bebeğimizin kafasına telefon çarptı :(

Bebeğe hızlı bi şekilde çarptıysa morarma şişme kızarma falan olurdu görünürde birşey yoksa sert çarpmamış demekki, genellikle bebekler çok düşer çarpar falan kafatasının tam kemikleşmemiş olması bu çarpma etkilerini hafifletir, bebeğiniz daha çok düşecek çarpacak falan öncelikle telaş etmeden bi çarptığı yere bakmak lazım kafasının hangi kısmı nasıl çarptı çok küçül değilse bilinci yerinde mi yürüyosa denge sağlıyormu kusma(özellikle fışkırtarak) sersemleme gözlerde kayma mantıksız konuşma burnundan kusma varmı bu tarz birşey olursa acilen götürmelisiniz uyutmyın diyen arkadaşlar da aslında bu durumu daha net gözlemleyebilmek için uyumayınca daha net fark edersiniz diye soğuk suyla yıkamak biraz daha morarma ve şişmesini önleyebilir. Yeni annesiniz rabbim tehlikelerden korusun ama bebekler ne kadar dikkat etsekte düşe kalka büyüyorlar geçmiş olsub
Amin çok sağolun
Geçmiş olabilir bebek çocuk daha neler yasicaksiniz herşey oluyor olmaz dediklerimiz bile oluyor yapmam dediklerini yapıyorsun ..
Ama doktora götürmeniz de fayda var emin olmasanız bile götürün ..
Kavga tartışma sizin işinizi çözmez bunu söyleyebilirim bizde esimle 2.senemizde farkına vardık çocuk bu herşey başına geliyor kendine zarar vericegini bilmeden anlamadan birşeyi cekistiriyor ediyor devriliyor ..
Benim emeklemeyi bile zor yapan oğlum 8 aylıktı saanirim yanlış hatırlamıyorsam..
Mama sandalyesine koydum oyuncağını attı oyuncağı düştü diye ağlamaya başladı hemen eğildim oyuncağı aldım aramızda bir metre var yok ..
Mama sandalyesinden kafa üstü bıraktı kendini ..
Sanırım en büyük şok buydu benim için ..
Koltuktan bile tutunup ayağa kalkamiyordu ..
Hemen meme mememm diye ağlayınca o şokla hem emzirdim hem ağlıyorum .
Bir dakika icinde yaşandı herşey bu arada ailemi arıyorum komşum arabayı hazırladı çocuk pat ağlamadan uyudu hemen ben zaten doktorun odasına gittim hatırlamıyorum sonrasini 8 saat gözetim altında tutulduk ama doktor beni sakinleştirdi sakin ol bebeginin acı hissetmedigine biryerinin agrimadigina eminim diye şeyler söylemişti ..
Ah yaa Allah korumuş. Saniyede hiç beklenmedik şekilde oluyor. Şükür atlatmışsınız sağsalim.
Oğlum 3 yaşındaydı yatağa bizim yanimza geldi sabaha karşı ve sabah yataktan düştü ortada yatmayı sevmiyor , ağlamadı düşünce neyse sonra alnim ağrıyor dedi , o ara geniz akıntısı cok yoğundu alnina ağrı oluyordu biz 2 saat zaten kontrol ettik ama doktorda da randevumuz vardi gidince söyledik akıntıdan dolayi olabileceğini söyledi, Iste diğer doktora gidelim mi dedik yok dedi, hastaneden çıktık kapinin önünde cocuk kustu oh rahatladim dedi alinin ağrısı geçmiş ama biz girdik geri bos olarak beyin cerrahini bulduk. Kaç saat geçti dedi nerdeyse 3.5-4 saat dedik. Göz takibi yaptı, alni ağrıyordu kusunca gecti dedi oda kusma onla bağlantılı değil gerek yok tomografiye dedi. O gün hep kontrol ettim çocuğu bisey olmadi. Ama olmayacağı anlamina gelmez.
SizE de çok geçmiş olsun. Allah korusun evlatlarımızı :KK43:
@papyonkilikli nin dediği şeye katilmiyorum arkadaşımn çocuğu düştü çektirmerdi sonra farketti az kanamami olmuştu catlak mi neyse unuttum. Yani bunlar benim çocuğuma olmadi demekle olacak seyler değil.

