Bebeğime istediğim ismi koymam çok mu kötü bir şey?

canım sen kendi istediğin ismi koy çünkü (inşallah seninki istisnadır ama) çocuk doğduktan sonra büyük ihtimalle kayınvalidenin hoş olmayan taraflarıyla karşılaşacaksın. milyonlarca kadının tecrübesiyle sabittir. o zaman kendi kendini yiyip bitireceksin keşke onun ismini koymasaydım diye. içten içe ve sonra belki de dışa yansıtarak hayıflanacaksın. o yüzden sen koy istediğin ismi eşin unutur merak etme... Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Bugün tv'de izledim Erdoğan'ın torununun adıda Ömer Tayyip Erdoğan'mış
Muhtemelen o da öyle istedi,Ömer'i kız koydu Tayyip'i dedesi
Aklıma geldi birden ,sosyal pozisyon değişsede ülkenin klasik fantazileri değişmiyor :)

evet ilerleyen zamanda lafı oldu bende peki sizde muttalip iyin o kadar istiyorsanız tmm sorun yok dedim ama k.v işi abarttı ve evet bir imzaya bakar yarın yaptıralım deyinde :53: aynen böyle gözüm pörtledi arkadaşın dediği gibi eğer seviyorsak bu insanları problem değil ben hiç sevmiyordum ve eşimden ayrıldım zaten çocuklarım direk onşara benziyor bide adlarını devamlı söylemek işkencenin en büyüğü olurdu sanırım :18:

ya herhade zaten öldükten sonra bile adları zikredilsin, devamlı hatırlansınlar diye yapmak istiyolar bunu. ama gerçekten ayrılık olursa sonrası kötü..

hatta ablam babamın ve eşinin babasının ismini koydu ikiside vefat etmişti ama iki isim birden koyulunca ismi biraz uzun oldu bazen annemde ablamda babamın ismi olan ismini tek söyleyerek çağırıyorlar benim garibime geliyo 2 isim konulacaksa ya ikiside söylensin yada tek kalsın :9::9:

2 isim konusu da. Kuzenime hem annesinin babasının ismini hem de dedemin ismini koydular ve çocuğa bizim taraf dedemin ismiyle diğer taraf kendi isimleriyle sesleniyor. Çocuğa yazık.

Benim bir arkadaşım doğum yaptı 15 gün önce ,o hamileyken vefat eden babasının adını verdi oğluna.
Bu olabilir gencecik adam ,kalp krizi ile gitti,olabilir yani insan babasını yaşatmak isteyebilir bu yolla.
Ama zorla,laf sokmalarla,surat asmalarla olur mu ya ?

canım sen kendi istediğin ismi koy çünkü (inşallah seninki istisnadır ama) çocuk doğduktan sonra büyük ihtimalle kayınvalidenin hoş olmayan taraflarıyla karşılaşacaksın. milyonlarca kadının tecrübesiyle sabittir. o zaman kendi kendini yiyip bitireceksin keşke onun ismini koymasaydım diye. içten içe ve sonra belki de dışa yansıtarak hayıflanacaksın. o yüzden sen koy istediğin ismi eşin unutur merak etme... Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

evet birde bebek doğunca annesiyle kayınvalidesi arasında paylaşılamıyor bir kıskançlık oluyor kayınvalide öyle bir sahipleniyor ki bebeği

sanki anneyi taşıyıcı anneymiş gibi bir pozisyonda bırakabiliyor...

lohusa halıyle de yazık anneler sinir harbinden diğerine of of...

iki oğlumda iki isimli biz ilk isimlerini söylüyoruz ama okulda iki ismini birden kullanıyorlar hiç sıkıntı yaşamıyorlar ama küçüğümün bazı davranışları daha hoşgörü ile karşılanıyor ne de olsa dedenin ismini taşıyor:nazar:

umarım böyle bir durumda karşılaşmam. güzel dileklerin için de teşekkür ederim

Geleneksel anlayışımızın değiştiremediğimiz algılarından bir tanesi bu isim koyma meseleleri ki çoğu zaman hassaslaştırmıştır insanları...

Taraf tutulacaksa anne olanın tarafındayım..

