- 17 Aralık 2015
- 26.405
- 48.059
çok degilmi 10 aylik cocuk icin gunduz bukadar uykuevet ortlama gunduz 3 saat 3.5 arası uyuyor toplam gunduz
Salonda ben oturamıyorum genelde uyuyakalıyorum ama esım orada oturuyor o daha gec yatıyor. Tabı onun ıcın hava hos o aksam yatıyor 1 karıs sabah kalkıyor 10 karıs buyumus adam uykudan.Hoş geldin
Bence çözüm odaları ayırmak büyüğün uykusu da bölünmez onun dönmesine küçük de uyanmaz
Salonda park yatak varmış onu bir yere koy ve Deniz orada uyusun
Hatta sen de bir süre onunla takıl
Çocuğun hayatı birden çok değişmiş annesini özlemiş uykuya dalamıyor
Bir de 8 de yatınca sabaha kadar 4 kere kalkmak normal geldi bana
Benimki ilk yatınca 4 saat uyur sonra iki saat aralıklı kalkardı
Sen gerildikçe de uyuyamıyor bence arada Baba desteği şart
Mesela emzirdin yatırdın tekrar mıkırdandığında dürt babayı uykusunu dağıtmadan gidip pışpışlasın onda meme olmadığı için daha kolay dalabilir
Normal sankı yanı gece 10 saat gunduzde 3-4 saat arası uyur dıyor uzmanlar. sızın kı daha mı az uyuyordu gunduz ?çok degilmi 10 aylik cocuk icin gunduz bukadar uyku
8 erken degil bu donemlerde buyume hormonlari erken saliniyor brnim kizim 7.30 da yatiyor sorun uyudugu saat degil cocugun bir problemi var
kizim 1 sefer 1 saat kadar uyuyor bazen 2.yi hic uyumuyor bu aylarda 2 sefer 45 er dk civari yada tek uyku 1 1.5 saat kadar diye biliyorumNormal sankı yanı gece 10 saat gunduzde 3-4 saat arası uyur dıyor uzmanlar. sızın kı daha mı az uyuyordu gunduz ?
neye gore erken pekibence uyuduğu saat.
çocuk anneyi görmüyor.
işten gel yemek yedir topla kaldır. 8 de yatır.
gece eziyet ediyor işte.
ayrıca 8 çok erken.
çok degilmi 10 aylik cocuk icin gunduz bukadar uyku
Aynı şeyleri ben de yaşadım. Oğlum şu anda 15 aylık. 10–11 ay civarı bir gün tak etti artık, gece emmesini bıraktım. Uyandıkça su verdim yatırdım. Çok şükür ondan sonra baya rahat ettim. Gece uyuttuktan sonra (9-10 gibi) 11 civarı uyanırsa emziriyorum, onun dışında sabah 6ya kadar emzirmiyorum. Son iki günde dikkat etmemişim, baktım alışkanlık yapacak, hemen durdurdum kendimi. Sırf memeye uyanıyordu yani.
Bence gece emmesini kes artık. Sütün tamamen de gitmez endişe etme, sadece biraz daha azalıyor. Eskisi kadar dolu dolu olmuyor ama gene yetiyor.
Bir de muhtemelen çalışmaya başladığın için yapıyordur. Oğlum 7 aylıkken çalışmaya başlamıştım. O zaman gece çığlıkları da başlamıştı. Ben ücretsiz izin alınca bitti anca (4-5 ay kadar sürdü sanırım).
Çok zor bir süreç biliyorum. Halen o uyku düzensizliği süreci devam ediyor bizde. Eğer çok şanslıysam 2 kere anca uyanırım, şanssızsam bir süre sonra sayamıyorum uyanmaları... çok çok nadir de uyanmadığı ya da 1 kez uyandığı olur... yakında da işe başlayacağım, nasıl olacak hiç bilmiyorum valla...
2.30 saat kalıyor bıze. cocuklar ve ben yıyorum sofra fılan toplamıyorum onlarla ılgılenıyorum. Hem buyugu okula gıdıyor onunlada ayrıca bır vaktımız kalsın ıstıyorum baaska kuzenlerımde var hepımızın cocugu bu saatlerde uyuyor 8 olmaz 8.30 olur ama 9 degıl mesela. Hıc bırı boyle uyanıo uyuyamama durumu yasamıyor yenı basladı bır seye baglamak ıstıyorum oda olmuyorbence uyuduğu saat.
çocuk anneyi görmüyor.
işten gel yemek yedir topla kaldır. 8 de yatır.
gece eziyet ediyor işte.
ayrıca 8 çok erken.
maasallah kuzucuga uykuyu seviyor demekkiBenimki 4 saat uyuyor ve 15 aylık :) maşallah maşallah diyelim lütfen.Bir hafta tek uyku uyutmayı denedim de süründü resmen. Şimdi geri döndük çift uykuya... ama gece geç yatıyor orası ayrı (9.03-10 gibi)
Bende dıyorum hıkayeyı nereden tanıyorumBenim oğlumda 1 yaşında. 6 aydan beri gecede zibilyon kez çığlık vari ağlamalarla uyanıp emip geri uyuyor. Ben zobiye döndüm. İşe de başladım gündüz ememiyor diye ellemeyeyim gece emsin diyorum da yakında hasta olacağım. Var mı çaresi olan şuracıkta bende bekleyeyim. Cute love youuuu
kucuk toplarla top attırıyoruz, şişeye makarna attırıyoruz , mandallarla oynuyor. bırde bızde abı var onların ıkısı oynuyor gayet guzel hafıza kartları var sımdılık sadece gosterıyoruz bundan sonra algıları daha degısır ona gore gelısır algıları dıye dusunuyorumbende size birsey sormak iatiyorum ne gibi oyunlar oynuyorsunuz ben artik bi yerden sonra tikaniyorum da
Ama 45 dk uykular uyumus sayılmıyor. Yanı ben oyle bılıyorum ay ıtıbarıyle bır degısıklık olmadıysa mesela 7 de uyanıyor 9.30 da gerı uyumak ıstıyor gozlerı kuculuyor kızarıyor. bır o zaman uyuyor bırde 3 gıbı . sızın aksam kacta uyuyor sabah daha gec mı kalkıyor bıze gore.kizim 1 sefer 1 saat kadar uyuyor bazen 2.yi hic uyumuyor bu aylarda 2 sefer 45 er dk civari yada tek uyku 1 1.5 saat kadar diye biliyorum