Bebegimi bırakıp tatile gitmek dogru mu?

womenslove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2012
5
9
Merhaba kizlar.

Kisaca anlatmak gerekirse; 2.5 yasinda bir kizim var. Esim senede 2 kere tatile gidiyorsak en azindan birinde, 1 hafta da olsa bebegimizi anneannesine birakip gitmek iyi olur bizim icin diyor. Bende onsuz gitmeme konusunda diretiyorum. Acaba dogru mu dusunuyorum. Yoksa esimin dedigi gibi bizim icin basbasa tatil yapmak iyi mi olur.

Not: esim normalde cok dusunceli, ince fikirli biri. Bana da her konuda cookk destek olur aslinda. Belki bu yuzden teklifi cok manasiz gelmis olabilir bana??

Bebek derken ben de gerçekten bebek sandım...kocaman olmuş artık bence bırakabilirsiniz...yanarım yanarım çocuklarımı bırakmam diye diretip evde kapalı geçirdiğim gencligime yanarım...sanki cami avlusu bıraktığım yer dimi...salak kafa sana bakıp büyüten kadın işte bırak git işte...nerdeeeee şimdi düşüyor jeton...
git git benim için git

Ben bir annne degilim daha fakat bana esinin dedigi mantikli geliyor. Hatta ne kadar ince düsündügü, seni sevdigin isaretidir. Yani her tatili çoçuksuz geçirmek istese, bende orda "dur ne yapiyorsun?" derdim fakat durum öyle degil.

Basbasa tatil geçirmek güzel birsey olmali. Bebege degil, sadece birbirinze odaklanmak.. romantik anlar yasamak.. çok hos birsey. Birçok kadin bebek olduktan sonra bazen kadin olmayi, birinin esini oldugunu unutuyorlar, ve sadece anne rolüne bürünüyorlar, ki bu yalnistir.

Bence kizini birak, esin ile bas basa tatile git. Iyi tatiller dilerim bu arada, keyfini çikarin :)

Hakli olabilirsiniz bende aradayim aslinda bide bizim herif italyaya gidelim diyo aklimi celmek icin.

Valla bi çocuğum yok evlide değilim ama,çevremde gördüklerimden yorum yapmak gerekirse, sürekli çel çocuk tatile gitmek karı koca ilişkisinin özel anlarını yok ediyor.Erkeklerde bundan hoşlanmıyor.Çocuk olsada bazen başbaşa kalma ihtiyacı duyuyorlar.Benim kuzenim eşiyle yılda bir kez 1 hafta tatile gider ve çocuğunuda kayınvalidesine yada kendi annesine bırakır.Başbaşa giderler.Onların çocuklarıda 3 yaşında.Ve kuzenim eşiyle olan diyaloğu için buna mecbur olduğunu çünkü erkeklerin sürekli çocuklu çocuklu olup başbaşa kalamayınca uzaklaştığını ve sıkıldığını çünkü babalığın annelik duygusu kadar baskın bi duygu olmadığını,eşiylede uzaklaşma yaşamamak için böyle yaptığını ve yapacağını annesine ve kv sine güvendiğini anlatmıştı.Pekte haksız sayılmaz bana göre ama çocuğum olmadığı için çok net bişey diyemiyorum yani.

Hakli olabilirsiniz bende aradayim aslinda bide bizim herif italyaya gidelim diyo aklimi celmek icin.
Valla git,şimdi kızlarım büyüdü inan sorunları daha çok...hani psikolojisi bozulur falan diye dusunuyosan...
kısa bir mola seni kızına da eşine de bomba gibi hazırlar. ..evlat evlat diye tükenme nolur...10 yaşında başlıyor ben bireyin istediğimi yaparım demeye...
oksijen maskesini önce kendine tak ki diğer hayatları kurtarabilesin

herkesin doğrusu yanlışı farklıdır bu ben evli değilim ama olsaydım kabul ederdim yabancı da bakmayacak annem bakacak ve bu 1 hafta eimle başbaşa kalmış olurum maksat tatil değil aşkı yeniden canlandırmak sizin için iyi bir fırsat olur hani eşinize değişiklik olur kaçamak gibi amam dediğim gibi evli değilim belki anne olsam farklı düşünürüm

1 hafta uzun sanki 3 gun falan olsa yeterli bence hem cocuk daha kucuk hem sure uzadikca sizin de akliniz kalir bence...

Ben ne evliyim ne de anne, ama yerinizde olsam bırakmazdım. Yeğenim o yaştayken sık sık bizde kalıyordu. Çok da eğleniyordu, bizi çok seviyor. Yalnızca "babam beni alacak mı?" diye sorup "yarın alacak" cevabını alınca oynamaya devam ederdi. Çok mutlu bir çocuktu içten içe bu duruma içerlediğini anlayamadık. Ta ki "beni babaanneme bırakıyorsunuz sonra unutuyorsunuz" diyene kadar. Şuanda asla yatıya kalmıyor hatta annesi olmadan içeri bile girmiyor. annesi eve gitmek istediğinde biraz daha kalmak ya da bizi de evine yatıya götürmek için yalvarıyor. Yani demem o ki; çocuklar her ne kadar belli etmese, halinden çok memnun görünse de belli ki içlerinde bir yara oluşuyor. Bence çocuğunuzu bırakıp gitmeyin, hele hele 1 hafta çok uzun bir süre.

Son düzenleme:
Anneye ve çocuğa göre değişir...hiçbir zaman çocuk endexli bir hayatım olmadı , çok vicdan yapıp eşimi, kendimi ihmal etmedim ama tatil söz konusuysa ben şahsen bırakmam çünkü kızlarım bulundukları ortama uyum sağlayan , keyif alan ve eğlenen çocuklar...bize hiç zararları olmuyor...tam aksine onlarla vakit geçirmek, onların mutlu olduğunu görmek çok güzel...bende annem ve bakıcıları hariç kimseye kesinlikle bırakamıyorum...iş için falan gideceksek annem ve babama emanet ederim.... bazen iki, üç günlük kongre , toplantı vs olursa tabiki eşimle yanlız gideriz..oda bize yetiyor...

Oglum 2.5 yasinda, asla onu 1 hafta birakabilecegimi sanmiyorum. Kardesinin Dogumu icin hastanede sadece 1 gun kaldik geldigimizde ikimize de kusmustu.
Babannesine birakip 4-5 saat esimle disarida gezindik o gece 20 kereden fazla kalkip kontrol etti bizim yaninda olup olmadigimizi.
1 hafta heralde hayatinin travmasi olurdu.
Lakin siz arada yatiya biraktiysaniz, 1 hafta degil de 2 gun falan gidilebilir sanirim.

2 bucuk yasindaki cocuk icin 1 hafta fazla bana gore.
Helede daha once hic yapmamissaniz boyle bisy.
Bence 2 3 gun makul.
Ben evet derdim esime.
Ama 1 hafta 2 bucuk yasindaki cocuk icin tranva olur.

esım cok dusuncelı ınce fıkırlı demıssın ama eger oyle olsa cocuksuz tatılı sıze teklıf dahı etmezdı bence
esım cocuklarsız bır yere, degıl bana kendı bıle adım atmazzz

Ben şahsen değil tatil zorunluluk haricinde hiç bir yere bırakamam. Kaldıki tatil bu, ben zevk alamam eğlenemem zaten çocuklarımı götürmezsem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…