Teraziye koyarsak eminim Annenin koyduğu isim kefede ağır gelecektir...

Annenin yüreğine koyduğu ismi bebeğine söyleyememesi az şey mi...

Rüyalarında ismiyle seslendiği kızını kucağına aldığında ikinci bir elden çıkma isimle seslenmesi yüreğine ağır gelmez mi...

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun şiirinde söylediği "yeşilin hakkını yeşile vermek lazım" dediği gibi anneye de 9 ayın müjdesi geldiğinde bu hakkı tanımak çok olmasa gerek...

Kızınızın ismi en çok sizin dilinize yakışır ve sizin dilinizden dökülecek ninnilere de yine sizin koyduğunuz isim yaraşır...

Siz koyun ismini, kimseyi kırmadan, incitmeden ve umarım sizi de incitmezler...

Bahtıyla gelsin tatlı kuzunuz...

Hocam siz bence istediğiniz ismi verin.:27:
Yani karşı çıkmayın da alttan alın biraz diyorum.
Ya işte ikinciye koyabiliriz isterseniz İnşallah falan diye konuşursanız.
Belik hoşgörü ile karşılanabilir.:D

bebek senin, eziyetini ceken sensin..musade etsinler de ismini de sen koy. hem sadece o hak erkek tarafina mi ait! kizin anasi babasi yok mu? ben olsam benim de anne babam var derdim.. gicik oluyorum boylelerine. gorumcemin 2 oglu var. ilk oglunda kayinvalidesi ve kendi babasi birer isim koydular. cocuk 2 isimli ve kendi babasinin yani kayinpederin koydugu isimle cagriliyo hep, kayinvalidenin koydugu isim zikredilmiyo bile.. 2. oglu da 2 isimli. ilk ismi olarak kayinpederin kendi adini koydular..ama cocuga iki ismiyle birlikte hitap ediyolar..sirf babasinin da ismi var diye. ben de sinir oluyorum ilk ogluna neden iki ismiyle hitap edilmiyo o zaman diyorum..
yani bazi ailelerde de kizin tarafi baskin..

Ayy şu babannenin ya da dedenin ismi verilince noluyor yani bundaki amaç ne bırakın da herkes doğurduğu çocuğun ismini koysun mantığı ne yani bu diretmenin hala bu devirde acayip sinir oluyorum.

Bende çok sinir oluyorum.:41:

çocuğunuza ne isim koycanız bilmem
ama çok uzun isim olursa sınavlarda kodlaması zor oluyor söyleyeyim:1:

kesınlıkle ıcınden ne gelıyorsa onda dıret benımde ogluma ıstemedıgım bır ısım koyduk kayınpederımın adı ve ıcımde ukte kaldı belkıde bırdaha cocuk sahıbı olmıcaz ve ben cok pısmanım keske dıretseydım

öncelikle hayırlı olsun .. bnce kendi düşündüğün ismi koy hem çok istemissin madem 2 isim olmasıında istemiyosun

İlk adim babaannemin ismi ve hos degil. İkinci ise annemin koydugu sevdigim adim. İs s ve okul hayatimda israrla ilk adimla cagriiyorum.imza islerinde upuzun adla ugrasmasi sinir bozucu ayrica... Kesinlikle koyma derim.hamal gibi tasitmayin buyuklerin egolarini cocuklariniza...

ben de kızıma cok istediğim bir ismi koydum

Cocuğum 5 yasına girdi görümcem bı kac ay önce söyledi annem abimin kızına kendi ismini vermesini cok istemişti diye

Vallahi haberim bile olmadı.. Görumceme kimse bana bundan bahsetmedi dedim bilseydim olabilirdi dedim

Erkenden haberim olsa bile haberim yokmuş gibi davranırdim.. Cok mu ikiyüzlülük oldu?

Son düzenleme:
Anne baba fikir istemedikçe neden karışırlar ki dışarıdan kimseler ?
Bence eşinle beraber vermeniz gereken br karar bu.
Ki vermişsiniz de kararınızı.
Bildiğinizi yapın istediğinizi içinizden geleni...

tabiikide kendi istediğiniz ismi koyacaksınız sanki onlar tasıdı 9 ay bebeği of hala ne insanlar var ya :)

Back