Bebegimi bırakıp tatile gitmek dogru mu?

ben bir anne değilim ama bir hafta be ne olacak birbirinize bunu çok görme hem emanet ettiğin annen yani biraz eşinle başbaşa kal

Üf şu çocuk olayı ne sıkıcı ya. Ne tatil yapabiliyorsun ne rahatça gezebiliyorsun. Bana göre değil
Bence bırakılabilir ne olcak..

Dönünce de yazar mısınız

Deneyimlerinizden faydalanalım

Kızınızın tepkisi sizin duygularınız vs

Iyi tatiller

Bence git sorun olmaz sen güçlü ve mutlu olursan ailenede iyi yansıtırsın

Ben bırakabilir miyim bilmiyorum ama Teyzem bize 1 hafta 3 yaşındaki kızını bırakmıştı bi sorun olmamıştı :)

Valla çocuğuna göre farkeder. Size çok bağımlı bir çocuk yetiştirdiyseniz büyük travma olacaktır.
Değilse en fazla özler.
Beni annem 3 yaşımdayken teyzeme gönderirmiş ki teyzem başka şehirde. Ziyarete geldiğinde ben de teyzeme gitmek istiyorum diye ağlarmışım. 5 yaşlarımı hatırlıyorum ama yine teyzeme gitmiş bir hafta kalmış sonra bizimkileri özlemiştim geri getirmişlerdi.

Annenizin sağlığı ve zindeliği yerinde ise neden Olmasın?
Eşlerin birbirine olan tutumu bike değişir.
Daha az sorumluluk daha çok romantizm

Kızınız çok küçük değil,bence tatil onun da hakkı.Güneşteki D vitamininden faydalanmaya ve eğlenmeye en az sizin kadar hatta sizden fazla ihtiyacı var.Bence götürün yavrunuzu...

Bir hafta değil ama bir gece iki gün gibi kısa kaçamaklar yaparak alıştıravilirnİZ ilk olarak. Maleaef anne Yüreği farklı oluyor bırakmak zor geliyor ama evlilik için bazen böyle olması gerekiyor. Kaldı ki bebek de farklı yüzler ve Güvenilir bir yerde değişik bir gece anane anısı edinecek sabah farklı uyanacak neden Olmasın. Bence kısa Süreli olarak deneyebilirsiniz..

Ah ah cok istiyorum boyle bir tatil ama ne esimin tatili var nede zamanimiz... kayinvaldem benden iyi bakar kizima cok guvenirim ama normalde evimiz uzak hic birakcak kimsem yok tuvalette bile beraberiz ayri kalmayi istiyorum onsuzda 1 saat duramiyorum. Simdi hamileyim bide kizim 16 aylik esim sehirler arasi calisiyo ramazani beraber gecirelim diye kayinvaldeme geldik burda kaliyoruz sag olsun o doyuruyo ilgileniyo ben dinleniyorumm. Gecen gece esimle 12 de ciktik sahile sahura kadar gezelim diye gezdik cafede oturduk 10 dk sonra kizimizin fotoraflarina bakmaya basladik guya kafa dagitmaya cikmistik 2 saat muhabbet ettik iki lafimizdan biri zeynep ti :); yani aliskin olmayinca olmuyo (

2 tatile gitcekseniz birinde birakin digerinde bol bol cocugunuzla vakit gecirirsiniz. Bence birakin keske bende birakabilsem ne guzel lurdu tatil

Eşinin dediği mantıklı ama benocuğumu bırakıp gidemem o tatil olur bana zehir

Asla zevk almam cocuksuz tatilden .ben mahfolurum ağlarım kendime de esimede tatili zindan ederim sanırım. .yavrumsuz tatili neyleyim.cocuk icin de travma olur.yazik..tatil yerleri çocuklar için süper oluyor.aktivite oyun havuz deniz neler var bilirsiniz. Onu mahrum etmezdim ..ben mutlu yavrum mutlu oh mis

Benim çocuğum 3 yaşında aslında bir yandan düşünce biraz büyüyünce böyle bir Şansın olmayacak herşeyin farkında olacak. Ayrıca eşin başbaşa olmak istiyor.
Ama çocuğum oldu olalı bana tatiller güzel geliyor. Eskisi gibi eğlence mekanlarında gezemiyorum. Ama denizde onunla oynayıp akşam onu Luna parka götürmek dönüşte dondurma yemek en büyük keyfim. Ve bence çocukların da o tatile ihtiyacı var. Şehir hayatından uzak olmaya denize girip kumlama oynamaya. güneşlenip d vitamini depolamaya .
Ama herşeyden öte 1 hafta allahım çıldırırım o tatil olur bana zehir.

