• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimi aldirmaliyim

İyi de bebek 3 aylık demişsiniz yani kürtsj için yasal sınır olan 10haftayı geçmiş.kürtaja karar verirseniz bunu illegal yollardan halletmek zorundasınız.sağlığınızı riske atarsınız.
Ben size değil ama çocuklarınıza acıyorum yazık onlara.siz bu hayatı reddebilcekken işkenceyi seçmişsiniz ya o masumlar ne yapsın.güçsüzüm demeyin anne olduysanız güçlü durmak zorundasınız.
6 haftalik mis. En küçük çocuğu 3 aylikmis.

Beni sopayla demirle dövecek adama değil 3 çocuk tırnağımı vermem..
Şiddet uygulayan bir canavara nasıl çocuk doğurursunuz..
Bunlar hep erkek değişir mantığı,değişmez arkadaş şiddet uyguluyırsa gene uygular.
Çocuk yuva kurtarmıyor işte,kadın dahada işkence çeksin diye devam ediyor.

Şahsen bende bu kadar kolay aldır diyenleri anlamakta güçlük çekiyorum.
Bütün ilahi dinler, ahlaki sistemler, bütün tabii hukuk sistemleri, biyolojik varlığın insan olduğunu, bu savunmasız varlığın tıpkı doğmuş yetişmiş bir insan gibi yaşama hakkına sahip olduğunu söylemektedir. Aynı şekilde, bilim adamları, genetik uzmanları bize kesin bilimsel verilere dayanarak, döllenmiş yumurta hücresinin anneden bağlı bir sistem olduğunu söyledikleri müddetçe, kürtajın bir insan yaşamına kast etmek olduğu görülmektedir. Sorun bilimin ortaya koyduğu meseleyi kabul edip etmeme meselesidir.
Bedenimiz ve hayatımız bize mülkiyet olarak değil, emanet olarak verilmiştir.
Hukuk diliyle, hayat hakkı vazgeçilen bir hak değildir. Anne karnındaki ceninin de yaşam hakkı vardır. Ne annesi ne babasının onun üzerinde mülkiyet hakkı olmadığı gibi vazgeçme yetkisi de yoktur. Karnındaki bebeğin gerçek anlamda sahibi değildir. Keyfi olarak, öldüremez, onu yaşatmakla görevli bir emanetçidir.
Sizin mantığınıza göre şuan hali hazırda doğmuş 3 çocugu böyle bir ortamda yaşamasından sa hiç yaşamasın daha iyi diyerek vurup öldürmek aynı şeydir.
Doğduktan sonra onların nasıl birer hayatı olacagını hiç birimiz bilemeyiz. Ön göremeyiz.
Şu an iki farklı görüş olarak aynı noktayız aslında, sadece siz madalyonun bir yüzüne bense diger yüzüne bakarak yorum yapıyorum.
iyi güzel yazmışsın peki onerin nedir?

bunu çok ciddi soruyorum?, benim onerim bu bebeği doğurmamasi ve o adamdan boşanmasi senin çözümünü de bilmek isterim.

ve yazında ki bir çok şeye katılıyorum ama bu konu için değil. Bu yazdığın şeyler normal bir durum yaşayan ebeveynler için geçerli. kocasından dayak yiyen,3 çocuğa olan, aldatilan, en küçük bebeği henüz 3 aylık olan ve bu bebeği istemiyorum diyen bir eşi olan bir kadin icin hepsi çok havada kalan şeyler.

Bu üye net bir çözüm istiyor bilgi edinmek değil.

Eğer konu başlığı kürtaj olsa idi seni desteklerdim hatta yazını alkışlardım ama bu konu sadece kürtaj içerikli değil.

