Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kıskançlığın temelinde güvensizlik ve tecrübesizlik vardır. bir kişiyi kıskanıyorsanız ona ya da çevreye güvenmiyorsunuzdur veya benzer bir olayı tecrübe etmemiş ve olacakları öngörecek bilginiz yoktur..
işte benim durumumda her ikisi de mevcut.. bebeğimi kıskandığım insanlara yakınlarım da olsa güvenmiyorum çünkü unutuyorlar... onu benim doğurduğumu, benim büyütmekte olduğumu ve ona ait birçok kararı verecek insanın ben olduğumu hakikaten unutuyorlar. ilk bebeğim olduğu için sanki ona kendileri kadar iyi bakamayacağımı düşünüyorlar.. ben bunu haddini aşmak olarak görüyorum ve kızıyorum. hiçkimse doğuştan anne doğmadı, herkes yaşayarak öğrendi ve bir bebeğe annesinden daha iyi kimse bakamaz. misal, bebeğim bazen parmağını emmeye çalışıyor ve kayınvalidemin yorumu "bazı annelerin sütü sıcak olur, damağını yakmıştır belki!" pardon ama süt mü kaynatıyorum ben göğsümde, böyle saçma şey mi olur?
bazı şeyleri öngörememem normal.... buradaki tecrübeli arkadaşlara teşekkür ederim yorumları için, fakat ben zaten sizlerden yardım almak için buraya konu açtım.. psikolojik destek almamı gerektirecek kadar klinik bir vaka olduğumu hiç düşünmüyorum. dediğim gibi sadece ilk bebeğimi büyütüyorum ve bazı şeylerin nasıl ilerleyeceğini kestiremiyorum.. bebeğe hem ben hem kayınvalidem "annem, kızım" derse kızımın kaç ay sonra bunun ayırımını yapabileceğini sizin kadar netlikle ve eminlikle söyleyemiyorum ve bazı konularda paniğe kapılıyorum.. kızım henüz 3 aylık ve ben 9 ay karnımda onu merak ettikten sonra 3 ayda ona henüz doyamadım... belki bundan 6 ay sonra sizin gibi düşünüyor olurum bilemiyorum...
arkadasımıza katılıyorum her anne ılk etapta kıskanıyor evladını bende oyleydım korkuyordum ona bır zarar gelcek dıye ah ah gectı ama o gunlerım uykusuz kalıyordum mısafırlıge gelenler oluyordu onlara emanet edıp dogru duzgun dınlenemıyordum bıleçok normal bir durum canım:CüvCüv: ben anne değilim ama tanıdığım bütün yeni anne olmuş kişilerde aynı tepkilere şahit oldum. yavrunu sağlıkla büyüt inşallah.
Kızım yeni 3 aylık oldu fakat bende garip bir psikoloji oluştu. Başka kişilerin, kendi annem ve kayınvalidem, kardeşim vs. dahil kimsenin ona dokunmasına, onu kucağına alıp sevmesine, öpmek istemesine tahammül edemiyorum. Kızımı müthiş derecede kıskanıyorum ve neden böyle hissettiğimi çözemiyorum...
canım aynen katılıyorum.kırk kat yabancı bile şapur supur opuyo.sen kucağında narince tutarken,onlar hoppada hoppada sarsıyo.Ya birgun birine saldırıcam diye korkuyorum yani kediler gibi.gecenlerde restorana gittik,orda çalışan bi kadın tuttu elini optu.anında ıslak mendille sildim ters ters bakarak.ya sen kimsinki,benim bebeğimi opuyosunlmaz:
lmaz:
ah be tatlım sen resmen beni tarif ediyorsun.Aynı bahaneleri bende buluyorum.yok baskasına giderse ağlar,yok tamda altını alacaktım,yok kusar ustunuze vs vs..
kafayı yemek uzereyim.Kimsenin onu sevmesine tahammulum yok.Ellemesinler,dokunmasınlar istiyorum.mesela bebek görmeye misafir gelecek.Bende 2 gun önceden karın ağrıları baslıyor.kucağına alırlarsa,öperlerse,ellerlerse diye fenalasıyorum.kayınvalidem yada baska yakınım canım,bitanem vs dese sinirden öluyorum.
sanki sadece ve encok ben seviyorum,sanki benden baskası tutarsa canını yakar.etrafımdaki rahat annelere sasıyorum.ben sırf bebeğime kimse yaklaşmasın diye işi bıraktım.bir sure daha çalışmayı dusunmyorum.Allahım affetsin cok mu bencilim bilmiyorum((((
Ya bende çok çok kıskanıyorum oğlum üç aylık kimse tasısın öpsün istemiyorum biri benden alınca neredeyse ağlayacak gibi oluyorum kimseye yaklaştırmak istemiyorum bazenBen daha doğmayan ikiz bebeklerimi kıskanıyorum, biz yeriz, öperiz filan dedikçe içim gidiyo benden başkası dokunmayacak bebeklerime diye. Bu normal içgüdüsel birşey. Ben hiç kimsenin yenidoğan bebeğini öpmedim benim ikizlerimde doğduğunda eşimden başka kimse öpmesin istiyorum, dün bi nabız yoklayayım dedim bebekleri öpmesinler, aman hemende cevap buldular ben hasta olan, nezle olan olur dedikçe birşey olmaz bebeklerin bağışıklık kazanır diyorlar.