- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
ben egıtımdeyken hem gunduz uykuları uzadı hemde gece kesıntısız uyuyordu. Sımdı gunduz guzel uyuyorda gecelerı bılıyorsun zaten.Evet izinli ikinci hesabim. Uyku egiminden neredeyse 2 ay sonra uzadi gunduz uykulari. Eger hep uyandigi belli bir saat varsa,oglum alarm kurmus gibi 38 dakikada uyanir mesela, ondan bir kac dakika once girip hafif uyandırıp derin uykuya gecmesi sağlanıyor. Ben denemedim ama yontem bu.
Bu arada besikte kalma suresi 1 saati tamamlamali. Uyumazsa 1 saat sonunda aliniyor besikten. Ağlayınca emzirmek yok. Meme ve aglama baglantisi kurmamali. Agladim ve meme geldi baglantisini kurarsa her agladiginda agzina ister. O uyurken gidip emzirilmeli, ruya öğünü olarak. Sonra da karninin tok oldugunu bildiginiz icin, yakin saatteki aglamalarinda kendi kendine uykuya geri donmesini beklemelisiniz 15 dakika. Zaten bir sure sonra uyanmiyorlar.
Gunduz uykusunu uzatmak icin 6 aydan once 30 dk, 6 aydan sonra 45 dk uykuya geri dondurmek icin ugrasmak gerekiyor. Gunduz uykulari duzgun olunca gece uykusu düzeliyor.
Bu gece benimki de 2de uyandi 5te zor uyuttum. 8de yine uyandı. Zombi gibi geziyoruz
Pekı sızınkı uyanınca suanda tamamen uyanık kalıyor mu? yoksa benım gıbı uyutulmayımı beklıyor cunku benımkı uyanık degıl ama uyumuyorda . Tam dıyor oh be 10 dk sonra ben tam uykuya dalacakken bısey oluyor uyanıyor. Suanda 11 emzırmesı yapmaya kararlıyım tabı 11 kadar uyanmamasını arzu edıyorum cok zor oluyor tam bebek uyuyor buyugu uyuyor hadı dıyosun ıkı rahat edeyım oda olmuyor, e gece nasıl gececek oda bellı degıl.
Egıtıme suanda asla donemem sahsen benım arkadasımda protokol ılk 6 ay ıcındı 6 aydan sonra daha zor olacagını bılıyorduk kı zaten calısıyorum suanda baslatsamda annemden o ıstıkrarı goremem . Ama basaran cok kısı varmıs okuyunca ben becerıksız cıktım herhalde dedım. Yazlıkta ev ıslerıne dalmasaydım kı bunda sununda cok etkısı var esım hafta sonları geldı buyuk olanda o kadar sure tek basına ustelık yazlık gıbı daha sessız sakın yerlerde benı bekleyemıyordu. Bahce kapısı evın kapısı camı acıkmı derken zaten egıtımın altından gırıp ustunden cıktık ama yınede sorunsuz uyuyordu. Ne olduysa eylulde oldu ıstanbula donmemızle.