Bebeğime istediğim ismi koymam çok mu kötü bir şey?

Hiç umuruma gelmedi benim kimin ne isim istediği...

Kayınvalidem bir ara sevdiği isimleri paylaştı bizimle :)) sanki sordum ! Hiç dinlemedim bile..

Eşim çerkes benim kayınvalidemin de hatrı sayılır derecede evladı var öyle az buz değil ha :) Birgün dedi ki ; Çerkes ismi koymayacak mısınız ?

Dedim bir ordu evladın var hangisinin adı çerkesce ? Üstelik sen de kayınbabamda çerkessiniz bana diyene kadar kendiniz koysaydınızya :)) Sustular !

Eşime sordum hangi isimi istiyorsun ...Fikrini söyledi..

Ben de kendi istediğim isimi söyledim ve kızımız eşimle benim istediğimiz isimleri aldı :)

İki isimli benim kızım :)) Yesin onu annesi :emir_bebek:

Son düzenleme:
İçinizden ne geçiyorsa onu koyun, isim bu, ömrü boyunca bu ismi kullanacak. İsim hakkı anneye ait olmalı bence eğer eşler aralarında anlaşamıyorsa tabi. Bi tanıdığım babaannesinin adını taşıyordu ama çok kötü bi isimdi, liseden sonra mahkeme kararıyla ismini değiştirdi, hemde annesinin o doğmadan önce onun için düşündüğü ismi koydu kendine. içinizde kalmasın ne istiyorsanız onu koyun, bebek sizin bebeğiniz, bu hak da size ait olmalı..

O bebeği 9 ay siz karnınızda taşıyorsunuz. Doğduktan sonra da en çok sizin emeğiniz geçecek. Hangi ismi istiyorsanız onu koyun. Siz başka isim koydunuz diye ömür boyu size kin mi güdecekler? Ben olsam asla istemediğim bir ismi eşimin ailesi istiyor diye koymazdım çocuğuma.

cnmm bir anlık birşey değil bu bir ömürlük birşey .......
ne istiyorsan onu koy milletin lafına bakma!!!!
eşine de söyle istemiyorum diye annesi tabi duygu sömürüsü yapacak tabiki gaza getirmek için laf edecek oğlum koyarda bakalım gelin koyar mı gaza getirmeye çalışmış resmen :20::20::20: yeme bu lafları

Kendiniz ne istiyorsanız o ismi koyun. Eskidenmiş o dayatmalar.
Ömür boyu çocuğumu sevmediğim bir isimle çağırmak istemem ben.
Dayatmalardan da nefret ediyorum inadına tersini yapasım geliyor

kendi istediğin ismi koy sonuçta senin çocuğun .kaynana-dede isimleri genelde ikinci isim oluyor ama koymayabilirsin .ben olsam iki tarafda kırılmasın diye iki isim koyarım .bir kendi istediğim diğeri da onların ama sen bilirsin .

kayınvaliden çocuklarından birine kendi kayınvalidesinin ismini koymuş mu?
kızı yoksa, oğullarından birine kayınpederinin ismini koymuş mu?

bence kesinlikle istemediğin bir ismi koyma
eşin bana anlayışsız bir kişi gibi gelmedi
biraz üzülür, zamanla geçer
çocuğunun hayat boyu babaannesinin anlamsız kaprisi yüzünden onun gereksiz adını taşımasından yeğdir

Aman arkadaşım diren öyle eski isimlerden koydurma çocuğuna. Yıllar sonra o çocuk bile ismini sevmez benim gibi. Benimde durumum aynı olmuş annem güzel bir isim koyacakken babam amcamların ısrarıyla nüfuz cüzdanıma babaannemin ismini yazdırmış. Rahmetli babaannemle bi derdim yok ama ismimi hiççç sevmiyorum sevmiycemde.

