benim oglum uzerine (su sepetli ahsap cekmecrli dolaplardan) dusurdu tirmanmaya calisirken, bi kere de ben buyuk rulo strec film dusurdum kafasina...
kucukken en ufak dusmelerde bile hastane yollarina dusuyorduk, 1 defa rontgen cekildi bir defasinda da tomografi istediler ancak cihaz bakimdaydi 2 gun sonra cekilebilir dediler iki gun sonra da cocukta bir gariplik olmayinca cektirmedik.
doktor bize artik muayeneyi evde kendimiz nasil yapacagimizi gosterdi. gozune isik tutarak gozbebeginde buyume kuculme varmi diye bakiyorduk. onun disinda goz temasi, kusma, uyku hali, zihin bulanikligi huzursuzluk filan takip ettik. cok sukur su ana kadar bir aksilik yasamadik.
insan cok tedirgin oluyor evet, benim basima gelmedi diye kimsenin basina gelmeyecek degil. bir ogrencimin kizi 4. kattan dusmus asagiya, ayagi kirilmis sadece, ama bi baska cocuk merdiven ckisrken ayagi bosluga gelip ondeki basamaga basini vurdugu icin ölmüs ic kanamadan...
oglum her dustugunde ya da kafasina bisey carptiginda hastaneye gitseydim gunde 20 kere filan acile gitmem gerekirdi. sakin ve sogukkanli olmayi ogrenin ama tedbirsiz olmayin tabiki asla.