Oğlum hala geliyor geceleri yanımıza yattigi tarafta yere park yatağının süngerini koyuyorum dusuyorda hala ama allahtan yumusak yere düşüyor
Çok dikkatli olmak gerekiyor işte gözümüz gibi bakıyoruz. Saniyede görünmez kaza ki ben oyun halısına bile koyduğumda ya yanındayım ya da üç-beş dakikada bir bakıyorum. Yuvarlanıyor

Sağolun ama dışardan bakınca ezilme vb göremeyince film vb çekerlerse , bebeğe daha çok zarar vermez mi?
evet 'doğru' doktorlar çok zarar verir çocuğa . onların işleri bu değil mi? 'zarar vermek...'

evet 'doğru' doktorlar çok zarar verir çocuğa . onların işleri bu değil mi? 'zarar vermek...'
O anlamda değil. Örnek veriyorum bazı insanlar kendi talebiyle gidip beyin tomografisi çektiriyorlar, bu sefer daha çok hastalanıyorlar. Doktor direkt önerse/uygun görse önerse sorun yok ama bu bir gerçek bazı cihazlar çok zararlı. (Kızımın Allah korusun görünür de bişeyi olsaydı, babası da çok bilinçli, giderdik hemen, zararı asla düşünmezdim)

Dedim ki “ben yapsam öldürürsün beni, daha eli üşümüş , eldiven takmamışım diye bile kızıyosun” dedim. İsteyerek mi yaptım diyor. Saatlerce baksan sıkılıp eline al telefonu da şimdi ne gerek var diyorum. Sen almıyo musun sanki diyor, yok bu puset ayakaltında diyor. Ben böyle bişey yapsam Allah korusun o kadar eminim ki bana bağırıp çağırırdı ki ben sesimi bile yükseltmedim.
Size böyle davranan birisini aşkım balım deyip yüzlerseniz, böyle davranmaya daha çook devam eder tabi.

Size böyle davranan birisini aşkım balım deyip yüzlerseniz, böyle davranmaya daha çook devam eder tabi.
Kendisi de bana diyor. Üzülmez mi ona birşey olacağına bana olsun dedi, evladı ama yine de suçu yokmuş gibi davranması çok sinir ediyor beni aklıma geldikçe... önümüze bakmak lazım.

Bu tarz şeyler olabilir yeri gelecek siz de istemeden zarar vereceksiniz yeri gelecek eşin hatta akrabaların hatta ve hatta elin çocukları bile zarar verecek. Sonuçta siz ve eşiniz bilerek ve isteyerek çocuğunuza zarar verecek değilsiniz. Bunu burda konuyu açıp eşinizin tavrını anlatmak yerine doktora götürüp içinizi rahatlatsaydınız keşke ve böylesi durumlar için birbirinize destek olmanız gerekirken birbirinizi suçlamanız ikinizinde hatası.

geçmiş olsun.. düşe kalka büyüyecek tabi kuzu
Allah daha beter durumlardan korusun
doktora götürdünüz mü?

Allah kimseye yaşatmasın kızlar. mahfoluyorum, aklımdan çıkmıyor😞😞 dün akşam yemek yerken mutfakta, kızımız tabi gözümüzün önünde, taşıma koltuğunda. Eşim tezgahı topluyordu, ben de dedim ki, “aşkım ben tuvalete gidicem, sen giderken salona götürür müsün bebeğimizi” o da tabi götürdü. Gözü gibi bakıyor,ben ellerimi dahi yıkamıştım ki katıla katıla ağlama sesi, yani açlık ağlaması vb değil :KK43: koştum neoldu dedim telaş içindeyim. Öyle ağzında geveledi, mırıldanır gibi. Anlamadım diye bi iki kere sordum. Sinirlendi, “işte şöyle geliyordum, telefonu alırken, telefon pusete çarptıktan sonra kafasına çarptı herhalde” dedi ama nasıl yavaş tonla konuşuyor. O da haklı şimdi hem kızımıza üzülüyor hem de istemeden de olsa sebep olan olunca kahroluyordur. Gururundan “hepsi benim suçum” vb diyemez tabi...Çok ağır dedim bizim kafamıza bile çarpsa ... diyor ki direkt çarpmadı herhalde yoksa yarılırdı. Ama kızlar ben nasıl çarptığından bile emin değilim ve konuyu açıp açıp da tartışmak olmaz. O da emin konuşmuyor ki...Üzüntülü üzüntülü duruyorum. Bişey desem olmuyor. Dedim ki “ben yapsam öldürürsün beni, daha eli üşümüş , eldiven takmamışım diye bile kızıyosun” dedim. İsteyerek mi yaptım diyor. Saatlerce baksan sıkılıp eline al telefonu da şimdi ne gerek var diyorum. Sen almıyo musun sanki diyor, yok bu puset ayakaltında diyor. Ben böyle bişey yapsam Allah korusun o kadar eminim ki bana bağırıp çağırırdı ki ben sesimi bile yükseltmedim.Biliyorum evladına çok düşkün, hep ilgilenir, bakar :KK43: 3 aylık kızımız. Keyif yapsam suçlucam kendimi de wcye gittim, içim yanıyor içim, Allah korusun beyin hasarı yaşamaz değil mi yaa görünmez kaza. Daha başı yumuşak, 3 aylık evladımız :KK43: kötü düşünmek istemiyorum, mamasını yemişti, uyku vakti geçiyordu bile ağladı ağladı, sonra zaten üstüste esniyordu, ayağımda Salladım uyudu. Aklımdan çıkmıyor :KK43:
Böyle şeyler olabiliyor canım ikinizde neden suçlyacaksınız kendinizi. Benim bebepimde 4 aylıkken yere düştü koltuktan ben mamaısnı hazırlamaya gitmiştim :KK43: çok üzülmüştüm ağlamıştm ama bi sorun olmadı şükür seni çok iyi anlıyorum ama bu kadar sıkma kendini görünmez kaza suç kimsede değil. Artk daha dikkatli olursunuz mesela ben akıllandım başka odaya gideceksem oyun halısına bırakıyorum bebeğimi

