Çok ama çok üzüldüm, başın sağolsun. Haftalarımız da çok yakınmış, kaldırmak çok zor gerçekten.Basin sagolsun cnm
Yasadigin bu aci olayi Ben 6.5 yil once yasadim 36 haftaya kadar normal diyen doktor 36. Haftada olculeri 1 hasta Geri cikinca 1 hafta Geri cikmqsi normal deyip béni gonderdi . Ki ben cok az hareket ediyor démème ragmen 37 hafta da calismaz raporu almaya gittigimde nst ye bagladi hemsire ve bébégin kalp atisi duzensiz cikmisti ac misin diye sordide bende hayir aksine daha hareketli olsun kahvalti yapti ve cikolata bile yedigimi soyledim.o nst ye ragmen de ters giden birseyler oldu gibi anlamadi Benim de ilk bébék olduğu icin normaldir, olabilir kelimelerine guvenmistim 38+0 Hafta da Nisanim geldi ve doğum diye gittim Ilde ki hastaneye bebegimin ölüsünü aldım . Bebegimin daha hastaneye gitmeden önce ölmüştü karnımda boynuna 5 defa kordon dolanmisti ve dr farketmemisti böyle Biseyi
(Ama Hakkim hélal degil o dr a igné ucu kadar hâtasi varsa bile hakkim hélal degil diger dunyada hesaplasmak uzere)
Bu kadar aci bir kayiptan sonra çok yıprandım kabuğuma çekildim .insanlardan uzaklastım, nefret ettim Bebeğımı kaybettikten 3 ay sonra hamile kaldım. Stresle geçen 9 ayın sonunda oğlum doğdu 4 yıl sonrada 2. Oğlumu kucağıma aldım . Evet hiç kolay olmayan bir süreçte geçiyorsun . Ama inan ki tak ilacı bir bebek o yüzden inş en kısa zamanda dr kontrolünde hamile kalırsın boş kalan kucağın dolar inş
Acınızı paylaşıyorum. Allahım yardımcı olsun. Yaranız uzun bir süre kanayacak. Ama zaman her şeyin ilacı. Zamanla kabuk tutar belki. Umarım güzel anılar biriktirerek üstesinden gelebilirsiniz. Teselliyi dualarda aramak en doğrusu. Canınız yanıyor anlıyorum ama çocukların bebeklerin Rabbimin emaneti olduğunu hatırlayın . Biz bizim çocuğumuz bebeğimiz diyoruz ama hepsi bize emanet.Derdimin hiçbir çaresi yok. Tanıdığım hiç kimseyle konuşmak istemediğim için, buraya yazmak istedim içimi dökmek için.
Yaşım 33 ve eşimle 10 yıldır birlikteyiz. Yıllar sonra çocuk denemeye karar verdik, ben son 1-2 yıldır istiyordum, onun hazır olmasını bekledim ve denediğimiz ilk ay hamile kaldım. Hamileliğim çok aktif geçti, bütün vitaminlerime, en katı sağlıklı beslenme tavsiyelerine (çay bile içmedim kafeinden kaçınmak için), egzersiz tavsiyelerine uydum. Bebeğim de beni bir gün bile üzmedi. Bütün kontrollerde tam sağlıklıydı.
37. haftası doldu ve doğum kendiliğinden başladı. Sancılarımı bile anlamadım, yalancı sancı sandım. Hastaneye gittiğimizde 6 cm açıklık vardı ve 2 dakikada bir sancım geliyordu. Yürüye yürüye gittim, hareketleri az diye kontrol için gitmiştik. Doğumun bile böyle rahat geçti.
Bebeğimin kalçalarında hiç görülmemiş bir sorun varmış ve ultrasonda bebeklerin pozisyonları değişik değişik olduğu için anlaşılmadı bu durum. Zaten ne internette ne sorduğumuz nice deneyimli doktorların hiçbiri böyle bir şeyi görmemişler. Bebeğime detaylı tarama yapılacak, bir çeşit genetik mutasyondan şüpheleniyor doktorlar.
Bebeğim çocukluğunu keyifli yaşasın, güzel yerde büyüsün diye bahçeli eve taşındık, okullara bakarak seçtik. Şimdi bu evde boş boş geziniyorum. Hiçbir yere sığamıyorum. Kalbim öyle kırık, kollarım öyle boş ki bu hissi üstümden atamıyorum.
Bebeğimi kucağıma koymalarına birkaç saniye var diye beklerken, bir anda kalçasının takılmasıyla ortam bana işkenceye döndü. Kafası, omzu hiç yırtık olmadan çıkan bebeğin takılmasıyla bir sürü müdahale yapıldı ve iç dış dikişlerim var. Hem bebeğim yok, hem de oturup kalkamıyorum. Sanki cezalarım hiç bitmiyor gibi geliyor.
Bebeğimin ölüsünü bile öpüp koklarken öyle mutlu oldum, öylesine bağlandım ki, gözünü kırpan elimi tutan bir bebeğim olsaydı yaşayacağım mutluluğu tahmin edemiyorum.
