Bebegimi bırakıp tatile gitmek dogru mu?

Eskiden gonderirlerdi koye oh mis dedem her istediğimi yapardi simartirlardi bakan anane babane sonucta 2 tatilin birini cocugunuzla yapmissiniz 3-5 gun sonucta

Son düzenleme:
Valla bi çocuğum yok evlide değilim ama,çevremde gördüklerimden yorum yapmak gerekirse, sürekli çel çocuk tatile gitmek karı koca ilişkisinin özel anlarını yok ediyor.Erkeklerde bundan hoşlanmıyor.Çocuk olsada bazen başbaşa kalma ihtiyacı duyuyorlar.Benim kuzenim eşiyle yılda bir kez 1 hafta tatile gider ve çocuğunuda kayınvalidesine yada kendi annesine bırakır.Başbaşa giderler.Onların çocuklarıda 3 yaşında.Ve kuzenim eşiyle olan diyaloğu için buna mecbur olduğunu çünkü erkeklerin sürekli çocuklu çocuklu olup başbaşa kalamayınca uzaklaştığını ve sıkıldığını çünkü babalığın annelik duygusu kadar baskın bi duygu olmadığını,eşiylede uzaklaşma yaşamamak için böyle yaptığını ve yapacağını annesine ve kv sine güvendiğini anlatmıştı.Pekte haksız sayılmaz bana göre ama çocuğum olmadığı için çok net bişey diyemiyorum yani.

ha şimdi oldu kocamdan korkuyorum konusundaki yorumlar ile birleşti demek sen erkek nasıl hoşlanıyosa öyle yaşayan bi kadınsın hmm

konu sahibi çok güzel olur bende aylık bebek sandım 2.5 yaşında çocuk gayet durur 1 hafta

Bence gidin bir kere bir hafta birde anneniz yani..eşiniz ince duşunmuş eşine nefes aldırmak istiyor :KK66:

Bence gidin bir kere bir hafta birde anneniz yani..eşiniz ince duşunmuş eşine nefes aldırmak istiyor :KK66:

şu bi gerçek ki küçük çocukla tatil özellikle kadına hiçte tatil gibi olmaz yedi içti altını pisletti uyudu uyandı, o uyurken bi yere gidemezsin gece bi bara falan gidemezsin yavrunun uyku saatini bellidir, yılda 2 kere tatile gitme imkanı da var tek tatil olsa o tatilin fotoğraf karelerinde kuzu olmasın mı derdim ama böyle bi imkan varken süper olur

Ayy bence esinin dedigi cok mantikli ciftlerin bazen birlikte ozel vakit gecirmesi evliligi canli tutar zaten gideceginiz kac gun adam seninle ayriyetten vakit gecirmek istiyor geri cevirme cocugun yeri ayri onunlada gittiginiz oluyormus ama bazen ciftler yalniz da kalabilmeli..
Bende esime teklif ediyorum o cocuklar olmadan disari bile cikmiyor sonucta anneannelerde mis gibi bakar gozunden sakinir

Belki yanlış belki dogru belki anne olduktan sonra kadınligini, eş olduğunu unutanlar grubundanim (bence çocuğu bırakıp tatile gitmek ile eş olduğunu unutmak arasında hiçbir bağ yok ) ancak çocuklarımın olmadigi bir tatil benim için hiç önemli olmaz. zaten hayatımızin tadı neşesi onlar.

Üstelik ben tatilde iken baslarina bisey gelirse kendimi ömür boyu affetmem.

hep çalışan bir anne olarak çocuğum kv de de çok zaman geçirmiştir
şimdi 9 yaşında.. şuanda yine yaz tatilinden dolayı orda..
çok çok sever babaannesini ama ne zaman gidecek olsak hep bi hüzünlenir küçüklüğünden kaldı işte :KK43:
siz çalışıyor musunuz? normalde kim bakıyor çocuğunuza bunlar önemli

mesela ben tatil değil tabi başka biyere gidecek olsam da çocuğuma teyzene git desem bayıla bayıla gider
ama babaanne de kalmak istemez

Merhaba kizlar.

Kisaca anlatmak gerekirse; 2.5 yasinda bir kizim var. Esim senede 2 kere tatile gidiyorsak en azindan birinde, 1 hafta da olsa bebegimizi anneannesine birakip gitmek iyi olur bizim icin diyor. Bende onsuz gitmeme konusunda diretiyorum. Acaba dogru mu dusunuyorum. Yoksa esimin dedigi gibi bizim icin basbasa tatil yapmak iyi mi olur.

Not: esim normalde cok dusunceli, ince fikirli biri. Bana da her konuda cookk destek olur aslinda. Belki bu yuzden teklifi cok manasiz gelmis olabilir bana??
gidin. kadınlar kendilerini bebeğe adadıkları ve eşleriyle başbaşa paylaşımları ihmal ettikleri için eşleriyle sorun yaşıyorlar. Bir hafta babaannesinde kalması sorun olacak bir şey değil. Gidin madem eşiniz sizle başbaşa kalmak istiyor. Siz sadece anne değil, aynı zamanda eşsiniz. Sonra başkasıyla gitti diye ahlamayın ilerde :p

çocuklarım olmadan.. sanmam bir kez kızım 2.5 yaşında iken işle ilgili bir eğitime gittim ankaraya.. ne uyudum ne yedim ne içtim.. ha ben takıntılı bir anneyim o ayrı.. eşim annem babam yanındaydı.. daha yaşta bizim resmimizi çizmiş bir ay boyunca benimle yattı benimle kalktı.. 4 yaşındaydı doğum yaptığımda artık kardeş istemiyorum dedi 5 gün hastanede kaldım diye.. yani hallerinden memnun görünselerde derinlerde bir terkedilmişlik yaşıyorlar..
bizim aklımıza bile gelmez evlatlarımız olmadan bir yere gitmek tabi bu bizim fikrimiz.. kişilik meselesi aile olmayı fazla benimsedik sanırım.. gideceğimiz yerlerde yapacağımız herşeyde onlara endeksli..
yinede bu benim fikrim herkesin durumu farklı tabi..