Ben evli değilim çocuğum da yok ama sanırım çocuğum olursa aklım kalırdı onda diye düşünüyorum, 5-6 yaşında olsa neyse de 2 yaşında daha çok küçük bence Tabi bu benim fikrim tecrübeli değilim çocuğu olan arkadaşlar daha iyi bilir.

Çocuğunuz bebek değil.
Eşinizin fikri makul ve güzel bence. Çocuğuna bağımlı yaşayan ve çocuğunu da kendine bağımlı yetiştiren annelerle dolu ülkemizde tuhaf karşılanabilirsiniz tabii. Sen çocuğu bağımlı yap, sonra vay efendim 1 gece ayrıydık travma geçirdi. Geçirir tabii. Sensiz bir tek nefes almayı becerebiliyor bu çocuk.
Sizin ne tür bir anne ve çocuğunuzun nasıl yetişmiş olmasına göre değişir bu durum aslında.

evli değilim çocugum da yok nişanlıyım ama evli ve eğer 2,5 yaşında bir çocugum olsaydı ve eşim benden böyle bir şey isteseydi seve seve giderdim..erkekler çocuk olduktan sonra eşlerinden ilgi görememekten şikayetçi olurlar, hatta bu şikayet gizli kaçamaklara,aldatmalara bile dönüşebiliyor... Allah korusun.. o yüzden eşe vakit ayırmak gerekir. 1 hafta çok da uzun degil ya eger çocugunuz uysalsa ve anneannesini seviyorsa daha önce kaldıysa sıkıntı olmaz inşaallah...
yabancı uyruklu,yıllarca yurtdışında yaşamış bir kadın vardı tanıdıgım; hiç unutmam birgün söyle demişti; ''bu Türkiyedeki kadınlar ne kadar tuhaf çocukları resmen ilah yapıyorlar,onlara endekslenip kocalarını unutuyorlar.. biz de erkek önce gelir.koca eve gelmeden önce kadın süslenir makyajını yapar ve kendini eşine hazırlar ki günün ve çocugun yorgunlugunu da kocaya eklemeyelim diye.ayrıca etekle şalvarla kocalarını karşılayanlar var sonra neden kocanın gözü dışarda diyorlar'' gibisine vb. şeyler söylemişti... her dediğine katılmasam da şu konuda haklı eşler ilgisiz bırakılmamalı...çocuklar çok önemli ama sadece onlara bağlanıp eş unutulmamalı... belki çocugum yok diye böyle rahat düşünüyorum bilemiyorum.. teyzem de sizin durum gibi çocugu bir yere bırakıp gitmedi. 2. çocukları oldu şimdi ona baglı deli gibi.bize bile bırakmadı ki o kadar severiz yegenimizi 2 yaşında o da kurban oldugummm :) :) neyse velhasıl teyzem hep çocuklarla eniştem ise başkalarıyla tatilde deneyimli bir ablanın yukarda '' benim için git'' yazdıgı gibi kesinlikle gidin.. sonra pişman olmayın.. eşinizle güzel başbaşa zaman geçirin.. ona çok degerli oldugunu, sadece çocuktan dolayı bazen ilgilenemediginizi hissettirin.. hı bir de çocuk da tatil yapsın diyenler zaten yılda 2 kere gidiyorlarmış birine götürüyorlar tmm işte :) diğerine de başbaşa olmalılar kanaatimce.

Benim oğlum şu an 7 yaşında ve 3 yaşından beri de yaz dönemlerinde hem ananesine hem de babannesine bir haftalığına bırakırım. Kendi ailemin dağ evi, kayınvalidemin yazlığı var. Çocuk tamamen bana bağımlı olsun istemem zaten. Ayrıca oğlum da o zamanları dört gözle bekliyor gitmek için. Git bence arkadaşım, eşinle doya doya eğlen.

arada basbasa olmak iyidir.. iki tatile gidiliyorsa yilda, birinde cocukla digerinde yalniz olunabilir.. (cocugu surekli bi yerlere birakma taraftari degilim) bi de anneannesi bakacaksa, bence sorun yok.. cocugunu nasil yetistirdiginle, cocukla iliskinizle de alakalu bu.. ama cok kucuk degil.. 1 hafta uzun geliyosa 3-4 gun gidin.. ama esini ihmal etme.. Allah'a cok sukur sana deger veriyor ki basbasa olmak istiyor.. cocuk oldu diye 'eş' kimligini unutma.. (ayy cocugu nasil birakcan diye sana ve esine gaddar ebeveyn muamelesi yapilabilir, 'bence' aldirma..)

Son düzenleme:
Biz anneler asla bunu yapamayız.Çocuk emmiyorsa ve annanesı ıle falan kalabılıyorsa 3-4 gunluk bır tatıl olabılır ama fazlası zor .Özler merak eder insan cocugunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…