Zaten bebek istiyordum, şimdi iyice eksikliğini hissediyorum ama sanki hamile kalsam (kalabilecek miyim bakalım) ve başka bebeğim olsa, dünya tatlısı kızımı unutmuşum gibi olur mu diye düşünüyorum.
Kızım öyle tatlı ve güzel bir bebekti, bana öyle güzel ve mutlu bir hamilelik yaşattı ki, hiçbir bebek ona yetişemez gibi geliyor.
Ağlamaktan gözlerim kurudu. Gerçekten bütün senaryolara hazırlandığımı düşünen ben (kendimin öldüğü senaryoyu düşünüp, eşimle konuşmuştum mesela), bebeğimi bu kadar sağlıklı bir hamilelik ve tam zamanını doldurduktan sonra kaybedebileceğimi aklımın ucuna getirmemiştim.
Kendime nice emekle ilmek ilmek güzel bir hayat kurdum. Sevdiğim, beni seven, iyi bir ebeveyn olmaya can atan eşimle beraber hayatımızı bebeğe göre düzenleyip, çok hazırlanmıştık. Şimdi kendimle ne yapacağım, hayat bundan sonra böyle bir şokla nasıl devam edecek hiç bilmiyorum.
Kısmeti olan bebekler ne imkansızlıklarda ne saçma ailelere doğup hayatta kalıyor, şu koca dünyaya bir benim güzel kalpli annesini üzmeyen bebeğim sığmadı.
Cok geçmiş olsun neyi var kizinizinEksi_Elma başınız sağ olsun ben de uzun yıllar sonra kavuştuğum yavrumun elini bile tutamadım.Acınız geçmeyecek ama inanın hafifleyecek 10 yıl geçti artık ağlayamıyorum bile Allah başka başka dertler verdi diyeyim.Sonrasinda bir kızım oldu ve tedavisi tam olarak mümkün olmayan doğumsal bir rahatsızlıkla doğdu. Ben sizin gibi düşünüyorum bazen sonra tövbe ediyorum.Kızım 8 yaşında sıradan sağlıklı bir hayatı olmasını herseyden çok isterdim.Ama düşünerek, kıyaslayarak keşkelerle ne yazıkki hep kendimize yapıyoruz. Allah yardımcınız olsun.
Yaşadiklariniz gercekten cok üzücü .ama isyan etmeyin sakin dünyada yaşicak ömrü yokmuş belki .insallah bu acinisi biraz bile olsa unutturacak bir bebek verir cani verende allah alanda allah .belki diceksiniz sizin icin söylemesi cok kolay.ama bu şekilde 2 bebeginize hazirlanamazsiniz .melek oldu bebeginiz dua etmende baska caren yok .allah sevdigi kula dert verir isyan etme sadece dua et .allah büyük sabir versin sanaDerdimin hiçbir çaresi yok. Tanıdığım hiç kimseyle konuşmak istemediğim için, buraya yazmak istedim içimi dökmek için.
Yaşım 33 ve eşimle 10 yıldır birlikteyiz. Yıllar sonra çocuk denemeye karar verdik, ben son 1-2 yıldır istiyordum, onun hazır olmasını bekledim ve denediğimiz ilk ay hamile kaldım. Hamileliğim çok aktif geçti, bütün vitaminlerime, en katı sağlıklı beslenme tavsiyelerine (çay bile içmedim kafeinden kaçınmak için), egzersiz tavsiyelerine uydum. Bebeğim de beni bir gün bile üzmedi. Bütün kontrollerde tam sağlıklıydı.
37. haftası doldu ve doğum kendiliğinden başladı. Sancılarımı bile anlamadım, yalancı sancı sandım. Hastaneye gittiğimizde 6 cm açıklık vardı ve 2 dakikada bir sancım geliyordu. Yürüye yürüye gittim, hareketleri az diye kontrol için gitmiştik. Doğumun bile böyle rahat geçti.
Bebeğimin kalçalarında hiç görülmemiş bir sorun varmış ve ultrasonda bebeklerin pozisyonları değişik değişik olduğu için anlaşılmadı bu durum. Zaten ne internette ne sorduğumuz nice deneyimli doktorların hiçbiri böyle bir şeyi görmemişler. Bebeğime detaylı tarama yapılacak, bir çeşit genetik mutasyondan şüpheleniyor doktorlar.
Bebeğim çocukluğunu keyifli yaşasın, güzel yerde büyüsün diye bahçeli eve taşındık, okullara bakarak seçtik. Şimdi bu evde boş boş geziniyorum. Hiçbir yere sığamıyorum. Kalbim öyle kırık, kollarım öyle boş ki bu hissi üstümden atamıyorum.
Bebeğimi kucağıma koymalarına birkaç saniye var diye beklerken, bir anda kalçasının takılmasıyla ortam bana işkenceye döndü. Kafası, omzu hiç yırtık olmadan çıkan bebeğin takılmasıyla bir sürü müdahale yapıldı ve iç dış dikişlerim var. Hem bebeğim yok, hem de oturup kalkamıyorum. Sanki cezalarım hiç bitmiyor gibi geliyor.