Bu tarz şeyler olabilir yeri gelecek siz de istemeden zarar vereceksiniz yeri gelecek eşin hatta akrabaların hatta ve hatta elin çocukları bile zarar verecek. Sonuçta siz ve eşiniz bilerek ve isteyerek çocuğunuza zarar verecek değilsiniz. Bunu burda konuyu açıp eşinizin tavrını anlatmak yerine doktora götürüp içinizi rahatlatsaydınız keşke ve böylesi durumlar için birbirinize destek olmanız gerekirken birbirinizi suçlamanız ikinizinde hatası.
geçmiş olsun bu arada inşallah bir sıkıntı yoktur.
geçmiş olsun.. düşe kalka büyüyecek tabi kuzu
Allah daha beter durumlardan korusun
doktora götürdünüz mü?
Sağolun. Şükür iyi sorun yok, doktora gitmedik

Ne kadar sevgi pıtırcığı bir aile. Bebeğimiz bebeğimiz bebeğimiz..:KK48:

Abartmayın yahu. Bebek unuttu gitti o an canı yandı ağladı avutuldu bitti.

Ben de bir defa kafasına telefon düşürdüm, bir defa dirseğim çarptı, bir defa koltuktan düşürdüm. Üzüldüm öptüm avuttum geçti.
Koltuktan düşünce çok korkmuştum ama abartıyoruz neticede.

Bunun için eşle kavga etmek, konu açmak çok saçma değil mi?
Bu şekilde her şeyi abartırsanız zor bir hayatı olur o çocuğun..

Sarsar şekilde , sert şekilde sallamadıkran sonra sallamak tehliikeli değil annelerin bebekleri uyutma durumuna herkes akıl verir olmuş... duyduğunuz şeyleri iyi araştırın
Aynen böyle birşey imkansız. Eskiden beri sallanmışız. hatta çarşaflarda. Yenidoğanı sallayacak halimiz yok

Böyle şeyler olabiliyor canım ikinizde neden suçlyacaksınız kendinizi. Benim bebepimde 4 aylıkken yere düştü koltuktan ben mamaısnı hazırlamaya gitmiştim :KK43: çok üzülmüştüm ağlamıştm ama bi sorun olmadı şükür seni çok iyi anlıyorum ama bu kadar sıkma kendini görünmez kaza suç kimsede değil. Artk daha dikkatli olursunuz mesela ben akıllandım başka odaya gideceksem oyun halısına bırakıyorum bebeğimi
Teşekkürler . Görünmez kaza işte, bebek pusetinde duruyo, eşim de masadan telefon alıyor. Yani hiç akla gelmez.Allah korumuş kızmayın ama mama yapmaya giderken bebeği düşen çok anne var. Ben 3 aylıkken bile cesaret edemiyorum. Üç yuvarlansa yerde . Heleki 4 ay acaip büyük. İnsanın aklına geliyor, ben mama yapmaya gitsem bebek düşer mi diye. Ben de mama yapıyorum bu arada. Hem mama hem meme.

Ne kadar sevgi pıtırcığı bir aile. Bebeğimiz bebeğimiz bebeğimiz..:KK48:

Abartmayın yahu. Bebek unuttu gitti o an canı yandı ağladı avutuldu bitti.

Ben de bir defa kafasına telefon düşürdüm, bir defa dirseğim çarptı, bir defa koltuktan düşürdüm. Üzüldüm öptüm avuttum geçti.
Koltuktan düşünce çok korkmuştum ama abartıyoruz neticede.

Bunun için eşle kavga etmek, konu açmak çok saçma değil mi?
Bu şekilde her şeyi abartırsanız zor bir hayatı olur o çocuğun..
“Bebeğimiz, bebeğimiz, bebeğimiz” diye beni eleştirmeniz için en az iki konuda bebekten bahsetmeliyim değil mi? Sanki beni aylardır tanıyorsunuz da her seferinde bebeğimiz diye tutturuyormuşum gibi yazmışsınız. Sadece konu 1 tane. 6-7 aylık olup çarpsa inanın bu kadar evham yapmayacaktım. Herzaman canımız yanat evet de , 3 aylık. Direkt kafasına. Ve çarpma dediğim, yakın mesafeden çarpsa ne olucak. Düşe kalka zaten. Velhasıl, yüksek mesafeden sadece kafasına düştü. Hani koltuğa falan çarpsa ok. Bütün vucut. Burada acı bir bölge de ki orası da tutarken bile bastırılmaması gerekli olan yer.

