• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğime kim bakacak durumuna öneri ve çözüm süreci

debolat

Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2014
31
21
13
Merhaba ben memurum. . Bebeğim doğum izniydi, kendi izinlerimdi, raporlarimdi derken 4 aylık oldu çok şükür. . Bi iki ayda heyet rapor verebilecek doktor bulduk ek gıdaya geçene kadar yanında olacağım bebegimin. . Yani insan tabii ister durumu iyi olsun 2 yıl ücretsiz izin kullanmak sonrada krese vermek ama malesef çalışmak zorunda gibiyim şimdilik ama..
Kv'nin işi belli olmuyor bi aynı şehirde bi başka şehirde, annem başka şehirde oturmak zorunda okuyan kardeşlerim var derken;

1. şu 2 3 aylık zaman zarfında borclarimiz azalmazsa arabayi satar arabada 6.000tllik bi şey kredi kartları borcunu kapariz 1 yıl ücretsiz izin alırım eşimin maasiyla gecinmeye çalışırız sonra cocugumuzu krese verir işe dönerim. .

2. Eşim haftanın 4 günü oglenleri işe gidiyor hafta içinde 1 gün izinli Mudurle konuşurum haftaiçi öğlene kadar o bakacak bizim mudurde öğleden sonra eve gidersin dedi çalışmak istersen bende bunu düşünüyorum ama .. Eşim bazen Teyzem baksa nolur diyor ben bu teklifi sundugum zaman kaçmaya çalışıyor gibi. . Bunu askıda kalmış gibi düşünüyorum. .

3. Eşimin teyzesi var . Geniş Aile gibi 2 ev altli ustlu oturuyorlar. . 1 tane yaşlı hasta nine var 5 tane ilkokul ortaokul çocuğu var. Temizliklerine dikkat etmiyorlar. Tamam bende aşırı titiz değilim. . Çocuğu aman tozdan koruyayim demem çünkü her türlü mikrobu alması lazım. . Ama gorumcemde onlarla oturuyor elini ağzına sokuyor çocuğun dudaklarına dokunuyor sonra çocuğun ellerini opuyorlar .. ben söylüyorum çocuk elini emiyor opmeyin diye opmuyoruz ya da aaa öylemi diyorlar. . Beni her seferinde salakmisim gibi salak yerine koyuyorlar. . Ben kendim bütün gün yanyanayim bu hareketleri yapmıyorum. . Eşim bu 3.den yana ne olacak ki çocuk bi şekilde buyur..

4. Teyze bize gelsin parayla baksın.
Çünkü teyze dedikoducu ileride ben baktım vb laflar eder o zamanda ben derim babanın hayrina bakmadın diye.. ama eşim parayla bakmaz diyor .. teyze kendi kardeşinin cocugunada bakıyor o tabi büyük şu kadar para gönderiyor yetmiyor diye de konuşuyor bana ayrıca

Bu arada eşim evlendigimizden beri 2 sene boyunda 2 ay çalıştı 3 ay çalışmadı 2 ay parasini aldı 1 ay alamadı. . 2 sene kvlerle yaşadık onlarinda işleri rastgitmedi mutfak alışverişi elektrik su genelde benden ya da kredi kartlarından ödendi sonrada birsürü borç oldu. . Eşim 4 5 aydır düzenli ise girdi tam rahatlamak istiyor yani ben işe baslamaliyim ona göre sizce ne yapmalıyım çok kararsizim. . Birazda o yuklensin diye ona bırakmalı miyim?

En mantıklısı ikinci gibi, ztn süt izniniz olacak 3 saati ögleden sonra alsanız eve gelseniz nasıl olur?
Veya çevrede tanıdık güvenilir bakıcı yokmu kısa süreli bakabilecek?

En mantıklısı ikinci gibi, ztn süt izniniz olacak 3 saati ögleden sonra alsanız eve gelseniz nasıl olur?
Veya çevrede tanıdık güvenilir bakıcı yokmu kısa süreli bakabilecek?

Iste bizim müdür 3 saat değilde 4 saat veriyor ogleden sonra gidersin diyor ama eşim sabah 4 saatlik bakmayı bile Teyzem baksa nolur diyor sorumluluk almaktan kaçıniyor ve suna eminimki ben ise başlasam eşim bana bu sözü verse bile teyzesine götürecek o zamanda engel olamicam hiç bir şeye benden habersiz kimbilir neler yapılacak ve bunlar bana hiç soylenmeyecek ..

Merhaba ben memurum. . Bebeğim doğum izniydi, kendi izinlerimdi, raporlarimdi derken 4 aylık oldu çok şükür. . Bi iki ayda heyet rapor verebilecek doktor bulduk ek gıdaya geçene kadar yanında olacağım bebegimin. . Yani insan tabii ister durumu iyi olsun 2 yıl ücretsiz izin kullanmak sonrada krese vermek ama malesef çalışmak zorunda gibiyim şimdilik ama..
Kv'nin işi belli olmuyor bi aynı şehirde bi başka şehirde, annem başka şehirde oturmak zorunda okuyan kardeşlerim var derken;

1. şu 2 3 aylık zaman zarfında borclarimiz azalmazsa arabayi satar arabada 6.000tllik bi şey kredi kartları borcunu kapariz 1 yıl ücretsiz izin alırım eşimin maasiyla gecinmeye çalışırız sonra cocugumuzu krese verir işe dönerim. .