Kimse size kendini kötü anne baba gibi hissettirmeye çalışmasın .Çocuklar doğduktan sonra cinsel hayata nasıl sekte vurulduğunu herkes bal gibi biliyor .1 hafta hem sizi dinlendirir hem hayatınıza heyecan gelir .Etraf ne der diye hiç düşünmeyin .

Gitmem, bunun evliligi canli tutmakla ya da es oldugunu unutmakla falan ilgisi yok, biz bir aileyiz ve ailece yapilan tatillere bayiliyoruz. Ucumuz de inanilmaz egleniyoruz, hicbir seyimize de engel olmuyor kizimiz, belki barda sabahlayamiyoruz ama ickilerimizi alip odamiza geciyoruz, kizimiz uyuyunca balkonda basbasa manzaraya karsi iciyoruz, muzik secimi de bizden...
cocuksuz tatile gitmek bir tercih, dogrusu ya da yanlisi yok, ama iliskiyi canli tutmak icin bir yontem de degil.
11 sene basbasa 3 sene cocugumuzla tatil yaptik, hepsinde canliydik, asiktik, birbirimize anne baba gibi bakmadik.

Ben gidemem sanırım.

O dolabımda duran bi canta değil, benim evladım. Canımı sıkıyorsa da yoruyorsa da benim. Eş olmam anne olmadığım anlamına gelmez.

Hoş ben bıraksam eşim bırakmaz.

çokta yanlış deil aslında..tabiki bebeğini gittiğin heryere götürmen gerek ama 1 haftası hepbirlikte gidiyormuşsunuz..diğer haftada başbaşa tatil hem aranızdaki bağı dahada kuvvetlendirir hemde birlikte vakit geçirmiş olursunuz..

anannneyi seviyorsa sizsiz huysuzluk yapmıyorsa yani gözünü arkada kalmıcasksa bırakılabilir ama en fazla 3 4 gün.. mesela benm kızım huysuzluk yapar uyuması sorun yemesi sorun (iştahı uykusu var ama zorlar insanı) bu yüzden bırakamam.

Ben gitmedim hiç kızım olmadan tatile,hatta ilk tatilimizde 11.5 aylık bebekti,şu an 2.5yaşını geçti, bu senede geleneği bozmayıp beraber gittik. Bırakabilirdim anneme evet ama eşimde bende tercih etmedik bunu,hatta özellikle onun keyif alabileceği bir yer seçtik, gayette güzel vakit geçirdik ama bırakıp gidebilenede saygı duyarım. Biraz eşle başbaşa kalmak iyi olur tabiki. Tercih meselesi.

Hiç düşünmem, giderim.
Sizin bu hayattaki tek göreviniz anne olmak değil ki.
Herşeyden önce bireysiniz.

Çocukla tatilin çocuksuz tatilden dünyalar kadar farkı olduğunu çocuğu olan herkes bilir. Gece uykusuna göre otele dönmek zorundasınız. Uyumazsa huzursuz olacak çünkü. Sabah geç saatte uyanayım lüksü olamaz, karnı acıkır çünkü. Gürültülü yerlere, bara, konsere gidemezsiniz, çocuk rahatsız olur çünkü.

Nasılsa çocuğunuzla ailece tatil yapıyormuşsunuz. Bence hiç düşünmeyin.

Türk kadınları, türk aileleri olarak cocuklarimizi fazla bağımlı yetiştiriyoruz. Çocuk anneye babayao kadar bağımlı ki bir gece annesinden ayrı kalınca travma yaşıyor. Anne baba çocuğa o kadar bağımlı ki kendisini büyüten kadına kendi çocuğunu emanet edemiyor. Halbuki bağımlı değil bağlı olmaktır güzel olan. Kendinize bağlı ama birey olduğunun farkında, tek başına karar alıp hareket edebilen çocuklar yetistirebilirseniz tebrik ederim, ama bağımlı çocuk yetiştirmek doğru bir yöntem değil.

Otellerde mini clublara bir göz gezdirin. Annesi ya da babasının elinden tutmuş tek çocuk türk çocuğudur. Turist çocuklar gün içinde ara ara anne babanın yanına uğrar, bizim çocuklara anne baba nöbetleşe bakar. Turist çocuğu gider meyve suyunu icecegini bardan kendi ister, bizimkiler anneee kola babaaa aystiii diye bağırır.

Hal böyle olunca bir hafta büyükanneye bırakmak da büyük sorun tabi. Mazallah çocuk bu travmayi ömrü boyunca unutamaz.

Ben asla asla asla gidemezdim. Ki yakın bir yerler düşünmüyorsunuz sanırım. Allah korusun ama hasta olsa, düşse canı yansa bebeğime sarılan ben olmak isterim. Acaba annemi babamı özledim diye ağlıyor mu düşüncesi bile benim o tatilden zevk almama engel olur. Ama üç kişilik bir tatil ve bebeğimin bir gülüşü, mutluluğu benim için zaten en büyük huzur olurdu. Bence bırakmayın bebeğinizi. Anneanne de olsa babaanne de olsa kimse ama kimse o minik yavruya sizden iyi bakamaz.

X