Oğlum 3 yaşındaydı yatağa bizim yanimza geldi sabaha karşı ve sabah yataktan düştü ortada yatmayı sevmiyor , ağlamadı düşünce neyse sonra alnim ağrıyor dedi , o ara geniz akıntısı cok yoğundu alnina ağrı oluyordu biz 2 saat zaten kontrol ettik ama doktorda da randevumuz vardi gidince söyledik akıntıdan dolayi olabileceğini söyledi, Iste diğer doktora gidelim mi dedik yok dedi, hastaneden çıktık kapinin önünde cocuk kustu oh rahatladim dedi alinin ağrısı geçmiş ama biz girdik geri bos olarak beyin cerrahini bulduk. Kaç saat geçti dedi nerdeyse 3.5-4 saat dedik. Göz takibi yaptı, alni ağrıyordu kusunca gecti dedi oda kusma onla bağlantılı değil gerek yok tomografiye dedi. O gün hep kontrol ettim çocuğu bisey olmadi. Ama olmayacağı anlamina gelmez. @papyonkilikli nin dediği şeye katilmiyorum arkadaşımn çocuğu düştü çektirmerdi sonra farketti az kanamami olmuştu catlak mi neyse unuttum. Yani bunlar benim çocuğuma olmadi demekle olacak seyler değil.

Oğlum hala geliyor geceleri yanımıza yattigi tarafta yere park yatağının süngerini koyuyorum dusuyorda hala ama allahtan yumusak yere düşüyor
Yatak bariyerleri var arastirdiniz mi bilmiyorum ama cok guzel is görüyor ben cok memnunum. Keske en başından alsaymisiz. Bizde 2 kez düşürdük maalesef ama simdi dusme riski 0 ❤️

benim oglum uzerine (su sepetli ahsap cekmecrli dolaplardan) dusurdu tirmanmaya calisirken, bi kere de ben buyuk rulo strec film dusurdum kafasina...

kucukken en ufak dusmelerde bile hastane yollarina dusuyorduk, 1 defa rontgen cekildi bir defasinda da tomografi istediler ancak cihaz bakimdaydi 2 gun sonra cekilebilir dediler iki gun sonra da cocukta bir gariplik olmayinca cektirmedik.

doktor bize artik muayeneyi evde kendimiz nasil yapacagimizi gosterdi. gozune isik tutarak gozbebeginde buyume kuculme varmi diye bakiyorduk. onun disinda goz temasi, kusma, uyku hali, zihin bulanikligi huzursuzluk filan takip ettik. cok sukur su ana kadar bir aksilik yasamadik.

insan cok tedirgin oluyor evet, benim basima gelmedi diye kimsenin basina gelmeyecek degil. bir ogrencimin kizi 4. kattan dusmus asagiya, ayagi kirilmis sadece, ama bi baska cocuk merdiven ckisrken ayagi bosluga gelip ondeki basamaga basini vurdugu icin ölmüs ic kanamadan...

oglum her dustugunde ya da kafasina bisey carptiginda hastaneye gitseydim gunde 20 kere filan acile gitmem gerekirdi. sakin ve sogukkanli olmayi ogrenin ama tedbirsiz olmayin tabiki asla.

Bukadar uzun aşkımlı canımlı konu açana kadar acile getirin çocuğu. Benim telefonum bikere yüzüme doğru düştü burnum kırıldı sanmıştım. Böyle durumlarda çocuk uyutulmaz bile bir süre.
Bende ona takıldım 🤔

Yatak bariyerleri var arastirdiniz mi bilmiyorum ama cok guzel is görüyor ben cok memnunum. Keske en başından alsaymisiz. Bizde 2 kez düşürdük maalesef ama simdi dusme riski 0 ❤️
Kendi yatağı arabali olan kenarinda yukseklik var ama depremlerden sonra yanima aldim bizim yataktan düşüyor birde 5.5 yaşında hala düşmesi normal mi

Kendi yatağı arabali olan kenarinda yukseklik var ama depremlerden sonra yanima aldim bizim yataktan düşüyor birde 5.5 yaşında hala düşmesi normal mi
Olabilir ya uyurken dalip dusebilir canim kuzucuk ❤️ Bence bariyer al kafan rahat olsun. Ben oglumla beraber uyuyorum o bariyer tarafinda oluyor guvenle sirtimi dönüp uyuyabiliyorum

X