Dogmus bebegim 3 aylik, karnimdaki 6 haftalik,
Sizler benim gibi bir yasantiniz olmadigindan beni anlamiyosunuz ama bunuda beklemiyorum, ben sabretmeyi ögrendim okadar senemi verdim bu evlilige bi anda silip atmaya cesaretim yok,
Istediginizi sayabilirsiniz bana korunmayi bilemedim diger cocuklarimda istemeden oldu onlara kiyamadim fakat artik yolun sonu göründü bana cocugumu aldirirsam bu vijdan azabiylada yasiyamiycam aldirmassamda intihar edicem yada kahrimdan ölücem

sabır eziyete katlanmak, değil kötü olanı çözmektir.
ettiğiniz sabır değil kendinize ve evlatlarınıza zulmediyorsunuz.

Babasının izni olmadan aldirabileceginizi sanmıyorum.
Ayrıca çocuklarınızın da babasını çok sevdiklerini düşünmüyorum. Annelerini ve kendilerini döven adamı neden sevsinler. Böyle bir ortamda buyumeleri bütün hayatlarını etkiler. Bence çocuklarınızı bahane etmeyi bırakın da bosanin bu adamdan. Aldatma var şiddet var saygı sevgi zaten yok.

Allah yardımcın olsun en basta, ama su bı gercekkı bosandıktan sonrakı hayatın bundan kotu olamaz, bence kendıne guven ve buyuk bı adım atıp bu adamı hayatından cıkar çoçukları sahıp cık onlara sarıl ve yenı bır hayat kur.

8 seneye 3 çocuğu sığdıracak cesaret!!! 4.de yolda. saçma bi soru ama içimdeki çığlık neden diye avaz avaz bağırıyor. yazık çocuklara.kocanada.adam bıkmış sürekli hamilesiniz.neden korunmuyorsunuz??????

Ensest veya tecavüz sonucunda hamile kalan kadın travma geçirebilir. Bu büyük bir sınavdır, bir kadının başına gelebilecek en büyük musibetlerden biridir.Hiçbir şekilde bebeğe sahip çıkmak istemeyebilir. bebeğini reddetme özgürlüğünü kullanır. Bu sefer bebeğin sorumluluğunu toplum güvencesine yani devlete emanet eder, ama yine bebeğin hayatına son verilemez.Döllenme yolunun gayrı meşruluğu ve ahlak ya da hukuk dışı olması, bir cana kastetmenin gerekçesi değildir.Sadece annenin hayati tehlikesi söz konusu olduğunda bebeğini aldırabilir.
Aslında bunlar çok derin konular, bu şekilde yüzeysel olarak ne kadar konusursak konuşalım bi yerde hep anlamadıgımız bir nokta çıkacaktır. (karsılıklı olarak)

Konu sahibi hakkında ise bende sizden farklı birşey söylemiyorum, ilk mesajlarımda kendisine ne denli kızdıgım oldukça açık. Aynı düşünüyoruz.
Benim şuan tek ayrıldıgım nokta bebegin yaşam hakkının söz konusu oldugu durum.
şu anda şok içindeyim.

yani tecavüze uğrayan bir kadın travma geçirebilir ancak yine de bebeğini dogurmak zorundadır öyle mi? böyle mi demek istedin ben mi yanlış anlıyorum?

o bebeğin yaşama hakkı var çünkü, peki anne olmak zorunda bırakılan kadınların yaşama hakkı ne olacak?

iyi güzel yazmışsın peki onerin nedir?

bunu çok ciddi soruyorum?, benim onerim bu bebeği doğurmamasi ve o adamdan boşanmasi senin çözümünü de bilmek isterim.

ve yazında ki bir çok şeye katılıyorum ama bu konu için değil. Bu yazdığın şeyler normal bir durum yaşayan ebeveynler için geçerli. kocasından dayak yiyen,3 çocuğa olan, aldatilan, en küçük bebeği henüz 3 aylık olan ve bu bebeği istemiyorum diyen bir eşi olan bir kadin icin hepsi çok havada kalan şeyler.

Bu üye net bir çözüm istiyor bilgi edinmek değil.

