• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi kıskanıyorum...

daisybed

Guru
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2010
75
4
286
İstanbul
Kızım yeni 3 aylık oldu fakat bende garip bir psikoloji oluştu. Başka kişilerin, kendi annem ve kayınvalidem, kardeşim vs. dahil kimsenin ona dokunmasına, onu kucağına alıp sevmesine, öpmek istemesine tahammül edemiyorum. Kızımı müthiş derecede kıskanıyorum ve neden böyle hissettiğimi çözemiyorum...

Kızım yeni 3 aylık oldu fakat bende garip bir psikoloji oluştu. Başka kişilerin, kendi annem ve kayınvalidem, kardeşim vs. dahil kimsenin ona dokunmasına, onu kucağına alıp sevmesine, öpmek istemesine tahammül edemiyorum. Kızımı müthiş derecede kıskanıyorum ve neden böyle hissettiğimi çözemiyorum...

C anım benim ya hangimiz kıskanmıyoruzki . .bence bunun altında yatan şey bilinç altında bebeğine zarar gelme hissiyatı . .yani acaba canı acırmı bişey olurmu gibi dusuncelerden kaynaklanıyor sanırım ..daha cok yeni bebiş zamanla alışırsın hatta annene kardeşini geç komsuların bile sevince alışcaksın . .biraz zamana ihtiyacın var biraz daha serpilip buyuynce bebişin bu duyguların biraz daha hafifler canım . .

nasil yani kiskanmak anlayamadim,bence yanlis ifade etmissin , onlara guvenmiyor ve zarar vereceklerinden korkuyor olmayasin,ben de kendimden baska kimsenin kizima benim kadar iyi bakamayacini dusunuyorum halbuki ne alaka,ama asla kiskanmadim , kizimi sevmeleri gurur bile veriyor bana,canim sen gercekten kiskandigina eminmisin?Eger oyleyse bu normal degil,kiskanclik kadar kotu birsey yok insani kemirir bitirir bu duygu bence,sen en iyisi bu durumdan kurtulmaya calis ve alis onu sevmelerine kucaklarina almalarina,o kisiler sana en yakin olanlar,.Belki yeni dogum yaptin diye oylesindir , zamanla bu kiskanclik duygusu normale doner.

çok normal bir durum canım:CüvCüv: ben anne değilim ama tanıdığım bütün yeni anne olmuş kişilerde aynı tepkilere şahit oldum. yavrunu sağlıkla büyüt inşallah:nazar:.

bebeğine olan aşırı sevgiden kaynaklanıyo başkası sevse bile sevmesini istemezsin sadece ben seveyim tutayım bakayım istersin bu da çok normal .

ay canım bence de çok normal kayınvalidemin kedisi doğum yapmış 1 ay kadar olmuş geçen çocuklarını bırakıp biyere gidiyo du bizde bahçede oturuyoz çocuklarını sakladığı tarafa doğru gidiyodum bende bakalım ne yapacak diye görmelisin gidemedi koşa koşa geldi geri sonra ben oturdum bu gene çıktı gitcek garibim dönüyo dönüyo bana bakıyo kalkacakmıyım diye en son gitti gene oturdu çocuklarının başına çok tatlıydı
bu içgüdüsel bişey bence düzelecektir bisüre sonra

umarım dediğiniz gibi bir süre sonra düzelir çünkü bu psikolojiyle normalde yapmayacağım şeyler yapıyorum ve onlara söylemeyeceğim şeyler söylüyorum. kırıcı olmak değil fakat bahane buluyorum. mesela kucaklarına almak istediklerinde diyorum ki yeni emzirdim, hareket edince kusmasın ya da uykusu var şimdi huysuzlanmasın vs:)))

cok ama cok normal bu durum. benım oglum 6 aylık aynı bır oncekı arkadasın yazıdıgı gıbı nasıl kedılerın gozu hep yavrularınındadır benımde oyle. kedı gıbı oldum valla, biri kucagına aldıgı zaman cok rahatsız oluyorum hep gozum onda oluyor bence bu annelık ıcgudusu.. zamanla azalıyor aslında.. ılk aylar bende cok daha yogundu. ben en cok opmelerıne sınır oluyorum.. hadı kucagına aldın ıyı hos ama bu opmek nedır anlamıyorum.. sonucta bız onlar ıcın herseyden fedakarlık edıyoruz ustune tıtrıyoruz.. boyle seyler hıssetmemız cok dogal...

