• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin parmaklari

Canim gecmis olsun
Insallah cok guzel el ve ayaklari olur kizinin ameliyat sonrasi.
Merak ediyorum lutfen yanlis anlamayin detayli ultrasyonda bisey demedilermi.
Bianda sok olmamis olurdunuz hazirlardiniz kendinizi.

Cok gecmis olsun. Uzulmeyin tipta artik herseyin caresi var ki ozellikle bu estetikle alakali birsey ise...
RABBIM acil sifalar versin

Çaresiz dert yoktur üzülmeyin vardır bir çözümü.

Eve
Izmirde bir universite hastanesinde olmustu diye hatirliyorum. Ama yarin arar ogrenirim istersen cnm.
Evet ya size zahmet olmucaksa birde Dr adını öğrenirseniz cok sevinirim bide k
Canim gecmis olsun
Insallah cok guzel el ve ayaklari olur kizinin ameliyat sonrasi.
Merak ediyorum lutfen yanlis anlamayin detayli ultrasyonda bisey demedilermi.
Bianda sok olmamis olurdunuz hazirlardiniz kendinizi.
Hayır canım ve ben her ay düzenli Dr giden bir hastayım elleri yumruk gibiydi bizde demedik neden hep böyle doğunca bile söylemedi takı ablam altını değiştirirken ayakları fark etti gidip hemşire ye söyledi hemşire hbr yokmu elleri de öyle dedi zaten sonrası tahmin etmissinizdir

Uzulmemek elde değil zeytin ağacı ben yeni üye olduğum için tam nasıl kullanacak bilmiyorum bu arada parmaklar yapışık açılır dedi ama bas parmağı yok belki bi parmak nakil olacak ilerde

haklısınız üzülür insan
ama çok şükür yine de
tek eli mi böyle?
bir arkadaşım var bi eli 5 bir eli 3 parmaklı
illa sorun yaşıyordur ama yüksk lisanstaydı en son
günlük hayatını ve okul hayatını çok etkilemiyor gibiydi

Hayır canım ve ben her ay düzenli Dr giden bir hastayım elleri yumruk gibiydi bizde demedik neden hep böyle doğunca bile söylemedi takı ablam altını değiştirirken ayakları fark etti gidip hemşire ye söyledi hemşire hbr yokmu elleri de öyle dedi zaten sonrası tahmin etmissinizdir

Cok sasirdim simdi doktorlara bak ya
gecen hafta girdim detayliya tek tek saydi parmaklarini.
yanlis anlamayin cok soruyorum farkli bi konuda bilgi istiyorsunuz ama ben ust ustte ruyamda bebegimin parmaklarini eksik olarak dogdugunu goruyordum o yuzden detaylida devamli saydinizmi diye baya israrli sordum bi sorun yok dendi o yuzden merak ettim.

şimdi okudum hepsindeymiş
bir anomali gerçekleşmiş
aynı durumdaki örnekleri bi araştırmak lazım

Bebek anne karnindayken kimi durumlarda amniyotik bant olusuyor kesede ve bu bant bebegin herhangi bir yerine dolanırsa o organin gelisimi duruyor. Aslinda doktorunuz anne karnindayken gormus bile olsa tedavisini yapan 1 yer var Turkiye'de.
Yine de sukredin o bant baska bir yere dolanmamis ve kavusmaniza mani olmamis. Bende de oyle bir risk var korkuyorum ama yine de tıp cok gelismis artik her seyin bir tedavisi var bebeğinizin tedavisi icin gelisimini tamamlamis olmali yani 18 yas ustu olmali diye biliyorum ben. Icinizi ferah tutun tıp gunden gune gelişiyor çaresini illaki bulacaksınız.

Bebek anne karnindayken kimi durumlarda amniyotik bant olusuyor kesede ve bu bant bebegin herhangi bir yerine dolanırsa o organin gelisimi duruyor. Aslinda doktorunuz anne karnindayken gormus bile olsa tedavisini yapan 1 yer var Turkiye'de.
Yine de sukredin o bant baska bir yere dolanmamis ve kavusmaniza mani olmamis. Bende de oyle bir risk var korkuyorum ama yine de tıp cok gelismis artik her seyin bir tedavisi var bebeğinizin tedavisi icin gelisimini tamamlamis olmali yani 18 yas ustu olmali diye biliyorum ben. Icinizi ferah tutun tıp gunden gune gelişiyor çaresini illaki bulacaksınız.
evet artık 3 boyutlu yazıcı ile organ cıktısı alınıyor
illaki bi çözümü bulunur bi şekilde diye ümit ettim ben de

yanlis anlamayin cok soruyorum farkli bi konuda bilgi istiyorsunuz ama ben ust ustte ruyamda bebegimin parmaklarini eksik olarak dogdugunu goruyordum o yuzden detaylida devamli saydinizmi diye baya israrli sordum bi sorun yok dendi o yuzden merak ettim.
İnşallah bi sorun çıkmaz sizinkide rabbim sağlıklı ni şekilde kucağına almayı nasip etsin

uzulmeyin çaresi varmiş bebeginizin şükür ki çaresi olmayan bir sorunu yok.
Allah yardim etsin

Endişeni anlıyorum bi annenin istediği tek şey evladının saglıklı olmasıdır . Rabbim dermansız dert vermesin. Bilmediğimiz okadar çok hastalık varki bebeğinin durumunuda bilmiyorum tecrubem yok ama tıp çok ilerledi. Cinsiyet değiştirme, yuz nakli gibi estetik bisürü ameliyatlar yapılıyor işallah sizinde boyle bi seçeneğiniz olur.

Eşimin bi akrabasının cocugu bu sekılde dogdu
1 yasındayken buyuk bır hastanede amelıyat ettırdıler
parmakları olmadıgı ıcın avucuda daha kucuktu sanırım sızınkıde oyledır suanda avucu actılar
ılerleyen yıllarda parmakları yapacaklar. Ama hiç bir zaman normal el olmayacak demişler onuın bir elinde oyle.
Siz hiç doktora filan gitmediniz mi? Genetik tahliller yapılmadı mı?
Çok malıyetlı bır surec Allah yardımcınız olsun ınsallah

Son düzenleme:
eminim çok zordur. ama tek derdi bu olsun. birazda dolu tarafından bakın. ben hamileyken en korktuğum zihinsel engelli olmasaydı. ben öldükten sonra o ne yapar diye düşünürdüm. annem var bir bacağı felçli ama zehir gibi kadın. taşı sıksa suyunu çıkarır. ben de dahil kaç tane insanı cebinden çıkarır maşallah.
siz sadece olmayana bakmayın lütfen. olana şükür edin. inş ilerleyen zamanlarda da tedavisini olup, parmaklarına kavuşur kuzucuk. kendinizi böyle yıpratıp sütünüzden etmeyin çocuğu. emziriyorsanız ona odaklanın. tedaviler için bağışıklığı güçlü olsun.

Ayrıntılı ultrasonda parmak saymak her zaman mümkün değil ve uluslararası kriterlere göre lazım da değil.Eli açık ve kapalı görmek bir kriter.

Back