Eğer konu başlığı kürtaj olsa idi seni desteklerdim hatta yazını alkışlardım ama bu konu sadece kürtaj içerikli değil.

Benin önerim de boşanması yönünde. Ama bunu yapacagına zerre kadar inanmıyorum. Çünkü konu sahibi 4. gebeligi boşanma önünde bir engel olarak görmüyor. kocasıyla arasını bozacagından korkuyor.
3 çocugum olsaydı boşanırdım bunu doğurursam boşanamam diyen bir kadına, ben de bunları geç, ortada çocuk yokken de boşanmamışsın. ha 3 ha 4 ne farkeder diyebilirim bende.
Boşanacaksa 4 çocukla boşansın madem karnındakinin de en azından yaşam hakkını korumuş olsun.
Yani bu çocugu aldırırsa kendi hataları ve 3 çocugu için feda etmiş olacak.

Benin önerim de boşanması yönünde. Ama bunu yapacagına zerre kadar inanmıyorum. Çünkü konu sahibi 4. gebeligi boşanma önünde bir engel olarak görmüyor. kocasıyla arasını bozacagından korkuyor.
3 çocugum olsaydı boşanırdım bunu doğurursam boşanamam diyen bir kadına, ben de bunları geç, ortada çocuk yokken de boşanmamışsın. ha 3 ha 4 ne farkeder diyebilirim bende.
Boşanacaksa 4 çocukla boşansın madem karnındakinin de en azından yaşam hakkını korumuş olsun.
Yani bu çocugu aldırırsa kendi hataları ve 3 çocugu için feda etmiş olacak.

Zaten ben de bosanmayacagini düşünüyorum çünkü hala kocasını aklama peşinde.

peki bu çocuk bu ailede sence ne denli yaşam hakkını elde edebilir ya da ne kadar sağlıklı bir birey olarak yetişebilir?

kadesa kadesa
Ben asla tecavüz edilen bir kadın doğurmalı demiyorum, diyemem de. Böylesine bir durumda bile yaşam hakkının önemini vurgulamak için soran bir arkadasa açıkladım hepsi bu.

Ne denilebilir ki kelimeler bitmiş. Çok üzüldüm. Allah yardım etsin. Lütfen o adamdan kurtul bak göreceksin her şey düzelecek. Bir laf vardır. Kadınlar güçlüdür ama analar daha güçlüdür diye... Kendine inan.

kadesa kadesa
Ben asla tecavüz edilen bir kadın doğurmalı demiyorum, diyemem de. Böylesine bir durumda bile yaşam hakkının önemini vurgulamak için soran bir arkadasa açıkladım hepsi bu.
Ben yanlış anladım o zaman. peki.

aslında kürtaj yanlisi değilim ancak bazı durumlarda evet destekliyorum.

iyi akşamlar.

Ensest veya tecavüz sonucunda hamile kalan kadın travma geçirebilir. Bu büyük bir sınavdır, bir kadının başına gelebilecek en büyük musibetlerden biridir.Hiçbir şekilde bebeğe sahip çıkmak istemeyebilir. bebeğini reddetme özgürlüğünü kullanır. Bu sefer bebeğin sorumluluğunu toplum güvencesine yani devlete emanet eder, ama yine bebeğin hayatına son verilemez.Döllenme yolunun gayrı meşruluğu ve ahlak ya da hukuk dışı olması, bir cana kastetmenin gerekçesi değildir.Sadece annenin hayati tehlikesi söz konusu olduğunda bebeğini aldırabilir.
Aslında bunlar çok derin konular, bu şekilde yüzeysel olarak ne kadar konusursak konuşalım bi yerde hep anlamadıgımız bir nokta çıkacaktır. (karsılıklı olarak)

Konu sahibi hakkında ise bende sizden farklı birşey söylemiyorum, ilk mesajlarımda kendisine ne denli kızdıgım oldukça açık. Aynı düşünüyoruz.