umarım dediğiniz gibi bir süre sonra düzelir çünkü bu psikolojiyle normalde yapmayacağım şeyler yapıyorum ve onlara söylemeyeceğim şeyler söylüyorum. kırıcı olmak değil fakat bahane buluyorum. mesela kucaklarına almak istediklerinde diyorum ki yeni emzirdim, hareket edince kusmasın ya da uykusu var şimdi huysuzlanmasın vs:)))

ah be tatlım sen resmen beni tarif ediyorsun.Aynı bahaneleri bende buluyorum.yok baskasına giderse ağlar,yok tamda altını alacaktım,yok kusar ustunuze vs vs..
kafayı yemek uzereyim.Kimsenin onu sevmesine tahammulum yok.Ellemesinler,dokunmasınlar istiyorum.mesela bebek görmeye misafir gelecek.Bende 2 gun önceden karın ağrıları baslıyor.kucağına alırlarsa,öperlerse,ellerlerse diye fenalasıyorum.kayınvalidem yada baska yakınım canım,bitanem vs dese sinirden öluyorum.
sanki sadece ve encok ben seviyorum,sanki benden baskası tutarsa canını yakar.etrafımdaki rahat annelere sasıyorum.ben sırf bebeğime kimse yaklaşmasın diye işi bıraktım.bir sure daha çalışmayı dusunmyorum.Allahım affetsin cok mu bencilim bilmiyorum :(((((

cok ama cok normal bu durum. benım oglum 6 aylık aynı bır oncekı arkadasın yazıdıgı gıbı nasıl kedılerın gozu hep yavrularınındadır benımde oyle. kedı gıbı oldum valla, biri kucagına aldıgı zaman cok rahatsız oluyorum hep gozum onda oluyor bence bu annelık ıcgudusu.. zamanla azalıyor aslında.. ılk aylar bende cok daha yogundu. ben en cok opmelerıne sınır oluyorum.. hadı kucagına aldın ıyı hos ama bu opmek nedır anlamıyorum.. sonucta bız onlar ıcın herseyden fedakarlık edıyoruz ustune tıtrıyoruz.. boyle seyler hıssetmemız cok dogal...

canım aynen katılıyorum.kırk kat yabancı bile şapur supur opuyo.sen kucağında narince tutarken,onlar hoppada hoppada sarsıyo.Ya birgun birine saldırıcam diye korkuyorum yani kediler gibi.gecenlerde restorana gittik,orda çalışan bi kadın tuttu elini optu.anında ıslak mendille sildim ters ters bakarak.ya sen kimsinki,benim bebeğimi opuyosun :olmaz: :olmaz:

aynen ya bebeğimi öpmelerine sinir oluyorum ben ki bişi olmasın mikrop kapmasın diye saçından bile zar zor öperken şapşup sesleri duydukça küplere biniyorum hala ki oğlum 4 aylık oldu.

heralde çoğumuz aynıyız. hatta biri aldı kucağına ayy bak gördün mü yeni emzirdim cıkardı diyerek aldım kucağından ve çoğu zaman aynı şeyi söylüyorum:) napıyım kimse annesi gibi olamaz diyorum benim hassaslığım gibi kimse bebeğime davranamaz... herkes sever anlıyorum ama kendimizden bilelim annelerimiz bize başkadır hep....

yani etraftaki bütün tanıdıklarımbu durumu yasıyor

Kusura bakmayın anneler ama pek de normal görmeyeceğim bu davranışınızı.

Biran önce çekidüzen verin kendinize, zira bu psikoloji hem size hemde bebeğinize zarar verir.

kuzunun dediğine bakmayın siz....

o doğum yapalı yıllar yılları kovaladığından o çoktan unuttu taze anneliği, e yaşlandı tebi...

bende doğum yapalı 7 ayoldu ve aynen bende öyle İDİM şimdi çok daha azaldı bu düşüncem ve davranışım gittikçe normalleşti ama ilk zamanları hatırlamak bile istemiyorum çok kötü biri oldum çıktım

ben bile şaşırıyodum kendime

ama durda diyemiyodum...