Aman arkadaşım diren öyle eski isimlerden koydurma çocuğuna. Yıllar sonra o çocuk bile ismini sevmez benim gibi. Benimde durumum aynı olmuş annem güzel bir isim koyacakken babam amcamların ısrarıyla nüfuz cüzdanıma babaannemin ismini yazdırmış. Rahmetli babaannemle bi derdim yok ama ismimi hiççç sevmiyorum sevmiycemde.

konu sahibi koyarsa bile iki isim koyacak en azından

sizinki tek isim durumu sanırım
tek ve babaanne ismi

onu benim ablama yapmış babam, babaannemin zoruyla
ama ablam yıllar sonra dava açıp değiştirdi adını

isim konusu önemli. onun istediğinden, bunun istediğinden çok daha önemli bir konu var. insanlar isimleriyle zamanla özdeşleşiyor. o yüzden ismi kimin koyduğundan çok, hangisinin anlamı güzel, hangi anlamla çocuğumun karakterinin özdeşleşmesini isterim, şahsen ona bakarım. ama sırf anlamı çok güzel diye, bizim kültürümüze uygun olmayan, söylenmesi zor bir ismi de koymam.

konu sahibi arkadaşım, insanları üzmemek, kırmamak güzel bir şey elbette. ama senin üzülmen, incinmen önemsiz mi? ya ailen de başka bir isimle karşınıza çıksa? aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık! kimseyi kırmayacağım, herkesi mutlu edeceğim diye söylenen isimlerin hepsini mi koyacaksınız?

allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım ;)

Son düzenleme:
Siz kendi düşündüğünüz ismi koyun sonuçta çocuk sizin :) Bende nişanlıyım bir konuşmamızda böyle isim mevzusu açıldı nişanlım çocuk bizim dedi isminede biz karar veririz dedi bana erkek ve kız için düşündüğüm ismi sordu söyledim güzel dedi kısmet olur da evlenirsek hayırlısı ile çocuğumuzda olursa koyarız bunları hatun dedi :) ( imam nikahımız kıyıldı arada hatun der )

Abim evli babam ve annem hiç karışmadılar şunu koyun bunu koyun diye çocuk sizin dediler nasıl çağırmamızı isterseniz onu koyun dediler :) Kızları var bitane iki isimli iki ismini de kullanıyoruz.

Babam ve anneme gelince ikiside bizlere istedikleri isimleri koymuşlar abime ve bana annem koymuş babamda tamam demiş ikizimede babam koymuş annemde ona tamam demiş. ikizimin adı babannemin adı babam annesini 7 yaşında kaybetmiş o yüzden kızım olursa annemin adını vereceğim demiş annemde tamam demiş ikizime uygun olarak bana emel ismini koymuş emel - emine :)

Daha önceki mesajımda yazmıştım saçma buluyorum bu büyüklerin isimlerin koyulması olayını ama erkek tarafının ailesi böyle gereksiz bir diretmeye girerse kız ise annemin erkek ise babamın ismini koyarım gidip kendim çıkartırım çocuğumun nüfuz cüzdanını daha da bir sinir olsunlar diye. :37:

Cnm bence ısım koymak bebegın anasıyla babasının verecegı bır karar....ben kızımı dogurdumda herkes bısey soledı...esımın aılesıde erkekcıdır hatta hep erkek gozuyle baktılar erkek olsaydı bızde esımın babasının ısmını koyalım dedık ıkıncı bı ısım bıızm ıstedıgımız olur dedık...kız oldugunu ogremdıgımızde azraya karar verdık..kızım dogdu....kaynanam basladı yok gül guzel su guzel bu guzel bende dedımkı azra olacak bız kararımızı verdık yok ben soleyemem dılım donmes su aolsun bu olsun kararımızı verdık dedım azra olacak ve azra oldu..anlamıda kuran-ı kerımde gecıyor masumıyet demek bakıre kız aayk basılmamıs kum demek cok etkılendım anlamını okuyunca....gorumcem geldı eve cıkınca sız bılırsınız ama bence hıc guzel bı sısm deıl dedı anlamı bılmeden travestı ıstıymıs dedıgı lafa bak...kuran-ı kerımı ac anlamını oku ondan sonra karsıma gec dedım dengesız.....bence kımseyı karıstırma sen ve babası orak karar vererek koyun derım..