Bu durumda yine bebege yazik olmuyor mu? Anne kokusu alip terkediliyor. Annesi babasi varken yetistirme yurtlarinda cocuk esirgeme kurumlarinda her türlü dayaga siddete tacize maruz kalsin. Yeter ki biyologlar genetikciler din alimleri yasak desin yeterli. Dogurulup ta kimsesizlige terkedilen bebeklerin cocuklarin hakki icin ne diyor din alimleri?? Sansli olan tacize ugramiyor da devamli dayak yiyor bu cocuklar. Kiz olanlari 18 yasinda disari atiliyor artik yetiskinsin diye. Bu cocuklari kullanan kullanana, satan satana. Bu terkedilen cocuklara yazik günah degil mi?

Kadin diyorsunuz ben kücük kizlari da sordum ona cevap gelmemis. 12-13 yasindaki kiziniza tecavüz edilip hamile birakilsa, hadi daha dramatize edelim esiniz tarafindan tecavüz edilse yine de kizinizin babasinin yani esinizin cocuguu dogurmasini ister miydiniz? Hadi müsade ettiniz dogurdu kedi yavrusu mu bu götürüp devlete atiliyor. Kiziniz da ben cocugumu vermem kimseye ben bakicam dese mesela?? Dogurmak vajinadan bebek cikmasi degil sadece. Annelik hormonu sonlandirilabiliyor mu? Kizin gögsünden sütü gelecek, icinden bir canli cikmis olacak. Onun travmasi nasil gececek?

Arkadaslari yasitlari annelerinden gizli sakli ruj sürerken bu kiz artik bir anne ve akli fikri basina geleceklerde olacak. Dogurdugu bebek nasil cikacak aklindan beyninden? Döllenme yolundan mesruluktan bahsediyorsunuz ama ansiklopediler kitaplar bu sorunu cözüyor mu? Bu kadar genellemeler yapip her türlü kaynagi kullanip yasak, günah asla, imkansiz gibi kesin terimler yaziyorsunuz ama basit bir soru: babanizin tecavüzü sonucu hamile kalsaniz dogurur muydunuz? Ayni sekilde kizinizin dogurmasini ister miydiniz? Ben net cevap veriyorum dogurmazdim, kizimin da bir an önce kurtulmasini saglardim.

Daha önce de dedigim gibi genel bir karmasa bu benim icin. Ama hep baskalari üzerinden konusuluyor, orada söyle yaziyor, burada bunlar kanitlandi, hem bilimsel hem dini acidan... falan filan. Ayni soruna nasil iki farkli cözüm uygulaniyor?

peki bu çocuk bu ailede sence ne denli yaşam hakkını elde edebilir ya da ne kadar sağlıklı bir birey olarak yetişebilir?

Onu ne sen nede ben asla ön göremeyiz.
Tedbirsizlik, cehalet ve bilgisizlik sebebiyle belkide gün de 100 lerce bebek böyle ailelere dogup karısıyor.
Umarım bu 3 çocuk, belkide doğacak 4. çocuk ve buna benzer tüm çocuklar kendileri için sağlam adımlar atarak iyi yerlere gelmeyi başarabilirler.

:KK45:

Gündemi değiştirmek isteyen siyasilerin polemik yaratma ürünü değil miydi bu içerik ?

Hani bir ara Milletçe epey gülmüştük

Onu ne sen nede ben asla ön göremeyiz.
Tedbirsizlik, cehalet ve bilgisizlik sebebiyle belkide gün de 100 lerce bebek böyle ailelere dogup karısıyor.
Umarım bu 3 çocuk, belkide doğacak 4. çocuk ve buna benzer tüm çocuklar kendileri için sağlam adımlar atarak iyi yerlere gelmeyi başarabilirler.
çok çok farklı noktalardayiz.

yorum yazacaktimki kocasini aklama pesindeyi okudum vazgectim
ne desek degismez

Back