bence de fazla pimpiriklenmeyin kızlar...
"sakınan göze çöp batar" diye boşuna dememişler.
kızım 7 ayını bitirmek üzere. elbette her anne gibi bende onu canımdan çok seviyorum. ama başkası almasın,ellemesin,dokunmasın yapmam... biz 2-3 ay önce yeni evimize taşındık. kayınvalidemler,eltim,görümcem,kaynım hepsi bize yakın şu an. eski evimizde bi başımızaydık. kızım buraya taşındığımız ilk zamanlar yabaniydi,herkese bakıp bakıp ağlardı,kimselere gitmezdi. ama şu an öyle değil. herkes seviyor,kucaklıyor,yeri geliyor kayınvalideme yada eltime rahatlıkla bırakıp işime gücüme bakıyorum (ki yakın zamanda işe başlicam,kayınvalidem bakıcak kızıma) çok da iyi oluyor... bırakın bebeğiniz sosyalleşsin,yabani,annesine bağımlı bi çocuk olmasın. mikrop ta kapıcak elbette. siz şimdi ne kadar sakınırsanız sakının... mesela ipek şu an sürünüyor,emekliyor,yürüteçte geziyor,her bulduğu istisnasız ağzında.
ben arkamı dönüyorum bulduğunu ağzına sokuyor. ne kadar sakınabilirim ki? tanışsın mikropla,bağışıklığı gelişir,savaşmayı öğrenir. ki doktorumuz bile bunu diyor bana. sakınma diyor,herşeyi sterilize etme diyor,bırak mikrobuda tanısın bişey olmaz diyor... haklıda kanımda. artık rahatım.
he bu demek değil ki çamurlu elleriyle gelsinler sevsinler kızımı... ama mantık çerçevesinde herkes sevebilir,bende gurur duyarım kızımı sevdikleri için...
kucak içinse. çok aldım kucağıma. gak dedi aldım,guk dedi aldım... alışır dediler hiç umurumda olmadı. aha şimdi yürütece biniyor,bi kaç aya yürür,istesemde gelmez kucağıma... gelse de gelsin. evladım,severek taşırım onu...
demem o ki,abartmayın arkadaşlarım... bırakın kendi haline. merak etmeyin bişeycikler olmuyor :)