Bebeğime istediğim ismi koymam çok mu kötü bir şey?

eski bir isim. Bence de çok önemli değil ama önceden konuştuk bu konuyu sonradan önüme getirmesi canımı sıktı. Tamam koymayalım ben 1-2 ay üzülürüm falan dedi. Baskı altında kalıyorum öyle olunca

eşin 1-2 ay üzülür geçer (kaldı ki o kadar üzülmez merak etme), ama senin içine bir ömür dert olur. Boşver koyma, bana da zamanında çok baskı oldu ama taviz vermedim, iyiki de vermemişim. Duygu sömürülerine hatta arkasından gelecek küsmelere sert çıkmalara kanma. Başkaları için çocuk doğurmuyoruz, hamileyken doğururken doğduktan sonra her sıkıntıyı biz çekelim ama adını koymaya hakkımız olmasın. Yok öyle yağma. Sen yine kayınpederinin adının koyulmasına izin vermişsin, ben ona da müsade etmem :)

çok vicdan yapacaksan göbek adı olarak koyun sizde kayınvalidenin adını ama kimliğe yazdırmayın tabi kayınvalidenin torununu kendi adıyla sevmesi ihtimalide var bu durumda :)
Hamilelik sıkıntılarını bilirim eşinden bile çok senin hakkın bebeğine isim vermek bu hakkını kimseye verme canım

ben bu kayınvalidelere bir türlü anlam veremiyorum.ya bırak herkes kendi istediği ismi koysun...benimki de öyle hatta o kadar abarttı ki her doğan kız torununa kendi ismi konulsun istiyor...arkadaşım sen istediğin ismi koy,bu konuda da taviz verme.

konu sahıbı umarım bu yazdıklarımı okur

benım oglum dogdu ılk hamılelıgımde ruyamda yaslı bır adam gordum adam ogluma arda dıye seslenıyordu daha once degıl ısım dusunmek hamılelıgıme alısmaya calısıyordum hareketlerıme felan dıkkat etmek yanı alısmak demek.

neyse bebek dogdu 9 saatlık bır sancı ıle normal dogumla sukur saglıkla dogdu.ruyamda gordugumu ruyamın sabahı soylemıstım herkese ve ısmı bellı oldu demıstım.

ben arda dedım esım geldı babası yıllar once olmus onun ısmı olcakmıs olmaz dedım ben ruyamda gordum bu olucak sonra benı ıkna edemıyceklerını anlayınca ıkı ısım dedıler ozaman tamam dedım dogum belgesıne once babasının ısmı sonra benım ıstedıgım ısmı yazmıslar bu sekılde kabul etmem dedım ılk ısmı arda olucak yoksa olmaz dedım tamam dedıler ıkı ısımlı oldu cocuk.

heryerde ılk ısmı kullanılır.

suankı hedefım ılerıde oglumun ıkıncı ısmını mahkeme kararı ıle sıldırmek.

sızde benım yaptıgım hatayı yapmayın tasıyan sancısını agrısını ceken sızsınız kırılan kırılsın uzulen uzulsun bosverın esın 2 ay kuser kayınvalıden 3 ay konusur ama sen bebegıne omur boyu sevdıgın ısımle seslenıceksın bunu unutma.

isteyen üzülür isteyen kırılır hiiiç umrumda olmadı kendi istediğim ismi koydum içim çok rahat:) hala arada lafı açılır şu ismi koymadınız falan filan die gülerim sadece:) geçti borun pazarıı:)

Eşim oğlumuz olursa babamın ismini koyacaz diyordu.Bir gün kaynanamların yanında benimde annem babam var onlarda ister isim konulmasını dedim.Zaten kızım oldu ben seçtiğim bir ismi koydujm şükür.
Şimdi erkek olursa eşim ben koyarım ismi diyor.Tamam diyorum ama nasıl ben kızımıza isim bulurken onayını aldım sende öyle yapacaksın diyorum...Kimse kusura bakmasın her zorluğunu ömür boyu ben çekeceğim ama sevmediğim isimle sesleneceğim ha varmı öyle yağma...............Gıcık insanlar...sinir oluyorum bu isteklere ya cahiller....

Back