Bebeğimin ölüsünü bile öpüp koklarken öyle mutlu oldum, öylesine bağlandım ki, gözünü kırpan elimi tutan bir bebeğim olsaydı yaşayacağım mutluluğu tahmin edemiyorum.
Zaten bebek istiyordum, şimdi iyice eksikliğini hissediyorum ama sanki hamile kalsam (kalabilecek miyim bakalım) ve başka bebeğim olsa, dünya tatlısı kızımı unutmuşum gibi olur mu diye düşünüyorum.
Kızım öyle tatlı ve güzel bir bebekti, bana öyle güzel ve mutlu bir hamilelik yaşattı ki, hiçbir bebek ona yetişemez gibi geliyor.
Ağlamaktan gözlerim kurudu. Gerçekten bütün senaryolara hazırlandığımı düşünen ben (kendimin öldüğü senaryoyu düşünüp, eşimle konuşmuştum mesela), bebeğimi bu kadar sağlıklı bir hamilelik ve tam zamanını doldurduktan sonra kaybedebileceğimi aklımın ucuna getirmemiştim.
Kendime nice emekle ilmek ilmek güzel bir hayat kurdum. Sevdiğim, beni seven, iyi bir ebeveyn olmaya can atan eşimle beraber hayatımızı bebeğe göre düzenleyip, çok hazırlanmıştık. Şimdi kendimle ne yapacağım, hayat bundan sonra böyle bir şokla nasıl devam edecek hiç bilmiyorum.
Kısmeti olan bebekler ne imkansızlıklarda ne saçma ailelere doğup hayatta kalıyor, şu koca dünyaya bir benim güzel kalpli annesini üzmeyen bebeğim sığmadı.
Başın sağ olsun. Sana dua efecegım.Psikolojik desteği yazan çok olmuş. Kesinlikle ihtiyacımız var. İlk başta tek tek destek alacağız, sonrasında da çift olarak gitmeyi değerlendirmeye karar verdik eşimle.
Çünkü şu anda ikimizin deneyimleri ve travmaları çok farklı. Her şey güllük gülistanlıkken bir anda acil durum oluştuğu için, kıyamet gibi ortamda bana müdahale edilirken eşim de odadaydı ve o ikimiz de öleceğiz korkusuyla yaşadı. Ben uyandığımda o ben hayattayım diye şükrediyordu.
Ben uyanıp bebeğimin olmadığını öğrendiğimden beri şükredecek bir şey bulmakta çok zorlanıyorum. Bir de yaşadığım fiziki travma var.
Nasıl atlatırız, sabrederiz hiç bilmiyorum ama biraz toparlanınca terapiye başlayacağız. Şimdi ağlamadan konuşamıyorum. Yazabiliyorum sadece.
Teşekkür ederim konu sahibinin konusunu bölmek istemem.Doğumsal yemek borusu ve trakesi birbirine bağlı doğdu, kalbinde de delik vardı. Ameliyat oldu ama ne yazıkki başka komplikasyonlar oldu. Bugünümüze şükür. Allah herkesin yardımcısı olsun.Cok geçmiş olsun neyi var kizinizin
Ah melegim Allah şifa versin meleginize sizede selamet versin ferahlik versin inşallah hepsi gecer gider cok zor bir imtihan ama mukafati bir okdrda butukTeşekkür ederim konu sahibinin konusunu bölmek istemem.Doğumsal yemek borusu ve trakesi birbirine bağlı doğdu, kalbinde de delik vardı. Ameliyat oldu ama ne yazıkki başka komplikasyonlar oldu. Bugünümüze şükür. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Doğum sebebiniz neydi acabaAllah sabir versin. Ben de 2 hafta once 21 haftalik bebegimi olu olarak dogurdum. Bircok rahatsizligi varmis her sey yolundayken bir anda şok yasadim ve benim de dogumum bebegim kucuk olmasina ragmen zor gecti ilaclar cok yan etki yapti. Hisleriniz o kadar tanidik ki diyecek soz bulamiyorum. Baska bir bebek fikrine hic tahammulum yok. Cocuk gibi oldum ihtimaller gozumu cok korkutuyor. Allah icimize ferahlik versin.
Erken dogum degildi suni sanciyla dogum baslatildi. Maalesef bebegimin bobrekleri ve mesanesi hic olusmamisti bu yuzden hic suyu kalmamisti. Fetal hidropsu vardi. Kalbiyle ilgili bir suru sorunu vardi kalp atislari giderek kotulestiDoğum sebebiniz neydi acaba
ben de buna takildim cok kirici bir ifadeDurumunuza çok üzüldüm ama bu yazdığınız pek olmamış, herkesin bebeği kendine kıymetli, imkansızlıklar içindeler diye bebek sahibi olmayı hak etmiyor demek değil kimse.