şimdi farkediyorumda o kadar yok artık sadece öpmelerine bide elinden falan tutup sarsarak oynatmalarına gıcık oluyorum...

offffff sanki benim dilimden yazdin sen yaaaaa
en cok kayinvalidemden kiskaniyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
icimde birseyler kayniyor onlar bebegimi sevince.
gecenlerde buralarda birsey okudum,
hamileyken yalnizca benim bebegimdi,simdi herkesin bebegi oldu diyordu bir arkadas
ben esimi 1 kere bile kiskanmadim ama kizimi oyleeee kiskaniyorum kiii.
iste bu yuzden kayinvalideme ve.s birakamiyorum.
mesela gecen kayinvalidem bizdeydi,kizima rezene cayi hazirlayip icirdigini gordum..
sinirden catladim nasil sen hazirlarsin diye.hem hazirlanisini bilmiyor,hem de ben rezene vermiyorum 3 hafta ara vermek gerekli.bagirsaklari tembellesdiriyormus.neyse iste benden baska kimse iyi bakamaz kizima.onun icin sinirlenip kiskaniyorum,ve hastalik bulucam bi kiskanclikla ben eminim

Son düzenleme:
kuzunun dediğine bakmayın siz....

o doğum yapalı yıllar yılları kovaladığından o çoktan unuttu taze anneliği, e yaşlandı tebi...

bende doğum yapalı 7 ayoldu ve aynen bende öyle İDİM şimdi çok daha azaldı bu düşüncem ve davranışım gittikçe normalleşti ama ilk zamanları hatırlamak bile istemiyorum çok kötü biri oldum çıktım

ben bile şaşırıyodum kendime

ama durda diyemiyodum...

şimdi farkediyorumda o kadar yok artık sadece öpmelerine bide elinden falan tutup sarsarak oynatmalarına gıcık oluyorum...

ben de kendime dur diyemiyorum valla ne isdir bu anlayamiyorum.
tamam bir daha yapmiycam diyorum ama kime diyorsunnn insallah dedigin gibi olur gecer canim

Annelerin ilk zamanlarda yaşadıkları gerçekten çok normal bu kıskançlık bence sadece zarar gelebilecek korkusu değil önceden siz vardınız şimdi bebeğiniz var eee herşeyin ufağı sevilir lafı da çok doğru tabikide ilgi komple ona kayıyor herkez öpmek,sevmek istiyor. Tabi sizde korkuyorsunuz bi zarar verirler mi canı acır mı falan diye hep sizin istediğiniz olsun istiyorsunuz. yalnızca ben büyütmeliyim ona tek ben dokunmalıyım ben daha bilirim gibi düşünüyorsunuz..

Fakat, onlarda anane,babanne,hala,teyze onların yerine kendinizi koyduğunuzda inanılmaz kötü bişey kim canının canına kasten zarar vermek isterki bence bu kadar hassas düşünmeyin şimdi bebekleriniz çok minik 7/8 aydan sonra birazcık tutsana falan diyeceğinize eminim.çünkü yorgunluk sürekli sizin ilgilenmeniz olmayacak. ilgilenmediklerinde benim çocuğumu acab sevmiyorlarmı dersiniz bunun için bence onlara ters davranmayın..
bide kıskanılan kişiler sizi büyütmüş bu yaşa getirmiş. sizlerden çok daha iyi bakabilirler yani....
Hepinizin bebeğine uzun ömürler :nazar:

Son düzenleme:
ilk ayları bende hatırlamak dahi istemiyorum neler yaptım insanlara haklı/haksız. gerçi cogunda haklıydım ama fazla abarttım tepkilerimi öpmelerine bagırdım uykudan uyandırdılar yatak odasına kilitledim kızımla kendimi gelmeyin o daha uyuyacaktı diye. sevmek istiyorlar yeni emzirdim biraz sonra dedim
amaaa...
gün geldi bendeki bu deli kıskançlık azaldı yerini yorgunluklar aldı çünkü kızım tam 9 ay her gece gaz sancısıyla bogustu eşimde vardiyalı kalakaldım bir başıma..
bu seferde sevmiyorlar kızımı demeye başladım bunlar ne biçim anneanne babaanne dedim o battı

kısacası kendinizi toparlamak için çaba sarfedin vargücünüzle sonrası daha kötü oluyor kucaklarına almak istemiyorlar şimdi benden cekinip dısardan bilmeyen biri de farklı yorumluyor üzülüyorsunuz

Back