Merhaba kızlar şu an birine içimi dökmeye o kadar ihtiyacım var ki anlatamam.
Eşim de ben de öğretmeniz.Allaha şükür yolunda giden bir evliliğimiz var.Allah nasip ederse bir kaç ay sonra kızımızı kucağımıza alacağımız günü bekliyoruz.
4 yıllık evliliğimizin ilk günlerinden beri hep erkek olursa eşimin babasının ismini, kız olursa küçüklüğümden beri çok sevdiğim bir isim var onu koyalım diye konuştuk. Hatta eşim karnımdaki bebeği o isimle seviyordu. Neyse uzatmayayım benim olmadığım bir ortamda eşimin akrabaları 'artık annenin ismini koyarsın' gibi sözler etmişler. Kayınvalidem de bizden bunu bekler bir tavır takınmış. Eşim de bugün geldi 'senin istediğin ismi koyacaktık ama annem öyle yapınca içime dert oldu' falan dedi.
Yanlış anlaşılmasın kayınvalidemi severim ama ben o ismi hep hayal ettim. Eşim de iki isim koyalım o zaman dedi. Ben iki ismi olmasını istemiyorum. Ayrıca daha önce kayınvalidem akrabaların yanında 'oğlanlar isim koyacak olsa bile gelin koyduracak mı?' falan demişti. Kimseyle kötü olmak da istemiyorum.
Çok duygusal bir insanımdır çok çabuk etkilenirim her şeyden,her sözden. İnanın çok üzüldüm. Ne yapayım ben şimdi?

bence istediğin ismi koy terzi kendi söküğünü dikemez bende dikemedım sana soyluyorum ama ben yapamadım daha fazlaa esımın ve ailesının baskılarına karsı gelemedım istemedıgımı bıle bıle babasının adını koydu.benım bebegım degılmıs gıbıı sadece onların bebegı gıbı olduu..:(((( ve aylarca bebegıme adıyla hıtap edemedımm..cok haklı gerekcelerım vardıı ıstememde hatta zaman ne kadar haklı oldugumu gösterdııı ama nafıleeee....

bana da rahmetli annennemin adi konulmus.cok eski ve bulunmayan bir isim , cocukluk ve genclik yillarimda ismimi hic sevmezdim ve degistirmeyi dusunurdum.artik alisdim
oglum oldugunda da hic kimseye sormadik esimle ikimiz karar verdik ve oglumuza begendigimiz ismi koyduk.
diretin ve bebeginize istediginiz ismi koyun.

ya hala anlamıyorum bu anne baba isimlerini koymakta ne ya:47::47:
vallahi canım biz eşimle birlikte koyduk oğlumuzun ismini vallahi kimseyede danışmadık....çünkü bu ikimizin hakkı ikimimizin oğlu olduğu için bu hak bize ait.diğerleri dış kapının dış mandalı......
ama sunuda söyliyim bizim iki ailedende karışan olmadı canım.

istediğin ismi koymazsan kötü olur asıl,
ancak şöyle anlamı güzel olan kolay söylenen ve kulağa hoş gelen bir isim olmasında fayda var.

ben de anne baba isimlerini koyanlara anlam veremezdim. asla yapmam derdim.
daha evli değilim ama evleneceğim kişi babasını kaybetmiş ve onun adını vermek istiyor.
gözlerinde o isteği gördüğüm için bişey diyemedim ve kabullendim. ama 2. erkek de affetmem :47:

Hangi devirde yaşıyoruz yaa yok babaannenin adı olsun yok dedenin adı olsun. Hamilelk yükünü ve Doğum acısını çeken hep anne herkesten önce annenin dediği olmalı isim konusunda.

Back