmayın ve iyi gözlemleyin

X