2. Eşim haftanın 4 günü oglenleri işe gidiyor hafta içinde 1 gün izinli Mudurle konuşurum haftaiçi öğlene kadar o bakacak bizim mudurde öğleden sonra eve gidersin dedi çalışmak istersen bende bunu düşünüyorum ama .. Eşim bazen Teyzem baksa nolur diyor ben bu teklifi sundugum zaman kaçmaya çalışıyor gibi. . Bunu askıda kalmış gibi düşünüyorum. .

3. Eşimin teyzesi var . Geniş Aile gibi 2 ev altli ustlu oturuyorlar. . 1 tane yaşlı hasta nine var 5 tane ilkokul ortaokul çocuğu var. Temizliklerine dikkat etmiyorlar. Tamam bende aşırı titiz değilim. . Çocuğu aman tozdan koruyayim demem çünkü her türlü mikrobu alması lazım. . Ama gorumcemde onlarla oturuyor elini ağzına sokuyor çocuğun dudaklarına dokunuyor sonra çocuğun ellerini opuyorlar .. ben söylüyorum çocuk elini emiyor opmeyin diye opmuyoruz ya da aaa öylemi diyorlar. . Beni her seferinde salakmisim gibi salak yerine koyuyorlar. . Ben kendim bütün gün yanyanayim bu hareketleri yapmıyorum. . Eşim bu 3.den yana ne olacak ki çocuk bi şekilde buyur..

4. Teyze bize gelsin parayla baksın.
Çünkü teyze dedikoducu ileride ben baktım vb laflar eder o zamanda ben derim babanın hayrina bakmadın diye.. ama eşim parayla bakmaz diyor .. teyze kendi kardeşinin cocugunada bakıyor o tabi büyük şu kadar para gönderiyor yetmiyor diye de konuşuyor bana ayrıca

Bu arada eşim evlendigimizden beri 2 sene boyunda 2 ay çalıştı 3 ay çalışmadı 2 ay parasini aldı 1 ay alamadı. . 2 sene kvlerle yaşadık onlarinda işleri rastgitmedi mutfak alışverişi elektrik su genelde benden ya da kredi kartlarından ödendi sonrada birsürü borç oldu. . Eşim 4 5 aydır düzenli ise girdi tam rahatlamak istiyor yani ben işe baslamaliyim ona göre sizce ne yapmalıyım çok kararsizim. . Birazda o yuklensin diye ona bırakmalı miyim?

Esiniz.ikinci secenege neden sicak bakmiyor anlamadim
Bakamaz mi kendi cocuguna

Eğer borçlarınız sizi çok zorlamayacaksa bence ücretsiz izin alın. Çalışmak zorundayım derseniz de 2. çok mantıklı. Patronunuz öğleden sonra gidebilirsin demiş, ne güzel çok şanslısınız

ben de aile içi birilerinin teyze hala vs bakmasındansa da bakıcı olması,ve onların bakıcıyı kotnrol etmeleri taraftarıyım.
Bu seçeneği hiç sunmazlar çünkü bedava teyze var hem çocuk buyutmus hemde kafasına buyruklar. . Ama onlar bunu dedikçe bende sinirlenip calismayacagim diyorum

Hem teyze paralı baksın diyorsunuz hem de eşim bakıcıya para vermez diyorsunuz bu ne çelişki:confused:

Eğer borçlarınız sizi çok zorlamayacaksa bence ücretsiz izin alın. Çalışmak zorundayım derseniz de 2. çok mantıklı. Patronunuz öğleden sonra gidebilirsin demiş, ne güzel çok şanslısınız

Inşallah raporlarim bitene kadar durumumuz daha iyi olur ve çalışmak zorunda kalmam dualarım bu yönde. .

Cocuk tek sizin degil esinizinde, oda biraz sorumluluk alsin, iside ayarlamissiniz daha ne istiyor... Gökten inmedi ya bu cocuk... Hic olmadi bikac saatlik yani sabah bakacak bi bakici bulun fazla pahali olmaz... Esiniz hersey beles konmak istiyor gibi...:ssz:

Bana göre en mantıklısı 2. şık ama, eşiniz kabul etse de yarım gün benden gizli de olsa teyzesine götürür demişsiniz. Bu durumda 1. seçenek üzerinde yoğunlaşmanız gerekiyor.

Cocuk tek sizin degil esinizinde, oda biraz sorumluluk alsin, iside ayarlamissiniz daha ne istiyor... Gökten inmedi ya bu cocuk... Hic olmadi bikac saatlik yani sabah bakacak bi bakici bulun fazla pahali olmaz... Esiniz hersey beles konmak istiyor gibi...:KK14:

aynen katılıyorum çok belesci

Bakar da biraz rahatina düşkün guvenmiyorum bazı konularda mesela arkadaşının bi durumu oldu çocuğu bırakır bi yere gider..

Bence rahata alistirmayin ... Ve guvenin...
Kendi bakabilecekken boyle isi yokusa suren adamin inadina ben kimseyi getirmezdim.

Siz bakamaz dediginiz icin isine geliyor. Zorunda olursa oyle bir bakar ki. Teyzesine birakmama konusunu da konusun bakamayacaksa isten cikacagnzi soyleyin

Ben olsam ya ucretsiz izin, ya birlikte bakacagz ikisinden birini sec derdim...zaten diger secenekler hic ama hic iyi degil. Borcu falan da dusunmeyin bakin yavrunuza gerekirse ek is yapsin...

Back